Läpsyttäjäruotsi

Lisää
03.04.2018 08:20 #39628 : Antero
Antero loi aiheen: Läpsyttäjäruotsi
Päivän paras, ruotsin kieltä ollaan typistämässä:

Ruotsalaiset aina tuppaavat pilkkaamaan meidän kaunista suomen kieltämme sanoen sitä rumaksi ja kovaksi, eikä kovinkaan moni suomalainen voi parhaalla tahdollaankaan sanoa ruotsia kauniisti soljuvaksi ääntelyksi.

Kumpi kieli sitten on ulkomaalaisen korviin kauniimpi, sen selvittämiseksi päätettiin lopulta, pohjoismaisen yhteistyön nimissä, tehdä puolueeton testi.

Kansainvälinen raati muotoili yksinkertaisen englanninkielisen lauseen, joka sitten käännettäisiin sekä suomen- että ruotsinkielelle ja tuloksesta äänestettäisiin.

Tässä testilause englanniksi:
"Island, island, grassy island; grassy island's maiden."

Sama suomeksi:
"Saari, saari, heinäsaari; heinäsaaren neito."

Ja ruotsiksi:
"Ö, ö, hö ö; hö ö mö"

Vastausta ei ole toistaiseksi saatu, koska kansainvälisen raadin jäsenet eivät ole vieläkään lakanneet nauramasta.


Ruotsin vastine Suomen TE-palvelun koulutuksille on Lernia-yhtiö, joka on pääasiassa keskittynyt uusruotsalaisten kouluttamiseen. Nyt kyseinen "urayhtiö 2016" on saanut päähänsä yksinkertaistaa ruotsinkieltä, mikä tietenkin on iloinen asia täällä pakkoruotsin maassa, jossa oikea ruotsinkieli vielä säilyy pitkään kun Ruotsin puolella koko kansankoti siirtyy käyttämään typistettyä ja yksinkertaista ruotsinkieltä. Tämä ns, "blatte-svenska", on suomennettu "läpsyttelijäruotsiksi". Lernian mukaan maahan muutto ja kielen murros on jo niin pitkällä, ettei ruotsinkieltä pelasta enää mikään, koska miljoona ihmistä siellä puhuu jotain aivan muuta kieltä. Ruotsalaiset eivät edes aijo pelastaa kieltään...

mvlehti.net/2018/04/02/ruotsin-kieli-katoamassa-ruotsista-tulee-sailymaan-vain-suomessa/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.04.2018 08:48 #39629 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Läpsyttäjäruotsi
Lisää vaan tuollaisia uutisia. Mä alotin opukseen oman luvun ruottalaisista, ettei varmaan tulis mitään Freudenthal-palkintoa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.106 sekuntia