Eräänlaisena vaietun muinaisuuden projektina esittelen muutamia asioita, jotka itseäni kiusaavat kovastikin. Yksi on kraaterit joita maanpinnalla on, ja samalla se valottaa miten käsitän sellaiset termit kuin vaihtoehtohistoria tai jopa vaihtoehtotiede. Kyse ei ole rinnakkaisjärjestelmästä joka pohjaa villiin mielikuvitukseen vaan olemassaolevien totuuksien kyseenlaistamiseen. Siitä kun pidän edelleen kiinni, että ihminen tietää yllättävän vähän planeettansa asioista, ja sekin vähä tuppaa olemaan karkeita yleistyksiä ja oletuksia.

Lapsikin tietää että kraaterit syntyvät kun avaruudesta tuleva meteoriitti iskee maanpintaan. Tässä ei pitäisi olla mitään epäselvää, mutta siinä on paljonkin. On noussut esiin kummallinen havainto, että vaikka kraatereita tunnetaan pilvin pimein, niistä puuttuu se oleellisin eli itse meteoriitti. En tiedä onko olemassa yhtäkään kraateria jossa olisi meteoriitti sisällä, mutta itse en ole onnistunut sellaista koskaan löytämään. Samaa asiaa voi katsoa Kuun pinnalta, joka on yhtämittaista reikää, mutta varsinaista meteoriittia niistä ei hakemallakaan löydä. Toiset planeetat osoittavat saman.
meteor no sunset1100x469
Kummallinen juttu että vaikka kraatereita tunnetaan maapallolta kuin lähiplaneetoilta lukemattomia, missään niistä ei löydä sitä itse meteoriittia?

Selitykseksi on sanottu, että kun meteoriitti tulee lujaa – ja lujaahan ne tulevat – se höyrystyy tai hajoaa miljooniksi ja taas miljooniksi pikkupalasiksi, jotka sinkoutuvat ympäristöönsä. Niitä pitää sitten keräillä lähinnä ruokalusikalla maastosta. Näkemys on sinänsä järkevä, ellei ota huomioon, että kun ollaan tutkittu kraaterien pohjaa kairauksin, on kiistatonta että ne ovat syntyneet kovassa kuumuudessa. Pohja on yleensä lasittunutta kiveä, ja reunamissa on iridiumia, joka on selkeä viite kuumuudesta. Vaan kummallinen asia ilmenee, kun kaivetaan vähän syvemmälle. Esimerkiksi kuuluisa Jukatanin niemimaan kraateri, se sama jonka sanotaan hävittäneen dinosaurukset, lasittuneen pinnan alla on tyystin koskematon maaperä. Se on täynnä liitukauden orgaanista fossiilia, jonka kaiken järjen mukaan ei olisi pitänyt säilyä, jos kerran muutaman metrin yläpuolella on ollut satojentuhansien asteiden kuumuus.

Lisäksi joissakin on se outous, että ne ovat muodoltaan neli- tai kuusikulmaisia, tai mikä parasta – niiden keskustassa on tyystin koskematon nyppylä. Näitä ei mikään meteoriitin iskemä enää selitä.

Kenties asiaa lähestytäänkin väärästä suunnasta? Pitääkin tutkia kraaterien sijasta itse meteoriitteja. Niitä toki tunnetaan maapallon pinnalta, ja suurimmat monitonniset rautamöhkäleet tunnetaan Afrikasta. Vaan niissä ei ole kraateria ympärillä? Itse asiassa missään meteoriitissa ei ole minkäänlaista kraateria. On siis kraatereita ilman meteoriitteja ja meteoriitteja ilman kraatereita? Meillä on sekin etu että omana aikanamme on syntynyt yksi kraateri eli nk. Tunguskan räjähdys, jota kukaan ei väitä meteoriitin tekemäksi. Tunguska, jos ei muuta, niin osoittaa että kraatereita voi syntyä toisinkintavoin kuin kosmisen kiveniskusta.
hoba meteorite namibia
ja päinvastoin: yksikään tunnettu meteoriitti ei vastaavasti omaa kraateria ympärillään. Ei edes tämä namibiassa sijaitseva maailman suurin rautameteoriitti

Mitä ajan takaa? Sitä ainakin että itsestäänselvä totuus meteorikraatereista saattaakin olla väärä. Mitään todisteita kun ei asiasta ole olemassakaan. Se voi olla väärä siitä huolimatta, että meistä kaikki tietävät sen olevan juuri näin, tai että arvovaltaiset tiedemiehet ja –instanssit vannovat sen nimeen. Silti asiasta puuttuvat kokonaan konkreettiset todisteet. En väittele tästä asiasta, tiedän että yhdelle jos toiselle alkaa nousta muutosvastarinnan karvat pystyyn, kun yks niäminen tampereelta väittää olevansa viisaampi kuin kaikki maailman nasa-tutkijat ja geologit yhteensä. Rehellisyyden nimissä on kyllä sanottava, että maailmalla on tutkijoita, jotka ovat kyseenalaistaneet samat itsestäänselvinä pidetyt totuudet. Näitä ei vain tavallinen kansa kuule, koska julkisivun säilyttäminen on yleensä tärkeämpää kuin käydä tieteellisiä debatteja julkisuudessa. On silti pidettävä mielessä että me kaikki saatamme olla väärässä, ja että muinaisuus on – vaiettua.

Jukkis

Piilota kommentointilomake