× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa

Lisää
16.05.2016 04:01 - 16.05.2016 14:42 #31222 : rcislandlake
rcislandlake loi aiheen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Monenlaisia eepoksia on käsitelty. Lyhykäisyydessään Raamattu päihittää monet Hyvän ja pahan taistelun kertomukset .
Näin näkisin jotakuinkin tapahtuneen lyhyesti selitettynä ja erittäin paljon oikaistuna Raamatun hyvän ja pahan väkisen taistelun menneisyydestä tähän päivään. Toivottavasti ette ota herneitä nenään. Keskustelua toivotaan, tulkinnan oikeellisuuden kannalta. Nyt siis tutkin kirjan sisältöä, mitä se tarkoittaisi, jos voisi sen lyhyesti selittää. Uskonasiat ovat toinen juttu. Puhun nyt siis kirjasta ja sen tarinasta.

Mikään muu kirja tuskin aiheuttaa niin paljon riitoja kuin tämä, joten vaikkei se suinkaan ole tarkoitukseni, odotan kyllä runsaasti negatiivistakin palautetta. Huomatkaa kuitenkin, että Tämä olisi Raamatusta esiinkaivettu kaivettu sanoma. Mitä asiat oikeasti ovat, sitä en tässä lähde väittelemään.
Aletaanpa sitten purkaa. Pyydän anteeksi, että ajatuksenjuoksu ei ehkä ole loogisen kronologista, mutta toivottavasti päästään hyvään alkuun. Laitan linkkejä, jos aihetta.

Tässäpä muuan tai tarina; Iso kirja vs. Korkeakulttuurit Sumeri ja Egypti :
Horus eli ISIS-äidin pojan kutale. Sama Horuksen silmä näkyy Vapaamuurarien symboolissa, Pyramidissa. Raamatun mukaan, jos nyt sitten siteerataan Isoa Kirjaa, sumerit olivat Sinear. Sinearin perusti muuan Kanaanin eli sen kirotun Haamin pojan jälkeläinen Nimrod. Hän oli soturi, tappaja, mikä alkukäännöksen mukaan on oikeampi verrattuna metsästäjään. Nimrod perusti toki mahtavan valtakunnan, mutta sai siihen apuja niiltä, jotka alas Taivaasta tulivat. Niistä kirjoittaa Eenok kirjassan Vartijat (Watchers).

He laskeutuivat Hermonin vuorelle Libanonissa tullessaan maahan. Tämä on suunnilleen Kanaanin maata. Nooan paattihan oli aiemmin laskeutunut hieman pohjoisemmas Araratin vuoristoon Turkissa, joten Haam se saapasteli Kanaanin maahan kirottuna, sillä tämä kirouksen maa tietysti veti puoleensa. Miksi Jumala tuhosi koko ihmiskunnan Nooan tulvan aikaan ? Synti, miksi maailma tuhottiin, oli suurempaa kuin, mitä näihin päiviin asti Nooan päivien jälkeen on ollut. Jumalten Pojat, jotka laskeutuivat siis Hermonin vuorelle, ottivat ihmisten tyttäriä puolisoikseen.

Näistä syntyi jättiläisiä ja kun jättiläiset kuolivat, heidän kuolematon sielunsa muuttui demoneiksi, pahoiksi hengiksi, joita esim. Jeesus ajoi eräästäkin ihmisestä Legioonan verran (5000) sikalaumaan. Vartijat, Jumalten Pojat, Anunnakit, Langenneet Enkelit, muinaiset pakanajumalat.. Näillä on monta nimeä. Maailma tuhottiin, sillä maailman geneettinen ihminen oli saastunut. Puhtaaksi katsottiin vain Nooa ja hänen perheensä armahdettiin siinä sivussa. Nooa, hänen vaimonsa, Seem, Jaafet ja heidän vaimonsa olivat puhtaita, paitsi geneettisesti, myös ajatuksissaan ja teoissaan. Koska jättiläisiä oli myös Nooan päivien jälkeen, heidän geenien oli siirryttävä eteenpäin Nooan perheen kautta. Ainoa vaihtoehto oli Haamin vaimo, sillä Haam itse oli puhdas ollessaan Nooan poika hänestä ja Nooan vaimosta, Haamin äidistä. Mutta oliko Haamin vaimo puhdas ?

Päästikö Jumala Arkkiin epäpuhtautta ? Nooan synnittömyyden tähden kaikki hänen perheensä katsottiin synnittömiksi, aina siihen asti kunnes Haam paljasti isänsä hävyn. Paljastaminen täytyy tarkoittaa pahempaa kuin pelkkä sukuelinten näkeminen, vaikka tosin sekin on Raamatussa kielletty. Se kuitenkin tarkoittaa seksiä, vrt. 3. Moos. 18 ja eteenpäin . Haam siis oli homoseksuaali. Jumala kirosi hänet sen vuoksi. Ja hän siitti Kanaanin naisesta, joka todennäköisesti vielä kantoi jotain kautta korruptoitunutta dna:ta. Hebrealaisten yhtenä työnä oli tuhota maailmasta Nooan aikainen synti,

Jumalten poikien jälkeläiset, kuten Refaimit, Anakit ja filistelaiset, kuten Goljat. Ja hyvin siinä onnistuttiinkin. Toinen vaihtoehto on, että Nooan kaikki perheenjäsenet paatissa olivat puhtaita, mutta Anunnakit eli Vartijat tulivat uudelle visiitille ja saivat helpon kohteen, kirotun Haamin suvun, josta lisääntyä. Haam ei ollut Jumalan siunauksen suojassa. Jopa Jeesus kirosi hedelmättömän viikunapuun. (Hedelmistä myöhempänä)

Aabraham, joka siis oli Seemin jälkeläisiä, asui Haamin jälkeläisen Kanaanin jälkeläisen Nimrodin perustamassa valtiossa Sinearissa (Sumer), Kaldean maakunnan Ur -nimisessä kaupungissa. Aabraham oli oppinut mies. Jumala käski häntä lähtemään Kanaaniin. Ja sieltä hän eteni Egyptiin ja ohimennen opeti Egyptiläisille, matematiikkaa ja astonomiaa eli kuinka tehdään Pyramidi ja vastaamaan tähtikuviota (neulaset). Tämä tieto oli peräisin Anunnakeilta (Eenok) ja myös Jumalan enkelit jakoivat tietoa siitä, mitä avaruuksissa on. Eenokin mukaan Vartijat opettivat vähän muutakin, sitäkin, mikä on kiellettyä. (Tässä ollaan hyvän ja pahan tiedon puun äärellä. Hedelmä ei nimittäin ollut hedelmä, vaan kielletty asia kuten synti, lihan teko eli todennäköisesti irstailua tms.

Raamattu puhuu symbolein juurikin, mitä tulee ruokaan. Eli antaako isä pojalleen kalan sijasta Käärmeen, munan sijasta skorpionin. Vertaus on Jumalan antamiin hyviin lahjoihin. Vesi on Pyhän Hengen, Jeesuksen vertaus. Viini on vertaus Jeesuksen verestä, leipä Hänen ruumiistaan jne. Hedelmä Raamatussa on seuraus teosta. Vanhurskauden ja Hengen Hedelmät on lueteltu Uudessa Testamentissa. Niin se hedelmä, josta elää ikuisesti ja hyvän ja pahan tiedon puun hedelmä, tarkoittavat vanhurskautta ja syntiä.) Egypti sai siis pyramidinsa ja astronomiansa Anunnakeilta eli Jumalten Pojilta. Synnissä uitiin. Raamattu sanoo, että Haam on sekä Seemin että Jaafetin orja. Kauan eivät nämä valtakunnat kestäneet, eivät ainakaan loputtomasti.

Hebrealaiset joutuivat Egyptiin orjiksi oltuaan ensiksi vuosisatoja arvossa. Joosef ehkä oli Imhotep ja kävi jopa Amerikassa viemässä isopappansa tavoin astronomiaa Mayoille. Sielläkin pyramidit täsmäävät tähtiin. Pyramidit rakennettiin olemaan Jumalan vuoria. Vuori merkitsee Valtakuntaa, alunperin Jumalan Pyhää asuinpaikkaa. Lähes kaikissa alkukulttuureissa Jumala asuu vuorilla. Kun heprealaiset olivat orjiksi joutuneet ja Mooses sai päähänsä lähteä poppoon kanssa ulos maasts, piirsivät he karitsan verellä Tau - merkin (t) enteellisesti oven pieliin. Muinais hebrean Tau näyttää Ristiltä. Silloin näytettiin ennalta, millätavalla pelastus tulee.

Nyt päästään Horukseen ja silmään. Se on vain yhden Vartijan juoni saattaa Horuksen silmä Tau - merkin tilalle, sillä sen verran nyppi tappio tätä henkistä olentoa, että alettiin suunnittelemaan kostoiskua. Vapaamuurarit paitsi tietenkin Egyptiä, myös ihailevat Salomonin temppelin rakentanutta kuningas Hiramia. Hiram oli, kuinkas muutenkaan Libanonista eli Tyyron kaupunkivaltiosta. Taitoa oli rakentaa Temppeli. Salomon ei ollut niin viisas kuin kuvitteli. Hänellä oli 1000 vaimoa ja hän teki paljon syntiä. Hänen vuosittainen kultamääränsä, mitä tuli ulkomailta oli 666 talenttia painossa (1. kuninkastenkirja 10:14). Sama luku esiintyy toisen kerran Johanneksen ilmestyksessä luvussa 13:18 Pedon, Luciferin lukuna. Syntyi rakentajien koulukunta, joka ihaili Hiramia, mutta samalla Salomonin viisautta. Tämä yhteisö on edelleen pystyssä. Sen auktoriteetti on hebreaksi Helel (Halal), kreikaksi Lucifer. Tämä paljastetaan 33 askeleella pyramidin huipulla.

Keitä olivat kirjanoppineet? He olivat Temppelin opettajia, jotka käänsivät kansan tunnustuskirjoillaan pois Raamatun opetuksista. He olivat ne rakentajat, jotka hylkäsivät kulmakiven (perustuskivi). Kulmakivi oli Jeesuksen vertauskivi itsestään. Risti (Tau) ei siis enää ollut kantava voima, kuten Egyptistä pelastuessa. Se oli hyljätty ja Horus ynnä pyramidit (hierarkinen, salaileva, manipuloiva ja valehteleva hallintajärjestelmä) pääsi valloilleen. He noudattivat perinnäissääntöjä, hierarkiaa, ihailivat loistoa ja he eivät olleet Messias - keskeisiä. Aivan samoin toimii moni kristillinen kirkkokunta nykyään olematta sen kummempi juutalaisia kirjanoppineita.

Mitään rakennuksia ei tarvittu, kun Jeesus sanoi Häneen uskovien ihmisten olevan rakennuskiviä Hänen Valtakunnan Temppelissä, siinä minkä Hän pystytti 3:ssa päivässä ylösnoustuaan kuolleista. Herodeksen, joka oli edomilainen, Temppelin esirippu halkesi kaikkein Pyhimpään ja sen jälkeen kivisiä Temppeleitä ei enää tarvittu, Jumala ilmestyi kaikkialle Pyhän Henkensä kautta, siinä, joka vuodatetaan Jeesukseen uskoville, Uskossa kastetuille. Pyhä Henki on Vanhassa Testamentissa Jumalan Henki, Henki jne. Ennen se tuli vain patriarkkojen, profeettojen tai kuninkaiden ylle. Ja nyt sen sai jokainen. Jokaisesta tehtiin ylimmäisiä pappeja ja temppelin rakennuskiviä.

Yhdessä kaikki kristityt on Temppeli, joka liikkuu minne Jumala johdattaa. Tätä vastaan asettautuivat vallan himoiset rakentajat. Loppua kohden he vihaavat ristiä ja asettavat Horuksensilmäisen pyramidin ristin tilalle. Aika on käymässä vähiin ja Luciferin juonet ovat paljastuneet. Kirkot käyvät tyhjiksi, kun siunaus ja Pyhän Hengen voima on poissa. Tilalle tulevat itse vanhurskaus ja omat Raamatun tulkinnat, ns. modernin ajan seuraaminen. Oikeasti tehdään sitä, mitä tehtiin Paratiisissa, sen jälkeen ja Nooan jälkeen näihin päiviin asti, sellaista, mikä erottaa Jumalasta. Tämä uusi on vanhaa. Ihminen yrittää selittää uuden Jumalan, sillä hän ei synnissään tahdo tehdä parannusta voidakseen jälleen kohdata elävän Jumalan. Horus, tuo Haamin kirous. Rakentajat, jotka hylkäsivät Jeesuksen Luciferin tähden. Ihmiskäsin tehty vuori on keinotekoinen, tuo Pyramidi, halpa kopio oikeasta. Sinapin siemenen uskolla liikutetaan vuorta (Valtakuntaa).

Yksi asia vielä ; Miksi Gilgames puhuu Nooan tyyppisestä kaverista, joka kävi läpi vedenpaisumuksen ? Ei kai se mahdotonta ole, jos Haamin jälkeläisten perustama sumeri piti sisällään paitsi Haamilaisia myös seemiläisiä. Hieman on tulkinta eroa.

Pahoittelen toki tämän lyhyehkön pahan ja hyvän - taistelusta kertovan tulkinnan sekavuutta... Jäsentely ei ole parhaita puoliani.

Johtopäätös on jotakuinkin että paha imitoi Hyvän valtakuntaa vuoren symbolein. Näin saadaan vaikutelma, että Jumala asuu käsin rakennetussa temppelissä, vuoressa (pyramidi). Suuruutta painotetaan loistokkailla asuilla, rakennuksilla, hierarkioilla, opeilla, instituutioilla ja ottamalla vaikutteita kaikista kulttuureista. Täällä johtajat ovat "hyvinvoivia" ja kunnioitettuja. Opetus on erikseen valituilla henkilöillä.

Hyvän valtakunta puolestaan pyrki eroon ihmiskäsin rakennetuista Jumalan pyhätöistä, "vuorista", temppeleistä jotka nekin tavallaan Jumalan koteja ovat. Temppeli on nyt biologinen, jatkuvasti liikkeessä oleva ekosysteemi (kuten jotkin meren olioista, jotka koostuvat monista erilaisista eläimistä). Hyvän valtakunta perustuu vähimpään, palvelemiseen, pelkkään Raamattuun, opettajan suoraan seuraamiseen, kaikilla on oikeus opettaa, mikäli se pohjautuu Raamattuun.

Luettuani Raamattua, Eenokin kirjaa, Jasherin kirjaa ja muita apokryfikirjoja voi päätyä vain tällaiseen tulkintaan. Jos pitäytyy vain Raamatussa, ei voi täyttää tiettyjä aukkoja, jotka jää vaivaamaan luettuansa kummallisista asioista varsinkin Raamatun alkupuolelta. Siksi, kun otin mukaan näitä vähemmän tunnettuja asioita, tarvitsee lukea sellaisiakin kirjoja, joita ei ole hyväksytty Raamattuun. Raamattu puhuu Jasherin kirjasta. Etiopiassa Eenokin kirja sisältyy Raamattuun. Siksi nämä kaksi kirjaa ovat mukana. Kuitenkin tarkastelun keskiössä on Raamattu.

Lähteet : Raamattu, Eenokin kirja www.apokryfikrjat.net
Book of Jasher - www.sacred-texts.com/chr/apo/jasher/
en.wikipedia.org/wiki/Anunnaki
arianasiresearch.wordpress.com/2015/02/18/abraham-and-the-wisdom-of-the-egyptians/
answersingenesis.org/bible-characters/giants-in-the-old-testament/
Selitys -eepoksen loppu ja debatin alku

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam
Viimeksi muokattu: 16.05.2016 14:42 : rcislandlake.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Antero

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.05.2016 10:09 #31227 : Veda
Veda vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Kiitettävän paljon tietoa, mutta ei tuommoista pötköä jaksa lukea ilman kappalejakoa. Voisit muutenkin esittää pääväitteesi selkeämmin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.05.2016 12:18 - 16.05.2016 12:22 #31229 : Ansgarius
Ansgarius vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Mikäli katsotaan aikaa: aika/nyt -hetki on ainut mitä on totta niin jumala/alkulähde on aika, missä on menneisyys-nykyisyys-tulevaisuus.

Aika ei kulu, se kuluttaa. Ihminen pyrkii siihen, että ei ajattele tätä, ajan kulumista, omaa katoavaisuutta, ''unohduksiin'' joutumista.

''Pyrkimys jäädä historiaan'' on se, mitä hämmentävän moni hakee.
Nyt hetkessä on valittava hakeeko toiminnallaan hyvää vai pahaa.
Viimeksi muokattu: 16.05.2016 12:22 : Ansgarius.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.05.2016 17:25 #31233 : Veda
Veda vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Kiitos kappalejaoista, rcislandlake. En ymmärtänyt ihan kaikkea, ja edelleen itse hyvän ja pahan merkitykset jäivät minulle epäselviksi, mutta kannatan lopussa olevaa näkemystäsi, että Jumala pitää löytää sisältä. Toisaalta ylpeyden välttäminen on ihan yleismaailmallinen oppi, ei sitä varten tarvitse lukea Vanhaa testamenttia.

Esityksesi on edelleen kovin raskas. Monet eivät jaksa lukea tällaista uskovaista kielenkäyttöä. Lisäksi tekstissäsi on se pulma, että heität vanhoja ja arvottavia sanoja ilman että tarkennat mihin ne viittaavat, esim. ”synti”, ”demoni”, ”Jeesus”, ”Lucifer” ja ”pakana”. Noilla sanoilla on esoterismissa eri merkitykset kuin perinteisissä kristillisissä tulkinnoissa, vilkaise vaikkapa HPB:n Salaista oppia.

Teksti herätti minussa seuraavia kysymyksiä: Miksi meidän pitää edes lukea Raamattua? Onko kirjoittajasta juutalaisten Jumala (oman katsomukseni mukaan pelkkä heimojumala) sitten korkein Jumala jonka hän tietää? Ovatko juutalaiset muka pyhin kansa? Jos niin, niin miksi? Eikö antiikin muissa kulttuureissa ole mitään hyvää (itselläni niistä tulee mieleen positiivisena asiana suvaitsevaisuus, toki monien ikävien asioiden ohella)? Miksi homous muka on synti? Onko moderni aika muka pahempi kuin muut aikakaudet? Onko jossain muka eliitti, joka hallitsee maailmaa ja jopa uskontoja? Mikä on kirjoittajan käsitys Jeesuksesta ja hänen opetuksistaan?

Ei ole pakko vastata näihin kysymyksiin. Mielestäni kaikkein kiinnostavin kysymys on ilman mitään teologioita se, että mitä hyvä ja paha ovat Raamatun ja käytännössä kaikkien uskontojen mukaan? Ja sitä voi jokainen miettiä tahollaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.05.2016 01:36 - 17.05.2016 01:47 #31236 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Kristinusko vertautuu saman kulmakunnan muinaisuskontoihin sillä viisiä, että ylin kulmakivi eli pyramidin huippu, missä on Horuksen silmä, tuli tapettua ja nyt odotetaan, että se antaisi anteeksi ja tulisi takaisin.

Juutalaisuudessa on sama idea, mutta sillä erotuksella, että ei ole syytä olettaa, että messias on vihainen.

Tää taas on seurausta siitä, että nämä ovat kirjanoppineiden uskontoja, joissa saadaan aina jotenkin sukset ristiin pappissäädyn kanssa, koska rahvas ei voi vain luottaa siihen, että joku on pyhä vaan sen pitää päästä pätemää.

Juutalaisille tuottaa ongelmia rakentaa järjestyksessä kolmas temppeli, koska sinne pitäisi löytää jostain pappeja, ja kristityillä ei olekaan muuta kuin kirjanoppineita.

Roomalaiskatoliset ovat tässä aika liberaaleja, mutta nekin tunnustavat jonkun pyhäksi vasta kuoleman jälkeen.

Näissä uskonnoissa pyhyys on korvattu paskanjauhamisella ja pahimmillaan se on sitä, että turistirysässä on joku pyhä lähde tai kepin pätkä.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: yadi.sk/i/xhQyM3LHUG75QQ
Viimeksi muokattu: 17.05.2016 01:47 : juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.05.2016 13:00 #31240 : Veda
Veda vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Mikäli ymmärsin oikein, rcislandlakella Horus on huono, eliitin käyttämä symboli.

Mielestäni ei tarvitse olettaa mitään pientä eliittiä, joka hallitsee maailmaa. Kyllä se on ihan ihmisten itsekkyys ja organisaatioiden rakenteet, jotka aiheuttavat vääristymiä ja vallan väärinkäyttöä. Tästä syystä kaikki uskonnot historiassa ovat rappeutuneet.

Mitä tulee ihmisten pyhyyteen, niin onneksi ortodoksisuudessa on käsitys ihmisen jumalallistumisesta tämänpuoleisen elämän aikana.

Ilmeisesti, rcislandlake, jätit Raamatun hyvän ja pahan kertomuksista tietoisesti pois ne vanhimmat ja kuuluisimmat eli Luciferin lankeemuksen, ensimmäisten ihmisten lankeemuksen ja Kain ja Abel -kertomuksen. Esitit hyvän ja pahan vaiheita sen jälkeen. En kyllä jaksa lukea Eenokeita ja Nimrodeita tarkistaakseni esityksen.

Mutta edelleen, mitä on "hyvä" esityksessäsi? Perinteisen juutalaisen ja kristillisen tulkinnan mukaan hyvää on se, mitä Jumala sattuu milloinkin määräämään. Ajatteleva ihminen ei voi hyväksyä tällaista lähtökohtaa, vaan hyvällä pitää olla perustelu. Kyllä se lähimmäisenrakkaus on juutalaisuudessakin se ydin kun sen vain kaivaa vääristelyjen alta esiin. Ja mielestäni tätä ohjetta rikotaan kun esim. teurastetaan Israelin vihollisia tai vainotaan homoja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.05.2016 22:44 - 17.05.2016 22:47 #31247 : rcislandlake
rcislandlake vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Niin. Jos kirjassa on toista tuhatta sivua ja siitä yrittää tiivistää punaisen langan ja referaatin yhdelle sivulle, jää väkisin jotain mainitsematta.
Hyvä että tuli toisenlaisiakin näkökulmia ja ideoita teiltä. En edes tullut ajatelleeksi.

Mutta siis hyvä ja paha Raamatussa kulminoituu siis Luciferiin ja hänen kontrollissa olevan maailmansa vastustamiseen.
Lucifer vastustaa Jumalaa, Jumala vastustaa Luciferia. Tavat, joilla nämä tehdään, poikkeavat toisistaan.
Lucifer käyttää hyväkseen ihmisten heikkouksia. Jumala käyttää hyväkseen auktoriteettiansa.

Se, mitä Raamattu itsessään pelkästään kertoo, ei tietenkään kerro Horuksesta eikä edes Vartijoistakaan.
Ne, mitkä liittyvät läheisesti aiheeseen eli Egypti ja Sumeria (kaikki mitä kuuluu) sekä Raamattu ja siinä näistä kertovat tarinat sivuavat aihetta kuitenkin.
Mikä on hyvä ? Mikä on paha ? Kai Raamattu siihen vastaa että ainoastaan Jumala on hyvä. Voiko ihminen Jumalan kuvana saavuttaa hyvän ? Raamattu sanoo, että ei voi. Mutta kuitenkin esimerkiksi Eenok ja Elia nousivat Taivaaseen kokematta kuolemaa. Näin ei olisi voinut käydä, mikäli heissä olisi havaittu pienintäkään vikaa. Aika jännää on, että Eenok saa uuden nimen, Metatron. Mikä on paha ? Tottelemattomuus ? Lucifer oli tottelematon ja kapinoi Jumalaa vastaan. Tavallaan Adam paratiisissa teki samoin. Syntikin on tottelemattomuutta eli Jumalan sääntöjen rikkomista ja niitä vastaan asettumista.

On sitten toinen juttu, mitä kukin itse ajattelee ja mihin uskoo. Tässähän siis vain yritetään löytää Raamatun käsitys Hyvästä ja Pahasta.

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam
Viimeksi muokattu: 17.05.2016 22:47 : rcislandlake.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.05.2016 01:30 #31250 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa

Veda kirjoitti: Mikäli ymmärsin oikein, rcislandlakella Horus on huono, eliitin käyttämä symboli.Horuksen silmä eli kolmas silmä on ihmisen pään sisällä oleva käpyrauhanen jota kuvaillaan myös silmän kaltaiseksi. Paljon fluoria sisältävää hammastahnaa ja fluorattua vettä juomalla, tuon saa kalkkeutumaan.
Kolmion sisällä olevaan silmään liittyy hyvin yleinen virhekäsitys: Kyse ei ole Horuksen silmästä - vaan Atonin silmästä. (Aton = Adon = Adonai = Jahve). Tulkinta, että "Eliitin" silmä edustaisi Horuksen silmää, on jossain määrin virheellinen. Egyptiläisessä mytologiassa on tarina Horuksen ja Sethin välisestä taistelusta, jonka Seth lopulta häviää. Tarina on vertauskuva Akhenatonin aikakauden atonistien ja amenistien välisestä taistelusta, jonka atonistit hävisivät. Horus edustaa tarinan amenisteja - Seth atonisteja.

Käyttäisikö "Eliitti" muinaisten arkkivihollistensa, amenistien, tunnusta?

On totta, että Horuksen silmä on tietynlainen esikuva "Eliitin" käyttämälle silmäsymboliikalle, mutta "Eliitin" silmä ei kuvaa Horusta - se kuvaa toista kilpailevaa auringonjumalaa Atonia. Kyseessä on siis Atonin silmä.

Mutta kumpikaan näistä symboleista ei ole silmän alkuperä. Horuksen silmäkin perustui vielä vanhempaan tarustoon - matriarkaalisen kauden jumalatartraditioon.

Silmän alkuperä on jumalattaressa nimeltä Wadjet. Jumalattaren nimi tunnettiin myös muodossa Udjet, joka on suomeksi käännettynä "silmä". Wadjet oli Hyksos-kuninkaiden hallitseman Ala-Egyptin suojelijajumalatar. Tämä selittänee sen, miksi silmä kuvataan niin usein kolmion keskellä. (Ala-Egypti = Niilin Delta --> Δ)


Lähde: eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/05/aton-kultti-osa-26-silman-ja-kaarmeen.html

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.05.2016 02:16 #31253 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa

Atonin palvonta poikkesi huomattavasti vanhojen jumalien palvonnasta. Tavallinen ihminen ei saanut palvoa Atonia laisinkaan, vaan hänen tuli palvoa farao Akhenatenia, joka edelleen palvoi Atonia. Aton kuvataan usein pitelemässä ankh-symbolia auringonsäteinä kurottuvilla käsillään faraon kasvojen edessä. Atonin temppelit olivat vanhojen jumalten temppeleistä poiketen suuria kattamattomia alueita.


fi.wikipedia.org/wiki/Aton

Tää kuvio olisi varmaan eliitille mieleen ja se muistuttaa kovasti roomalaiskatolisien touhuja, mutta Atonin palvonta tuli ja meni faaraon mukana eli se ei ollut egyptiläisien mielestä kova juttu.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: yadi.sk/i/xhQyM3LHUG75QQ

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.05.2016 10:57 - 18.05.2016 12:59 #31258 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Atonin palvonta muuttui epäsuosituksi siinä määrin nopeasti, että uskoville saattoi tulla tarvetta muuttaa kauemmas.

Tää vois olla yksi juutalaisuuden komponentti, koska niillä on paljon egyptiläisien juttuja ja kirjanoppineet muka tajuaa kaiken parhaiten.

Se on kuitenkin aika harvinainen ajatus, että rukoilemiseen tarvitaan joku asiantuntija.

Mulle on jostain jääny mieleen, että aamen tulis Amenhotepista, joten se vois olla se kaiffari mitä aavikkouskonnot odottaa.

Isä meidän joka olet taivaassa oliskin se heebo, jolla on valtuudet rukoilla Atonia.

Jeesuksen oikee hautakin vois olla jäljitettävissä ja hyvällä tuurilla sitä itteään vois käydä kattomassa museossa.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: yadi.sk/i/xhQyM3LHUG75QQ
Viimeksi muokattu: 18.05.2016 12:59 : juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.05.2016 11:56 - 18.05.2016 12:24 #31259 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Tää taitaa kanssa olla syy siihen, ettei jumalan nimeä saa sanoa vaan sitä pitää tituleerata jumalaksi.

Mutupohjalta mä veikaan, että tää on menny silleen, että foinikialaiset alko olla ahtaalla niitten lasten uhraussyytösten takia ja niitten piti kehittää jotain äkkiä entisen uskonnon tilalle, koska tota Amenhotepin nimissä rukoilemista olis muuten hiukan vaikee selittää.

Bisneksistä ne ei toki luopuneet niin että on aika helppo päätellä mitä juutalaiset aikaisemmin oli.

Joku on varmaan kuunnellu kun Atonin palvoja mumisee rukouksen Amenhotepin nimissä ja fundeerannu, että loppu kuulostaa fantsulta, mutta ei kumminkaan oo saanut sitä kokonaan talteen.

Aika omituinen kokoelma muitten juttujahan se uskonto tuppaa olemaan.

Joku on varmaan kaivanu nää jutut esille jo kauan sitten, niin että turhaan mä kai tässä niitä ihmettelen.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: yadi.sk/i/xhQyM3LHUG75QQ
Viimeksi muokattu: 18.05.2016 12:24 : juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.05.2016 14:34 #31265 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Neitseellisen syntymän arvoitus voisi selvitä lunttaamalla mitä epyktiläiset uskoivat faaraoiden lisääntymistavoista. Tavallinen bylsiminen tuskin sopi jumalan arvolle.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: yadi.sk/i/xhQyM3LHUG75QQ

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.05.2016 00:28 #31313 : mese
mese vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
tuolla on ihan mielenkiintoisia aiheita. ennustuksia.com/tag/nimrod/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.05.2016 03:42 #31348 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa
Kun tätä Amenhotepin keksimää kuviota tarkemmin ajattelee niin se alkaa tulla vastaan muissakin yhteyksissä.

Lehdissä on pääkirjoituksia, jotka ovat olevinaan korkein totuus ja määrittävät lehden linjan, joka muuttuu usein kun pimeässä hapuillessa tuleekin seinä vastaan. Mä en ole osannut pitää niitä muuna kuin huonona viihteenä, mutta jotkut ottaa ne vakavissaan.

Meillä on monessa paikassa totuuden tiellä harrastelijatason arvailijoita, joilla on olevinaan niin suuri auktoriteetti, ettei haittaa vaikkei onnistuisi olemaan oikeassa kuin joskus vahingossa.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: yadi.sk/i/xhQyM3LHUG75QQ

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.05.2016 11:33 - 21.05.2016 11:54 #31354 : rcislandlake
rcislandlake vastasi aiheeseen: Hyvän ja pahan taistelu Raamatussa

mese kirjoitti: tuolla on ihan mielenkiintoisia aiheita. ennustuksia.com/tag/nimrod/

Kiitos linkistä. Sivuilla onkin erittäin selkeästi ilmaistu sama asia, jota yritän tässä omassa avauksessani juuri kertoa.
Paha liittyy läheisesti turmeltuneeseen maailmaan (se sama tottelemattomuuden henki, joka oli Paratiisissakin ,
1. Sam. 15:23 ). Hyvä on puolestaan tietysti Jumalan tahdon tekeminen (Mark. 3:35 , Matt. 7:21 ).

Raamatussa Jumala ei käskenyt muulloin ketään tappamaan muutakuin nämä kirotun Kanaanin pojanpojan Nimrodin jälkeläisten asuttaman Kanaaninmaan kirotut jättiläiskansat. Joissain tapauksissa Mooseksen laissa, joita on siis 613 kpl (ei vain 10), tuli poistaa raskaan synnintekijä kansan keskuudesta. Silloinkin kyseessä oli yleensä lihan teko eli seksuaalinen teko, esim. aviorikos, homoseksuaalisuus tai insesti. Tavallaan, siis kyseessä oli pahan poistaminen ihmisten keskuudesta. Muulloin tappaminen oli väärin ja kuolemantuomion täytäntöönpani Jumala itse.

Näistä toisen sukupolven jättiläisistä käytetään yleisesti nimitystä refalaiset (hepr. rephaim = ”kaatuneet”), joihin sisältyvät alueittain mm. anakilaiset (Etelä-Kaananinmaa), eemiläiset (Keski-Jordan), suusilaiset (Pohjois-Jordan), hoorilaiset (Etelä-Jordan) ja amorilaiset (Golan). Tämä myös selittää sen, miksi Jumala käski hävittää kaikki kaananinmaan kansat lapsia myöten ja kielsi ottamasta heitä vaimoikseen, jotta käärmeen siementä ei sekoittuisi Messiaan verilinjaan.


Horuksen, Atonin tai Wadjetin silmästä. Se näyttäisi olevan se kolmas silmä, josta puhutaan. Ja tämä näyttäisi olevan myös uskomuksissa sielun paikka ja sen uskotaan aiheuttavan esimerkiksi unet ja näyt. fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4pyrauhanen elamakasissamme.blogspot.fi/2013/12/kapyrauhanen-ja-fluori.html Se, miten asia oikeasti sitten on, onkin toinen juttu. Mutta tavallaan sen nyt ymmärtää, miksi se on ollut tärkeää kuvata. Pyramidissahan se silmä on päälaella. Näin ollen voisi olettaa, että Pydamidit ovat muinaisia Temppeleitä, tehty kauan ennen toisenlaisia temppeleitä. Tarkoittaisiko Horuksen silmä Pyramidissa "Jumalan sielua" ? Kun ajattelee, että Gizan temppelit ovat linjassa Orionin kanssa ja monet myytit sanovat (mm. Kalevalan Kalevan miekka) sen Jumalten kodiksi, niin olisiko se energiajuttukin siis tavallaan "tuonelan virta", "portti" tai "valtatie" sielulle takaisin kotiin.

Horuksen silmästä on kehittynyt silmä, jota juutalaiset ja kristityt ovat käyttäneet. en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Providence
Kaikessa tässä on kuitenkin kyse rakentajien kirjanoppineisuudesta ja perinnäissäännöistä, muotomenoista ja ulkokultaisuudesta, joista Raamatussa Jeesus varoitti. (Ps. 127:1 , PS. 118 / Matt. 21:42 , Matteus 23) . Ainakin Raamatun mukaan Jumalan kuvaaminen on kiellettyä. (2. Moos. 20:4 )
Uskoisin, että heprealaiset saivat tämän silmänsä juuri Egyptiläisiltä vähän samaan tapaan kuin Baalin Kanaaninmaassa. Sillä kaikesta siitä huolimatta, että heillä oli Raamatun mukaan elävä Jumala, he palvoivat epäjumalia Egyptistä lähdettyään ja myös tultuaan Kanaaninmaahan. Toisinsanoen he näyttivät imevän kuin sienet kaiken Raamatun mukaan pahan . (2. Moos. 32:4,8 , Tuom. 2:13 , Tuom. 3:7) Egyptissä lääketiede oli erittäin korkealla tasolla. Monet nykyiset kirurgiset välineet Egyptin ajoilta ovat vieläkin käytössä. Näin on helppo uskoa, että he ovat tehneet myös aivoleikkauksia. Ja siksi myöskin on nyt helppo uskoa, miksi ihmisten aivot imettiin nenän sierainten kautta pois, kun heidät laitettiin muumioitaviksi. Ehkä uskottiin, että voitaisiin avustaa sielun lähtemistä ruumiista tms.

Jumalan on Raamatussa sanottu Vanhan liiton aikana asuvan vuorella sekä Ilmestysmajassa ja Temppelissä olevan sen kaikkein Pyhimmässä.
(1. Moos. 22:14 , 3. Moos. 25:1 , 2. Moos. 40:34 , 1. Kun. 8:11 )
Raamatun mukaan Uudessa liitossa (Messiaan sovitustyön jälkeen ja kun Helluntaina Pyhä Henki annettiin) ihminen on Pyhän Hengen Temppeli. (esim. 1. Kor. 3:16 )

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam
Viimeksi muokattu: 21.05.2016 11:54 : rcislandlake.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.211 sekuntia