Lelusalakujettaja alias Rami Adham on ollut viime päivät hämmentävä hahmo. Häntä on leivottu yksittäiseksi huijariksi joka veti nenästä kaikkia, ja sai tämän maan toimittajat, professorit ja politiikot kanssaan samalle aaltopituudelle – vetäen a-qaidalaisen propagandan myös laajemman yleisön tietoisuuteen. Kun miestä tutkii, alta alkaa paljastua vieläkin hämmentävämpiä asioita, sillä kyse ei välttämättä olekaan yksittäisestä huijarista, vaan laajasta ääri-islamilaisesta PR-toiminnasta, joka on soluttanut jo koko valtamedian ylläpitämän läntisen narratiivin.


Tässä käytämme organisaatiosta nimeä Daesh. Se käsittää alleen pelätyn al-Qaidan, vielä pelätymmän Isiksen ja muutamat alajärjestöt, jotka kaikki tottelevat aatteellisesti saudiarabialaista wahhabismia, jonka me suomalaiset tunnemme nimeltä jihadismi.

Al-Qaidan valkopesu

Päällisin puolin pitäisi olla selvää, että al-Qaeda on länsimaiden vihollinen – ollut jo WTC-päivistä saakka – mutta asia ei ole näin yksiselitteinen. Yhdysvaltain ja Al-Qaedan intressit Syyrian hallinnon kaatamiseksi ovat yhteiset, ja on ilmennyt että koko Daeshia on rahoitettu, aseistettu sekä tuettu Washingtonista käsin. Kongressin edessä siitä vain käytetään nimitystä ”maltilliset ja demokraattiset vapaustaistelijat”. Samasta syystä suomessakin kauhisteltiin Ranskan terroristi-iskuja jotka tekivät ISIS-järjestön yksittäiset tekijät, mutta tämä ei millään muotoa ole estänyt Suomeakaan jo pitkän aikaa myymästä ISIS-järjestölle aseita Saudi-arabian tai Jemenin kautta. Jopa tällä hetkellä.

Yhtä kaikki, tästä näemme miten paradoksaalista lähi-idän politiikka on. Kaikki pohjaa perimmältään vain valehtelun taiteeseen.

Toinen kehitysaskel on sitten valkopestä Daesh länsimaiselle lukijakunnalle, joka on yhdysvaltain että saudi-arabian wahhabilaisuuden yhteistavoite. Tämä tarkoittaa mittavaa PR-työtä, valheuutisointia ja lobbaamista. Luonnollisesti sen päärahoittaja on Saudi-Arabia joka hakee jihadismille goodwillia eurooppalaisenkin väestön keskuudesta. Saudien ääriliikkeet ovat jo pitkään työntäneet jalkaansa eurooppaan. Suomessa tämä näkyy selvimmin keskustelussa Helsingin suurmoskeijasta.

Vertailun vuoksi muuten Kööpenhaminassa on varmasti sata kertaa enemmän muslimeja kuin Helsingissä, ja Qatarin rakentema suur-moskeija siellä maksoi 20 miljoonaa. Helsingin moskeijan hintalapuksi tulee 140 miljoonaa. Asia ei politiikkoja huoleta, koska saudit ovat luvanneet maksaa kaiken.

Saudit tuskin jakavat rahojaan ilman ehtoja, ja on selvää että myös tässä moskeijassa levitettäisiin takfirismia, kuten kaikissa muissa sen rahoittamissa moskeijoissa maailmalla. Itse asiassa nämä saudirahoitteiset moskeijat ovat tunnettuja vihapesäkkeitä.

white helmet
White Helmetsin raunionkaivuuta... sama pikkutyttö on nyt kolmasti pelastettu kolmesta eri raunioista... tyttöparka... on siinä sitten ollut huono tuuri. Tyyppiesimerkki al-qaidalaisesta propagandasta jollaisia kotimaisetkin iltapäivälehtemme pursuavat. 

Siitä huolimatta suur-moskeija hanke etenee Helsingissä, vaikka iso osa muslimeistakin on sitä vastaan. He tietävät meitä paremmin mitä tapahtuu kun viha-ideologia rantautuu Suomeen. Ilmeisesti saudit ovat keksineet painostaa asiassa Yhdysvaltoja ja Yhdysvallat puolestaan lobbaa suomalaispolitiikkoja. Koska suomalaiset ovat tätä nykyä rähmällään siihen suuntaan ja sanovat ”of course” joka asiaan, he kannattavat ajatusta jo tämänkin vuoksi. Luultavasti myös ilmaisrahoitteinen moskeija kiinnostaa, vaikka se sitten lietsoisikin ääriaineksia, mutta aivan varmuudella saudien kanssa tehtävät asekaupat painavat vaakakupissa.

Jihadismin PR-lobbaus

Seuraava vaihe jihadismin PR-oganisaatiossa on sitten pehmittää kristillisempää väkeä. Rahaa ja taitoahan on käytössä. Kuvat venäläispommituksen uhreista Aleppossa ovat osa tätä kampanjaa, johon moni onkin haksahtanut ja vastustaa jyrkästi venäläispommituksia – joka tietenkin on enemmän al-qaidan etua koska sehän näitä pommilasteja saa maistaakin. Rami Adhamin kaltaiset paikallisvaikuttajat voi tästä syystä löytää käytännössä joka maasta. Näkyvin osa jihadistista kampanjaa on tietenkin ollut syyrialainen väestönsuojelu-organisaatio White Helmet, jota lontoolainen PR-toimisto on lobannut. Siitä tehtiin mm. kyyneliä nostattava netflix –dokumentti ja oli ehdolla jopa Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Totuus on tietenkin jotakin ihan muuta.

 
Tarkoitushakuista uutisointia.

Rami Adham on tyyppiesimerkki mediakampanjasta jossa tietoisesti yksi mies nostetaan sankariksi. Asia ei mene yksinomaan laiskojen ja sinisilmäisten toimittajien piikkiin, jossa Adham pyörittää kokonaisia mediataloja, vaan se oli puolin ja toisin suunniteltu kampanja, jonka – yllättävää kyllä – paljon parjattu Hesari sitten paljasti aiheuttaen kulissien kaatumisen.

Rami Adham ei olisi päässyt pitkällekään jos toimittajat olisivat noudattaneet omaa eettistä ohjeistustaan:

Esimerkiksi JSN:n journalistin ohjeiden kohdassa 12 todetaan hyvin selvästi, että "Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus."


topic fake news 2                                                   Herrantähden paetkaa... media tuleeHuhu tietää että Adhamin taustat tarkistettiin heti alussa, ja niistä löytyi välittömästi epämiellyttäviä asioita, mutta puhelinsoitto riittävän korkealta taholta lopetti kritiikit. Ei ollut kyse mistään hyvästä nyyhkyjutusta, vaan Suomen asekaupoista lähi-itään, suhteista Yhdysvaltoihin yms pakottavista syistä, jotka ikään kuin velvoittivat Suomenkin liittymään samaan Daeshin valkopesukampanjaan. Se että hintana on törkeä valtamedian suorittama manipulointi ja silkka valehtelu ei merkitse mitään, koska valtamedia on joka tapauksessa suoltanut puutaheinää jo Ukrainankriisin alkuajoista saakka.

Rami Adham alias lelusalakuljettaja ei ole yksittäistapaus, vaikka se sellaiseksi halutaankin haudata. Hän on osa laajempaa jihadistien ja heidän suojelijoidensa mediakampanjaa, jonka lonkerot ulottuvat kaikkialle, ja moneen muuhunkin maahan. Tulee toisiakin lelusalakuljettajia, tulee toisia uusia wahhabilaisten suunnittelemia kampanjoita, jotka valtamedia vyöryttää eteemme kuin ikuinen ja muuttumaton totuus. Se mitä me voimme itsekukin oppia lelusalakuljettajasta on mediakritiikki. Sellainen asia että valtamedia pysyttelisi totuuden puolella, sellainen kuuluu eiliseen sillä nykymedia on lobbareiden käsissä ja totuus on kiinni siitä kenellä on eniten lyödä täppää päätoimittajien ja kanavapäälliköiden pöydille. ja voin luvata että saudien rahat eivät tässä kampanjassa lopu ensimmäisinä.

Jukkis
Piilota kommentointilomake