Paljon tapahtuu ja paljon on siis kerrottavaa. Läpikäydään nyt muutama juttu joka on odotettavissa.  Samalla toivottelen tietenkin kaikille hyvää joulua.


SatakuntaTuleva julisteenne/pelilautanne puolivalmiinaKuten huhutkin kertoo, mitään Sinikivi-lehteä ei ole tulossakaan. Sen tilalla kaikille ilmestyy postissa paljon toivottu ja odotettu 33-kartta, jonka teetin oikein taiteilijalla. Valitan että joudun postittaan sen vasta tammikuuksi, koska posteissa on nyt niin jumalaton ruuhka, ja toisekseen pitää odotella tilipäivää, että saa rahaa kuoriin ja postimerkkeihin. Enkä edes lupaa ennen tammikuun puoliväliä. Luitte muuten aivan oikein, se tullaan postittamaan nimenomaan kirjekuorissa koska putkilopostina se maksaisi aivan tajuttomasti. Valitettavasti sitä joutuu siis vähän taitteleen. Lohtuna että tällä hetkellä tätä tarjotaan yksinomaan kestotilaajille.

Periaatteessa se on enemmän pelilauta kuin juliste. Sääntöjä siihen ei tosin ole, ja ajattelin ensin julistaa kilpailun parhaiden sääntöjen keksimiseksi. Sitten luin, että pelien tekeminen on bisnes, ja jos teillä tosiaan välähtää jokin oiva idea, niin miksi ihmeessä sitä kertoisitte minulle/meille kun voitte myydä saman idean rahaa vastaan jollekin pelifirmallekin? Ei siis julistetakaan kilpailua, vaan koettakaa omatoimisesti päätyä varakkaiksi – toimikoon lauta kuningasaatostenne pohjana.

Lukijatapaaminen 23.2.2013 Tampereella

019 Marianna tutkimassa Kettukankaan menhir-kiveä Sitten on sekin juttu, että vaikka lehteä ei (enää) ilmestykään, ei se ole mikään syy olla pitämättä lukijatapahtumaa. Sitä varten on varattu Tampereen vanhan kirjastotalon musiikkisali koko lauantaiksi 23.2. Tilaisuus on nimeltään Lisäoivallus-päivä, ja esiintyjäkaarti on vähän muinaisvoittoista, eikä niin vähänkään. Siis teemaltaan, ei ikärakeneltaan. Meillä on harrastaja-arkeologi Maritta Lehvonen joka opettaa meitä huomaamaan muinaiskohteita metsistä, ja pitämään muutenkin silmät auki. Sitten on Anne Pöyhönen kertomassa riimusauvoista. Päivän stara on itse Marianna Ridderstad, jengin ainoa akateemikko ja Tähdet&Avaruus –lehden vakiavustaja. Mariannahan on se, joka ensimmäisenä aikanaan keksi jätinkirkkojen aurinkosuuntaukset, ja teema käsittelee nytkin kivikautisia aurinkosuuntauksia. 
 
Lisäksi meillä on taiteilija Heikki Väyrysen taidenäyttely, ja päivä loppuu elokuvan ensi-iltaan.  Leffan nimi on paljonpuhuvasti Kekki-koodi (pit. 35min), ja olen todellakin pyytänyt tekijätiimiä pitämään siitä matalaa profiilia ensi-iltaansa saakka.

Päivän kokonaispituus huitelee siinä 4-6 tunnin välillä, ja luonnollisesti myytävänä on kaikenlaista särvintä jotta verensokeri kestää loppuun saakka. Tervetuloa vaan kaikki. 

Kun laitan teille kartat postiin, niin samalla laitan Ultra-lehden tilauskortin. Minähän jatkan sen riveissä ainakin kesään, ja jos haluatte allekirjoittanutta vielä lukea printtimedian puolelta, niin suositan ainakin sitä seitsemän numeron tilausta (joka muuten päättyy automaattisesti eikä jatku kestona), johon neuvottelin teitille pienen tarjouksen. Tehän sen sitten päätätte. Tammikuun Ultraan tuleekin jo artikkelini kotimaan riimukivistä, aihe josta ei paljoa ole tähän saakka huudeltu missään lehdessä. En tiedä, ehtiikö postini ilmestymispäivään mennessä, mutta ostakaa irtona.

Tahdon sanoa senkin että meillä kaikilla on jokin yleiskuva näistä Ultrista ja erityisesti MinäOlen –tyyppisistä lehdistä, että ne sisältää nykyisin lähes yksinomaan hömppää, enkeleitä ja kosmista värähtelyä jne jota kunnon vanhan kaartin rajatieteilijä ei pidä muuna kuin tajunnanvirtaisena puutaheinänä. Toisaalta olen käsittänyt että lehti kuin lehti tässä maassa joutuu toimimaan lukijoidensa ehdoilla ja jos kerran enkeli-tyypit joukolla on valmiit maksamaan lehdestä, niin sitten lehdet on täynnä enkeleitä. Jos löytyy maksavaa yleisöä joka haluaa muinaistelua tai wanhan ajan rajatieteilyä, anomalioita ym eli kaikkea sitä mitä itse edustan, niin sitten lehden kurssi muuttuu siihen suuntaan. Kukin saa lompakollaan äänestää lehden sisällöstä. Sen takia tämä mun Ultra-juttuni onkin kokeilu, jos siihen ei vastata, niin sitten tarina jää kokeilevaksi ohimeneväksi projektiksi.

Sellaista tällä kertaa
Jukkis
Piilota kommentointilomake