Myönnän että sormet syyhyten odotin alustavia raportteja Ukrainassa pudonneen MH-17 –matkustajakoneen mustasta laatikosta. Sillä kaikkinensa koko tapaushan on muistuttanut farssia, jossa syyllinen on ilmiselvä, Kiovan juntta, mutta koska länsimaat sitä sponsoroivat niin näkyvästi, syyllistä ei voi sanoa ääneen. Ei edes ilmiselvien todisteiden edessä. Ollaan kun ei oltaiskaan.

 

Muistammehan me kaikki kun MH-17 –turmakone putosi kyydissään liuta malesialaisia ja hollantilaisia? Kun moinen terroriteko kohdistuu eurooppalaisiin, ei länsijohtajilla tietenkään ole muuta mielessään kuin tavaton närkästys, mikä tietenkin oikein on. Tehtiin selväksi että syylliset tullaan asettamaan vastuuseen, puhuttiin massamurhasta, terroriteosta ja todettiin että tutkimus tullaan läpikäymään perusteellisesti. Oikein. Kuten sekin että syylliset tullaan saattamaan vastaamaan teoistaan. Sillä mitään epäilyksiä ei ollut teon terrorimaisesta luonteesta. Media otti heti varaslähdön ja alkoi syyttämään Venäjää joko suoraan tai epäsuoraan sillä syylliseksi julistettiin välittömästi venäläisten tukemat (?) separatistit, jotka olisivat pudottaneet koneen BUK-ohjuksella. Sitä mukaa kun separatistien rooli muuttui epätodennäköisemmäksi, ja syyllisyyden mustapekka –kortti alkoi osoittamaan kohti Kiovaa, media alkoi kummasti hiljenemään, kunnes oli jo hiirenhiljaa. Länsimedian yksipuolisuus ja avoin puolueellisuus tässäkään kysymyksessä ei voinut jäädä epäselväksi, sillä samaa on ylläpidetty Ukrainan kriisin alkuhetkistä saakka.

 

merkel

Angela Merkel vie kukkia ja lihavaa shekkiä Ukrainan presidentille Porosenkolle. Se nyt ei haittaa ketään että

juuri Porosenko antoi saattoi antaa suoran käskyn ampua alas matkustajakone täynnä eurooppalaisia.

 

 

Se että tiedämme turmakoneen viimeisistä tapahtumista niinkin paljon, siitä on kiittäminen Venäjää. Se paljasti ensimmäisenä – ja ainoana – konetta seuranneen SU-25 –hävittäjän. Venäjä oli lähes ainoana vaatimassa avointa ja perusteellista tutkintaa ja ensitöikseen selvitti oman roolinsa; se antoi kaikki tietonsa vapaaseen käyttöön omista lentokoneistaan ja ilmatorjuntansa tapahtumista. Myös Itä-Ukrainan separatistit ovat tehneet kaikkensa tutkimusten eteen.

 

Sen sijaan Kiova teki kaiken mahdollisen jarruttaakseen tutkimuksia. Ensinnäkin se teki kaikkensa että tutkijat eivät pääsisi turmapaikalle ampumalla sinne rumputulta, ja epäselväksi jäi, yrittivätkö he tuhota tykkitulella koneen jäänteet, ettei niitä voitaisi tutkia ensinkään. Ainakin se on varmaa että turmapaikalle tehtiin lukuisia rynnäköitä vallatakseen alue itselle. Länsimaat eivät tätä paheksuneet, päinvastoin. Kun tykkitulen vuoksi paikalle ei ollut terveellistä mennä, se uutisoitiin että separatistit estävät pääsyn koneen hylyn luo. Kiovan johto ei myöskään antanut mitään informaatiota tutkijoille. Ensinnäkin se salasi – ja salaa edelleen – millaista keskustelua käytiin turmakoneen ja lennonjohdon välillä, ja miksi kone ylipäätään ohjattiin kyseiselle alueelle. Mitä tulee SU-25 –hävittäjään, niin jos käytiin radioviestintää hävittäjän ja ilmavoimien esikunnan kanssa, niin se nauhoite on ja pysyy tutkijoiden ulottumattomissa. Lentäjää ei ole myöskään annettu kuulustella kuten ei lennonjohtoakaan. Totean tähän että oli onni onnettomuudessa että koneen jäänteet putosivat separatistien puolelle, mikäli se olisi pudonnut Kiovan joukkojen hallinnoimalle alueelle, hylyn luokse ei olisi ollut tutkijoilla mitään asiaa. Ei onneksi tunnu epäilyttävältä.

 

Sen sijaan amerikkalaiset ilmoittivat heti, että asialla oli separatistien ampuma BUK-ohjus. Mikäli amerikkalaisilla oli tähän jotain todisteentynkää, sitä he eivät koskaan julkistaneet, vaan syytös jäi epämääräisesti ilmaan. Pian ilmeni että separatisteilla voi teoriassa olla yksi alusta ilman kunnollista ohjausjärjestelmää, olkoonkin että median mielestä niitä tuotu rajan yli mittavat määrät, joka sekin jäi todistamatta ja vainväitteen tasolle. Sen sijaan Kiovan joukoilla niitä kyllä alueella piisasi. peräti 27kpl, joista useimmat olivat turmakoneen lähellä alasampumisen aikana, ja joita länsimedia ei noteerannut ollenkaan. Olisi kannattanut noteerata, sillä kun julkisuuteen putkahti kuvia separatistien BUK-laveteista ne järjestään olivat joko tökeröitä kuvaväärennöksiä tai sitten Kiovan joukkojen omia ohjuksia. Koska länsimedia ei koko kriisin aikana ole vielä keksinyt sellaista kuin lähdekritiikki, näitä kuvia esiteltiin pitkään ja hartaasti.

 

buk

Tyypillinen mediassa nähty kuva separatistien BUK-ohjuksesta. Kuvassa aurinko paistaa edessä kuvanottajan

vasemmalta puolen, mutta lavetti itse on piilossa puun luoman varjon takana joka ilmentää että lavettiin aurinko

paistaakin kuvanottajan oikealta puolelta.

 

Kun sitten vihdoin viimein nähtiin valokuvia itse turmakoneen hylystä ja niissä näkyi selkeitä konekiväärin osumia, jotka eivät voineet tulla mistään muusta kuin SU-25 –hävittäjän 30mm konetykistä, se oli täydellinen shokki kaikille länsijohtajille kuin länsimediallekin. Kun politiikolta jotain kysyi turmakoneesta, hän vain mutisi että antaa tutkijoiden tehdä työnsä rauhassa, ja vaihtoi pikaisesti puheenaihetta. Media hiljeni asteittain, kunnes yhtäkään uutista ei julkistettu viikko- jopa kuukausikaupalla mikä liittyisi turmakoneeseen. Oli syntynyt virtahepo olohuoneessa. Jotain jonka kaikki näkee, mutta haluavat olla näkemättä. Olihan siihen syynsä. Kun kerran länsimaat niin avokätisesti ovat tarjonneet Kiovan johdolle rahaa, aseita ja avointa tukea, niin olisihan se ikävää, jos samainen Kiova ampuisi koneellisen eurooppalaisia alas. Yllättäen syyllisten tuominen oikeuden eteen ei ollutkaan enää niin kovin tärkeää. Mitä tulee uhreihin ja heidän omaisiinsa, on melko selvää että heidän omat johtajansa koettavat estää sen nyt kykyjensä mukaan, että he saisivat oikeutta. Periaatteessa joku voitaisiinkin tuoda oikeuden eteen, mutta on melko selvää että jo hävittäjä hyökkää matkustajakoneen kimppuun, se on tarkoituksellisen harkittu teko, eikä suinkaan mikään epämääräinen vahinko joka tehdään kännipäissään. Valtioterroria jos mikä. EU:n uudet parhaat ystävät samalla.

 

mh17-wreckage

Koneen hylyssä näkyvät ilmiselvät konekiväärin jäljet, joiden ainoa teoreettinen lähtöpaikka on voinut olla

ukrainalaisen SU-25 -hävittäjän konetykki. Länsimedia on pyrkinyt vaikenemaan tästä kaikin mahdollisin tavoin

 

Useat kovalla nopeudella edenneet esineet lukee alustavassa raportissa. Tämä on niin länsimedialle kuin sen johtajille kova pala nieltäväksi. Toistaiseksi kukaan ei ole halunnut edes vihjata mitä tämä lause tarkoittaa. Se on siinä ja vain odottaa sanomistaan. Se on nyt ainoa mahdollinen vaihtoehto. mutta eihän sitä voi sanoa. Ennustanpa tähän loppuun että nyt jos koskaan länsimaisen journalismin on vaiettava kahta kauheammin, ja työnnettävä muita uutisaiheita tilalle.

 

 

Piilota kommentointilomake