Sarjasssamme kiinnostavia persoonia, tutustumme nyt Rami Adhamiin alias lelusalakuljettajaan. Hyväntekijään joka vie henkensä kaupalla pehmonalleja Syyrian kärsiville lapsille, ollen siinä sivussa asiantuntijaääni kotimaiselle mediallekin. Kunnes… niin… kunnes…

Tässä vaiheessa lienee jo kaikille selvää, että Rami Adham on toiminut ääri-islamistien, lähinnä Al-Qaidan puhetorvena, ja levittänyt kotimaisiin viestimiin a-qaidalaista propagandaa. Tämä on tietenkin ollut harvinaisen nolo isku kotimaiselle valtamedialle, joten ensitöikseen se yritti kääntää huomion miehen demariseen jäsenkirjaan, yrittäen typistää siitä puoluepoliittisen kalabaliikin. Toinen on sitten ollut armoton miehen demonisoiminen kaivamalla kaikenlaista vähemmän mukavaa miehen menneestä. Näin on saatu vähemmälle huomiolle, että lähes kaikki syyriasta tuleva uutisointi on ollut manipuloitua ja wahhabistien suunnittelemaa.

Valtamedia ja sen päätoimittajat antoivat vähän aika sitten hurskastelevia lausuntoja, jossa vannoivat totuudenmukaisen ja objektiivisen tiedonvälityksen nimiin. On mielenkiintoista että samaan aikaan ei kukaan tarkistanut Adhamin taustoja, saati hänen kirjoituksiaan. On jopa sellaistakin putkahtanut julkisuuteen, että yksittäiset ihmiset olivat hyvissä ajoin pyrkineet varoittamaan ja paljastamaan Adhamin taustoja ja lausuntoja medialle, joka ei ottanut niitä kuuleviin korviinsa. Se ei vain voinut lopettaa valehtelemisen kierrettä kesken kaiken, kunnes viimein skandaali oli valmis. Ainoa mihin se käytti näemmä etsikkoaikansa, oli oman itsensä valkopesu, tai pikemmin sivussapysyminen.

rami adham syyria
Rami Adham on kiva kaveri joka pitää lapsista. Tälläisiä tarinoita media rakastaa. Toivottavasti kukaan ei kysy mitä muuta Adham on kuskannut Syyrian Al-Qaidalle ja mitähän kaikkea avustusrahoilla on ostettu?

Adham ei sinänsä ole kiinnostava hahmo, eikä edes hänen päätymisensä medialellikiksi koska hänellä oli niin hyvä ja sydäntäriipaiseva tarina. Hänen taustavoimansa olisivat tottakai tutkimisen arvoiset. Ei kai kukaan kiistä etteikö Al-Qaida vaikuttaisi myös länsimaissa ja se haluaa osansa mediauutisoinnista omilla ehdoillaan – jonka se ainakin suomessa sai onnistumaan 16 -0.

Rami Adhamin mediapolitiikka vastaa tietenkin täysin Al-Qaidan informaatiosotaa. Heidän strateginen aseensa niin Mosulissa kuin Aleppossakin ovat ihmiskilvet, eli viattomien käyttäminen luotien edessä. Luottaen siihen että länsimaat ovat heikkoja ja alkavat epäröidä, tästä otetaan julkisuusarvo kaikin keinoin. Pahintahan olisi vihollinen joka jyrää niin taistelijat kuin siviilitkin erottelematta niitä millään tavoin, ja erityinen pelko liittyy aina Venäjän armeijaan – se tulee ja jyrää. Amerikkalaisvetoinen media tietenkin yrittää järkyttää tällä venäläispommituksella, ei yksinomaan siksi että todellisuudessa Al-Qaida ja Yhdysvallat ovat hyvää pataa keskenään, vaan myös siksi ettei venäläisille haluta antaa jalansijaa lähi-idässä. Tälläisiin asioihin näitä Rami Adhameita tarvitaan. He ovat käytännöllisiä ihmisiä niin Al-Qaidan taistelijoille heidän strategiassaan, kuin myös Yhdysvaltojen valtapyyteissä.

ja kun joku onnistuu olemaan yhteneväistä linjaa Yhdysvaltojen kanssa, sillä ei sitten olekaan merkitystä että mies on Al-Qaidan äänitorvi. Kenties sen on joku kotimainen toimittaja tai päätoimittaja huomannut ja ottanut asian puheeksi. Saanut sitten puhelinsoiton jostakin Puolustushallinnosta tai Ulkoministeriöstä josta on käsketty olemaan puuttumatta asiaan… Suomen edut..köh.. ”ulkomaihin” vaativat niin.

Mitä Rami Adham alias lelusalakuljettaja meille opettaa? Se opettaa että tuskin on kyse yksittäistapauksesta. Kotimainen valtamediamme on viime vuosina politisoitunut ja luonut uutisia, joissa oleellisempaa on niiden poliittinen käyttöarvo kuin totuusarvo. Olemme siirtyneet suuren maailman tapaan viimeinkin mediaan, joka suoltaa muunneltua totuutta omalla raskaalla voimallaan, ja ihmiset kukin tahoillaan vaistoavat sen, mutta eivät sitä pysty tietenkään vastustamaan. Tai jos se halutaan oikein ilkeästi sanoa – olemme siirtyneet faktojen jälkeiseen maailmaan!

Jukkis
Piilota kommentointilomake