× Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Jysäri pääs

Lisää
25.02.2018 12:43 #39288 : Antero
Antero loi aiheen: Jysäri pääs
Nuorempana tuppas usein olemaan pää kipeä ja varsinkin näin kevätauringon aikaan iski sellainen jysäri, että koulustakin piti kesken päivän lähteä kotia. Vanhemmittain pää on kipiä enää harvoin, toisinaan kun on nukkuessa kunnolla sahannut hirsiä, tai pannuhuoneessa saanut hengitettyä kömyä tai itse aiheutettuna hapanta maistellessa. Vanhimmalla flikalla iskee toisinaan migreeni ja siihen ei aivan tavalliset särkypulverit tahdo autaa.

Mutta miten tästä vaivasta pääsee eroon... MV:ssä oli kommenttiosiossa mielenkiintoinen tieto, että se on kopsattava jakoon:

Pekka Viherä
Lisäisin tuohon vielä hyvin tuntemattoman asian - silmien rasittuminen tuijottaessa "äly"puhelimen pieniä koukeroita. Silmässä on kiliarislihas, joka on rengasmainen hyvin monisäikeinen lihas, jos säätää sarveiskalvon kaarevuutta, silmän pituutta ja linssin paksuutta. Lihas ei vaadi paljoa energiaa, mutta aivojen ohjaustoimintaa hyvin paljon. Aivojen on ohjattava jokaista säiettä, jännitettävä tarkoin ja tulkittava kuvan terävyyttä. Tästä aiheutuu hermostolle suuri rasitus, josta ei itse tiedä mitään ja tuskin tietää moni silmälääkärikään.

Paljon helpottaisi, kun nuorikin käyttäisi halpoja +2D silmälaseja, joita saa tavarataloista. Hermorasituksesta johtuvat vaivat voivat olla niska, vatsa ja selkäkipuja, migreeniä tai muuta päänsärkyä, kouristuksia, epilepsiaa, masennusta,... kaikenlaisia vikoja, jotka johtuvat hermoston ylirasituksesta. Yleensä kaukonäkö heikkenee puhelinta tuijotettaessa ja hankitaan likinäisyyttä korjaavat miinuslasit, jotka edelleen pahentavat tilannetta. Asiasta lisää kaisuviikari.com/ Silmälääkäri, jota on tuomittu virheopeista Suomessa, mutta ansaitsisi nobelin keksinnöstään.

Sellaisten lasien määrääminen, joilla näkee hyvin on helppoa. Sellaisten lasien määräämien, joilla näkee mutta jotka eivät aiheuta hermostollisia ongelmia on vaikea ja pitkän tutkimisen vaativa tehtävä. On selvää, että silmälääkärit eivät Viikarin teoriasta pidä ja tuomitsevat sen harhaopiksi. Viikari saattoi tutkia silmiä liki kaksi tuntia, jonka jälkeen hän hoiti potilastaan ja, jos potilas otti hoidon tosissaan, vaivat paranivat, jopa neurologeille mahdoton migreeni katosi kokonaan.


kaisuviikari.com/
fi.m.wikipedia.org/wiki/Linssi_(optiikka)


Lisäisin tuohon vielä sellaisen seikan että iän myötä näkö väistämättä heikkenee, itselläni lisääntyi kaukonäkö niin, ettei kädet enää riittänyt lehden lukuun. Tietokoneella kun vielä oli putkinäyttö, lukemiseen ja työskentelyyn en tarvinnut klaseja vielä, mutta siirtyessäni nykyaikaan ja hankkiessani ensimmäisen led-näytön, sen seurauksena alkoi näkökyky nopiasti heiketä. Syytä en heti osannut yhdistää siihen ja pakkohan oli kaksiteholinssit hankkia. Niissä oli sellainen ongelma mistä en tykänny, kun lukulasin hionta oli vain pieni viiru linssin alareunassa, oli taas pakko hankkia lukulasit erikseen että präntättyä kirjoitusta ym. ylipäätään tuli nähtyä. Seuraavaksi hankin reikälasit ja kas kummaa, niillä pystyi lukemaan normaalisti vaikka niissä ei ole linssiä lainkaan. Ne jopa korjasi hajataittoa ja enää ei esim. auton nopeusmittarin numerot näyttäneet kahtena. Jostain satuin lukemaan, että näyttöpäätteiden led-valo heijastaa sinistä valoa ja se olikin syynä, miksi putkinäytön vaihtuessa led-näyttöön, näkökyky alkoi nopeasti huononemaan. Se millä ledin sinisyys korjataan, on näytön mutta myös led-valaisimien valon muuttaminen keltaiseksi. Lampuissa valon tulee olla 3000 -3500 kelviniä, siitä eteenpäin sinisyys lisääntyy ja se heikentää näkökykyä. Joissain nytöissä ja televisiossa väriä pystytään säätämään ja taplettiin sekä puhelimeen saa esim. "Blue light filter" ohjelman joka asettaa värikalvon näytölle. Toinen vaihtoehto on ostaa keltaista kalvoa päällystää näyttö sillä. Huonona puolena on esim. kuvien työstäminen alkuperäisillä väreillä tai esim. kuvakaappaus, jolloin kalvo on oltava off-tilassa.

Entä mikä troppi parantaa näköä... Vanhastaan on mustikan tiedetty parantavan näköä, erityisesti hämäränäköä. Toisen maailmansodan aikana britit hankkivat Norjasta mustikkaa pommikonelentäjille- ja tähtääjille yölennoille. Mielestäni mustikan veroinen ellei jopa parempi on pinaatti, joka korjaa ja parantaa silmäpohjan mykiöitä. Pinaattinlehtiä voi syödä suoraan pakastimesta, plättyinä ja pinaattikeittona jossa on keitetty kananmuna keltuaisineen. On kuin päivä valkenisi lautasellisen jälkeen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.02.2018 19:07 #39289 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Jysäri pääs
Voi olla... mulla alko näkö huononeen 11-vuotiaana ja vieläkin on epäilys että koulun piirtoheitin olis siihen ollu syyllinen vaikka sellaiselle väitteelle ei mitään näyttöä löytyskään.

nyt alkaa olla jo siinä iässä että alkaa tulla ensimmäiset vaikeudet nähdä lähitekstiä. Vastaavasti kauas näkee koko ajan paremmin ja pian tullaan siihen vaiheeseen ettei tarvi enää laseja kun kattelee telkkaria. Niinhän ne sanoo että prosessi jatkuu niin kauan kunnes kauko- ja likinäkö kumoaa toisensa. Seuraa pieni vaihe jolloin näkee kauas ja lähelle täydellisesti. Sitten näöt alkaa taas erkaneen ja sitten näkee yhä huonommin kauas ja lähelle. Johtuu kai silmämunien kutistumisesta joka on luonnollista iän myötä.

Silmien rasittuminen ja sitä seuraava päänsärky on kyllä tuttua. Siihen yleensä auttaa kun lepuuttaa öögiaan eli kattelee lähelle

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.108 sekuntia