× Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Muinaisten Ahvalaisten etninen puhdistus?

Lisää
24.05.2018 09:22 - 24.05.2018 09:24 #39998 : caratta
caratta loi aiheen: Muinaisten Ahvalaisten etninen puhdistus?
www.hs.fi/tiede/art-2000005656965.html

Arkeologit löysivät todisteita Ruotsissa 1 500 vuotta sitten tapahtuneesta joukkosurmasta – ”Ihmiset näyttävät kuolleen niin, etteivät he ole puolustaneet itseään”

Verityö on tapahtunut Öölannin saarella. Aluetta on tutkittu vuodesta 2010.
Tutkijoiden mukaan ruumiiden jäänteiden perusteella linnoituksella on kuollut sekä lapsia että aikuisia. Kuvassa nuoren ihmisen jäänteet.

RUOTSALAISET arkeologit ovat löytäneet todisteita Öölannin saarella noin 1 500 vuotta sitten tapahtuneesta joukkosurmasta.

Arkeologien mukaan verityö on tapahtunut Sandbyn linnoituksella. He ovat löytäneet alueelta jäänteitä lähes 30 ruumiista.

Asiasta kertovat useat ulkomaiset mediat. Löydöstä on kirjoittanut myös arkeologian alaa seuraava tieteellinen Antiquity-julkaisu.

SANDBYN linnoitus sijaitsee Öölannin kaakkoisosassa. Nyt alueella on havaittavissa soikion muotoinen murentuneen muurin ympäröimä alue. Muurissa on nähtävissä kolme sisäänkäyntiä.


Arkeologisia tutkimuksia johtavan Helena Victorin arvion mukaan linnoituksen alueen kylässä on saattanut elää 200–250 ihmistä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Tavallisesti ihmiset asuivat linnoituksen ulkopuolella, mutta vaaran uhatessa he ovat suojautuneet sen muurien sisäpuolelle.

Victorin mielestä ruumiiden jäänteiden löytäminen rakennusten murentuneista raunioista kertoo joukkosurmasta, koska kuolleet oli tapana polttohaudata.

”Ihmiset näyttävät kuolleen niin, etteivät he ole puolustaneet itseään”, Victor sanoo BBC:lle.

Sen vuoksi arkeologit kutsuvat Sandbyn tapahtumia nimenomaan joukkosurmaksi.

Heidän mukaansa ruumiiden jäänteiden perusteella linnoituksella on kuollut sekä lapsia että aikuisia.

ANTIQUITY-JULKAISUN mukaan arkeologeilla on useita teorioita Sandbyn tapahtumista. Joko kaikki asukkaat on surmattu tai mahdolliset henkiinjääneet on siepattu.

Arkeologien mukaan myös se on mahdollista, että osa asukkaista on paennut, mutta he eivät ole voineet tai halunneet palata alueelle.

Surmaajista heillä ei kuitenkaan ole tarkkaa käsitystä. 1 500 vuotta sitten ihmiset muuttivat vilkkaasti alueelta toiselle.

ARKEOLOGIT ovat tehneet havaintonsa esimerkiksi ilmakuvien ja kaivausten perusteella. Aluetta on tutkittu vuodesta 2010, kertoo Antiquity.

Arkeologit ovat löytäneet linnoitukselta myös keramiikkaa ja erilaisia metalliesineitä.
Arkeologit löysivät jäänteitä lähes 30 ruumiista.
Viimeksi muokattu: 24.05.2018 09:24 : caratta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.05.2018 13:10 #40006 : caratta
caratta vastasi aiheeseen: Muinaisten Ahvalaisten etninen puhdistus?
Öölantia on joissakin yhteyksissä kutsuttu Ahvionmaaksi (Eero Kuussaari). Noinkin selkeä sotatoimi vaikuttaisi etnisiltä toimilta. Ajankohtakin osuu siihen aikaan kun Skandinavia germaanistui. Olisikin mielenkiintoista saada DNA-tuloksia nyt löydetyistä luista...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.05.2018 23:26 #40009 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: Muinaisten Ahvalaisten etninen puhdistus?
Muistaisin lukeneeni viime vuoden puolella että joko Öölannista tai Gotlannista oli otettu miespuolisesta vainajasta dna ja tämä oli Iivari, joka viittaa kveeneihin, pohjalaisiin ja meäläisiin sekä saamelaisiin miehiin. Samalla oli otettu Norjasta naiselta dna joka osottautui Ursulaksi. Ursulaa on puolisona ollut ainakin etelä-pohjanmaan iivareilla ja pohjoisessa saamelaisilla joilla Venla on kuitenkin yleisempi. Koetan kollata jos löytäisin linkin.

Myös Arhi Kuittisen plokissa on Ööllantia koskevaa kirjoitusta:

finnsanity.blogspot.fi/search/label/muinaishistoria

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.244 sekuntia