Salainen lobbaus on totta

Lisää
22.01.2014 21:10 - 22.01.2014 21:12 #21446 : juppe
juppe loi aiheen: Salainen lobbaus on totta

Demokraattinen tyrmäys ei tyydyttänyt Guggenheimin säätiötä. Se palkkasi avukseen lobbaustoimisto Milttonin, jonka johtaja Tuuli Kousa istuu Helsingin kaupunginhallituksessa vihreiden edustajana.

Lobbari-Kousa ei nähnyt mitään väärää siinä, että hänen yrityksensä sai Guggenheimilta paljon rahaa samalla, kun hän teki poliittisia päätöksiä Guggenheimin eduksi.

Demarien Mikael Jungner ilmoittautui läpinäkyvän lobbauksen mannekiiniksi Ylen A-studiossa. Kansanedustajana hän julkistaa kaikki itseensä kohdistuvan vaikuttamisen.

Jungner ei paljasta omaa vaikuttamisbisnestään. Hän on Motley-yrityksen iso osakas ja asiakashankkija.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on myös A-studion lobbausmannekiini. Hän edistää oman yrityksensä kautta autourheilua ja esiintyy maksua vastaan esimerkiksi Neste Rallyssa.


www.vantaansanomat.fi/artikkeli/275532-salainen-lobbaus-on-totta

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)
Viimeksi muokattu: 22.01.2014 21:12 : juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.01.2014 22:36 #21456 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Kun nyt satun oleen taas poliittisella päällä, niin ihan pakko sanoo kommentti tosta eilisestä Itellan YT-uutisesta. Sehän esitettiin uutisissa kuin yleismaailmallisena trendinä postilaitoksen asteittaisesta katoamisesta maanpäältä, väite joka tuskin on totta. Oli siinä joku kaaviokin jossa yrityksen käyrä meni loivaa alamäkeä, kunnes yllättäen lähti surmansilmukkaan suoraan alaspäin. Minussa noin tökerö käyrä herätti lähinnä huvittuneisuutta.

mutta enhän sitä kiistä, etteikö postilaitos ole ottanut viime vuosina takapakkia. Syyllinen löytyy tietenkin kasvavista hinnankorotuksista, joka viimein alkaa nousta kipurajalle, jonka jälkeen asiakkaat katoaa. En sinänsä usko että yritykset haluaa lähetellä laskujaan e-laskuina, koska ei sen halvempaa suhteessa ole, ja siihenkin on erikseen investoitava. Silti siihen ryhtyminen on pakko kun kirjemaksu tuntui kohoavan kaksi kertaa vuodessa, ilman että siihen mitään kustannuksellisia syitä on. On vaan kyse johtajatason strategiasta että voittoa on tuotettava, vaikka sitten karkoittamalla se viimeinenkin asiakas. Mikä olettaa, että kyseessä on johdon itsensä valitsema väärä strategia, jonka seuraukset näkyy asiakaspakona. tai oikeastaan ihan väärä ajattelu jo alkujaankin. Pitäisi hyvin tietää, että postilaitos ei ole mikään rahasampo vaan sen tuotto on suhteellisen vakaa, eikä se siitä nouse tai laske, vaikka kuinka myisi suklaatankoja postitoimistoissa. Posti nyt on lehmä joka tuottaa maitoa vain sen vakiomääränsä. Mun kantani tietenkin on, että sen on kaaduttava miekkaansa joka virheen tekee, eli nää johtajatason tyypit, ei työntekijät.

mutta ei mennä lankaan. Nämä tuhannen hengen irtisanomiset meinataan hoitaa pääsääntöisesti eläkejärjestelyin, joka samalla kielii reaalipolitiikan siinä taustalla, kun likemmäs 50% irtisanottavista menee eläkkeelle. Kyseessä ei ole taloudellinen pakko, vaan keino päästä eroon vanhoista työntekijöistä, ei varmaan mukavan kuuloista sellaiselle joka on antanut 40v firmalle.
Mistä me päästäänkin siihen että Itella on pääosin valtiojohtoinen yritys. Valtiohan kyllä kailottaa kovaan ääneen eläkeiän nostoista ja ikääntymisten jaksamisista, mutta on itse ensimmäisenä irtisanomassa yli-ikäiset työntekijänsä, joka onkin taustalla tässä uutisessa. Ei ne puheet vaan ne teot.
Harvoin kyllä seuraan tämänlaista uutisointia, kun kumminkin näkee suoraan mikä on homman todellinen tarkoitus, kuinka tekopyhää johtajamme on, ja kuinka noi yrityskohtajat ei tajua kerta kaikkiaan mitään mikä menee yli osavuosikatsausten. Kun ajattelee miten maa makaa näiden tolvanoiden johdolla, niin eihän se ala kun vituttaan.

se miten tää liittyy tähän ketjuun, on kai sidoksissa tohon Jungeriin. Kun tän uutisen kohdalla tajusin juonenkulut, niin hirveä pettymys tohon vihreiden pekka haavistoon tän homman kohdalla, joka on näemmä antanut siunauksensa tähänkin irtisanomisaaltoon ja postilaitoksen jatkuvaan rapautumiseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • h3pe
  • h3pe hahmo
  • Poissa
  • Osaaja
  • Osaaja
  • To boldly go where Appelgren has never gone before
Lisää
25.01.2014 01:51 #21457 : h3pe
h3pe vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Itselleni tulee mieleen, että aluksi Itella "siivotaan", jonka jälkeen sen ostaa "hyvään" hintaan esim. pörssiin listautunut Saksan Postilaitos.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2014 02:46 - 25.01.2014 02:58 #21458 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Itella, itella, Suomen suosituin riisi on itella...

Jännä juttu miten nykyisin ovat valtion omistamien puljujen nimet on niin mitään sanomattomia, vanha kunnon TVH:kin muuttui Tielaitoksen kautta Destiaksi. Meni pitkän aikaa tajuta tuosta hampaisiin ja paremminkin hammashuoltoon liittyvästä nimestä, että kyseessä on vanha Tie- ja vesirakentamishallitus. Oikein tätä kirjoittaessa tuli mieleen että liekö koko "hallitusta" enää olemassa, on tosiaan hävinyt pois mielestä ja ja kielestä kokonaan. Piti oikein kuuklettaa että vieläkö on edes hengissä...

- Mitenkähän lie, onkohan ne TVH:n kettinkivartiset lapiot vielä käytössä... Sattui pari kolme talvea takaperin, kun lunta tuli Jurvanmaantielle parikymmentä senttiä. Koskenkorvalle piti lähteä asioolle ja kilometri ennen korvaa, on TVH:n hylätyksi tullut tukikohta. Ei siinä mitään, körotellessä sankassa lumisateessa ja paksussa lumihangessa, oikein silimät revähti auki kun kolme lumiaura-autoa, joiden olisi pitänyt olla maantiellä sillä hetkellä auraamassa, aurasivat tämän entisen tuklikohdan pihaa auki aivan kuin ei muutakaan tekemistä olisi...

Rautaruukki meni Ruottalaasille, olisko mennyt jos valtio olisi vipannut risteilijän rakentamiseen 50 miljoonaa... Yhden alan kun pistää polvilleen, tulee se kuuluisa dominoefekti, jossa toisia alkaa jonossa kaatumaan. Mielenkiintoista nähdä mikä on seuraava valtio omisteinen pulju, joka pannaha haisemaan, myy... siis annetaan ilmaiseksi ulkomaille. Joko helesingin herrat ovat onnistuneet nykäisemään korttipakan alimmaisen kortin, jotta koko pino sortuu...
Viimeksi muokattu: 25.01.2014 02:58 : Antero. Syy: Tekstin fiilausta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2014 13:28 - 25.01.2014 13:32 #21459 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Minä kans luulen että tässä on takana jotain muuta. Yleensä YT:t pidetään kun halutaan eroon kaikista yli 50v ja siinä sivussa vähennetään sairaslomalistan kärki ja ne jotka on ihan kädettömiä. Meneehän siinä aina syyttömiä samalla. mua koskettaa tää asia sen takia, että kun tulee postia kuitenkin käytettyä paljon, ja kyllä sen on nähnyt, miten Itella on huonontunut ihan silmissä. Enkä näe mitään muuta syytä asiaan kun huonon johtamistavan.

Mullahan oli alkujaan posti tossa vastapäätä ja siellä oli kiva käydä viemässä kirja tai kaksikin postiin, ja samallahan siinä osti merkitkin. Sitten tuli joku säästökuuri ja se lopetettiin, ja uus myymälä tuli tohon parin korttelin päähän pienempiin ja ahtaampiin tiloihin. Koska pari muutakin konttoria lopetettiin, siellä alkoi olla aina ruuhkaa ja sai jonotella. Sesonkikausina sinne ei ole mitään asiaa, sillä jonotusaika saattaa nopeesti olla tuntikin. Paitsi että postimerkkien hinta nousi kahdesti vuodessa, panin myös merkille että kaikki kuoret ym. oli aina tuplasti kalliimpia kun jossain Sokoksella. Paitsi että nää kuoret maksaa maltaita, niiden liima on yleensä kuivaa, ja kirjeensä saa kumminkin teippailla kotonaan tai sit pitää teipata tiskillä talon teipeillä takanajonottavien kiitellessä. Sitä en tiedä, miksi siinä postissa on joka kerta eri tyyppi tiskin takana. Käyttääkö ne jotain tukityöllistettyjä, joka tietenkin tarkoittaa monenkirjavia virhelähetyksiä.

mutta kyllä siinä jotain omilla silmillään oppii. Selvästi näkee että posti on kaikkea muuta kuin kriisissä. Sen pakettipalvelut on nouseva trendi, eikä se ole uskaltanut hinnoitella itseään ulos ettei nuo DHL:t saa jalansijaa alkaa kilpaileen. Sen sijaan kirjeenkannossa sillä on monopoli, ja sitä se onkin käyttänyt härskisti hinaten hintaa ylöspäin, kunnes yritykset viimein on siirtyneet sähköposteihin ja e-laskuihin. Sitten ne näyttää laskevaa käyräänsä ja sanoo tätä yleismaailmalliseksi ilmiöksi, vaikka järki sanoo että kun laskee hintojaan, niin kirjeenkanto kokis taas renessanssin.

mutta kuten sanoin, kyseessä on johtajuuden ongelma. Nämä periaatteet ”enemmän vähemmällä” ja ”voittoa on tuotettava” on sellaista ajattelua, joka rapauttaa firman kun firman, eikä tien päässä oikeastaan enää olekaan kun myydä se pois. Se että posti on kovassa maineessa, johtuu yksinomaan sen työntekijöistä, joilla on hiivatin kova työmoraali ja ammattiylpeys – siis se on seissyt viime vuodet näiden samojen tyyppien ansiosta josta ylin johto niin kiivaasti haluaa eroon.

ja kyllä mun täytyy loppuun sanoa sekin, että ongelmathan on alkaneet tän yksityistämisen myötä. Vanhaa postia ja Itellaa ei voi verratakaan toisiinsa ja kyllä sen teidenkin kunnosta näkee, että yksityisyritys Destia pihistelee jopa asfalttipaikkuissa. VR on varmaan klassisin esimerkki että kun tää johtamistapa tuli taloon, ei junat oo sen jälkeen aikataulussa pysyneet
Viimeksi muokattu: 25.01.2014 13:32 : Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2014 14:07 - 25.01.2014 16:15 #21460 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Kehitys menee näin:

Postitoimipiste keskellä tiheää asutusta -> postitoiminurkka Valintatalossa + korkeammat hinnat -> pakettiautomaatti jossain hevon vitussa ja muut palvelut ihan toisessa suunnassa + entistäkin korkeammat hinnat.

Ei ihme että firmalla mene vähän huonosti. Kyllä asiakas huomaa milloin sitä puikotetaan hanuriin ilman liukastetta.

Itse käytän pakettien noutamiseen mieluummin Matkahuoltoa, koska sillä on toimipiste parin minuutin kävelymatkan päässä lähimarketissa eikä toimipisteiden lisääntyminen ole jostain syystä pakottanut nostamaan hintoja poskettomasti.

Marketin edessä nököttävää postilaatikkoa Itellan nerot eivät sentään ole vielä ottaneet pois, joten siihen voi nakata kirjeet. Myös postiluukku toimii yhä.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)
Viimeksi muokattu: 25.01.2014 16:15 : juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2014 16:02 #21461 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Tässä me alamme nähdä miten vääränlaisesta johtamisesta syntyy noidankehä, jossa täytyy mennä katkeraan loppuunsa. Toimintojen, henkilöstön ym karsiminen on samalla myös oman markkina-alueen supistamista ja samalla myös sen luovuttamista kilpailijoille, jotka aivan varmasti kiittävät ja kumartavat tälle eleelle. Tämä on tietenkin täysin typerää johtamistapaa, mutta hyvin tyypillistä kaikille valtionyhtiöille. Mieleen tulee heti muinaiset Soneran tumpuloinnit, jotka avasivat portit kilpailijoille, finnairin toistuvat sekoilut jotka toi halpayhtiöt viereen ja nyt sitten Itellankin toiminnan supistamiset, jotka avaa veräjää monenlaiselle huolintayhtiölle. Ei sillä, että tämä kuluttajan kannalta on paha juttu, jos kerran markkina-aseman johtava taho ehdoin tahdoin haluaa olla pikkufirma toisten joukossa.
Ihan vertailun vuoksi, että esim Microsoftin nousu maailmanmarkkinoiden ykköseksi, on ollut ihan päinvastainen linja, eli mitään osuutta ei luovuteta kenellekään muulle – ja hyvin on toiminut. Ollaan sitten microsoftista muuten mitä mieltä tahansa.

Pysyn siis kannassani että moiset johtajat kannattaisi vaihtaa ennen kuin tuho on täydellinen. Yleensä riittää kun vaihtaa yhden ihmisen tuhannen sijasta. Vaikka nää nykypäivän johtajathan ei kanna vastuuta mistään muusta kun palkastaan. ne vaan menee yleisen virran mukana, ja makselee konsulteille siitä, että ne tietää mikä tämä virtaus on. Jos muualla supistetaan niin meilläkin täytyy supistaa koska muutkin kerran niin tekee. Tuskin tulee mieleen, että silloin kun muut supistaa, on aika iskeä. Tuollainen virran vietävänä –johtamistyyli ei ole mitään muuta kuin mielikuvituksetonta opportunismia, eikä sellaisilla johtajilla ole oikeasti mitään annettavaa.

Itellan tragedia on siis siinä, että vahvan postitoimipaikkojen sulkemisten, irtisanomisten, palveluiden heikentymisen, moraalikadon, törkeiden hinnankorotusten ja hitaamman kirjeenkannon seuraukset vaan alkaa näkyä asteittain. Enkä näe alamäelle edelleenkään mitään muuta syytä kuin Itellan johdon, joka koostuu kaikista muista kuin välkyistä. Mun mielestä on lisäksi väärin, että tuhannen ihmisen pitää kärsiä sen takia, että yksi typerys saa jatkaa syöksykierrettään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2014 16:25 #21462 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta

Jukkis kirjoitti: Tuskin tulee mieleen, että silloin kun muut supistaa, on aika iskeä.


Itella myös käyttää mielellään halpaa työvoimaa, mikä näkyy varsinkin kesäisin ja joulun tienoilla rikkoutuneina ja väärään osoitteeseen eksyneinä tai kokonaan kadonneina toimituksina. Matkahuolto taas näkyy maksavan duunareille kunnolla, koska näitä ongelmia ei ole.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2014 16:37 #21463 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Ilmailualalta muuten löytyy tosi hyvä esimerkki tästä trendipelleilystä.

Kun lentoyhtiöt alkoivat rapakon takana tosissaan karsia kustannuksia, pikkuinen Continental Airlines herätti huvittuneisuutta ilmoittamalla, ettei se aio sekaantua mokomaan ollenkaan. Sitten se osteli pikku hiljaa konkurssikypsiä kilpailijoitaan ja kasvoi alan suurimmaksi yritykseksi. Joku vuosi sitten se lakkasi olemasta, koska se ei selvinnyt United Airlinesista ostamalla vaan piti fuusioitua. Kumminkin uusi lafka jatkaa samalla tyylillä ja alkaa varmaan jossain vaiheessa levitä tosissaan muuallekin maailmaan.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2014 18:09 #21464 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Jep. Tätä juuri tarkoitin että viimeisten vuosiensa ajan Itella on tehnyt suurinpiirtein kaikki virheet, jotka vaan tehtävissä on. Eikä se meinaa meiningistään tinkiä nytkään. Kun YT:t on ohi, niin veikkaanpa että postinkanto revitään sitten jakajien ja lajittelijoiden selkänahasta ja tunnetusti kiireelliset aikataulut ja entistä laajemmat jakopiirit luo seuraavan vaiheen. Se on tietenkin sairaslomat, tapaturmien lisääntyminen, pakettien ja kirjeiden jakovirheet ja katoamiset ja lennossa vaihtuva henkilökunta. Käytännössä se tarkoittaa että jaon takaraja menee tonne klo 16-18 hujakoille jopa kaupunkialueilla. Profetaalisesti ennustan sitten jotain suurempaakin tapahtuvaksi; koko tietojärjestelmä jossain kohtaa kaatuu ja vasta sitten huomataan, että tulikin siinä samalla potkittua pois koko IT-väkikin, joten ei kukaan osaa korjata ennen kun saadaan jostain Lontoosta kaveri joka sen osaa palauttaa. Näistä kaatumisista tulee sitten arkeen kuuluvia asioita, että postinkanto saattaa kestääkin vuorokausikaupalla, ellei jopa viikkoja sumaa purkiessa.
Erikoista että tän kaiken tietää etukäteen. Jopa kaltaiseni tavallinen juntti mutta sitten kun ne tapahtuu, ne tulee niille pääjohtajille itselleen suoranaisina yllätyksinä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2014 18:41 #21465 : Super-Electric
Super-Electric vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Harvoin johtoporras saa potkut.. Monesti syy firman huonoon menestykseen löytyy parin hassun henkilön edesottamuksista

"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.01.2014 11:37 #21468 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Ajan henki on semmoinen, että totuuden on oltava niin yksinkertainen, että kuka tahansa voi sen tajuta ja kohota viisaudellaan auktoriteettiasemaan vaikkapa politiikan kautta. Totta sen ei tarvitse olla vaan riittää kun uskotaan että se on totta.

Menestyksellinen yritystoiminta on liian vaikeatajuista, joten se on määriteltävä uudelleen. Kuka tahansa pystyy oppimaan, että kustannusten karsiminen kasvattaa liikevoittoa, joten se on hyvä totuus eikä vastaväitteitä juuri kuulu, vaikkei se toimi käytännössä.

Duunarit eivät pidä seurauksista, mutta totuudelle ei silti väitetä vastaan, koska se merkitsisi sitä, että hyvä yritysjohtaja olisi määriteltävä uudelleen sellaiseksi, että hän tajuaa alastaan enemmän kuin keskivertoduunari. Niinpä tauti saa levitä ja ennen pitkää keskiluokka on samassa tilanteessa, ja sekin valitsee helpon totuuden ja yrittää parantaa omaa tilannettaan vaatimalla lisää liksaa huolimatta siitä, että helpon totuuden takia siihen ei ole varaa.

Lopulta talousjärjestelmä alkaa romahtaa ja helppoja totuuksiaan laukovat reikäpäät kilpailevat siitä ketkä pääsevät kiihdyttämään kehitystä huseeraamalla jotain hölmöä, minkä pystyy tajuamaan kuka tahansa, vaikkei jaksaisi lukea uutisista muuta kuin otsikot.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.01.2014 13:57 #21476 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Teknisenä selityksenähän on käytetty tätä paperin siirtymistä verkon kautta, mutta jos se olisi totta, niin alamäki olis ollu totta jo vuonna 2000. Totuus on, että kirjeitä ja paketteja tullaan kantaan vastakin, eikä se maailmasta koskaan lopu. Itellan tapauksessa on helppo näyttää toteen, että alamäki alkoi välittömästi hinnankorotusten jälkeen, jolloin esim mainoskirjeet siirtyi pääosin ilmaisjakeluiden oheen. Paketteja kannetaan hemmetisti verkkokaupan yleistyessä, mutta Itella on onnistunut nappaan siitä bisneksestä vaan pienen siivun. Hinnankorotukset myös pakotti yritykset etsiin vaihtoehtoisia malleja laskujen postitteluun. Samaan aikaan postitoimipaikat on siirtyneet yhä kauemmas, enemmän ja enemmän itsepalveluperiaatteella toimiviksi ja yhä kalliimmiksi ja aikaa vievimmiksi. Eli palvelutason huonontuminen ja samaan aikaan massiiviset hinnankorotukset ei olekaan ollut niin loistoyhdistelmä kun kuviteltiin.

Jotain se kertoo yhtiön sisäisestä tilasta sekin, että halusivat mukaan e-laskuihin. Yritys X siis postittaa tavallisen laskun kirjeitse postiin, jonka postinväki avaa, ja skannaa pdf:ksi joka sitten laitetaan asiakkaan sähköpostiin. Mitään näin typerää ja toimimatonta ideaa en ole konsaan kuullut, ja ensimmäisen kerran siitä kuultuani, pidin sitä vitsinä.

En usko että yritykset on edes tyytyväisiä joutuessaan hoitaan laskutusta verkossa. Se on aikaanvievää ja vastaanottajien sähköpostien aktiivisuudessa on toivomisen varaa. Ne voivat olla kuolleita osoitteita, niitä ei katota koskaan tai suodatin heittää ne roskakoriin. Kyseessä on hyvin epävarma menetelmä. Verkkopankin kautta laitettuna hommassa tulee isomman firman sisällä turhaa päällekkäisyyttä. Sillä aina laskutusosastolla ei ole edes asiaa firman omaan verkkopankkiin, ja tilisiirrot vaatii leegion ihmisiä jotka viestittelee toinen toisilleen turhan takia. Se on kenties toimiva, mutta jäykässä organisaatiossa turhaa vaivaa aiheuttava. Laskutus on nykyisin pitkälle ulkoistettua – en tiedä mitä järkeä siinäkään on – ja yksi laskutusfirma saattaa hoitaa satojen asiakkaiden saatavia. Tällöin kyse on massatoiminnasta, jossa halvimman ja toimivimman metodin etsiminen takaa, että Itella häviää sen kirjekilpailun, sillä käyttämällä jotain muuta instanssia, säästöä saattaa vuositasolla tulla kymmeniä tuhansia.

On tietenkin turha luulla, että Itellan johto ymmärtäisi tästä mitään. Se käsittää vain että synkkien lukujen valossa on nostettava uudelleen hintoja ja karkoitettava lisää asiakkaita. irtisanomisten kautta se myös supistaa osaamisalueitaan, ja huonontaa palveluita entisestään. Kuten jonkun lehden pääkirjoituksessa jo todettiinkin; Itellassa olisi aika siirtyä omistajaohjaukseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.01.2014 19:35 #21516 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Eikä menny kun viikko kun Itellan ensimmäinen kilpailija jo astuu kuvioihin
www.lvm.fi/tiedote/-/view/4140119

Tästä se sitten alkaa se Itellan täystuhon siemenet. Ne vaan sit antaa julkilausumia kuinka kannetun postin määrä vaan pienenee kansainväliseen tahtiin, ja samaan aikaan kilpakumppaneiden postisäkit meinaa ratketa painonsa alla. :cheer:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2014 07:08 - 03.02.2014 07:10 #21524 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Salainen lobbaus on totta
Itsella panostaa laadukkaaseen palveluun irtisanomalla 1/7:n henkilokunnasta.

- Jos irtisanomiset toteu­tuvat tässä laajuudessa, tar­koittaa se joka seitsemännen työntekijän vähentämistä. Ensin lopetettaisiin määräai­kaiset työsuhteet, sen jälkeen alettaisiin irtisanoa vakitui­sia. Postilain määräämä – vii­tenä päivänä viikossa – tapah­tuva jakelu vaarantuisi aivan varmasti. Jakelureitti joudu­taan joka tapauksessa kulke­maan alusta loppuun saakka, joten työn määrä ei vähene, vaikka postin määrä onkin vähentynyt. Fysiikka asettaa rajat, pystytäänkö suoriutu­maan siitä, mitä työnantaja vaatisi, Ollikainen kertoo.


uutiset.perussuomalaiset.fi/itellan-irtisanomiset-kaikki-eivat-viela-ym%C2%ADmarra-tilannetta-taysin/

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)
Viimeksi muokattu: 03.02.2014 07:10 : juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.165 sekuntia