Sinikivipäivä tempaisee jälleen. Tällä kertaa aiheena on, kuten otsikkokin kertoo, natsimystiikka. Kyseessä on kaksituntinen luento, tauko välissään, ja yleisökeskustelua, jos aihepiiri lämmittää. Muita luennoitsijoita ei ole kuin minä, ja voin sanoa että tasossa löytyy. Olen tätä meinaan valmistellut pian puoli vuotta, koska tiedän että tälläistä luentoaihetta ei ole ennen nähty, eikä välttämättä enää koskaan nähdäkään. Nyt jos koskaan kannattaa tulla uhraamaan kaksituntinen elämästään.

 

Sanotaan nyt sitten väärinkäsitysten varalta että tapahtumahan ei millään muotoa ole poliittinen eikä siinä harrasteta minkäänsortin revisionismia.

 

Tapaamme siis lauantaina 22.11 Tampereen vanhalla kirjastotalolla. Aloitamme tuttuun tapaan klo 11.00 ja lopettelemme siinä klo 13.30 tietämissä, miten nyt sitten päivä meneekään. Sisäänpääsy on tuttuun tapaan ilmaista ja tarjolla on kahveeta ja kastettavaa väliajalla.

 

Natsimystiikka on meille tuttu aihe monista alan kirjoista, ja ennen kaikkea jim-dokkareista. Aihepiirihän on kuulunut perinteisesti rajatieteenkin kenttään jo 60-luvulta saakka, jolloin alkoi ilmestymään ensimmäisiä akateemisia tutkimuksia natsiliikkeen ja natsijohtajien esoteerisista ideoista ja maailmakuvista. Natsiliikkeen yhteydet ja symbolit 1900-luvun alussa velloneisiin teosofiseen liikehdintään on toki pantu merkille, kuten sen aikaiset salaseuratkin, josta natsi-ideologia alkoi ponnistamaan. Natsijohtajat itse olivat hyvinkin rajatieteisiin päin kallellaan, ja kysyntää oli monenlaiselle kaukokatsojalle ja horoskoopin tekijälle. Tutustumme siis kansallissosialistiseen arvomaailmaan ja siihen missä menee pseudotieteen, fantasiahistorian ja puhtaan esoterian rajat ja ulottuvuudet, ja miten ne kaikki näkyivät kansallissosialismissa.

BLACKSUN

Natsisymboliikka ja sen esoteerinen alkuperä on aina kiehtova aihevalinta

 

Natseihin liittyy toki paljon muitakin populaareja myyttejä natsien kulta-aarteista Hitlerin oletettuun pakoon Berliinistä 1945, kuin myös monenlaisiin hämäräseuroihin sotien jälkeen. Erityisesti ufo-piirit ylläpitävät näitä myyttejä.Vaikka valtaosa on tyystin tuulesta temmattua, osassa on sentään siteeksi totta, ja osa jopa kokonaankin totta. Erityisesti poliittisella puolella. Seuraamme siis salaliittoteoriamaisesti ihan oikeita johtolankoja kuinka Himmlerin utopia ”yhdentyvästä Euroopasta” on viimein saavuttanut kulminaationsa nykyisen EU:n myötä. Samalla analysoimme miten kansallissosialistiset ihanteet näkyvät edelleen länsimaisissa yhteiskunnissa, ja erityisesti Suomessakin. Uskoni on vakaa että kuulijakunta tulee vielä hämmästymään. Sekin varmaan kannattaa määrittää mitkä olivat saksalaisten kontaktit USA:n kristilliseen äärioikeistoon.

 

Koska tämä on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla mitään tämäntapaistakaan, on selvää että loppuelämä kaduttaa jos ei nyt paikalle pääse. Tämän vuoksi katson velvollisuudekseni tarkastella asiaa hivenen rajatieteen ulkopuoleltakin. Mikä on mielikuvassamme natseista totta ja mikä on syntynyt sodanaikaisen propagandan tuotoksena. Ennen kaikkea uskon että puhdasverinen hitlerologia varmasti kiinnostaa. Oliko Hitler oikeasti hullu kuten yleisesti tiedetään? Mitä tiedämme Hitlerin seksielämästä? Hävisikö Saksa maailmansodan Hitlerin takia? Miksi Hitler halusi hävittää juutalaiset? Miksi hän ylipäätään toimi kuten toimi? Mikä Hitlerissä lumoaa edelleen jne.

 

hitler alien

 Hitler ottamassa vastaan korkean tason diplomaattikuntaa. 

 

Eli tervetuloa vaan kaikki. Jostain syystä kun natseista puhutaan edelleen niin paljon kun puhutaan ja kolmatta valtakuntaa on käsitelty pian kaikilta mahdollisilta näkökulmilta, niin yleisötapahtumat ovat aina olleet kortilla, johtuen kai siitä että aihepiiriä on pidetty jollain lailla tabuna. Mutta me nyt olemme kaikki aikuisia ihmisiä, ja osaamme varmasti suhtautua kypsästi aiheeseen joka on samalla kertaa sekä arkinen että eksoottinen. Kyse on siis rajatieteen tapahtumasta ja pääpaino on rajatieteessä. Siltä varalta että suhtaudutte tapahtuman luonteeseen epäilevästi niin voinen kertoa että hoidan homman siis yksin, ja että mielestäni äärioikeistolaisuus on politiikkaa joka tähtää lähimmäisten terrorisointiin ja elämän tekemiseen ikäväksi, ja on tätä myöten halveksittavaa.

 

Jukkis

Piilota kommentointilomake