On aika taas startata joka vuotiset tapahtumamme käyntiin, ja tällä kertaa kokoonnumme lauantaina 18.10 kuluvaa vuotta Tampereen vanhalla kirjastotalolla klo 11 – 15 välisenä aikana. Kyseinen paikka on siinä Keskustorin puistossa oleva valkoinen rakennus. Luonnollisesti on sitten ilmainen sisäänpääsy ja paikanpäällä irtoaa ne tavanomaiset kaffeet, pullat ja suolaiset ja joku soppakin lounaaksi. Eikä me koskaan ole hinnoilla kiskottu. Kuten aina – ei sen parempaa tapaa olekaan lauantaitaan viettää, sillä meitin tapahtumassa on aina meininkiä eikä ne jätä ketään kylmäksi.

 

Taustaksi aiheeseen kerrottakoon että allekirjoittaneeseen otti yhteyttä taannoin yksi taho, joka kyseli missä olisi voimapaikka, jos sinne eksyisi viettämään aikaansa jonkun päiväntasauspäivän tietämillä. Jotain jossa voisi ladata itteensä maaenergiaa. Enkä minä sitten oikein osannut vastata siihen mitään, kun en oikein tiennyt pitäisikö ehdottaa jotain muinaista kulttipaikkaa, vai riittäisikö ihan jokin erikoisempi geologinen muodostelma. Lähinnä kai oli ongelmana, etten oikein osannut hahmottaa mikä tämä voima on, ja mistä sen pitäisi kummuta, ja millaisissa paikoissa se sitten vaikuttaa jos on vaikuttaakseen. Millä tavoin sen pitäisi vaikuttaa ihmiseen – virkistävästi psyykeeseen vai kehon lihassähköisyyteen. Parantaako se jotain? Suuria kysymyksiä kaikki tyynni. Tapahtumassa on siis vähän samaa mitä aiemmin vietimme maasäteilypäivän yhteydessä, mutta painopiste on linjojen sijasta voimapisteissä. Aattelin että täähän on hyvä teema niin opin ittekkin jotain.

 

Homma alkaa siis klo 11 ja ovet avataan 10.30 alkaen. Vielä kerran tervetuloa kaikki. Tulkaa, tulkaa joukolla ja ottakaa mummonnekin mukaan jos vaan lähtee. Aloitamme erikoisesti voimapaikkojen sijasta kaikenlaisilla anti- ja epäpaikoilla.

 

Klo 11 - 12

Aamun aloittaa Veli-Matti Rintala, urbaani löytöretkeilijä TreStalkersista esittelee meille rakennetun kulttuuriympäristön varjopuolta. Pääsemme valokuvaesityksen kautta matkalle kummituskaupungeista hylättyihin sotilastukikohtiin ja vanhoista kaivoksista yksittäisiin autiotaloihin ja matkan varrella kuulemme monta epätavallista tarinaa.

 

Tre Stalkers

Valokuvavetoinen esitelmä tulee olemaan hieno elämys.

 

Klo 12.15 – 13.00

 

Sitten pidämme n. vartin tauon ja sitten estradille astuu Esko Leikas, paljon toivottu vieraamme Sähkö- ja maasäteilytutkijat Ry:sta, joka kertoo maaperän voimapaikkojen mittauksista. Erilaisista pyhistä paikoista sekä voima- ja energiapaikoista on kirjoitettu satoja kirjoja, mutta harvemmin on näissä kirjoissa selitetty, miten näitä paikkoja mitataan ja mitä mittareita tai asteikkoja on käytetty, joten nyt selviää sitten sekin.

 

13.00 - 13.30 Yleinen sumppi- ja ruokatauko

 

13.30 – 14.30

 

Koska koko aihepiiri itsessään on ns. kiinalainen juttu, on vain luonnollista että selvitämme mitä kiinalaiset itse tietävät aiheesta. Hehän ovat tätä kuljettaneet mukanaan kulttuurissaan jo vuosituhansien ajan. Ääneen pääsee Päivi Vilkki, Feng-Shui konsultti, joka kertoo meille maastomuotojen energioista vanhan kiinalaisen näkemyksen mukaan.

Fengshui mielletään lännessä lähinnä sisustamisoppina. Alunperin kuitenkin sen pääasiallinen sovellus oli maastomuotojen ja niissä kulkevien energivirtojen analysointi, sekä hautojen, rakennusten, kylien ja kaupunkien sijoittaminen mahdollisimman suotuisaan paikkaan, jossa ihminen saattoi hyödyntää elämää ravitsevaa energiaa.

 

Jos tämä aihepiiri ei siis kolahda niin ei sitten mikään. Waatimattomasti tämän takia odotammekin taas täyttä tupaa.

 

Vielä kerran tervetuloa. Kaupalliselta puolelta sen verran että otan taas kirjojani mukaan josko jollain on vielä joku lukematta. Erityisesti uskon Suomen Mysteeriä lähtevän nyt ne viimeisetkin kappaleet, mutta sittenhän sen näemme.

Terveisin Jukkis!

 

Piilota kommentointilomake