Tämä on ainoa tiedekirjani, joka ei ole pahemmin suoraa keskustelua herättänyt, koska sen aihepiiri on vaikea ja eksoottinen. Tätä nyt voi suosittaa kaikille niille, jotka haasteista pitävät. Sen kaukainen esikuva on jossain määrin Ursan kustantamassa teoksessa  "päätty-

mättömät päivät kuolleena”, joka oli poiminut erikoisimpia tieteellisiä teorioita, mutta jotka omissa silmissäni näyttäytyivät liian kiltteinä ja latteina. Jos kerran vaihtoehtotieteilyä ja kokeilevia ajatuksia haluaa esitellä; miksi ei sitten paineta turboa ihan eri mitassa.

 

Suomalaisten Tuhon sisältämät ajatukset tuskin tulevat kovin äkkiä vanhenemaan. Niinhän ne sanoo että mitä radikaalimpi teoria, sen kauemmin se kestää ajan hammasta. ja tässä sitä on. Sen alkumetreiltä käsin kyseenalaistetaan niin jääkausi, darwinin evoluutio, meteorikraaterien synty,dinosaurusten tuhon syyt, kalliomaalausten shamanistiset motiivit jne. Voisin puhua paljonkin mitä kaikkea se käsittelee maan ja taivaan väliltä, mutta totuus on, että tälläinen kirjallisuus kiinnostaa vain harvoja, kuten tietokirjat yleensäkin. Ne joille tämä on suunnattu, heille tämä sitten onkin kolahtanut ja pitävät sitä käsikirjana josta luntata oikeanlaista faktaa oikeassa kohdassa. Vaikka sitä tekeekin tietokirjan – tässä tapauksessa tiedekirjan – ei se automaattisesti tarkoita, että pitäisi olla jotenkin tosikko. Ainakin tekemämme mainoselokuva kirjasta tehtiin hurtilla huumorilla, ja voin suosittaa sen katsomista lämpimästi. Se on kuvattu Tampereella; vuoden 2160 Hämeenpuistossa, josta matkasin Kauppakadun halki aina Koskikeskuksen rantaan. Jäänteet Ratinanstadionista on kenties vielä nähtävissä vastarannalla? mainoselokuva Suomalaisten Tuho:


mutta jos vakavasti koettaisi kertoa kirjan sisällöstä, niin sen sisältämät detaljit ovat siihen liian laajat ja konstikkaat. Onneksi tuli tehtyä toinenkin lyhäri jossa haastateltiin allekirjoittanutta ja sain sitä selittää vapaammin kuin kirjoittelun kautta. Kirja ei missään tapauksessa ole huono. Eikä edes vaikea, koska jokainenhan poimii seasta sen mitä haluaa. Itse asiassa se on hyvinkin elämyksellinen koska se tarjoaa sitä tietoa, jota tästä maasta ei pysty saamaan mitään muuta kanavaa pitkin. Tai siis kotimaisen kirjallisuuden saralla, tottakai näitä juttuja nyt voi netistä bongailla. Ongelmana vain – kun mennään oikeaan tietoon saakka – että ne tulevat pitkien päättelyketjujen kautta, jota taas blogit eivät voi harrastaa vaan tarvitaan kirja. mutta siitä sisällöstä, kuunnelkaa ja katselkaa tämä niin pääsette vähän juoneen kiinni:Eipä tässä muuta. Suomalaisten Tuho 10 000 eKr on käytännössä oman lajityyppinsä yksinäinen edustaja, saavutus joka ei suinkaan ole vähäinen. Sillä kukapa meistä ei haluaisi rikkoa ahtaita raameja, ja koettaa tehdä kirjan joka olisi sisällöllisesti vähän kaiken luokittelukriteerien ulkopuolella. Olematta kuitenkaan kokeileva vaan aito tiedekirja, olematta kuitenkaan tiedekirja sillä tavalla kun tiedekirjan käsitämme.

Joka tapauksessa suositan siihen tutustumaan. Sitä saa tilattua esim allaolevan kaavakkeen avulla ja hintaakin on laskettu 10 euroon. Toimitus seuraavaksi arkipäiväksi.

Kiitos, tilaan Suomalaisten tuho 10 000 eKr kirjan kätevästi suoraan tällä lomakkeella. Kirjan hinta on 10 euroa. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.
Powered by BreezingForms