013 pannaha haisoon

Lisää
24.02.2018 06:18 - 24.02.2018 06:22 #39278 : Antero
Antero loi aiheen: 013 pannaha haisoon
Koittipa se vihdoin tämäkin päivä kun Suomen kansan omistama viinan valmistaja Alttia viedään pörssiin ja sille käy samoin, kuin kaikille muillekkin Suomen kansan omistamille tehtaille ja laitoksille, pörssistä sen kaappaa ulkomainen sijoitusyhtiöksi naamioitu roistopankki ja helevetin h a l a v a l l a. Muistatte varmaan Kemiran lannotteiden myynnin, annetaan pörssin kautta lähes ilmaiseksi valtavat kansan omistamat omaisuusmassat 80 miljardin arvoisine kaivoksineen.

www.uusisuomi.fi/raha/242493-valtion-viinat-viedaan-porssiin...le-mahdollisuus-omistaa?ref=suosituimmat

Valtion viinayhtiö Altia aikoo listautua pörssiin. Yhtiön mukaan tarkoituksena on parantaa toimintaedellytyksiä ja lisätä läpinäkyvyyttä.

Suunnitellun listautumisen odotetaan koostuvan osakemyynnistä, jossa Suomen valtio yhtiön ainoana osakkeenomistajana tarjoaisi osakkeitaan myytäväksi, ja yhtiön henkilöstölle suunnatusta henkilöstöannista, jossa yhtiö laskisi liikkeeseen uusia osakkeita, Kauppalehti kertoo.

Tällä hetkellä Suomen valtio omistaa Altian täysin. Listautumisen toteutuessa valtio jää yhtiöön vähintään kolmanneksen omistajaksi. Valtio pitää tärkeänä, että yhtiön omistajiksi tulisivat kotimainen yleisö, kotimaiset ja ulkomaiset instituutiot, yhtiön henkilöstö sekä yhtiön yhteistyöverkosto.


Nyt herrat kauppaa tätä listautumista sanoilla "kaikille suomalaisilla mahdollisuus omistaa".

Huomaatteko kusetuksen? Kaikila suomalaisilla joilla on varaa lyödä useampi tonni rahaa pöytään ja ostaa osakkeita, jolloin harvalla on enää mahdollisuus hankkia itselleen Alttian omistusta. Juju on siinä että Suomen valtionyhtiönä koko kansa omistaa valtion kautta yhteisesti ne ja on aina omistanut Alttian ja lukemattomia muita yhtiöitä. Nekin jotka on jo pois koplattu ilman korvausta kansalta ulkomaiseen omistukseen osakeyhtiön ja pörssin kautta.

Tässä on sama pannaan haisemaan touhu kyseessä, mitä on harrastettu kunnallisella ja valtiollisella tasolla jo pitkään. Esimerkiksi Ilmajoella kunnan päättäjä(t) veti retkuun myymällä 80 hehtaarin metsäalan markalla kunnan eli kuntalaisten omistamasta maa-alasta kuntien omistaman yhtiön hyväksi. Markan vaihtuessa euroksi, myytiin tällä kertaa eurolla kuntalaisten omistama käsi-ja taideoppilaitos Seinäjoella toimivalle koulutuskeskittymälle. Tämä myisi kiinteistöt tärkiää takaisin mutta myyntihinta onkin nyt muuttunut eurosta miljoonaluokkaan, kunta kun unohti sopimuspapereista lausekkeen ostaa takaisin sillä samalla millä oli myynytkin.

Alttia kun on siirretty Sipilän huseeraamaan Vake Oy:n ohi eduskunnan valtionyhtiöiden koskevan hallinan, siirto pörssiin on vain ilmoitusluonteinen juttu. Ilmaiseksi menee ja velat jää edelliselle omistajille eli kansan maksettavaksi.
Viimeksi muokattu: 24.02.2018 06:22 : Antero. Syy: tekstin fiilausta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.02.2018 09:36 #39280 : Juhnu
Juhnu vastasi aiheeseen: 013 pannaha haisoon
Aivan kuin muistaisin, että Altialla tms. olisi oma pohjavesialue. No sitäkin voi sitten alkaa samantien tyhjentämään ulkomaille päin. Niin tietysti hätinä omakustannushintaan ja joku välikäsi lisää vasta kunnon katteet itselle. Sitten taas ihmetellään kun homma ei meinaa kannattaa millään, vaikka porukkaa irtisanotaan. Kemiran tapaus ketuttaa kyllä vieläkin oikein kunnolla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.02.2018 17:56 #39282 : Antero
Antero vastasi aiheeseen: 013 pannaha haisoon
Altialla on täällä Koskenkorvan tehtaalla käytännössä kokonaan oma vedenhankinta alue, joka käsittään kokonaan "kalaveenpuolen" pohjavesivarat. lisäksi Salonmäen alueella missä on myös kunnan ja muutaman vesiosuuskunnan kaivot, Altia ottaa siitäkin osan käyttöönsä. Käytännössä koko Koskenkorvan kylä on melkein kokonaan sen vedenottoaluetta, joten seuraavan kerran kun maistatte Koskenkorvan viinaa, siinä on hyvinkin varvin verran Anterolta ;) . Tehdas perustettiin 30-luvun loppupuolella juuri hyvien pohjavesien ja sen saatavuuden vuoksi ja se on 10 - 15 metrin syvyydellä maan pinnasta. Nykyisin osa pohjavedestä tulee Lakeuden veden "tukusta", jonka lähteet on Kauhajoella ja Karvialla. "Pahalähde" karvialla herättää hieman kummastusta, kun ennenvanhaan sen nimisistä lähteistä vettä ei kannettu...

Täällä ja miksei muuallakin Suomessa on tapana siirtää kuntalaisten (kansalaisten) omaisuutta eurolla yksityiseen omistukseen, niin itsekkin täytyy laittaa Lintilälle piruuttaan kepulointitarjous 1 euro Altian Koskenkorvan tehtaasta, onhan tuo perustettu esi-isieni asuttaman rintatalon maalle :laugh: .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.245 sekuntia