Kirjassani Suomalaisten tuho 10 000 eKr tuli väitettyä, että pohjoisnavan päällä olisi 12 000 vuotta sitten melskannut jättimäinen hurrikaani magneettisen pohjoisnavan päällä. Kun tätä kertoo tai kirjoittaa ihmisille, saa vastaansa yleensä epäuskoisia ja hämmentyneitä ilmeitä – eihän arktisilla alueilla mitään tornadoja esiinny. Nehän ovat trooppisten alueiden vitsaus. Todetaan nyt alkuun, että po. napatornadolla ei ole mitään tekoa tavallisten tornadojen ja trombien kanssa. Lienee syytä tähän vähän tarkemmin kartoittaa mistä on kysymys. Jo omankin maineen nimissä – hullunahan ne pitää. Napatornadoja, kaikkea kanssa…

Sehän pyörii edelleen…

Saturn-Aurora-2 Revontulet ovat sähköinen ilmiö. Niitä muuten tavataan muuallakin kuin Maapallolla. Tässä puhaltaa revontulet Saturnuksessa. Ensinnäkin sellainen pyörre vaikuttaa napa-alueilla edelleen, joskin sitä tutkitaan pääosin meteorologisena tuulivirtaukseen liittyvänä ilmiönä. Vaikkakin on luultavaa, että todelliset syyt lienevät ilmasähkön puolella, mutta tämä on vielä lähitulevaisuutta. Napapyörre on jopa vastuussa etelänavan otsonikadosta, ja on jokaisen oma asia haluaako uskoa ilmasähköilmiöihin vai ihmiskunnan tuottamiin freonikaasuihin. Pyörre muodostuu talvisin lämpötilan laskiessa. Se eristää napojen ilmamassan muusta ilmakehästä estäen siten otsonin ja lämpimän ilman kulkeutumisen alemmilta leveysasteilta.

Näin siis syntyy mielikuva että kyseessä olisi yksinomaan säähän liittyvä ilmiö. Näin ei kuitenkaan ole. Otsonikentän laajuuteen vaikuttaa aurinkomyrsky, ja napapyörteen voimakkuutta säätelee auringosta tuleva protonimyrsky, joka ionisoi (sähköistää) ilmakehän ylempiä osia. Napatornado pohjimmiltaan on sähköinen ilmiö, joka syntyy sähköistyneen ilman ympärille, jos nyt kaihdamme sanaa plasmavirtaus. Pidemmälle vietynä, fyysikko Wallace Thornhillin mukaan tornadot kokonaisuutena – siis ne tropiikissakin olevat – syntyvät sähköisten ilmiöiden seurauksena, mutta ei nyt tästä tämän enempää.

Saturnuksen napahurrikaani

PIA09185Saturnuksen kuusikulmainen napahurrikaani. Linkistä oikein animaatio: http://www.jpl.nasa.gov/news/news.cfm?release=2007-034On tietenkin vaikea tutkia kokonaista jättihurrikaania 12 000 vuoden takaa, mutta onneksemme meillä on geologista evidenssiä vaikka muille jakaa. Hurrikaanin jäljet kun ovat edelleen nähtävissä arktisen meren pohjassa. mutta on parempaakin: tutkimuskohde, jonka avulla voidaan noita tapahtumia peilata reaaliajassa. Huomattiin että Saturnuksen etelänavalla on jättimäinen hurrikaani, joka velloo supermyrskynä etelänavan ympärillä. Aiheesta tarkemmin:

http://www.jpl.nasa.gov/news/news.cfm?release=2007-034

Sitä on moni muukin ihmetellyt, miksi Saturnuksen napatornado on heksagrammin eli kuusikulmion muotoinen, joka pyörii kuin jokin illuminaattinen symboli. Oleellisempaa olisi huomata, että Saturnuksen pyörrettä ei varmastikaan selitä samat meteorologiset ilmiöt, jolla vastaavaa koetetaan selittää maapallon pinnalla. Tästä voi päätellä, että meteorologinen selitys on vielä hyvin pinnallinen.
Eikä tässä kaikki, Saturnuksen napapyörteen keskellä on ns. hot spot eli kuuma piste, jolle kosmologit eivät kyenneet löytämään selitystä perinteisistä malleista. Aiheesta lisää:

http://www.nasa.gov/vision/universe/solarsystem/saturn-020305.html


Vuoden ennustaja

best2006_saturn_storm_02Sehän on Jumalan kaikkinäkevä silmä… ei sentään. Saturnuksen jättimäinen napahurrikaani suoraan ylhäältä kuvattuna.Tästä me pääsemmekin oivan aasinsillan kautta myös oman kirjani kovimpaan taustavaikuttajaan, electric universe –teorian pääpukariin ja todelliseen fyysikka nimisen tieteenalan guruun Wallace Thornhilliin. Sillä Thornhill oli se, joka ennusti etukäteen hot spotin löytymisen, ja miehen arvostus fyysikkopiireissä nousi huimasti. Olkoonkin että alkuun häneen suhtauduttiin kuin kummajaiseen, mutta asenne on muuttunut kun ajattelee että mies on kerta toisensa jälkeen oikeassa – etukäteen.

Itse sähköisen universumin –teoriakin sai melkoista glooriaa osakseen, sillä yleensä tieteellisten teorioiden tärkein kriteeri on että niiden avulla voidaan paitsi selittää, myös ennustaa tiettyjä ilmiöitä. On oleellista sekin, että kertaakaan teoria ei ole vielä ollut väärässä joka on jopa poikkeuksellista tieteellisten teorioiden kohdalla joita joudutaan yleensä korjaamaan tämän tästä jos niistä halutaan pitää kiinni. Thornhillin ennustus ja sitä seurannut arvostus onkin luettavissa vaikkapa tästä:

http://www.thunderbolts.info/thunderblogs/archives/goodspeed08/011008another_thornhill_prediction_confirmed.htm

Suotta ei mies ole maineessaan.

Wallace Thornhill

256px-Wal-thornhillWallace Thornhill – yhtä hymyä. Kuka on Wallace Thornhill? Hän on fyysikkopiirien näitä oman tien kulkijoita, joka erkaantui omiin teorioihinsa jo varhain, mutta on nykyään nousemassa eturivin asemaan tutkijapiireissä. Thornhill lyhyesti:

 http://www.velikovsky.info/Wallace_Thornhill
 
Tämän linkin takaa löytyy sitten Thornhillin oma tulkinta napahurrikaanin "kuumasta pisteestä" mutta hänen näkemyksensä muuten ovat vielä liikaa aikaansa edellä, hänhän näkee käytännössä koko Saturnuksen yhdenä sähköisenä ilmiönä. Tai äh…lukekaa itse:

http://www.holoscience.com/news.php?article=1xz2g6tn
   

Electric Universe –teoria ja sitä käytännössä nokkamiehenä kehitellyt Thornhill on muutenkin mystinen hahmo, tämä hot spot kun ei ollut hänen ainoa toteutunut ennustuksensa ilmiöistä, jotka sitten on todettu myöhemmin tosiksi. Muita toteutuneita ennustuksia tämän linkin takaa:

http://www.thunderbolts.info/predictions.htm

Miehestä ja aikaansaannoksista ei käytännössä ole käyty keskustelua Suomessa, sillä koko aihepiiri menee nykyisellään vielä ns. hilseen yli. Kotimaisella skepsiksen ylläpitämällä keskustelupalstalla mies tietenkin todettiin taustoja tuntematta heti huuhaa-ukoksi ja koko electric universe –teoria jonnekin dänikeäläisyyden suuntaan ajoittuvaksi teoreemaksi. Tämä todistanee että jopa ne jotka täällä hilluvat sormi pystyssä jaanaamassa tieteellisen maailmankuvan puolesta ovat ihan pihalla kaikesta eivätkä tuntisi tiedettä vaikka se rynnäköisi niitten kotiovesta sisään. Huuhaa-ukko muuten koppasi viime vuonna Telesio-Galilei Academy of Science –yhteisön palkinnonkin:

http://www.telesio-galilei.com/tg/index.php/academy-award-2010

Maapallon oma napatornado?

napatornadoNäinkö se meilläkin tapahtui? Kohtasiko Maapallon magneettinen pohjoisnapa 12 000 vuotta sitten samanlaisen napahurrikaanin, kuin mikä riehuu nyt Saturnuksen etelänavalla? Kuten sanottua, todisteita piisaa mutta tuo hot spot eli lämpöpiste plasmavirtauksen energiakeskittymänä saattaakin olla yksi lisätodiste. Kirjassanihan todetaan näiden plasmavirtausten saapuvan melko tarkkaan 26 – 33 miljoonan vuoden välein – joka johtuu ohikiitävästä ruskeasta kääpiöstä – eikä pidäkään siis ihmetellä että dinosaurusten aikaan arktisen meriveden lämpötila oli muhkeat 24 astetta – enemmän kuin heinäkuinen järvivetemme. Eoseenikaudella eli 26 miljoonaa vuotta myöhemmin koko pohjoiskalotti paistatteli tropiikissa – krokotiilit vaan uiskenteli.

Voidaan helpolla ajatella että moinen plasmavirtaus on helpolla kyennyt valmistamaan arktisen meren trooppisiin olosuhteisiin. Yllättäen kaikki se geologinen evidenssi tulee selväksi electric universe –teorian kautta, olkoonkin että se on syvässä ristiriidassa jääkausiteorian kanssa. Tai onhan jääkausiteoriassakin se hommeli, että sitä seurasi massiivinen tulva amerikan ja siperian päälle nk. jääpadon murtuessa.  Se tarkoittaa että tämä meidän jääkautemme oli siis jäinen rengas pohjoiskalotin ympärillä, mutta siellä donitsin keskiössä uiskenteli siis jäästä vapaa meri – miettikää sitä tuntemaanne jääkausiteoriaa vasten.

Itse asiassa geologit ovat vakuuttuneet että koko arktinen meri on jäätynyt vasta holoseenikauden lopulla n. 7000 vuotta sitten, joten se oli avomeri Veiksel-jääkauden ajan. Jos tälle mysteerille lämpimästä merivedestä noin kolkoilla leveysasteilla saadaan mikä tahansa muu uskottava selitys kuin Thornhillin kehittelemä plasmavirtauksesta juontunut hot spot, kuulisin asiasta mielelläni.
Piilota kommentointilomake