Geomantia on nyt ennakkotilattavissa. Kuten nimikin kertoo, tutkitaan kirjassa maaperän magneettivirtauksia, jotka muinaiset tunnistivat, hyödynsivät ja yrittivät saada kontrolloitua. Olemme lyhyesti sanoen viivasuorien ley-linjojen ja kivikehien syvempien merkitysten maailmassa. Oppihan ei ole koskaan edes kuollut, sillä geomantia on oikeastaan länsimainen vastine kiinalaiselle Feng-Shuille, joka oppisuuntana kumpuaa syvältä menneisyydestä. Tämä kirja liittää aiheen Suomeen lähinnä pronssikauden ns. kultakauden aikoihin.

geomantia preview


Kirjaa pukkaa. Nyt on siis Suomen muinaishistoriaan liittyvä kolmas kirja ilmestymässä. Samalla myös viimeinen, sillä enpä usko että tämän jälkeen aihepiiristä enää kovin paljoa uutta kammattavaa löytyy, sillä nyt on pyritty tyhjentävään esitykseen. Oli yllätys itsellekin, että löysin itsestäni näinkin esoteeris-mystisen vaihteen, mutta uskon silti että se on lähimpänä pronssikautista ajatusmaailmaa.

Mennääs ensin perusasioihin. Ohessa on hahmotelma kansikuvasta, ja jotta ei tartte hankkia sikaa säkissä, niin tekovaiheessa laitoin näihin väliotsikoita jotka voin äkkiseltään tähän luetella, niin näkee kirjan sisältöä edes suurin piirtein. Sisällössä vilahtelee tälläisiä teemoja: Esipuhe – Alkusanat – Megaliittikulttuuri – Kiviset observatoriot – Stonehenge – Maaperän suorat linjat – Viivasuorat tiet – Kaksi metallilankaa – Maaperän sähkövirtaukset – Luonnon kellokoneistot – Kivikehien energia – Ruumistiet – Keijukaispolut – Suomen muinaishistoria – Ilmasto ja kultakaudet – Kalevalan ajoitus – Linnavuorien ketjut – Vesilahden tunneliverkosto – Suorien risteykset – Kirkkomitat – Kivikirkkokoodi – Hunajakennot – Untamalan kadonnut kivikehä – Matkaetapit – Yhteenvetoa.

Ainahan kivikehistä on puhuttu voimapaikkoina, ja ley-linjoista eli maaperän suorista linjoista joita muinaiset rakennuttivat, samalla tavalla energiavirtauksina. Vaan mitä tämä voima tarkoittaa, tai mitä näillä virtauksilla käsitetään? Lähin kotimainen vastine on varvunkäyttö, joka on hyvin lähellä tätä oppisuuntaa, ja sen kielikuvissa puhutaan magneettivirtauksista. Nyt onkin oiva tapa kysyä, mitä luonnontiede sanoo magneettivirtauksista – ja yllättävän paljon. Jotkut puhuvat polaarisista virtauksista, maasähköistä ja nämä muodostavat maaperään yllättävän kokonaisuuden positiivisten ja negatiivisten linjojen, risteyskohtien ja spiraalipyörteiden joita on tunnistettu silloin, kun auringon tuottama sähkömagnetismi oli 54% nykyistä korkeammalla taajuudella. Näistä kuitenkin tiedetään, että ne manipuloivat myös ihmisaivojen sähköisiä taajuuksia, ja oikeanlaisessa virtauksessa ihminen saattaa kokea hartautta, pyhyyden tunnetta, jopa poikkeavia tajunnantiloja. Eikä pidä ollenkaan ihmetellä, että muinaisten kivikehien rakennuttajat tiesivät asian oikein hyvin – ja tietenkin keskiajan kivikirkkojen rakentajat, jotka osasivat hyödyntää näitä paikkoja.

Tutkijat tietävät nykyisin näistä paljon muutakin. Nämä virtaukset toimivat rytmisellä pulssilla, ja on olemassa erimittaisia rytmejä, joista toiset toimivat lyhyemmällä aikavälillä kuin toiset. Niillä on selvä alku ja loppu, ja kestävät vain tietyn kauden tai ajanjakson. Vahvimmillaan ne ovat jonakin tiettynä päivänä vuodessa. Mistä pääsemmekin siihen, että nämä päivät ovat helppo selvittää vain tutkimalla muinaisten kivikehien aurinko-observatorion luonnetta, joka onkin näiden suuntausten todellinen tarkoitusperä. Se on päivä jolloin virtaukset alkavat tai ovat vahvimmillaan.

Jotain näistä rytmeistä tunnetaan luonnontieteenkin saralla. Tiedetään että ne ohjaavat kasvien kasvukausia, eläinten käyttäytymistä ja viimein jopa itse evoluutiota, joka on sopeutunut monenkirjaviin maaperän pulsseihin. Tutkijat ovat jopa havainneet, että monet niistä käynnistyvät kun jokin planeetta tulee häiritsemään Auringon omaa sähkömagneettista kenttää, eli jos se halutaan sanoa toisin, niin astrologia on tutkijoiden mielestä täysin reaalinen näkökulma. Riippuen planeetasta ja sen kulmasta, voi syntyä jopa maanjäristyksiä, sydänkohtauksia ja heinäsirkkaparvetkin lähtevät liikkeelle aina 22.2 vuoden välein. Juuri kuten keskiajan astrologit ennustivat.


menhirin halaajaKirjoittaja Jukkis on edelleen maamme harvoja pystykivien halaajia. Puunhalaajat on ihan out! Kuvituskin kirjassa on osaltaan jotain tämänsuuntaista, josta mahdollista lukijaa varoitettakoon.Geomantia on siis kirja joka tarjoaa runsaasti tausta-aineistoa maaperän suorille. Puhumme sitten muinaiskohteista jotka ovat rakennettu viivasuoralle, muinaisista luotisuorista tieverkoista, joita on suomessakin hyödynnetty monenlaisina ruumis- tai helkateinä. Suomessa tätä kaikkea edustaa tyylipuhtaimmillaan kuitenkin linnavuorien ketjut, joissa aikanaan kulki virtaus kukkulasta toiseen aktivoiden maaperän sähköisiä ilmiöitä. Omana aikanaan ne olivat kukkuloita joiden huipuilta leimusi sinervä valo ja valopallot tanssivat sen yläpuolella. Kansanperinne puhuu kukkuloiden välillä maanalisten tunneliverkoista, mutta myös oudoista mysteerivaloista, kummituksista tai kokonaisista kummitusmetsistä, joihin ei edes eläimet mene. Joihinkin paikkoihin liittyy myös maanalaisia ääniä, outoja huminoita, koputteluita tai konemaisia ääniä, joihin tiede ei vielä kykene vastaamaan. Puhumme myös paljon siitä mysteeristä joka liittyy satakunnan kirkkoihin, jotka ovat mystisesti rakennettu 33.3 km välein, ja jotka nekin edustavat samanlaisia voimapisteitä, mutta joiden taajuus on ollut erilainen. Aihetta teki hyvää kypsytellä rauhassa, sillä uskoisin viimein löytäneeni paljon vastauksista, mitä näihin kirkkomittoihin liittyy. Omalla tavallaan vastaus liittyy myös kivikirkko-koodiin, eli kivikirkkojen mittasuhteisiin, joihin ei ole aiemmin paneuduttukaan. Sekä siihen havaintoon, että myös kirkonmäeltä on tasauspäiväsuuntauksia, joka ilmentää, että ne ovat rakennettu kivikehien päälle – ja nämä pystykivet ovat nykyisin kirkkoaitoina.

Yhtä kaikki, kirja tulee olemaan syvällinen, ja kerrankin – vastoin tapojani – loppuunsa mietitty ja kypsytelty. En tiedä onko se paras kirjoistani, mutta ainakin parhaiten tehty. Siitä tulee suhteellisen paksu ja juhlava teos, jonka kuvitus on runsasta ja selventävää. Lisäksi siinä on se sama etu kuin aina ennenkin – mitään näistä asioista ei ole ennen julkaistu suomenkielellä. Tienavaaja siis ja veikkaanpa että tästä tulee hottia tämän vuoden ajaksi esoteriasta kiinnostuneille, sillä tämä ei tunnu omissakaan silmissä suinkaan flopilta, vaan jopa laadulta. Mikä samalla on myös uhka, sillä pelkään että painos myydään myös loppuun ennätysvauhtia. Vaan ei hätää, sillä sen voi onneksi varata etukäteen ja postitan sen heti tilaajalle kun se vain tulee painosta. Oma veikkaukseni että jo kuukauden sisään viimeistään. Hinnaksi voin arvioida 25e enkä usko että se siitä nousee tai laskee.


Piilota kommentointilomake