Tähän väliin varmaan sopii mainostaa tulevaa Sinikivi-tapahtumaa joka tuttuun tyyliin pidetään Tampereen vanhalla kirjastotalolla. Alakerran salissa. Päivä on 5.4 lauantaina ja tunnettuun tyyliin ilmainen sisäänpääsy. Teemana on kummitukset.

aave2Paikka on siis Tampereen vanha kirjastotalo. Kuvassa tyytyväinen yleisö poistumassa. Kummituksiahan ei tietenkään ole olemassa, mutta kaikkihan me tiedetään vaiston varassa että niitä kuitenkin on. Tää on tätä elämän paradoksaalisuutta. mutta mitä kummitukset on? Mitä ne haluaa? Mistä ne tulee? Voiko niitä tutkia? Ennen kaikkea mitä nää kummituskokemukset on, ja miksi niitä tarttuilee valokuviinkin tuon tuosta. Sopiva annos kriittisyyttä mutta myös vilpiitöntä mieltä tiedossa. Josko sittenkin rajan takana on jotakin…?  


Tunnustan että itseäni on aihepiiri kiehtonut jo jonkin aikaa, ja olen sitä hiljakseen tuossa tutkiskellut. Se onko minulla itselläni sitten omakohtaisia kokemuksia, selviää paikanpäällä, sillä netissä ei auta ihan kaikkee kertoa, ettei joudu tän enempää hullunkirjoihin. Noin historiallisessa kaaressa usko kummituksiin ja muuhun kuolemanjälkeiseen tepasteluun lienee yhtä vanhaa kuin uskonnotkin aiheen ympärillä. eli voidaan mennä reteesti sadantuhannen vuoden taaksekin jos tahdotaan. Kummituksia on ollut kaikilla mantereilla kaikilla mahdollisilla kulttuureilla ja aikakausilla, joten olisi aihepiirin tylyä latistamista kuitata, ettei niitä ole.

Sitten siihen ohjelmapuoleen!

Tervepätuloa siis lauantaina 5.4 kello 10.45 sillä ensimmäinen luento alkaa heti yhdeltätoista eli sotilaallisesti ilmaisten klo 11 reikä reikä. Se on tietenkin allekirjoittaneen pitämä alustus aiheesta ”Mitä oikeasti tiedämme kummituksista?”. Aattelin vetää koko tunnin, sillä aihehan ei lopu vaan päinvastoin rönsyää koko ajan.

Sitten pidetään vartin kahvitauko.

Sitten tuleekin jotain jota harvoin saa kokea. Klo 12.15-13.30 Vuorinen johdattelee yleisökeskusteluun kuulijoiden omista kummitustarinoista ja kokemuksista. Suuvärkit auki jos olette yleisössä – tämä on tilaisuutenne. Yleisöpaneli on tietenkin ihan must juttu, olkoonkin että näissä on aina omat riskinsä kun ollaan jäyhien hämäläisten keskellä, mutta kaivellaan nyt kansan syvien rivien tietämyksiä. Aikaa on varattu tähän hommaan kunnolla, kun kerrankin kielenkantimet revähtää auki. Puhutaan sitten mistä puhutaan. Itseäni ainakin ilahduttaa tämä vuorovaikutteinen iltama, sillä perinteisestihän näissä yleisön rooli on aina ollu liian passiivinen.

aave1Sinikiven kummitustapahtumaan tulee yleisöä kaikista ilmansuunnista – ja joskus kauempaakin. Puolen tunnin kahvi- ja välipalatauko

Päivän viimeisempänä mutta ei vähäisempänä.
klo 14.00-16.00 TPI – Team Paranormal Investigation: Tutkimus toisesta puolesta. Oikeiden ghosbusterseiden kokemuksia, menetelmiä ja hiuksia nostattavia tuloksia.

Kyllä näillä yksi päivä jytää.

Sinikivi päivä tuuttaa tuttuun tyyliinsä Tampereen UFO:n vanavedessä aidossa hangaround –hengessä. Viimeksihän rikottiin kaikkien aikojen yleisöennätykset, eikä tahdin odoteta ainakaan vielä hiipuvan. Tiedossa on tälläkin kertaa viiden tunnin elämys, josta ei kannata paitsi jäädä. Jos sattumalta on tällöin tyrmässä Ranskan Guyanassa epäiltynä viiden kokaiinikilon salakuljetuksesta, niin kyllä varmasti harmittaa.

Jukkis
Piilota kommentointilomake