Suurin ja kaunein luentotapahtuma siis pärähtää Tampereen Vanhalla kirjastotalolla lauantaina 9. 11 kun vietämme suuren Tesla-päivän. Tiettävästi tälläistä tapahtumaa ei ole ennen ollutkaan. Luulenpa että tänne kannattaa suunnata vähän kauempaakin, sillä moista tapahtumaa tuskin pääsee toista kertaa näkemään ja kokemaan. Ulkopaikkakuntalaisille todettakoon että Vanha kirjastotalo sijaitsee siis ydinkeskustan ytimessä eli Vanhan kirjastotalon puistossa. Voi kysyä keneltä vaan, jokainen tamperelainen tietää paikan.


N.TeslaTähän juttuun on nähty vaivaa ja kunnolla, sillä samalla juhlistetaan Tampereen UFO ry:n 40-vuotis juhlaa. Sillä ko. yhdistys on pitkäikäisimpiä alan yhdistyksiä, joita maassamme on häsännyt. Luonnollisesti pääpaino on vanhalla kunnon sinikiveilyllä, eli älyllisyyttä piisaa. Tarkoitushan on pitää useita luentoja samasta teemasta eri näkökulmista. Teslastahan niitä piisaa; on näitä vapaaenergiajuttuja, salaliittoteorioita ym kaikkea mystistä. Tällä kertaa tarkoitus ei kuitenkaan ole vaan todeta että oli siinä mystinen kaveri, vaan tuoda salaisuudet julki. Miten homma toimii, mikä on se sähkömagneettinen teoria siinä taustalla ja millaisia toisia tulkintoja niistä voidaan saada. Jokainen paikalle eksynyt on siitä eteenpäin Tesla-expertti.

Jonkinlainen runko tapahtumalle on jo olemassa ja se voidaan tässä karkeasti esitellä. Puhujalista elää edelleen, eikä olla päätetty kuka puhuu missäkin järjestyksessä. Aikataulut luonnollisesti ovat vain suuntaa-antavia sillä nehän tunnetusti pettää aina. Kaikesta huolimatta – kyseessä on todellinen elämys.

Alustava ohjelma

  • klo 11.00 ovet avataan
  • klo 11.15-11.30 tervetulopuheet ym pakolliset jorinat
  • klo 11.30-12.00 Sähköisen universumin teoria (Jukkis)
  • klo 12.00-12.15 tauko
  • klo 12.15-13.10 Mystinen Tesla (Jussi Lehtonen)
  • klo 13.10-13.30 Pikkusuolaisen tauko
  • klo 13.30-14.30 Luento
  • klo 14.40-15.15 Sähköiset rytmit luonnossa (Jukkis)
  • klo 15.15-16.15 Luento
  • klo 16.30 kotiin (viisastuneena)

tesla coil2Kuva tulevasta Tesla-päivästä. Tässä tehdään jotain vaarallista hetkeä ennen kuin oikosulku pimentää puoli kaupunkia.


Tesla ei suinkaan ollut mikään yksittäinen nero, vaan vastaavia sähkömagnetismin pioneereja oli toki muitakin. Hän oli aikalaistensa Irving Langmuirin tai Kristian Birkelandin kanssa löytämässä jotakin uutta, kunnes Einsteinin Suhteellisuusteoria vei fysiikkaa kokonaan toiseen suuntaan. Nythän nykyinen plasmafysiikka on löytänyt Teslan ja Birkelandin taas uudelleen.

Pojat olivat tietenkin oikeassa; maapallo on sähköinen, lähiavaruus on sähköinen ja itse asiassa koko kosmos saattaa pohjata sähköisyyteen (unohtakaa jo ne tyhjiönne). Tesla keksi hyödyntää ilmakehän sähköisyyttä ja sen sähkönläpäisykykyä, mutta siitä sitten luennolla enemmän.  

Koska sellainen kirja kuin Suomalaisten Tuho 10 000 eKr on toistaiseksi suomeksi ainoa kirja joka käsittelee tätä sähköistä universumia, on tapahtuman kunniaksi laittaa se reiluun tarjoukseen. Kirjaa voi tilata tuosta krääsäpalvelun kautta ja vaikka siinä hintaa lukeekin 15e, ei siitä kannata välittää koska nyt kirjaa myydään lähes omakustannehintaan 8 euroa/kpl. Jos kirjaa ei ole aiemmin lukenut, niin nyt jos koskaan se kannattaa lukea pohjaksi. Tarjous on voimassa 15.11 saakka. Sillä Tesla-päivää vietetään vain kerran elämässä.

Paikan päällä nähdään
Jukkis
 
 
Piilota kommentointilomake