Kirjoittelen tässä vapaamuotoisesti sanasen pari miten käsitän termin vaiettu muinaisuus. Tällä kertaa nostakin kissan pöydälle ja pohdiskelen ihmisen alkuperällä. Ihan vaan mielenkiinnosta, sillä aihehan on arka kun mikä ja sisältää monia intohimoja.

Varsinaisesti en ole koskaan kiinnostunut tästä aiheesta. vastakkain on jonkinlaiset darwinistit ja sitten on nämä ns. kreatonistit ja molemmat kunnostautuu olemallla älyllinen rikos ajattelevaa ihmistä kohtaan. Mutta kiinnostus sekulaarimpaa kreatonismia kohtaan alkoi ns. olduvain työkaluista. Nämä kiviset työkalut kun on tehty likemmäs kaksi miljoonaa vuotta sitten, mutta ketkä ovat voineet väsätä työkaluja jo niin kauan sitten?
tools1
Kivisiä työkaluja jo kahden miljoonan vuoden takaa - mitä ihmettä?


Wirallisesti niiden tekijät olisivat jokin ihmisen alkumuoto nimeltään Homo Habilis. Ongelmaksi vain nousee että Kiinasta on löydetty vieläkin vanhempia työkaluja joiden ikä menee jo kolmen miljoonan vuoden taakse, ja habilista ei tiettävästi tällöin ollut vielä edes olemassa. Koska kiinnostuin näistä työkaluista niinkin paljon, hankin itselleni – sinänsä raskastekoisen - Michael Cremon teoksen, joka esittelee sivutolkulla ns. anomalioita, eli esineitä ja luita ym jotka ovat periaatteessa liian vanhoja. Kannatti se kuitenkin hankkia, sillä siitä ilmeni jotakin, jota kotimaiset darwinistit harvemmin painottavat, eli että homo habilis harvojen luulöytöjen perusteella vaikuttaa pikemmin apinalta kuin alkuihmiseltä. Anatomisesti se edustaa enemmänkin gorillojen esi-isää kuin ihmisen.

Sama ongelma on ollut lähemmänkin esi-isämme Homo Erectuksen kanssa. Sitä pidetään yleisesti ihmisen esi-isänä, mutta luulöytöjen perusteella puhumme puhdasverisestä apinasta. Siis sellaisesta joka on simpanssin näköinen ja kokoinen, ja heiluttelee itseään oksalta toiselle – eikä tiedä työkaluista yhtikäs mitään. Tai siis ainahan apinakin osaa hyödyntää jotakin puutikkua ruokaa kaivaessaan, mutta eläin ei kuljettele työkaluja mukanaan, valmista niitä tai suunnittele niitä jotakin erikoistarkoitusta varten – kuten nyt nahanparkitsemista tai lihanleikkausta ajatellen. Sellainen vaatii jo ihmisaivoja.
jalanjalki
Ihmisen jalanjälki 1.5 miljoonan vuoden takaa - yhä vain mystisempää.


Raaka totuus on, että ihminen ei esi-isistään mitään tiedä. Sukupuumme on salattu. Cremo on vakuuttunut että ihmislaji on vanhempi kuin uskommekaan, ja syntyisin vähintään paleoseenikaudelta, eli periaatteessa viimeisten dinosaurusten aikalainen. Vanhimmet kivettyneet ihmisen jalanjäljet kun tunnetaan jopa 60 miljoonan – jopa sadan miljoonan – vuoden takaa. Asia voi olla nykypäivänä vaikea mieltää, mutta viimeisen viiden miljoonan vuoden ajalta alkaa anomalioita putkahdella sitten enemmänkin. Kivisiä työkaluja, kivettyneitä työkaluja, luulöydöksiä ym ym ym alkaa putkahdella tämän tästä. Tosin haluan erikseen mainita että valtaosa löydöistä on tehty 1800-luvulla ja niihin on syytä suhtautua terveen kriittisesti, mutta kun vastaavia esiinelöytöjä on tehty viimeisinäkin vuosina, olisi asia ottaa vakavampaan tarkasteluun.

On loppujen lopuksi hullua miten vähän ihminen tietää omista juuristaan ja miten me tunnumme elävän planeetalla joka on meille edelleen tyystin tuntematon.

Jukkis


Piilota kommentointilomake