Cibolan seitsemän kaupunkia -kirjan kansiTämä on ehdottomasti rakkain kirjani. Olkoonkin että se on lyhyt, lähes kioskikirjaa muistuttava, se on aiheeltaan ja esitystavaltaan täyttä rautaa. Toki myönnän että nimi ei oikeastaan kerro paljoakaan.

Ytimekkäästi se kertoo tutkimusmatkaajista Amerikkaan ennen Kolumbusta. Kyllä, Kolumbus ei suinkaan löytänyt uutta mannerta kuten koulukirjoissa lukee, vaan siellä on käyty maailman sivu. Itse asiassa amerikkalaistutkijat ovat hylänneet Kolumbus-teorian jo aikapäiviä sitten, mutta se tieto ei ole tänne meille koskaan kulkeutunut. Ajattelin vähän päivittää suomalaisten tietämystä tässä asiassa.

Kirjassa omistetaan paljon sivutilaa Henry Sinclairille jonka varmuudella voidaan sanoa Amerikoissa käyneen jo 1300-luvulla. Moniko muuten tiesi että Walesin prinssi Madoc perusti amerikkaan siirtokunnan jo 1100-luvulla, ja nämä siirtokunnan jälkeläiset olivat vielä voimissaan 1800-luvulla. Paljon on ollut mainintoja Manda-intiaanien pellavankeltaisesta tukasta ja sinisistä silmistä, kunnes isorokko tappoi koko heimon.

Laajemmissa mitoissa Amerikassa ovat ennen Kolumbusta käyneet intialaiset, arabit, kiinalaiset ja afrikkalaiset muutamia mainiten. Kirjassa keskitymme kuitenkin vain välimeren kulttuureihin, jotka kävivät jenkkilässä jo antiikin vuosisatoina. Amerikassahan on museot väärällään kivitauluja, joita muinaiset kartagholaiset, foinikialaiset tai roomalaiset merenkävijät sinne jättivät. Kirjoittipa jopa 500 eaa. elänyt Hanno Merenkulkija nimensäkin Yhdysvaltain itärannikolle. Näitä kivitauluja olemme käsitelleet eräässä hermeetikko-lehden artikkelissa, jos haluatte niitä pdf-muodossa katsella: 

http://www.sinikivi.com/15/images/stories/etusivu_18-4-2010/Amerikka_eKr.pdf

newporttowerNewPort Tower jonka Henry Sinclair rakennutti Yhdysvaltain Rhode Islandille jo vuonna 1399. Sori vaan Kolumbus…Kirjassa on kiinnostuksen kohteena myös Amerikkaa esittävät kartat, joita ilmestyi ennen kuin Kolumbus oli edes syntynyt. Tämä johtaa meidät laajemminkin kartanteon salaisuuksiin. Suomalainen karttatutkija N.A.E. Nordenskiöld vakuuttui että monet keskiaikaiset kartat ovat todellisuudessa tehty jo antiikin vuosisatoina, ja näkemykseen ovat yhtyneet monet muutkin vanhoihin karttoihin perehtyneet. Erikoiseksi asian tekee, että ns. portolano-kartat, joiden synty menee historian hämäriin, ovat tarkempia kuin 1960-luvun tiekartatkaan. Nordenskiöld päätteli että ne ovat kopioita isosta alkukartasta, normal portolanosta, jota on säilytetty Aleksandrian suuressa kirjastossa jo ennen ajanlaskun alkuakaan. ja tähän karttaan ei ole piirretty yksinomaan Amerikan mannerta, vaan jopa Australia. Tutkijoiden mukaan Magellanin maailmanympäripurjehdus tapahtui näiden karttojen avulla. Eikä tässä kaikki, virallisesti etelänapamanner on löydetty 1800-luvulla, mutta karttoja siitä oli olemassa tarkkoja karttoja jo 1500-luvulla.

Professori Hapgood – joka vakuuttui Nordenskiöldin teoriasta – sen sijaan ihmetteli miksi etelänapamanner on esitetty sulana, jossa joet virtaa ja vuoret näkyy? Sillä ainoa kohta historiassa jolloin manner on ollut osittain sula, on ollut holoseenikaudella 5000 eaa. Periytyvätkö nämä kartat jo megaliittikulttuurin aikakaudelta – näin todisteiden valossa näyttäisi olevan.

Kirjassa on kiinnostuksen kohteena myös amerikkaa esittävät kartat, joita ilmestyi ennen kuin Kolumbus oli edes syntynyt. Tämä johtaa meidät laajemminkin kartanteon salaisuuksiin. Suomalainen karttatutkija N.A.E. Nordenskiöld vakuuttui että monet keskiaikaiset kartat ovat todellisuudessa tehty jo antiikin vuosisatoina, ja näkemykseen ovat yhtyneet monet muutkin vanhoihin karttoihin perehtyneet.

Pareto 1455 -karttaPareto –kartta vuodelta 1455 esittelee karibialla sijaitsevan Antillian saaret. Kauan ennen Kolumbuksen retkeä. Mielenkiintoisesti Atlantin valtamerelle on piirretty ns. aavesaaria, joista Mayda lienee kuuluisin. Niitähän ei ole koskaan löydetty, mutta on otaksuttu niiden olleen aikanaan olemassa. Klikkaus suurentaa kuvan.Erikoiseksi asian tekee, että ns. portolano-kartat, joiden synty menee historian hämäriin, ovat tarkempia kuin 1960-luvun tiekartatkaan. Nordenskiöld päätteli että ne ovat kopioita isosta alkukartasta, normal portolanosta, jota on säilytetty Aleksandrian suuressa kirjastossa jo ennen ajanlaskun alkuakaan. ja tähän karttaan ei ole piirretty yksinomaan Amerikan mannerta, vaan jopa Australia. Tutkijoiden mukaan Magellanin maailmanympäripurjehdus tapahtui näiden karttojen avulla. Eikä tässä kaikki, virallisesti etelänapamanner on löydetty 1800-luvulla, mutta karttoja siitä oli olemassa tarkkoja karttoja jo 1500-luvulla.

Professori Hapgood – joka vakuuttui Nordenskiöldin teoriasta – sen sijaan ihmetteli miksi etelänapamanner on esitetty sulana, jossa joet virtaa ja vuoret näkyy? Sillä ainoa kohta historiassa jolloin manner on ollut osittain sula, on ollut holoseenikaudella 5000 eaa. Periytyvätkö nämä kartat jo megaliittikulttuurin aikakaudelta – näin todisteiden valossa näyttäisi olevan.

Cibola on myös todellinen kutkuttava aarreaitta niille, jotka haluavat tutustua vanhoihin mysteereihin lähemmin. Moniko tiesi että jo muinaisten roomalaisten kirjoituksissa mainitaan Amerikan manner useasti? Ette tainneet tietää sitäkään, että kaukaisesta amerikasta kirjoitteli jo Aristoteles? Ei se koskaan mikään tuntematon manner ole ollut. Sen sijaan Cibolassa on paljon tarinaa myös todella tuntemattomista paikoista, eli aavesaarista. Muinaisista saarista, joita kartantekijät ovat karttoihinsa piirrelleet, mutta jotka sen koommin ovat kadonneet aaltojen alle.

Lyhyesti sanoen, Cibolan seitsemän kaupunkia ei voi aiheeltaan jättää ketään kylmäksi. Se on rankka kirja monessakin suhteessa. Sitä saa sentään tilata halvemmalla kuin muita kirjoja, vain 12 euroa.

 

Kiitos, tilaan Cibolan seitsemän kaupunkia -kirjan kätevästi suoraan tällä lomakkeella hintaan 12 euroa. Hinta sisältää postituskulut. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.
Powered by BreezingForms