Niin, kuten otsikko lupaa, on seuraava isotöinen projekti tehdä noista megaliittikivistä ihan oma kirjansa. Enkä usko että siihen kauaa menee joten jo loppukesällä nähdään jotain valmistakin. Ajattelin nyt sitten jättää tän tekstin roikkuun tähän kesän ajaksi jottei tartte hajottaa päätään mihinkään epäoleelliseen. mutta ainahan voi muutamalla rivillä paljastaa mistä tulee olemaan kysymys.

Megaliittikiviksi kutsun niitä siirtolohkareita tai pienempiä järkäleitä, jotka ovat jollain lailla muinaisten ihmisten siirtämiä tai nostamia. Tavallisimmin he ovat asettaneet kiven alle joko yhden tai kolme irtokiveä jotka kannattelevat kiveä irti maasta. Se että ne varmuudella ovat ihmiskäden työtä eivätkä esimerkiksi luonnonoikkuja, siitä nyt en ala tässä yhteydessä vääntämään.

huuhkajavuori ylojarvi

Yleensä nämä megaliitit sijaitsevat kaukana kaikesta. Ne harvemmin ovat – kalliomaalausten tapaan – jokireiteillä, vesistöjen rinteillä, vaan ne joihin itse olen törmännyt ja läpikäynyt, ovat yleensä ottaen tuuheissa kuusikoissa, joissa lähimpään maataloonkin on kunnioittava etäisyys.

Syy siihen johtuu maankohoamisesta. Ammoin ne ovat olleet merenrannalla, mutta vesi niistä on väistynyt kauan kauan sitten. Siis todella kauan.

On todellakin ollut itselleni yllätys että ne korreloivat ns. ylimmän rantaviivan kanssa. Siis alueiden jotka eivät ikinä ole olleet merenpohjaa. Aikana jolloin sisä-suomi oli vielä luotojen ja pikkusaarien labyrintti ja etelä- ja länsirannikko pelkkää rannatonta ulappaa. Puhumme siis Yoldiamerestä ja jos vaan kantti kestää, niin mahdollisesti jo Baltian jääjärvestä. Näiden alkumerien kanssa nämä kivet korreloivat.

kukkulan kingi

Erikoiseksi tämän tekee, että ensimmäinen tunnettu asutus. eli nk. pioneeriasutus, on vasta Ancylusjärven ajalta. Siis ajalta jolloin maankohoaminen oli jo tapahtunut hyvän aikaa, ja nämä vanhimmat asutuspsesäkkeet ovat olleet rannikkokulttuureja tämän megaliittisen saaristokulttuurin sijasta. Ja mitähän tämä tarkoittaa suomeksi? Se tarkoittaa sitä, että nämä kivet ovat yli tuhat vuotta vanhempia kuin ensimmäiset jäljet asutuksesta, joita arkeologit ovat onnistuneet löytämään. Ja tulen tämän tottakai todistamaan maankohoamisteorian avulla, ja myös näyttääkseni että megaliitit ovat pääosin Yoldiameren luotojen ja saarien lahdenpohjissa ja poukamissa – ja yleensä vain niissä.

Kun nämä kivet on todistettu iältään 10 000 – 9500 eaa. Ne saattavat jopa olla jo Alleröd-kaudelta 11 450 – 10 600 eaa. (Vertailun vuoksi Orimattilan asuinpaikka jota pidetään vanhimpana, on ”vasta” n. 8900-8600eaa) eli olemme alkusuomalaisten alkusuomalaisissa. Keitä nämä ihmiset olivat? Mistä he tulivat? Mitä he halusivat viestittää näillä kivillä, joille ei löydy minkäänlaista aikalaisvertailua mistään ilmansuunnasta? Ainakin he ovat meidän ensimmäiset esi-isämme mutta myös luoneet kulttuuria, jollaisia ei tiedetä millään toisella sen aikaisella kulttuurilla olleen. Jopa keskieuroopan megaliittikulttuurikin on syntynyt vasta 5000 vuotta myöhemmin. Tämähän se on mysteeri jos mikä, mutta uskokaa kun sanon, nämä kivet puhuvat kun niiltä vain osaa kysyä. Jokainen kivi tarjoaa informaatiota sijaintinsa, muotonsa kuin sijoittelunsakin puolesta.

punajalka

Sensaatiohan tämä on. Tieteellinen vallankumous. Ja jotenkin luulen että tiedossa on vielä melkoinen kohu, jahka ihmiset saavat kirjan luettavakseen. Koetan vielä todistaa senkin, että tästä tyystin tuntemattomasta kulttuurista on syntyisin niin kalliomaalauskulttuuri – joka kiistatta otti osan tästä kulttuurijatkumosta ns. kallioprofiilien muodossa – mutta myös Suomusjärven kulttuuriin. Jos olet aina halunnut tietää mistä suomalaiset ovat tänne tulleet – tämä tulee olemaan Sinun kirjasi.

Nyt sitten ei muuta kun naputtelemaan ja toivotteleen kaikille hyvää kesää. Ennakkotilauksia en ota vielä vastaan kun kaikki on vielä päänupin sisällä, mutta koetan katsoa että hinta tulis oleen ns. kuluttajaystävällinen. Sitä odotellessa suositan tuota edellistä teostani Vaiettu muinaisuus joka hyvin pian alkaa olla loppuunmyyty ja arvattavasti tämä on viimeinen vuosi, kun sitä voi enää hankkia omaan hyllyynsä. Rupeen oleen liian suosittu ja voin luvata ettei tää tuleva ainakaan flopiksi jää.

Jukkis

Piilota kommentointilomake