Kane Eduskuntaan!

Kane KanervaKane Kanerva

Hermeetikko ei suinkaan puffaa ketään ehdokasta näin vaalien alla. Hermeetikolla on oma ehdokas. Tokihan tässä on jo sen tason imperiumi, että sellaiseen pystytään.  Vaan kuka on Kanerva ja mitä hän maailmanmenosta ajattelee? Sanooko hän että minä nyt pyrin eduskuntaan kun pyydettiin, ja jos läpi mennään, niin toimin ensimmäisen kauden lähinnä kuunteluoppilaana. Ei kai sentään, Kane on aikaansaava tyyppi eikä mikään takapenkin seinäkoriste.

Miksi eduskuntaan?

– Hyvinvointiyhteiskuntamme on muuttunut pahoinvointiyhteiskunnaksi parissa vuosikymmenessä. Tulevaisuutemme turvaamiseksi on aika tehdä asioille ihan oikeasti jotain, ja käytännön ihmisenä totesin, että miksi taistelisin turhaan byrokratian viidakoissa vuosikymmeniä kun voin pyrkiä suoraan sinne missä ne päätökset tehdään. Oikeastaan viimeinen kimmoke asialle oli se kun useampi kansanedustaja valitti minulle tässä taannoin, etteivät he ehdi eduskunnan ulkopuolisten tapahtumien takia tehdä kansanedustajan työtään.

Pahoinvointiyhteiskunta? Missä kohtaa lähihistoriaa tämä juttu alkoi kääntymään vikasuuntaan?

– Joskus 80-luvun puolivälin jälkeen. Tavallinen kansa koki tämän seuraukset vasta 90-luvun alussa. Monet syyttävät tästä lamaa ja EU:ta mutta pahoinvointi on vain seurausta siitä, että vikasuuntaan käännyttiin jo paljon ennen tätä. Itse pidän syypäänä tuolloisia kansanedustajia ja virkamiehiä jotka pääsivät mellastamaan kansan kustannuksella Neuvostoliiton löysentäessä otetta Suomesta. En kuitenkaan väitä, että Neuvostoliiton rooli Suomen paimentajana olisi ollut hyvinvointiyhteiskunnan tae. Joka tapauksessa itse aiheutetun laman jälkeen liityimme EU:hun, joka heikensi olojamme entisestään. EU ei siis itsessään ole syy kurjuuteemme vaan yksi jatke onnettomien "sattumusten" sarjassa.

Mitä olet puuhaillut elämässäsi?

– Koskaan ei saisi sanoa, että vähän kaikkea mutta työelämään tutustuin ensimmäisen kerran jo 10-vuotiaana päästyäni ensimmäistä kertaa kesätöihin. Lähemmäs 30-vuotisen työurani aikana olen ehtinyt toimimaan aina apupojasta toimitusjohtajaan saakka. Jos jotain pääpainoa pitäisi määritellä niin koulutustehtävät sekä yritysmaailman infrastruktuurien suunnittelu ja toteutus. Harrastuspuoli taas on kulkenut täysin humanistis-filosofisella puolella missä taiteet ja hyvinvoinnin avainten kehittäminen näyttelevät pääroolia. Kaiken yhdistävä motto elämässä ja teoissani onkin "hyvinvointia lisäämällä parempiin tuloksiin".

Kerro vähän miksi sulla on tollanen etunimi?

– Jaa-a? Eikös jo muinaiset babylonialaiset sanoneet, että nimi on enne?

Oletko koskaan lukenut Morgan Kanesta sarjan Kane puhdistaa kaupungin?

– En, täytyy tunnustaa, että luin pienenä mieluummin Tinttejä ja tietosanakirjoja.

Pitäisikö Helsingistä siivota jotain pois ja jos niin mitä?

– Kerjäläiset & korruptio. Suomen perustuslaissa taataan jokaiselle työtä, menestymisen mahdollisuudet ja inhimilliset olot. Niin kauan kun kerjääminen sallitaan, voidaan myös vältellä tätä perustuslain noudattamista. Olen muutamissa työtehtävissäni päässyt todistamaan kuinka monin eri tavoin ja häikäilemättömästi meidän verorahojamme käytetään hyväksi "valiojoukon" materialististen halujen tyydyttämisessä. Itse korruption kieltäminen lailla ei auta. Cicerokin totesi jo 2000 vuotta sitten, että jos korruptio kielletään lailla, seuraa siitä moninkertaiset kulut kansalaisille kun lain valvojatkin pitää lahjoa. Näkisinkin, että koko kaupungin hallitus ja virkamiehistö tulisi "siivota".

Kumpi on tärkeämpi; poliittinen agenda vai arvot joita edustaa?

– Arvot joita edustaa.

Mitä muuten ovat arvosi?

– Vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Nämä kolme asiaa pitävät sisällään kaikki ne hyveet mitä tarvitaan elämässä ja siksi ne ovatkin varmaan kaikkein vaikeimmat toteutettavaksi.

Mikä on Kanerva-sarja ja mikä niiden tarkoitus on?

– Kanerva-sarja on puhdas harrastus ja voittoa tuottamaton kirjasarja, jonka tarkoituksena on pyyteettömästi edistää mm. historian tuntemusta ja arvostusta, jotta voisimme olla ylpeitä juuristamme, lisätä sivistystä mm. lukuharrastuksen muodossa sekä säilyttää harvinaisia kirjoja tuleville polville ja muutenkin saattaa niitä kaikkien ulottuville.

Onko Suomi bulkkikulttuurin maa?

– Suomesta on tullut bulkkikulttuurin maa viimeisen 20 vuoden aikana. Oma kansanperinne, kulttuurimme ja upea menneisyytemme ovat jääneet kertakäyttöisen ja trendien mukaan vaihtuvan näennäiskulttuurin jalkojen alle.

Suomalaista kulttuuria on yritetty hahmottaa onnistumatta, voiko sitä edes hahmottaa?

– Voi sitä hahmottaa. Epäonnistumisia on tullut lähinnä sen takia, että meitä on yritetty "mitata" samoilla mitoilla kuin muitakin kansoja. Meidän tulee muistaa, että me olemme yksi todella harvoista alkuperäkansoista, eli me ilmennämme paljon sellaisia alkuperäisiä ja omintakeisia asioita mitä esim. muiden kansojen sekoittumisen myötä syntyneet kansat, kuten ruotsalaiset tai venäläiset, eivät pysty koskaan ilmentämään. Jo pelkästään kielemme, joka on Euroopan kehittynein ja vanhin puhuttu kieli, ilmentää loistavasti alkuperäistä kulttuuriamme.

Nämä brändiryhmät mainostaa perinteisiä joulupukkeja, maisemia ja saunoja vahvuuksina. Tuoksuuko nämä vähän valmiiksi pystyyn kuolleelta jutuilta, kun näitä toistellaan vuosikymmenestä toiseen?

– Eivät ne ainakaan johda mihinkään kestävään kehitykseen. Kyllä ulkomaalaiset vieraat jaksavat aina ihmetellä kuinka "joka talossa" on sauna mutta eivät he sellaista halua omaan kotiinsa. Joulupukki ja sen synty on taas helposti jäljitettävissä Suomen ulkopuolelle.

Mitkä ovat kansalliset vahvuutemme?

Kane Kanerva– Rehellisyys ja sisu ovat olleet kansallisia vahvuuksiamme koko tunnetun historiamme ajan mutta nyt kun päättäjämme ovat pettäneet meidät kansan suostumuksella, on vaikea nähdä mitään vahvuuksia tällä hetkellä.

Mikä mättää Suomessa?

– Kyvyttömyys itsensä arvostamiseen, Ponnettomuus, uskaltamattomuus, välinpitämättömyys ja etukäteen luovuttaminen.

Mitkä kolme kohtaa Suomessa pitäisi muuttaa?

– Kansanedustajien vastuuvapaus, lain säädäntä ja kansallistuntomme. Näiden avulla voidaan korjata suurin osa epäkohdista.

Hajoaako EU?

– En usko, että näin käy meidän elinaikana. Jos tarkastelemme kaikkia tunnettuja "liittoja" kautta Euroopan historian, niin ne ovat joko näivettyneet pikkuhiljaa pois tai sitten sota on lakkauttanut ne. Nykyinen eurooppalainen on taas sen verran mukavuudenhaluinen, ettei hän ole ihan heti lähdössä sotimaan, joten näen poiskuihtumisen EU:n tulevaisuutena.

Mitä tulee mieleen sanasta opportunismi?

– Maamme nykyinen hallitus, tarkemmin Katainen ja viimeisten tekojen pohjalta myös Soini.

Onko tukiviidakossa seilaaminen kasvottoman byrokratian edessä sittenkin vain kansalaisten kontrollipolitiikkaa?

– Ei ole. Se on vain auttamattomasti vanhentunut järjestelmä, joka ei vastaa vähimmässäkään määrin tämän päivän tarkoitusta saati tavoitteita. Tukemisen, edistämisen ja kannustamisen sijaan se ylläpitää köyhyyttä ja estää tehokkaasti yrittämästä ja menestymästä. Toki tätä voidaan luonnollisesti hyödyntää myös kontrolloimisessa.

Mitä yleensä ajattelet siitä, että koko systeemi pyörii ihan pelkästään tukiviidakon avulla?

– Siinähän ei ole vähimmässäkään määrin järkeä. Ensinnäkin tuet ovat aivan liian pieniä. Jotta päästäisiin edes samaan ostovoimaan kuin vuonna 1995, pitäisi tukien olla kolme kertaa suuremmat, ja vielä silloinkin ne olisivat liian pienet. Nykyistä tilannetta voisi verrata siihen, että sinua ja meitä kaikkia kidutettaisiin pienen pienellä liekillä kunnes lopulta näännymme kuoliaiksi. Kansalaisten pakottaminen tukiviidakon riippuvuuteen on yksinkertaisesti sairasta. Ihmiset eivät ole suurilta osin vielä havahtuneet siihen kuinka vääristynyttä on, ettei kahden ihmisen tavallisesta työstä maksettava palkka riitä enää edes normaalin perheasunnon lyhentämiseen (Etelä-Suomessa). Toki tämä mm. tukiviidakon aiheuttama pahoinvointi näkyy siinä, että lähes joka 5. suomalainen syö mielialalääkkeitä ja työikäisestä väestöstä lähes joka 3.

Jopa naapuritalossa olevassa pienessä lähikaupassakin on vartija ruokaa ja olutta varastelevien asiakkaiden takia. Ei sellaista ollut 90-luvulla kuin yhdessä Helsingin rautatieaseman kaupassa. Lisäksi koko nykyinen systeemi syrjäyttää nuoria lopullisesti niin paljon, että heistä voi 10 vuodessa koota Järvenpään kokoisen kaupungin. Tämä tietää valtiolle eli meille vähintään noin 40 miljardin lisämenoa nykyrahassa mitattuna. Ehkä se sitten on nykyisille kansanedustajille niin mitätön summa, ettei siitä kannata huolehtia, saati niistä kymmenistä tuhansista henkisesti nitistetyistä ihmisistä?

Missä on se kannustus ja tuki menestymiseen mitä tarvitaan kansamme, kulttuurimme ja maamme säilymiseen sekä henkilökohtaiseen menestymiseen? Viimeksi meidän vammautti sota ja nyt kansamme edustajat. Jos toista maailmansotaa on yleisesti pidetty suurena traumana suomalaisille, niin näen nykytilanteen ja kehityksen olevan vieläkin suuremman trauman jonka satoa saamme korjata vielä monen sukupolven ajan.

Palaako Suomi sääty-yhteiskunnaksi eriarvoistumisen myötä?

– Historia toistaa itseään, nyt mennään kohti sääty-yhteiskuntaa mutta vastaan tulee lopulta se duunari, joka on maamme selkäranka. Eihän tästä ole kuin muutama vuosikymmen aikaa kun "parempiosaisia" ja titteleitä vielä herroiteltiin.

Eikö kansalaisten tasa-arvo ole kuitenkin sama kuin tasapäisyys, vai onko niillä eroja?

– Tasa-arvo tarkoittaa sitä, että kaikkia kohdellaan esim. oikeuden edessä samanarvoisina, eikä suosita sitä nimismiehen jälkikasvua. Tasapäisyys taas tarkoittaa esim. sitä, että kaikkien tulee olla samaa mieltä nimismiehen jälkikasvun suosimisesta vaikka olisivatkin eri mieltä.

Näetkö nykyisellä kvartaalitaloudella tulevaisuutta?

– En näe ja osoittaahan nykyiset "talouskriisit" sen toimimattomuuden.

Millä sanalla aiot aloittaa eduskunnassa ensimmäisen puheesi?

– Arvoisa...

Ei arvoisat rikoskumppanit, kuten vanha Vennamo lohkaisi aikanaan?

– Hauskaahan se olisi siteerata tuota Vennamon letkautusta mutta rikoskumppanuuden sijaan tulen olemaan se, joka saattaa kansamme luottamuksen pettäneet ihmiset ankarimman mukaan edesvastuuseen teoistaan.

Missä määrin luulet yksittäisen kansanedustajan kykenevän vaikuttamaan mihinkään?

– Hyvinkin paljon, tosin tällä vaikuttamisella ei ole mitään tekoa politiikan kanssa. On täysin turhaa yrittää käyttää politiikkaa politiikkaa vastaan, eihän se tulikaan tulella sammu.

Mikä muuten sun ehdokasnumeros on?

– Ei aavistustakaan? Numerot saadaan jostain naurettavasta syystä vasta noin kuukautta ennen vaaleja maaliskuussa.

Kerro vielä kerran – kertauksen takia – miksi se kannattaa kirjoittaa äänestyslippuun?

– Venkoilun ja vedättämisen aikakausi on ohi.

Piilota kommentointilomake