Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta

Lisää
03.06.2018 16:17 #40078 : futu
futu loi aiheen: Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta
Hei,

tein tällaisen blogin aiheesta ja keksinnöistäni aiheeseen liittyen.

Spirulinalla voi mm. puhdistaa vettä. Mutta pääpaino sen käytössä olisi maatalous että ei tarvitse viljelijöiden ostaa monsanton mömmöjä.

Toivoen asiallista ja tieteellistä keskustelua aiheesta:

spirulinasuomi.wordpress.com/
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Super-Electric, Antero

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.06.2018 17:25 #40079 : Super-Electric
Super-Electric vastasi aiheeseen: Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta
Moro

Ootpa tehnyt paljon tutkimusta.. respectiä & hatun nosto siitä.

En nyt ihan kaikkea pystynyt sisäistämään yhdeltä istumalta, mutta muutaman helmen poimin joukosta.

1) levän kuivaus ja poltto
Itse olen kyllä tutustunut tähän öljyn puristukseen levästä, mutta kuten kerroit, näyttäisi sen suodatus korkeampaan kuiva-ainepitoisuuteen olevan ylitsepääsemätön teknologinen ongelma.. mutta tuo kuivaus ja poltto, onkin uusi ajatus ja nerokas sellainen.
Toki nämä ilmastoscientologit ym. EU-hörhöt tyrmäisivät sen CO2 propagandallaan oitis, mutta omilla aivoilla ajattelevalle ihmiselle tuo olisi erinomainen ratkaisu lämpöenergian tuotantoon. Nythän puun poltto tullaan kieltämään tai ainakin verottamaan kuoliaaksi, joten näin kävisi levänkin.
Mutta post-apocalyptic (jälkiapokalyptiseen) ajankohtaan oivallinen energian lähde!

2) levän kompostointi
Vautsi-vau.. tuotakaan en ole ajatellut. Siis kasvihuoneessa sivutuotteena syntyvä levä voitaisiin uusiokäyttää multana.. upea symbioosi!

3) karjan rehu
Totta.. itse en varmaankaan spiruliinaa söisi, suolattuja merilevä-levyjä on tullut maistettua, mutta pääruuaksi haluaisin pihvin.

Hyviä ajatuksia ja kannatetaan. Tuosta kuivauksesta ja poltosta (1) kiinnostuin eniten ja taidanpa tehdä jatkotutkimuksia nettisivuillasi niin palataan asiaan..

"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.06.2018 23:51 #40092 : futu
futu vastasi aiheeseen: Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta
Hei,

ymmärsit väärin: levää ei tuoteta poltettavaksi enkä siinä näe järkeä, vaan että sitä käytetään mm. karjan ruokana.

Jotta levää voisi polttaa, siitä pitää erotella ns. biodieseli mikä on monimutkaista läträämistä.

Helpointa on käyttää levä tuoreena, ruoaksi karjalle, kaloille ja myös kasveille.

Levää ei siis myöskään erityisesti kompostoida, vaan biojätettä/lietettä kompostoidaan josta saadaan ravinteita levälle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.06.2018 00:57 #40094 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta
Hyvin mielenkiintoinen projekti, muutama korvamerkki siihen. Tekstissä kasvatusneste on lipeää ja joka sinänsä ei ole myrkyllistä, mutta hyvin syövyttävää kylläkin. Toinen mikä pisti silmään:

Yksi ongelma levänkasvatuksessa on se, että levän altaiden neste pitää vaihtaa n. 3-4 kertaa vuodessa. Koska neste on myrkyllistä kasveille (mm. natriumbikarbonaatin ja suolojen vuoksi) sitä ei voida käyttää maataloudessa, vaan se on pikemminkin ongelmajätettä.


Pohdin että muuttuuko lipeä natriumbikarbonaatiksi eli ruokasoodaksi kun spiruliina käyttää kasvunesteestä hiilidioksidin ja luovuttaa käsittääkseni sen happena? Tällöin se ei ole enää voimakkaasti syövyttävää kuten lipeä on.

Itse käytän ruokasoodaa ikiveteen sekoitettuna lähes päivittäin. Yksi ajatus jota en ole kokeillut, on sen pruuttaaminen tiilikatolle ja miten se estäisi tai vähentäisi emäksisenä katon sammaloitumista. Suomessa on hapan maaperä jota ajoittain kalkitaan, kasvuvesi voisi hyvinkin sopia maaperän ph:n säätämiseen?

Etikka valmistetaan käymismenetelmällä, alkuvaiheessa sokerista (tärkkelyksestä) puolet muuttuu etanoliksi, toinen puoli hiilidioksidiksi. Käymisessä syntyvä hiilidioksidi voidaan johtaa kasvunesteeseen, etikan osuutta en oikein ymmärrä muuna kuin sillä voidaan neutralisoida lipeää ja säätää emäksisyyttä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.06.2018 01:33 - 04.06.2018 01:54 #40097 : futu
futu vastasi aiheeseen: Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta
Terppa,

ruokasooda eli natriumbikarbonaatti on kemiallisesti tehtaassa valmistettu kemikaali siis.

Sen käyttö mikrolevälle on iso kulu rahassa sekä kuluttaa luontoa sen valmistus.

Ruokasoodan valmistamiseen tarvitaan kemiallinen reaktio ammoniakin, kalsiumkarbonaatin, hiilidioksidin ja natriumkloridin välillä.

Reaktiokaavakin on perin monimutkainen joten ei järkeä tehdä ns. kotioloissa:Puun tuhkasta tehty lipeä ei muutu ruokasoodaksi.

Lipeä on kaliumhydroksidia.

Etikkaa käytetään kivien liottamiseen jotta levä saa mineraaleja kuten rauta. Lipeä on ärhäkkää tavaraa jopa pH 13-14 joten sitä pitää laimentaa, tosin vedellä.

Etikkamäärät, mitä tarvitaan kivien uuttamiseen: ovat suhteellisen pieniä eikä sillä ole ollut suurta merkitystä kasvunesteen pH arvoon.
Viimeksi muokattu: 04.06.2018 01:54 : futu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.06.2018 15:31 #40171 : futu
futu vastasi aiheeseen: Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta
Lainatakseni erästä kommentoijaa:

”Kannattaisi hankkia joku markkinointivastaava. Potentiaaliset asiakkaat haukkumalla ei edistä omaa asiaansa kovin hyvin.

Jos/kun tuote on hyvä niin miksi ihmeessä sitä sitten ei ole suojattu? Yhteisen hyvän kyseessä ollen pitää hyväksyä ne kiinalaisetkin.

Turhautuminen on ymmärrettävää kun kaikki muut osapuolet on ihan hölmöläisiä, vain peilistä katsomalla näkee, niin mitähän sieltä näkyykään…”

Vastaukseni tähän:

Jos mun työssäni on jotain hölmöä, niin itsehän pidän rakentavaa kritiikkiä vain voittona projektille.

Sellaista en kuitenkaan ole saanut, mistään suunnasta esim. yliopistoista joihin olen yrittänyt olla yhteydessä vuosia.

Tänään turun yliopiston eräs leväekspertti lähetti sähköpostia, että ota yhteyttä sitten kun olet saanut systeemin toimimaan.

Eli sitten kun olen tehnyt työn, minkä valtion kuuluisi tehdä niin miksi ihmeessä käyttäisin näitä Suomen palveluja enää hyväkseni, kun työni jatkuu sitten ulkomailla?

Se, että sanon suoraan miten asiat on, että on hölmöä myrkyttää maaperä, vesistöt ja ihmisetkin kaikenmaailman kemikaaleilla maataloudessa, ei ole mikään loukkaus vaan totuus, toki totuus voi loukata jos on omallatunnolla asioita joita ei voi itsellekään oikein myöntää.

Olen päättänyt että keksintöni tulevat olemaan ilmaisia niin Kiinalle kuin Suomelle.

Kun/jos kerran Suomella ei ole halua ratkaista maassamme olevia ongelmia ja vääryyksiä, että käytämme lisäksi köyhien maiden luonnonvaroja kuten rehua ja lannotteita: sehän on varastettua tavaraa, koska raha on eriarvoista siellä, niin miksi ihmeessä tekisin yhteistyötä jatkossa paatuneiden rikollisten kanssa?

Siinä vaiheessa, kun köyhät maat saavat asiansa kuntoon: sieltä ei voida enää varastaa asioita Suomeenkaan, niin millä ihmeellä te sitten elätte suomalaiset kun ette kerran enää osaa/viitsi tehdä omaa ruokaanne edes?

Niin, sitten onkin asia niin, että suomalaiset on se kehitysmaa ja tekevät vastaavasti orjatyötä kiinalaiselle, että saadaan leivänkanttu edes pöytään.

Syy, miksi en suojaa keksintöjä on yksinkertainen: tässä tilanteessa, kun itsekin olen osallinen tähän varkauteen, on vain rehellistä yrittää ratkaista tilanne niin ettei enää tarvitse elää tällä tavoin.

Tällöin ei voi varas miettiä omaa etuaan, vaan maksaa velkojaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.06.2018 22:29 - 07.06.2018 22:50 #40196 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta

futu kirjoitti: Tänään turun yliopiston eräs leväekspertti lähetti sähköpostia, että ota yhteyttä sitten kun olet saanut systeemin toimimaan.


Tähän on yksi hyvä neuvo, jota itse jouduin aikoinaan käyttämään:

"Sinähän olet kuin Kelan lääkäri!"

Ymmärsi mistä kenkä puristi ja suostui katsomaan.

Patentoinnista olen sitä mieltä, että koko systeemi on perseestä. Sitoo keksijän taloudellisesti 20 vuodeksi ja suoja on vain sillä markkina-alueella, minne se haetaan. Maailmanlaajuinen maksaa ja sekin on keksijän varoista pois. Suuret kävelee yli ja näillä on myös aikaa odotella se 20 vuotta, sinä aikana ehditään kehittää korvaava tuote ja kun patenttiaika viimein loppuu, uusi korvaava tuote tulee muualta uusin suojauksin. Yksi yleinen konsti on hakea patentti, mutta jättä se maksamatta jolloin saa parivuotta peliaikaa. Markkinoinnissa voi käyttää nimikettä "Pat.hak"".

Paras konsti on tehdä ensin simppeli ja helppo keksintö, hakea siihen suoja ja pyrkiä myymään se yhdelle tai useammalle valmistajalle rojalttisopimuksella. Siinä vaiheessa kun rojalttituloa alkaa tulla, sillä voi elää riippumattomasti ja rahoittaa sitä maailmaa mullistavaa suurempaa keksintöä / projektia.. Yksi tuttu keksijä joka toimii näin, sanoi että hän antaa piutpaut Suomelle ja asioi suoraan ulkomaille oman verkoston kautta.

Jäi mainitsematta että jos suojaushakemus menee välipäätöksessä läpi tai pienin muutoksin, hakemusta voi jatkaa patentointiin. Markkinoinnin voi kuitenkin aloittaa heti ensimmäisestä hakemuspäivästä alkaen. Ei ennen sitä.
Viimeksi muokattu: 07.06.2018 22:50 : Antero. Syy: tekstin fiilausta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.06.2018 16:31 #40211 : futu
futu vastasi aiheeseen: Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta
Koska LED valo on lähes monokromaattinen, se varmaankin vahingoittaa levää varsinkin jos valonlähde on täysin kiinni kasvustossa.

Tästä syystä, kun LED valoja välkytetään, on huomattu että se itseasiassa lisää biomassaa. Lisäksi se säästää energiaa ja lisää LED valojen elinikää, kun ne eivät kuumene.

Klorofylli pystyy käsittelemään vain yhden fotonin kerrallaan ja reaktioon kuluu hieman aikaa, kunnes se voi vastaanottaa taas uuden fotonin.

Kun annamme valoa levälle, niin osa fotoneista menee aina hukkaan ja valon lisääntyessä: alkavat aiheuttaa levälle vahinkoa. Kun valoja välkytetään oikealla taajuudella, voidaan optimoida klorofyllin toiminta ja vähentää photoinhibation-haittoja.

Eri tutkimusten mukaan paras μmol m−2 s−1 Spirulinalle on n. 25-300.

Jos annamme Spirulinalle vaikkapa 100 μmol m−2 s−1 LED valolla jonka taajuus on 660 nm niin tällöin tarvitsemme:

(100 x10-6 mol/(s·m²) / 660 x 10-9 m) x 0.119626 565 J·m/mol = n. 20 wattia/neliömetri.

Voimme siis todeta, että spirulinan LED valaistus ei vie paljoa sähköä.

Yhdellä autonmoottorilla saamme siis kasvatettua valon puolesta n. 800 neliömetriä levää kun LED valot ovat päällä 12/12. Tässä ei ole huomioitu sähkösäästöä, minkä valojen välkyttäminen aiheuttaa.

LED valojen välkyttämien siis tuottaa puolella sähkömäärästä, enemmän biomassaa.

Laskemme seuraavaksi hallin tuoton euroissa käyttäen Suomen 85 euron kilohintaa eli Spirulina-jauhetta.

Tabletit maksavat enemmän koska ne pitää puristaa. Myöskin levän kuivatus ja pakkaaminen lisäävät kuluja. Kun levä tuotetaan paikan päällä siellä missä se voidaan käyttää heti tuoreena, sen ravintoarvo kasvaa ja säästämme ison osan kuluista.

Tutkimuksien mukaan Spirulinan sisältämä muu mikrobimassa nimittäin juurikin lisääntyy kuivaus- ja pakkausvaiheessa eniten, joten tuoreen levän käyttö on myös mikrobiologinen etu.

Perinteinen allaskasvatus tuottaa n. 3-6 grammaa spirulinaa päivässä per neliömetri, kuivattuna massana siis.

Vuodessa tällainen 800 neliön levähuone tuottaisi maks. n. 1500 kiloa Spirulinaa. Tämän markkinarvo Suomessa olisi n. 120 tuhatta euroa.

Suljetussa reaktorissa biomassan tuotot ovat suurempia.

Otamme esimerkiksi erään PBR-tutkimuksen 30 grammaa päivässä per neliömetri.

Muistan lukeneeni, että voidaan saavuttaa myös 60 grammaa, mutta tällöin levän kasvua tuetaan niin monella keinotekoisella ja kestämättömällä tavalla, että näissä kokeissa ainoastaan ollaan voitu osittain tavoitella levän maksimaalista fotosynteesiä.

Jos levä yhteyttäisi optimaalisesti, voisimme saada teoriassa jopa 3-5 kertaa enemmän biomassaa.

Jos oletamme että kehittelemäni systeemi toimii ainakin yhtä hyvin, kuin nykyiset suljetut reaktorit eli 30 grammaa: tällaisella tekniikalla voitaisiin tuottaa vuodessa n. 8500 kiloa.

Jos välkytämme valoja niin hallin koko saataisiin teoriassa tuplattua samalla energialla.

Tämän tuotto olisi 723 tuhatta euroa vuodessa – olettaen että se siis myydään ihmisille Suomessa, eikä karjalle. Jos voitaisiin tuottaa 60 grammaa, niin liikevaihto olisi jo huomattava.

Suomessa ihmiset mielummin ostaisivat kotimaista levää. Suomessa levän käyttö on jo niin laajaa, että on n. 10 eri tuotemerkkiä myytävänä, osa näistä yrityksistä suomalaisia jotka ostavat levän ulkomailta.

Jakelukanavat ovat siis jo olemassa, mutta kukaan ei vain vielä tuota levää Suomessa – mutta olisi korkea aika jo.

Lisäksi kun voimme toteuttaa uudenaikaisia hygieniastandardeja, niin myytävä levä sisältäisi myös maitohappobakteereja ja B.subtilis.

Karjalle myytävän levän hinta tulee olla huomattavasti pienempi, että se voi kilpailla mm. ulkomaisen GM soijan kanssa.

Tällöin kustannustehokkainta on maatilallisen itse rakentaa tilan omaan kiertoon osaksi pieni systeemi. Vastaavasti voidaan myös verkostoitua toimitsijoiden kanssa ja tehdä yhdessä yksi isompi laitos. Tällöin mm. lannan kuljetusmatkat eivät saa olla pitkiä.

Esittelemäni systeemin avulla, voimme tuottaa levää oletettavasti halvemmalla kuin missään ulkomaillakaan tällä hetkellä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.06.2018 06:24 #40288 : futu
futu vastasi aiheeseen: Spirulina mikrolevällä Monsanto ulos Suomesta
Hei,

kirjoitus löytyy myös Uudensuomen palvelusta.

Jos haluat tukea projektia, niin klikkaa ja jaa linkki myös kavereillesi:

lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256740-spirulina-mikroleva-suomen-maatalouden-pelastus

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.133 sekuntia