Villi Suomen historia

Lisää
25.10.2015 14:41 #28790 : Jukkis
Jukkis loi aiheen: Villi Suomen historia
Inkeri Koskinen. Villi Suomen historia


Joko sää oot lukenu ittestäs kertovan kirjan?
- Häh?
- Silmäsin tossa akateemisessa yhtä kirjaa ja siinä oli susta kirjoitettu kokonainen kappale.
Leon heitto kiistatta löi ällikällä. Onko musta kirjoitettu kirja? Sitten se lisäsi vittumaisesti.
- En ny muista mikä sen nimi oli mutta oli naisen kirjoittama.
Naisen kirjoittama! Sehän tarkoitti että jouduin tänä aamuna myllään koko kirjakaupan ympäri kunnes jostain historianhyllyn alimmasta lokerosta pilkisti vielä tutkimaton kirja joka oli sitten se oikea.

Inkeri Koskisen Villi Suomen historia.

En nyt sitä ole vielä lukenut kun ne kohdat jotka mua sivuuttaa. Varsinainen asiapuoli oli sinänsä asiallisesti esitelty, eikä siitä sen enempää. Täähän edustaa tätä kirjatyyppiä joka nyt tuntuu olevan kovaa huutoa; yksi tekee kirjan huuhaa-opeista, Perttula värikkäimmistä persoonista jne joten oli loogista että joku koostaa myös hurmahenkisimmät historiantulkinnat yksiin kansiin. Tai kuten se kannessa sanotaan: välimeren väinämöisestä äijäkupittaan pyramideihin. Siinä nyt ymmärrettävästi sitten vilahtelee – selauksen perusteella – wettenhovi-aspaa, ior bockia, hommafoorumin muinaiskuningaspalstaa ja tietenkin allekirjoittanutta jne. En vielä tiedä edes mitä kaikkea. Kanenkin nimi heilahtaa ainakin kolmasti.

Periaatteessa tää olis kirja jota oon etsinyt. Olis tarkoitus tulevilla sinikivipäivillä palkita taas suomen älykkäin kirja. Kirja joka on kirjoitettu minusta, on tietenkin lähtökohtaisesti älykäs.

mutta päästään tälläsiin kirjan helmasynteihin. Yksi on just tuo muodissa oleva kliseinen aihe jossa tutkitaan tutkijoita – vaikka vaan näitä värikkäitä omanpolkunsa kulkijoita – joka on liian heppoista ja postmodernia. Toinen mikä minua ärsyttää tavattomasti on sitten pohdinnan jälkianalyysi: onko Nieminen muiden lailla tehnyt juttunsa vitsiksi, vai onko pelkkä kaistapää? Periaatteessahan huonoa julkisuutta ei olekaan, mutta itseäni ärsyttää tavattomasti kun minua aletaan psykologisoimaan pelkkien kirjojeni ym kirjoitusten perusteella. Tehdä kaikesta eräänlainen psykopatologinen kertomus. Tässä mielessä tarjoaisin kyllä ihan reilua kauppaa: jos hän haluaa ymmärtää järjenjuoksuani ja että olenko tehnyt kaiken vitsinä, ottakoon reilusti yhteyttä ja sovitaan syvähaastattelu – minä jos kuka olen herrasmies näissä tilaisuuksissa.

Josta me päästäänkin siihen että yliopistotutkijalla on tietenkin ne omat lähtökohtansa. Yliopisto kun tuottaa sitä ”oikeaa tiedettä” ja jos sitä kyseenalaistetaan, on tietenkin huuhailija ja haahuilija. Entäs jos kysymystä lähestyisi todellakin objektiivisesti: entä jos nuo homma-foorumin ketjut ovatkin oikeassa päätelmissään ja se oikea tiede väärässä: yliopistot ja museovirastot täynnänsä laiskanpulskeita oleilijoita joiden anti on nollaluokkaa ja parhaimmillaankin vain naputtelevat tekstejä toinen toisilleen kuin kunnon suljettu hyväveliverkko jossa jokainen tähtää ensisijaisesti ja vain omaan uraansa – ja vitut muista. ja että sitä oikeaa tiedettä tehdäänkin näillä palstoilla jossa mennään jo oikealta ohi, ja tämä kirja pitääkin nähdä jonkinlaisena hermostumisen oireena. Puolustuspuheena sellaisen tutkija-ammattikunnan puolesta joiden arvostus on lakannut aikaa sitten.

No niin, ylläoleva on kliseisesti sanottu, sillä tokihan kunnon pseudo-arkeologi rakentaa juttunsa juuri noin, haukkuu ne oikeat tieteilijät nollatutkijoiksi saadakseen omaa kannatustaan ylöspäin mutta kysymys on silti olemassa – entä jos se on totta? Entä jos yliopistotutkimus on oikeasti ala-arvoista, ja jopa huonompaa ja mitäänsanomattomampaa kun mitä joku ruokkoamaton kylähullu saa aikaan. Pitääkö vaihtoehtohistoria sittenkin nähdä protestina kuin psykologisoida se. Eli kirjan perusvirhe on, ettei se uskalla tai halua kritisoida ns. omaa pesää vaan tyytyy arvostelemaan sen arvostelijoita. Jätän tämän kirjan kirjoittajan pohdittavaksi sillä tokihan hän nämä rivit tulee vielä lukemaan. mutta tietynlainen virheellinen paradigma kuitenkin heijastuu koko kirjan sisältöön ja vinouttaa sitä. Se luo siihen kuin varkain vähän yläviistosta luodun ylimielisen vaikutelman, joka pilaa kirjan, koska se kuitenkin muuten antaa ainakin minulle hyvin tilaa esitellä omia kohokohtiani.

Katsotaan nyt sitten kun olen tämän saanut luettua, mitä siitä saa sanottua. Voihan se olla hyväkin ja olen kenties turhaan tässä karvat pystyssä. Kirjassa kuitenkin vilahtaa yksi paljastus josta olen ollut tietoinen jo pitkän aikaa. Valtaosa ammattimaisista muinaistutkijoista seuraa tätä palstaa, olen kuullut sen niin monesta suusta että tottahan sen on oltava. Osa jopa haltioissaan vaikkeivat tietenkään sellaista koskaan julkisesti tunnustaisi. mutta kuten kirjassa sanotaan: joku tai jotkut jopa ammattinsa puolesta. Eräänlaisena tutkimuskohteena joten on odotettavissa että oma nimeni tulee vielä vilahtamaan uudemmankin kerran jossain opuksessa.

ps. en olis pannu pahakseni vaikka tää Inkeri Koskinen olis mua lähestynyt etukäteen edes mainitsemalla että minua on tutkittu kun jotain laboratoriorottaa - tää olis saattanut mennä kokonaan ohi silmien.
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.10.2015 16:02 #28792 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Rupea teskenteleen tyhmää ja soluttaudu sinne akateemisiin piireihin niin sulle kerrotaan kaikki mitä vaan haluut tietää.

Se toimi Sokrateen aikoina eikä mikään oo sittemmin muuttunut.

Skolastikos-vitsitkin on edelleen ajankohtaisia.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.10.2015 16:42 #28793 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Äh...mä luin sen jo läpi. siis sillain pikalukemisella. Periaatteessa se esitteli monenkirjavia gööttäläistulkintoja ja läpikävi itsekunkin kohdalla missä se virhe niitten päättelyssä on - yleensä kai siinä varsinaisessa tieteenfilosofiassa. Esittteli se huuharikaartin lisäksi ihan ansioituneitakin tieteentekijöitä jotka ovat erehtyneet ortodoksiselta polulta ja kuinka tiedeyhteisöt on pakottaneet ne takaisin ruotuun; esim muinaiskunkkuja esitelleen Martti Linnan ja tietenkin Kalevi Wiikin jne. Kaikessa oli perusteellisesti läpikäyty ne kohdat jotka ei kestäneet kritiikkiä.
Tämä on tietenkin ollut mahdollista koska kirjan tekijä on kunnostautunut haastattelemalla vaan ja ainoostaan alan auktoriteetteja - varsinaiset kirjan kohteet kun on vaan tutkimuskohteita joilla ei ole mitään mahdollisuutta puolustautua kun noi kaverit tuolta norsunluutornistaan vittuilee niille ja teilailee niitten aatoksia kun ohimennessään.

Jostain syystä mun kohdalla ei ollut kukaan tehnyt näin. Todettiin vaan että oon tässä maassa kummallisten käsitysten asiantuntija - mikä varmaan totta onkin. Oli tuotu pyöveliksi joku arkeologian proffa joka sit ei kumminkaan teilannut vaan jauho jostain ihan muusta. Proffa vieläpä sanoi että seuraa Sinikiven palstaa hyvinkin aktiivisesti :blink: Joten lopputulemaksi mun kohdalla jäi vaan epäilys että heitän jotain vitsiä vakavalla naamalla kun savolaisukko jossa vastuu on kuulijalla. parempaakaan kritiikkiä ei näemmä sit irronnut.
Toisaalta onhan se saakutin imartelevaa että vaikka toi onkin tollanen pilkkakirja niin jostain syystä mua ainoona on siinä kohdeltu silkkihansikkain. Eikä varmaan siksi että oisin jotenkin leppoisa tyyppi vaan enemmän sen takia että mun juttuja on ällistyttävän vaikea kritisoida.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.10.2015 09:09 #28806 : KOSSU
KOSSU vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Saattaahan se olla arkeologin vaikea täysin lytätä noita sinun ajatuksiasi: Olet ensimmäisenä (ensimmäisten joukossa?) dokumentoinut uudentyyppisiä megaliittejä ja esittänyt teoriaa niistä. Aikoinaan myös ennustit jätinkirkkojen astronomiset suuntaukset (oliko jo Hermeetikon foorumilla?) ennen Tähdet ja Avaruus -lehden artikkelia. "Hard evidence". Noita on vaikea olla huomioimatta... Juuri siksi varmaan helpoin tapa on tämä mahdollinen "vitsi".

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.10.2015 16:42 #28814 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Toi vitsi on sellainen tyypillinen juttu ihmisellä jolla ei ole kompetenssia arvioida meitin juttuja. Se on vähän sama kun eksyis ydinvoimainsinöörien pöytään kuunteleen niitten juttuja pelkällä yläastefysiikalla – ei enää tiedä onko ne tosissaan vai laskeeko leikkiä. mutta eihän ton kirjoittaja väitäkään tän alan tuntija olevansa.

Voisin jopa heittää takaisin että idea on siis se, että otetaan joku tyyppi jolla on räväkät näkemykset ja sitten pannaan joku alan auktoriteetti lyttään se, tai ainakin kalvaan sen perusteet. Sen voi aatella niinkin et se on ollu tietoinen valinta haastatella kaikkia silmäätekeviä, koska sit kun hakee apurahoja, tutkimusrahoja, väitösrahoja tai vaikka tutkijanvakanssia tai yliopistovirkaa, ne samat heebot on siellä leimasin kädessä päättämässä kuka saa mitäkin. Siinä ne sit maireena muistelee että täähän oli se likka joka haastatteli mua kirjassaan…
Mistä me päädymmekin sit siihen mun kritiikkiin tota yliopistomaailmaa kohtaan et kaikki siellä tutkii ja julkaisee vain oman uransa kannalta keskeisiä juttuja, ja ihan selvä ketunhäntä tässäkin on ollut kainalossa. Luodaan suhteita niitä jotka päättää rahahanoista. Mä nään kyllä tälläisten viritysten läpi ne oikeat motiivit.

Käsitin kirjoittajan maailmankuvasta että oikea tiede on sellaista joka ei ole ristiriidassa toisten tieteenalojen saati aiemman tutkimuskentän kanssa. Jos tää oikeasti olis näin, niin aurinko kiertäis edelleen maapalloa. Tuoksuu kiistatta sille konsensukselle jossa varotaan keikuttamasta venettä ja sulaudutaan keskinkertaisten massaan, ollen se tutkija joka on takarivistä katsoen kolmas vasemmalta ja samaa mieltä kaikkien kanssa kuten kunnon opportunistin kuuluukin. Ymmärrän hyvin että kaltaiseni yksilötaistelijat on jossain määrin aina jonkun hampaissa.
mutta kirja on luettu kannesta kanteen eikä mulla siitä sen enempää. Olihan se kiva päästä taas yhden kirjan sivuille, olikos se nyt viides kirja jossa seikkailen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.05.2016 07:35 #31238 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Yle on näköjään päättänyt tehdä sisällissodasta suvaitsevaisuuspropagandaa ja yleisvaikutelma on aika heilahtanut. Verisyys ei tuu lainkaan esille.

Tästä olisi hyvä saada joku Alibin liitettä muistuttava kirja, missä kaivettaisiin maton alta esiin kaikki mitä sinne on lakaistu. Kauhuahan sä oot jo kirjoittanut niin että tyyli on hallussa.

Nimeksi vaikka raflaavasti Tuhat ja yksi sotarikosta.

yle.fi/uutiset/se_koko_perkelee_sekasotku_olis_saanu_jaara_s...n_1918_sisallissota_jakoi_sukuja/8831118

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.05.2016 12:39 #31239 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Sisällissotaanhan liittyy sekin vähemmälle huomiolle jäänyt piirre, että vaikka kommareista on puhuttu tässä maassa paljon pahaa, niin SDP sen aloitti ja sen aikana kommarit herättivät huomiota perääntymisliikkeidensä takia.

Seuraavien sotien jälkeen neukut pitivät hajurakoa demareihin ja keksivät SKDL:n syömään sen kannatusta, koska niistä ei voi tietää mitä ne seuraavaksi keksivät ja Jaltan sopimuksen rikkoutuminen niiden takia olisi ollut aika kiusallista.

.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.05.2016 17:36 - 17.05.2016 17:55 #31246 : Storyan
Storyan vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Kalevi Sorsa kirjoitti muistelmissaan, että SDP oli "saanut tehtäväkseen" alasajaa hyvinvointivaltion, koska kukaan ei epäilisi juuri sosiaalidemokraatteja tästä. Näiden hallituksessa oloaikana onkin myyty (tai lähes lahjoitettu) enemmän valtionyrityksiä ja muuta omaisuutta kuin yleensä, ei silti, etteivätkö kaikki pyrkyrit olisi samassa juonessa.

Suomen historia onkin aika villi siihen nähden, että nykyinen kansa ei ole sama kuin mitä se oli ennen. Muinoin suomalaiset olivat kunnioitettuja ja tunnettuja saagoissa, kuuluivat menneen maailman mahtisukuihin ja -kansaan, joka oli levittäytynyt kaikkialle ja loi metallikulttuureja. Suurin osa nykyisestä "kansasta" on lähinnä jätelaumaa entiseen verrattuna. Ilmankos historiastakaan ei saada mitään tolkkua saati suomalaisugrilaisten kielten todellisesta levinneisyydestä, mikä todellakin oli hieman muualla kuin Siperiassa päin

Muinaiset suomalaiset loivat historiaa, aivan kuten muutkin heimolaisensa eri maissa ja korkeakulttuureissa, mutta nykyiset eivät edes kykene
myöntämään sitä huolimatta vastaansanomattomista todisteista. Aivan sama oletko yliopistossa vai ns. vaihtoehtotieteen parissa. Onneksi ovat sentään Wiik, Poukka, Parpolat ym., jotka hilaavat asioita esille omaten totuudellisen näkemyksen suomenkielen todellisesta levinneisyydestä. Tälläkään ns. vaihtoehtopalstalla ei tosin saisi vetää johtopäätöksiä esim. suom. ugrien alkuperäisestä haplotyypistä.

Ovatkohan nämä pyrkyrimäiset kulttuuriparasiitit ymmärtäneet, että rikkovat räikeästi todellisen suomalaisugrilaisen R1a- vähemmistön oikeutta omaan historiaansa (suomalaiseenkin) ja kulttuureihin?!

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Viimeksi muokattu: 17.05.2016 17:55 : Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.11.2017 22:52 #38340 : kirjatoukka
kirjatoukka vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Tämä tulee vähän jälkijunassa, mutta Tieteessä tapahtuu - lehdessä vuoden 2016 viimeisessä nrossa todella raskaan sarjan historioitsija Teemu Keskisarja ampuu täyslaidallisen Koskisen kirjaa kohtaan:

journal.fi/tt/article/view/59598/20681

Jos haluaisin olla pikkuilkeä, voisin todeta että Koskisen kirjassa tulee todeksi se vanha sanonta, että maisteri luulee tietävänsä kaiken, tohtori tietää jo ettei tiedä mitään, ja professori, ettei kukaan muukaan tiedä mitään... :D

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2017 01:36 #38344 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia

Jukkis kirjoitti: No niin, ylläoleva on kliseisesti sanottu, sillä tokihan kunnon pseudo-arkeologi rakentaa juttunsa juuri noin, haukkuu ne oikeat tieteilijät nollatutkijoiksi saadakseen omaa kannatustaan ylöspäin mutta kysymys on silti olemassa – entä jos se on totta? Entä jos yliopistotutkimus on oikeasti ala-arvoista, ja jopa huonompaa ja mitäänsanomattomampaa kun mitä joku ruokkoamaton kylähullu saa aikaan. Pitääkö vaihtoehtohistoria sittenkin nähdä protestina kuin psykologisoida se.


Mä näkisin yliopistolaitoksen lähinnä natsihenkisen roskaväen vahvimpana linnakkeena, koska sen sankarivalinnat on kummallisia. Taas saatiin uus herrojen asemaa horjuttava sankari, joka istuu työkseen eduskunnan kahviossa puhelemassa herrojen kanssa.

Ennen Lauri Nurmeahan siellä on istunu vuoskymmeniä mm. Aarno Laitinen, joka on kovan luokan sankarin maineessa kun se on paljastuani paljon kaikkee sitä, mitä sille on kerrottu siltä olettamalta, että se käyttää sitä lähdemateriaalina. Herroilla ei tunnu olevan mitään sitä vastaan, mutta sen työtä käytetään silti yliopistoroskaväen herravihan ruokkimiseen.

Mä en muista, että tällä alalla olis ollu vallan huipun puolesta mitään kummempia vaikeuksia koskaan. Laitinen sai aikonan potkut siks, että se yllytti työkaverit kirjottaan paljastuskirjaa työajalla, ja sitä on yritetty vääntää silleen, että se oliskin johtunu kirjan sisällöstä.

Nykänen taas törmäs johonkin pervokerhoon, mikä on pesiytyny enempi mediaan. Sille se oli hyvä aika ryhtyä täyspäiväseks kirjailijaks, niin että se on sitten saatu vaikuttaan siltä kun sille olis tullu jotain seurauksia, vaikka varmaan sekin olis saanu uuden duunin jos olis ees vähän kyselly.

Akateemisen maailman asenne näihin asioihin on sellanen, että tuolla vallan huipulla on tollanen iso mörkö, niin että ojenna vaan se käsi kiltisti ja sano Heil Hitler! Sieltä sitten tulee näitä päätoimittajia, jotka tuntuu olevan journalismissa kaikista pahin tukos, ja sen mielks pitää olla tällanen Julkisen sanan neuvosto, jossa epämääräset tyypit pitää mediaa kurissa jakamalla tuomioita mielipidepohjalta. Ei tarvii ees perustella miks joku tautisen turha tyyppi on muka pätevä jakaan jotain mututuomioita.

Jos oikeesti julkasee jotain tuhmaa, niin silloin saa tuomion ihan muusta tuomioistuimesta, mutta se ei ookkaan yhtä vakava asia. Tiedotusväline vaan maksaa sakot ja vahingonkorvaukset ja päätoimittajakin on äkkiä vaan tavis, joka ei oo koskaan missään vastuussa ollukkaan.

Media pyrkii akateemista maailmaa edustavien tyyppien kautta olemaan rinnakkaisyhteiskunta, jossa on päällä täys natsimeininki meininki, ja sen takia mä en ole koskaan toimittajan uraa ees harkinnu. Ei vaan sopis mulle ollenkaan.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2017 15:51 #38346 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Luin kanssa tuon kritiikin ja se oli jossain kohtaa vähän sivuunampuva. Toi kyllä rivien välissä hyvin esiin että aikalaiskonteksti eli suomeksi sanottuna ilmapiiri pitäisi aina osata ottaa huomioon. Kun kirja retostelee miten keskiajan kronikoitsijat rakentavat yhteyttä suomenkansan ja raamatun heimojen välille niin pitää huomioida että se on tietenkin yleinen tyylikeino. Vaikea kuvitella miten joku Messenius olisi voinut välttää tämän yhteyden rakentamista protestanttisen puritaanisuuden aikakaudella.

Sen sijaan kirjaa voi kyllä arvostella ihan konkreettisestikin. Täälläkin on ollut puhetta mikä on ollut esim Wettenhovin motiivit hänen kirjoittaessaan Kultaisen kirjan. Sehän on pilkkakirja Svensk i Finland -pamflettia kohtaan jossa hurmahenkiset rantaruotsalaiset retostelevat viikinkihistoriallaan suomalaisten kustannuksella ja kiistatta W:n pilkkakirjoitus lopetti moiset alkuunsa. Se että jälkipolvet ovat ottaneet Wettenin tosissaan - kuin kirjoittajakin - on metsään menemistä. Toinen missä kirja haksahtaa pahasti on Yrjö Grönhagen joka nähdään siinä valossa kuin Grönhagen sen kauppasi - Himmlerin suosikkina joka kerää karjalaisia runoja koska niissä on salattu arjalainen totuus.
Todellisuudessa G oli Gestapon pestaama agentti, tunnetusti Gestapo pestasi eri maiden nuorukaisia ja kurssitti näitä vakoojiksi ja lähetti matkaan sinänsä viattomin peitetarinoin. Onkin kysyttävä missä määrin karjalaiset runot olivat pääosassa ja missä määrin tieverkoston ja sen kantokyvyn tutkiminen? Kirjan kirjoittajaan tämä on uponnut mutta aikanaan ne tarinat eivät menneet ollenkaan läpi Valpossa ja G lensikin tyrmään ensitöikseen jossa sitten sävelteli näitä tarinoitaan omasta viattomuudestaan.

Yksittäisistä esimerkeistä voidaan toki siirtyä isompiinkin kuvioihin. Kirjan kirjoittaja teilailee monia gööttiläisestä tai uus-gööttiläisestä asenteesta mutta ei huomaa että 1800-luvun kansallisromantiikan aikakaudella syntynyt germaanitulkinta on gööttiläisyyden perillinen suorassa alenevassa polvessa - ja se on kummitellut kotimaisissa akateemisissa piireissä aina näihin päiviin niin arkeologiassa kuin kielitieteissä etc. Monelleko alan harrastajalle on kaikunut korvaan sanat "germaanista alkuperää..." "germaaninen lainasana..." "vastaavia tunnetaan Ruotsin puolelta..." jne.
Jollain tasolla kotimaiset maallikkokirjailijamme ovat tämän vaistonneet että jotain vikaa täytyy akateemisessa yleisnäkemyksessä olla, ja on tietenkin niin, että maallikolla ei voi olla kovin paljoa työkaluja käytössään vaan hän tekee asiat siltä pohjalta - usein erehtyen - kuin silloinen tietomäärä on. Tietomäärän suppeudesta johtuen maallikon käsitykset jäävät väkisinkin vaillinaisiksi ja niille voi sitten naureskella mutta niiden pohjavire on kuitenkin vakava; akateemiset piirit eivät tee yhtään sen parempaa jälkeä. Lisäksi sillä on painolastina germaanitulkinta joka tarkoittaa että yksi kaunis päivä valtaosa nykyisistä tulkinnoista pannaan roskakoriin.

Ei tuo kirja tiedollisesti pääse vielä kovin syviin vesiin mutta se on siinä hyvä että auttaa jäsentelemään maallikkoteorioita ja kategorioimaan niitä. Henkilökohtaisesti olen sitä kyllä kehunut mutta se johtuu siitä että olen ainoa joka on saanut kirjassa reilun ja oikeudenmukaisen kohtelun ja jota on ns kohdeltu silkkihansikoin kun on haluttu tyrmätä mutta näkee että olen ainoa koko sakissa joka on vakavastiotettava taho. Kiistatta se vähän imartelee.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2017 16:55 - 04.11.2017 17:02 #38347 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia

Jukkis kirjoitti: Luin kanssa tuon kritiikin ja se oli jossain kohtaa vähän sivuunampuva. Toi kyllä rivien välissä hyvin esiin että aikalaiskonteksti eli suomeksi sanottuna ilmapiiri pitäisi aina osata ottaa huomioon. Kun kirja retostelee miten keskiajan kronikoitsijat rakentavat yhteyttä suomenkansan ja raamatun heimojen välille niin pitää huomioida että se on tietenkin yleinen tyylikeino. Vaikea kuvitella miten joku Messenius olisi voinut välttää tämän yhteyden rakentamista protestanttisen puritaanisuuden aikakaudella.


Toi on ihan nykyaikainen suhde historiaan. Tilanne oli vaan erilainen, niin että sadut oli sitten kanssa erilaisia, mutta periaate oli sama: valehdellaan jotain, että nykyajan kouhotukset vaikuttais historiallisen jatkumon tuotteilta eikä vaan keksityltä paskalta.

Ruotsia ollaan nyt kovasti muuttamassa arabimaaks ja varmaan se vielä tännekin leviää. Nyt ei olis haitaks jos ettis jo valmiiks Kalevalasta yhteyksiä Koraaniin, että olis sitten aikanaan kirja valmiina julkastavaks. Tottahan sen ei tarviis olla, niin että yhteyksiä vois vähän keksiäkkin. Kuvioon sopimattomat palikat vaan unohdettais niin kun aina.

Suomalaisilla ei oo historiaa sen takia, että niillä on orwellilaisuus geeneissä ja sen takia menneisyys on aina pakko keksiä. Mieluumin avataan länsirannikolla keskiaikanen tunkio numero 30176 kun tutkitaan jotain, mitä ei vielä oo tutkittu, niin kun vaikka Itä-Suomea, ja tälleen taataan, että on tilaa keksiä paskaa omasta päästä suht vapaasti.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)
Viimeksi muokattu: 04.11.2017 17:02 : juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2017 17:12 #38348 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Jos sä tykkäät kummiskin uida vastavirtaan, niin ota selvää siitä, että miten hunneista kehitty viikinkejä. Koko kulttuuri luultavasti löytyy valmiina Itämeren eteläpuolelta.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2017 20:33 #38349 : Jukkis
Jukkis vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Loppujen lopuksi noissa 30-luvun teoksissa joita kirjassa pilkataan on hyvinkin paljon seassa arkadiaa - maanalaista tietoa jos sen vain osaa sieltä kaivella. Yksi teos jota kirjassa pilkataan surutta on Eetu Vuorion "Suomalaiset välimeren auringon alla" joka on hyvin tyypillinen hurmahenkinen aikalaisteos. Siinähän väitetään muinaisten suomalaisten hallinnoineen lähes koko maailmaa. Tämä on sellaista johon nykypäivän maisteri ei voi kuin nauraa...haah hah haa ...

Itse olen sen aikanaan lukenut ja huomio kiinnittyi Vuorion ideaan miten suomalaiset muinaiskunkut on aikanaan nimenneet koko afrikan länsirannikonkin. Erityisesti Kongo-joen sivuhaaroissa on pelottavan kuuloisia nimiä: Kammo, tai Kuilu.. kyliä joiden nimet on Salla, Ukko tai Ulvila jne. Äkkiseltään kai aattelisi että ne on muunnoksia jostain neekerikielistä. Itseäni tämä jäi vaivaamaan ja yllättäen sitten löysinkin latvialaisen Jakob Kettlerin orjakauppabisneksen jossa oli mukana kymmenin tuhansin raakalaismaisia merimiehiä itämeren alueelta. Myös Ruotsi oli näihin aikoihin ahkerasti mukana afrikan orjakaupassa ja onhan se kysyttävä - voivatko suomalaistaustaiset merimiehet oikeasti olla nimeämässä näitä alueita?
Ainakin suomen kieleen itseensä 1600-luvulla putkahtelee liuta uudissanoja: papukaija, apina ja norsu, krokotiili ja mistä nämä nimet nyt sitten tulisivat ellei Afrikasta? Tiedä ketkä merimiehet ovat sitten roudanneet mukanaan apinoita ja papukaijoja täkäläisten metsäpirttiläisten kummasteltavaksi..?

Yhtä kaikki, skandinaavien osuus neekeriorjakaupassa on kyllä sen tason juttu josta kukaan ei halua tietää mitään juontuen sen häpeällisyydestä... aihepiiri onkin haudattu ja syvään niin suomen, baltian kuin ruotsinkin historiassa... silti Eetu Vuorio sen jotenkin onnistuu lipsauttamaan näkyville kuin ohimenevänä johtolankana johon tarttuu vain ne jotka aattelee että tuossa on sitä jotain. Ja kun itse siihen tartuin niin taisin olla ihka ensimmäinen suomalainen joka on tietoinen tämänkin puolen historiasta ja ilman Vuorion kirjaa tuskin olisin minäkään sitä koskaan huomannut...?
Vaikka Vuorio tuskin on itse voinutkaan olla tietoinen tästä aiheesta, hän on hoksannut sen enemmän tai vähemmän vahingossa ymmärtämättä kuitenkaan kontekstia. Sellainenhan on mitä arvokkainta tietoa, läpitärkeä vihje jolle ymmärtämättömät vain nauravat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2017 22:16 - 04.11.2017 22:21 #38350 : juppe
juppe vastasi aiheeseen: Villi Suomen historia
Mä oon tullu siihen tulokseen, että Fox vastustaa tietämättään suomalaisuutta, koska se maalailee jenkkien vasemmistosta sellasta ultratyperää kuvaa, mikä ei käy yksiin todellisuuden kanssa, mutta muistuttaa kummiskin helvetin paljon suomalaisia.

Trumpin julkasemissa papereissa on vähän jotain Martin Luther Kingin elosteluista ja Foxilla oli kaivettu siihen rakoon jokun vasemmistopuupään näkemys, että J. Edgar on vaan yrittäny mustamaalata sen mainetta väärentämällä salasiin asiakirjoihin tämmöstä paskaa, vaikka niitä ei siihen aikaan ees ajateltu julkastaviks.

Tosta ties heti, ettei se tuu Jenkeissä pääseen totuuden asemaan, mutta on vaan ajan kysymys, milloin Yle kertoo sen totuutena, koska siinä on kaikki elementit kohallaan. Lainvalvoja on paha ihminen ja vielä homo, mikä ei tässä yhteydessä oo yhtään hienoa vaan syy vetää munista hirteen, ja itte teoria on niin umpityhmä, että sitä voi käyttää pätevänä vastaväitteenä ihan vaan sanomalla se vähän erilaisella äänensävyllä.

Paras kirja suomalaisuudesta, mitä koskaan on kirjoitettu: bit.ly/2SooPZV (epub) bit.ly/2HeZOuR (pdf)
Viimeksi muokattu: 04.11.2017 22:21 : juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.352 sekuntia