× Arkeologit-keskustelussa tutkitaan Suomen muinaisuutta, historiaa ja vähän muutakin.

Hypoteesi - näin Gizan Pyramidit rakennettiin.

Lisää
29.06.2018 07:22 #40578 : OnWhiteMars
OnWhiteMars loi aiheen: Hypoteesi - näin Gizan Pyramidit rakennettiin.
Aika tuoda esille oma näkemys Gizan tasangosta.

Olen vuosien varrella uppoutunut moneen projektiin joista suurin osa rakentuu toistensa tukeen ja ovat aktiivisia edelleenkin. Projektien määrä vähentää aikaa kirjoitella mutta ajattelin taas kerätä itseäni aloittamalla tällä hypoteesilla.

Aikanaan kun aloitin projektin nimellä 'Gaian Huuto' (hieman videota ja fiktiivistä kerrontaa) olin jo syvällä historiassa ja etenkin Sumerin ja Egyptin vanhat kulttuurit olivat 'se' juttu. Tutkiskelin alkuperää näille kulttuureille ja samalla tietysti pyramidien suuri mysteeri vei mielenrauhaa koska mitään omasta mielestäni järkevää rakennustapaa ei vielä oltu esitetty. Tiedettiin vain, että työn määrä oli ollut järjetön.

Asia johon itse kiinnitin huomiota oli Gizan tasanko (sen tasoittaminen suurelta alueelta ja päällystäminen suurilla kivilohkareilla jopa useammassa kerroksessa) ja se suuri työvoima mikä oli kulunut jo sen äärellä. Kyse on kuitenkin kymmenien hehtaarien kokoisesta alueesta. Samoin kiinnitin huomiota sfinksin rakennustapaan, louhimiseen peruskalliosta. Olin jo tässä vaiheessa perehtynyt Gizan alla sijaitseviin tunneliverkostoihin sekä sfinksin sisällä oleviin kammiohin ja koko Gizan tasangon alle 'piiloitettuun' Aurinkokaupunkiin.

Olin lukenut myös vanhan perimätiedon pyramidien rakentamisesta ylhäältä alaspäin. Tätä tietoa ei kukaan ollut vielä käyttänyt muuhun kuin visioimalla avaruusaluksia tasangon ylle leijuvin kivilohkarein. Sitten näin kuvat ryöstöretkillä tehdyistä sisäänpääsyistä Khufun pyramidin sisuksiin ja ne kielivät yhtä asiaa. Tarkastelin asiaa monesta eri kulmasta ja tulin yhteen lopputulokseen.

Ennen pyramideja nykyisessä muodossa, Gizan tasangolla alkoi suuri projekti. Tästä projektista voin kertoa myöhemmin, nyt on tarkoitus tuoda esille vain rakennustapa. Tasanko ei ollut tasanko projektin alkaessa, vaan tämän hetken pyramidien suuntainen kallioryhmä. Näitä kallioita louhittiin pikkuhiljaa, laskien maan vetovoiman mukaisesti 'ylimääräiset' lohkareet tasangolle lattiaksi. Samalla itse pyramidia rakennettiin jälkelle jätetylle peruskalliolle, kerros kerrokselta, ylhäältä alaspäin. Näin ollen kaikki ylimääräinen nostaminen vetovoiman vastaisesti jäi pois, sekä louhittu määrä lohkareita putosi dramaattiisesti, koska nyt itse peruskallio täytti rakennusten sisustan.

Mikäli katselette kuvia sisustasta niin tunnelit näyttävät osiltaan täysin peruskallion louhituilta, niissä ei näy lohkareiden välisiä rajoja. Kammiot ovat tietystikin louhittuja ja rakennettuja mutta samaa menetelmää käyttäen.

Myöhemmin Khufu ja hänen seuraajansa kylläkin eheyttivät rakennelmia tuomalla louhoksista uutta päällyskiveä, mutta työnmäärä oli vain murto-osa alunperin heidän kontolleen vyörytetystä. Eli toisin sanoen, olen sitä mieltä, että rakennelmat ovat hyvinkin vanhoja ja niitä on ajansaatossa korjailtu, aivan kuten sfinksiäkin.

Keskustelen mielelläni aiheesta joten antaa palaa kritiikillä.

Liity Salattuun Ulottuvuuteen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2018 07:36 #40580 : OnWhiteMars
OnWhiteMars vastasi aiheeseen: Hypoteesi - näin Gizan Pyramidit rakennettiin.
Sen verran vielä, että koko maailma on täynnä todisteita kallioihin louhimisesta. Tässä viety vain asia astetta pidemmälle ja rakennettun julkisivun sijaan koko rakennus.

Liity Salattuun Ulottuvuuteen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2018 09:43 #40583 : tarja
tarja vastasi aiheeseen: Hypoteesi - näin Gizan Pyramidit rakennettiin.
Mielenkiintoista. Jos kerran sfinski on umpikiveä niin miksei myös pyramidit... Jännä ettei tätä mahdollisuutta ole aiemmin pohdiskeltu. Ainakaan julkisesti.

Ja todellakin Gizan tasangolla näyttää olevan ainakin joillakin paikoilla basalttikivetys. Enpä ole tätäkään aiemmin huomannut. Ja kivetyksen alla näyttäis olevan kalkkikivi peruskallio. Kyllä tästä saisi sellaisen käsityksen, että jotain on louhittu pois.

Mielenkiintoisia ovat myös kertomukset maanalaisista käytävistä ja kammioista. Näitä on ilmeisesti tuhansien vuosien takaa ja ilmeisesti arkeologitkin ovat näitä löytäneet ja tutkineet, mutta eipä niistä ole paljoa hiiskuttu...

Mielenkiinnolla jään odottelemaan jatkoa ja pääsinpä jo tässä vaiheessa taas yhden polun alkuun kun asettelin sopivia hakusanoja googleen...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2018 10:16 #40585 : OnWhiteMars
OnWhiteMars vastasi aiheeseen: Hypoteesi - näin Gizan Pyramidit rakennettiin.
Olen vuosien varrella yrittänyt etsiä vastaavanlaisia ajatelmia mutta ei ole vielä eteen tupsahtanut. Kirjoitan iltapäivällä aiheesta lisää.

Liity Salattuun Ulottuvuuteen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.06.2018 21:46 #40589 : OnWhiteMars
OnWhiteMars vastasi aiheeseen: Hypoteesi - näin Gizan Pyramidit rakennettiin.
Lapset veivät tänään voiton joten kirjoittelu ikään kuin jäi. Jatketaan huomenissa :)

Liity Salattuun Ulottuvuuteen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.257 sekuntia