013 pannaha haisoon

Lisää
24.02.2018 06:18 - 24.02.2018 06:22 #39278 : Antero
Antero loi aiheen: 013 pannaha haisoon
Koittipa se vihdoin tämäkin päivä kun Suomen kansan omistama viinan valmistaja Alttia viedään pörssiin ja sille käy samoin, kuin kaikille muillekkin Suomen kansan omistamille tehtaille ja laitoksille, pörssistä sen kaappaa ulkomainen sijoitusyhtiöksi naamioitu roistopankki ja helevetin h a l a v a l l a. Muistatte varmaan Kemiran lannotteiden myynnin, annetaan pörssin kautta lähes ilmaiseksi valtavat kansan omistamat omaisuusmassat 80 miljardin arvoisine kaivoksineen.

www.uusisuomi.fi/raha/242493-valtion-viinat-viedaan-porssiin...le-mahdollisuus-omistaa?ref=suosituimmat

Valtion viinayhtiö Altia aikoo listautua pörssiin. Yhtiön mukaan tarkoituksena on parantaa toimintaedellytyksiä ja lisätä läpinäkyvyyttä.

Suunnitellun listautumisen odotetaan koostuvan osakemyynnistä, jossa Suomen valtio yhtiön ainoana osakkeenomistajana tarjoaisi osakkeitaan myytäväksi, ja yhtiön henkilöstölle suunnatusta henkilöstöannista, jossa yhtiö laskisi liikkeeseen uusia osakkeita, Kauppalehti kertoo.

Tällä hetkellä Suomen valtio omistaa Altian täysin. Listautumisen toteutuessa valtio jää yhtiöön vähintään kolmanneksen omistajaksi. Valtio pitää tärkeänä, että yhtiön omistajiksi tulisivat kotimainen yleisö, kotimaiset ja ulkomaiset instituutiot, yhtiön henkilöstö sekä yhtiön yhteistyöverkosto.


Nyt herrat kauppaa tätä listautumista sanoilla "kaikille suomalaisilla mahdollisuus omistaa".

Huomaatteko kusetuksen? Kaikila suomalaisilla joilla on varaa lyödä useampi tonni rahaa pöytään ja ostaa osakkeita, jolloin harvalla on enää mahdollisuus hankkia itselleen Alttian omistusta. Juju on siinä että Suomen valtionyhtiönä koko kansa omistaa valtion kautta yhteisesti ne ja on aina omistanut Alttian ja lukemattomia muita yhtiöitä. Nekin jotka on jo pois koplattu ilman korvausta kansalta ulkomaiseen omistukseen osakeyhtiön ja pörssin kautta.

Tässä on sama pannaan haisemaan touhu kyseessä, mitä on harrastettu kunnallisella ja valtiollisella tasolla jo pitkään. Esimerkiksi Ilmajoella kunnan päättäjä(t) veti retkuun myymällä 80 hehtaarin metsäalan markalla kunnan eli kuntalaisten omistamasta maa-alasta kuntien omistaman yhtiön hyväksi. Markan vaihtuessa euroksi, myytiin tällä kertaa eurolla kuntalaisten omistama käsi-ja taideoppilaitos Seinäjoella toimivalle koulutuskeskittymälle. Tämä myisi kiinteistöt tärkiää takaisin mutta myyntihinta onkin nyt muuttunut eurosta miljoonaluokkaan, kunta kun unohti sopimuspapereista lausekkeen ostaa takaisin sillä samalla millä oli myynytkin.

Alttia kun on siirretty Sipilän huseeraamaan Vake Oy:n ohi eduskunnan valtionyhtiöiden koskevan hallinan, siirto pörssiin on vain ilmoitusluonteinen juttu. Ilmaiseksi menee ja velat jää edelliselle omistajille eli kansan maksettavaksi.
Viimeksi muokattu: 24.02.2018 06:22 : Antero. Syy: tekstin fiilausta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.02.2018 09:36 #39280 : Juhnu
Juhnu vastasi aiheeseen: 013 pannaha haisoon
Aivan kuin muistaisin, että Altialla tms. olisi oma pohjavesialue. No sitäkin voi sitten alkaa samantien tyhjentämään ulkomaille päin. Niin tietysti hätinä omakustannushintaan ja joku välikäsi lisää vasta kunnon katteet itselle. Sitten taas ihmetellään kun homma ei meinaa kannattaa millään, vaikka porukkaa irtisanotaan. Kemiran tapaus ketuttaa kyllä vieläkin oikein kunnolla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.02.2018 17:56 #39282 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: 013 pannaha haisoon
Altialla on täällä Koskenkorvan tehtaalla käytännössä kokonaan oma vedenhankinta alue, joka käsittään kokonaan "kalaveenpuolen" pohjavesivarat. lisäksi Salonmäen alueella missä on myös kunnan ja muutaman vesiosuuskunnan kaivot, Altia ottaa siitäkin osan käyttöönsä. Käytännössä koko Koskenkorvan kylä on melkein kokonaan sen vedenottoaluetta, joten seuraavan kerran kun maistatte Koskenkorvan viinaa, siinä on hyvinkin varvin verran Anterolta ;) . Tehdas perustettiin 30-luvun loppupuolella juuri hyvien pohjavesien ja sen saatavuuden vuoksi ja se on 10 - 15 metrin syvyydellä maan pinnasta. Nykyisin osa pohjavedestä tulee Lakeuden veden "tukusta", jonka lähteet on Kauhajoella ja Karvialla. "Pahalähde" karvialla herättää hieman kummastusta, kun ennenvanhaan sen nimisistä lähteistä vettä ei kannettu...

Täällä ja miksei muuallakin Suomessa on tapana siirtää kuntalaisten (kansalaisten) omaisuutta eurolla yksityiseen omistukseen, niin itsekkin täytyy laittaa Lintilälle piruuttaan kepulointitarjous 1 euro Altian Koskenkorvan tehtaasta, onhan tuo perustettu esi-isieni asuttaman rintatalon maalle :laugh: .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.03.2018 12:13 #39495 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: 013 pannaha haisoon
Nyt kun Altian osakkeita on saanut pari viikkoa merkitä 7 - 8 euron kappalehintaan ja mitä siitä on lukenut, on pienosakkaiden merkintä tehty helekutin vaikeaksi ja institunaalisten sijoittajien merk7ntä helpoksi. Tämä tälläinen haiskahtaa siltä, että koko pulju ja Koskenkorvan kylän alla lepäävä pohjavesialue tulee vielä päätymään ulkomaille. Pörssiosakkeista laskettavan hinnan on laskettu olevan 333 miljoonaa euroa, eli tässä on tapahtumassa "yarat", jossa Kemiran lannoitepuoli suorastaan lahjoitettiin samaan hintaan Norjalaisille. Mielestäni Altian pörssosakkeiden hinnan tulee olla vähintään miljardi, sillä kymmenen vuotta sitten 2007 suunnitellun ja torpatun etanolipolttoaine tehtaan rakennushintana pidettiin 70 - 80 miljoonaa ja tässä on kuitenkin kyseessä useampi laitos eri toimintoineen, josta maanviljelijöiden viljan tuotanto ei ole vähäisintä.

Nyt kun Antero, Jukkis, Juppe ja muut suomen kansalaiset omistaa koko tehtaan kuulumalla Suomen valtioon kansalaisina. Kun sijoittajat ostaa pörssiosakkeita valtiolta Altiasta, Anteron, Jukkiksen, Juppen ym. Omistus Altiasta putoaa 40 prosenttiin, mutta miten se 60 prosenttia näkyy meidän entisten omistajien plakkarissa. Käytännössä ostajien tulisi maksaa entisille omistajille, joita on noin 5,2 miljoonaa 64 euroa...

Maaseudun Tulevaisuus muistuttaa, että Altia on jo nyt kansalaisten

Valtion alkoholiyhtiö Altia on listautumisannissaan saamassa omistajia viljelijöistä ja heidän yrityksistään.

Antiin osallistumisesta ovat ilmoittaneet muun muassa MTK ja Etelä-Pohjanmaan tuottajaliitto sekä Atrian omistajaosuuskunnat Itikka ja Lihakunta (MT 14.3.). Altia on Koskenkorvan tehtaansa vuoksi tuottajille strateginen sijoitus.

Altian listautuminen jatkaa valtion omistajapolitiikkaa, jossa ”tase pistetään töihin”.

Annissa saaduille rahoille haetaan tuottavampia kohteita, mitä ne sitten lienevätkään. ”Kossu-osakkeesta” on päättäjien taholta toivottu niin sanottua kansanosaketta.

Ajattelussa on se hauska piirre, että valtio tavallaan myy kansalaisille heidän jo valmiiksi omistamansa yrityksen.Syytä olisi myös kysyä, kun Vake Oy nyt panoo kansan omaisuutta haisemaan, viime keväänä runnottu laki omistuksen piilottamisesta tulee käsittämään sisäpiiriläisiä, joita mm. ministerit, kansanedustajat ja virkamiehet ovat. Kuinhan monella hallituksen ministerillä tulee kansan omaisuuden kaappauksen jälkeen olemaan sijoitussalkussaan Altiaa?

Myös tv-kasvo Jethro Rosted on päässyt rahan makuun. Valtio myi kaikessa hiljaisuudessa Raskoneen, joka huoltaa ja kunnostaa valtion raskasta kalustoa, autoja ja junia sekä armeijan vehkeitä. Raskone myytiin Lease Deal Groupille hieman päälle 7 miljoonalla joka ei ole lottovoittoa kummempi kauppasumma. Kuitenkin sen liikevaihto on 60 miljoonaa ja sillä on eri puolella maata 19 korjaamoa jotka työllistää 450 henkilöä. Kauppaneuvos Jethrosta tuli yhtenä osakkaana iso työllistäjä ja halavalla.

yle.fi/uutiset/3-10107088

Vanhaa sanontaa mukaellen, ei se ole tyhmä joka halavalla ostaa, vaan se joka lähes ilman antaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.03.2018 23:58 - 23.03.2018 00:16 #39506 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: 013 pannaha haisoon
On mun lusti olla. Näin se nätisti käy kansalta kääntäminen, 5.2 miljoonalta hölmöläiseltä vietiin juuri enemmistö osakkuus Altiasta tuosta vaan heittämällä pois. Ne 16500 kansalaista joilla on vielä rahaa, saa jokainen merkitä 200 kpl osakkeita 7,5 euron arvosta per osake. Suurin osa osakkeista menee kotimaisille suursijoittajille ja ulkomaille, josta britit ovat erityisesti olleet ostohalukkaita. Koko Altian myyntiarvoksi tuli vain 270 miljoonaa euroa, joten koko pulju menee 800 hehtaarin metsä omaisuuksineen, pohjavesi alueineen ja pullotus- sekä viinatehtaineen ym. h a l a v a l l a !!! Koko Koskenkorvan kylä lepää Alttian pohjavesialueen yllä, tästä tulee vielä mielenkiintoista elämää korvalaisille, kun uusien omistajien lakimiehet tulevat potkimaan sadevesitynnyreitä nurin.

Kuten Maaseudun tulevaisuudessa todettiin:

Annissa valtio myy kansalaisille heidän jo valmiiksi omistamansa yrityksen.

Valtion alkoholiyhtiö Altia on listautumisannissaan saamassa omistajia viljelijöistä ja heidän yrityksistään. Antiin osallistumisesta ovat ilmoittaneet muun muassa MTK ja Etelä-Pohjanmaan tuottajaliitto sekä Atrian omistajaosuuskunnat Itikka ja Lihakunta (MT 14.3.). Altia on Koskenkorvan tehtaansa vuoksi tuottajille strateginen sijoitus.

Altian listautuminen jatkaa valtion omistajapolitiikkaa, jossa "tase pistetään töihin". Annissa saaduille rahoille haetaan tuottavampia kohteita, mitä ne sitten lienevätkään. "Kossu-osakkeesta" on päättäjien taholta toivottu niin sanottua kansanosaketta. Ajattelussa on se hauska piirre, että valtio tavallaan myy kansalaisille heidän jo valmiiksi omistamansa yrityksen.


Väkisin tässä tulee mieleen kusettajien kusettaja, tsekkiläinen kreivi Viktor Lusting, joka myi mm. Eiffel-tornin romukauppiaille ja kaken lisäksi kahteen kertaan. Yhtä hyvä kusettaja oli Arhur Furguson joka mm. myi Big Benin-torneineen päivineen eräälle turistille 1000 punnasta. Sitten Furguson myi Buckhinghamin palatsin 2000 punnan käsirahaa vastaan.Vuonna 1925 Furguson matkusti Amerikan kultamaahan jossa hän ensitöikseen vuokrasi Valkoisen Talon eräälle karjatilalliselle 99 vuodeksi pilkkahintaan, vaivaisella 100 000 dollarin vuosivuokralla. Ensimmäisen vuoden vuokra tietysti etukäteen. Furgusonin pesämuna oli jo tarpeeksi suuri, mutta eihän kukaan taiteilija vetäydy kuviosta ilman Grande Finalea. Furgusonin kekseliäisyys kohosi huippuunsa kun hän päätti myydä Vapauden Patsaan. Hän selitti eräälle rikkaalle australialaiselle, että New Yorkin satamaa aiotaan laajentaa ja Vapauden Patsas oli tiellä! Se ei voinut olle kehityksen esteenä, joten se oli päätetty myydä. Käsiraha oli 100 000 dollaria...

Tässä suhteessa tämä Altian ja valtion yhtiöiden kansalta kusetus hakee vertaistaan ainakin pohjoismaissa, mutta myös maailmanlaajuisesti. 2016 keväällä ensin runnottiin eduskunnassa läpi laki, jolla osake ym. omaisuus saadaan piilotettua. 2016 ennen eduskunnan lähtöä joululomille, viime töikseen eduskunta sääti valtion omaisuuden omistajaohjauksesta, joka annettiin yhden henkilön, pääministerin haltuun ja samalla valta päättää valtionyhtiöiden ja kansan omaisuuden myymisestä siirtyi perustuslain vastaisesti eduskunnalta hallitukselle. Helmikuuhun 2017 mennessä valtion yhtiöt kuten Neste, Fortum, Altia, Vapo, Finnair jne. siirrettiin 2,5 miljardin arvosta vastaperustettuun valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n pääministerin peukalon alle. Vakeen siirto teki valtionyhtiöiden myynnistä helppoa, enää ei tarvinnut piitata hevonvittua eduskunnasta, kun se tyhmyyksissään lahjoitti kansan antaman valtuutuksen pois yhden henkilön haltuun ostaa, myydä ja varastaa kansan omaisuutta.

Kyllä on lusti nyt olla.

Aiheesta:

teknokekko.vuodatus.net/lue/2005/05/1925-mies-joka-myi-eiffel-tornin-kahdesti
www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/artikkeli-1.228071
www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/kossuosakkeet-saavat-yli-16-00...esti-hyv%C3%A4ll%C3%A4-tasolla-1.2575321
Viimeksi muokattu: 23.03.2018 00:16 : Antero. Syy: linkit
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Super-Electric

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.03.2018 10:43 - 23.03.2018 10:55 #39514 : Super-Electric
Super-Electric vastasi aiheeseen: 013 pannaha haisoon
Heh .. tämä menee ihan käsikirjoituksen mukaan...

Tyhmä kansa kuvittelee elävänsä markkinataloudessa tms. kapitalismissa. Todellisuus on jotain fasistista kommunismia.. kommunisti-kokokusta hallitus monikansallistaa omaisuutemme ja jokaiselle on tarjolla työtä riistäjäkälttäri yhtiöissä.. orjatyötä siis..Mikäs sen mukavampaa.. hauskaa on kuin hullujen huoneella.. maailman onnellisin kansa.

"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 23.03.2018 10:55 : Super-Electric.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.03.2018 12:33 #39516 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: 013 pannaha haisoon
Kummallisen kova kiire Altiaa on viedä pörssiin, tänään perjantaina aloittavat ja varsinaisesti noteeraukset alkaa ensi tiistaina. Ilkan mukaan nämä "institunaaliset" sijoittajat ovat pohjoismaista ja britaniasta, kotimaisten kiinnostuksen jäädessä vain pienosakkaisiin. Jotenkin tässä tuntuu olevan Yara kuvio alkamassa, jossa ulkomailta tulee pulju joka vie lopulta kaiken. Pienosakkaat maksetaan pihalle ja jossain vaiheessa hallituksen hallussa oleva Vake Oy myy loputkin 36 prosentin osuudestaan. Veikkaisin että Altia päätyy kuten Ylen lähetinverkko ja Fortumin siirtoverkko neljän kälttäripankin koplalle Australiaan. Se on jo havaittu että monopolit on helppoa rahaa ja sitä on hyvä pestä sen kautta. Lisäksi ruuvia voidaan kiristää kuten karuna tekee asiakkailleen.

Altian pörssilistausta perustellaan sillä että yhtiö toimii kansainvälisen kilpailun piirissä ja listattuna sillä on paremmat mahdollisuudet vastata kilpailuun. Kilpailuun....? Siis missä? Ei ainakaan Suomessa missä alkoholilaki rajoittaa kilpailua ja viinakset haetaan Virosta. Finlandian ja Kossun myynti tapahtuu jo nyt amerikkalaisten toimesta. Euroopassa on selvä raja entisen itä- ja länsi-euroopan välissä, missä maassa Koskenkorvaa voi saada ihan kioskista ostaa. Pörssilistaus tuskin tulee tuota asetelmaa muuttamaan. Suurin osa etanolista menee muuhun käyttöön kuin juotavaksi, kuitenkin polttoainetehdas missattiin kymmenen vuotta sitten ja ST ykkönen on näyttänyt mistä kana kusee.

Kun jokin yritys halutaan valmistella myyntikuntoon, sinne istutetaan toimitusjohtajaksi bulvaani joka on erikoistunut yrityksen saattohoitoon. Altian tapauksessa kummastuttaa toimitusjohtajan vuonna 2017 saamat hulppeat palkkiot helevetin hyvän palkan lisäksi. Mitähän mahtaa käsittää annettu 225000 euron lisäpalkkio poikkeuksellisen hyvästä suorityksesta... siis mistä suorituksesta?

Altian hallituksen jäsenistä silmään pistää nimi, joka on Valion johtajana ja nauttii jo siellä osuuskunnan maksamaa hyvää palkkaa, mutta saa Altialta myös lähes kolmen työttömän vuositulon edestä kokouspalkkiota. Myös muu johto on saanut lisäpalkkiota mukavasti jostakin poikkeuksellisen hyvästä suorituksesta... onkohan tässä kyseeessä "lahjuksen" kaltainen suoritus valmistella kansan omistama yhtiö harvain valtaan...

altiagroup.com/fi/sijoittajat/hallinnointi/palkitseminen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.135 sekuntia