Paljon on ollut puhetta näistä työttömyysturvien heikennyksistä ja työvelvoitteista ym. Tähän asti ne ovat kaatuneet lainsäädäntöön, josta ilmeisesti pääministeri Sipilän aivotiimi ei paljoa piittaa, tai edes tiedä. Otetaan kuitenkin asiasta selvää, eli mitä tällä kaikella haetaan. Tokihan sillä täytyy olla muitakin tarkoitusperiä kuin vain sadistisesti kiusata päähänpotkittuja ihmisiä.

Lähdetään nyt ihan reaalipolitiikasta eli on kertakaikkiaan mahdoton haastatella moista määrää työttömiä ja vielä mahdottomampaa tunkea –eri laskentakriteerien mukaan – kaikki työttömät jonnekin työllistymään. Eikä sitä varmaan haetakaan vaan haastattelujen tarkoitus lienee vain katkaista useimpien työvoima-avustukset milloin milläkin verukkeella. Näin nämä ihmiset sitten työntyvät toimeentulotuen piiriin eli kuntien harteille. Valtio siis säästää työntäessään elätit kunnan niskoille joka kahden vuoden päästä hakee sen rahan takaisin valtiolta – mutta siinä välissä näyttää hyvältä kun valtion menoleikkaukset tuntuvat toimivan. Tuskin malttaa Sipilä odottaa kun pääsee näyttämään menestystarinaansa, johon ei tietenkään kuulu paljastaa mitä maton alle tuli lakaistua ja joka putkahtaa esiiin tietyn ajan perästä entistä suuremman laskun kera.

Suurempana toiveena on luoda kokonainen köyhälistöluokka jolloin syntyy toivottu sisäinen inflaatio. Unohtakaa puheet työllistymisestä, tämän politiikan tarkoitus on nimenomaan luoda työttömiä – paljon työttömiä. rahattomia työttömiä. Kun ei rahaa ole, on pakko laskea hintoja ja kun hinnat laskee, laskevat palkatkin. Silloin vienti vetää. Siis teoriassa. Todellisuudessa syntyy konkurssiaalto, osaavin työvoima pakenee ulkomaille ja syntyy yhteiskunnallista radikalisoitumista. Paluu piika-yhteiskuntaan ei tule tapahtumaan kivuttomasti ja kaupan huipuksi nämä yrityksetkin karkaavat muualle. Sipilän suuri visio tulee epäonnistumaan surkeasti, sikäli kun joku ei sitä vielä tiedä.

kekkonen I great
Kun kattelee tätä nykymenoa niin arvatkaa mitä Kekkonen sanoisi jos vielä olisi joukossamme? "Avatkaa arkku, en saa ilmaa"

Lähtökohtainen ongelma – ja tämä on ihan taloustieteellinen asiantuntijalausunto - että pääministeri Sipilän politiikka on puhtaan pölkkypäistä koska mies on itsekin pölkkypää. Toistan: P-ö-l-k-k-y-p-ä-ä. Hänen luomansa malli ei voi toimia mitenkään päin, sen tietää jokainen vähänkin talousmalleihin perehtynyt.Pikemmin se vain huonontaa tilannetta luomalla työttömyydestä ja osattomuudesta kroonisen ongelman ja heikentämällä ostovoimaa hän kaataa koko yhteiskunnan, ellei sitten jostain hänen seuraajansa korjaa äkkiä tilannetta.

Kannattaa aina muistaa että kun Sipilän taustoihin perehtyy, hän ei ole varsinaisesti yrittäjä tai edes liikemies vaan hän on puhdasverinen keinottelija. Hänen menestystarinansa liikemaailmassa on perustunut välistävetoihin, osakevedätyksiin ja sukulaisten kanssa bulvaaneja pyöritellen. Jos te tältä mieheltä odotatte yhtäkään merkittävää poliittista uudistusta, niin sitä saatte odottaa lopun ikäänne – mies on huijari. Hän on hallituksessa yksinomaaan ja vain tekemässä omalle paarialuokalleen rahaa jotka hän sitten kuittaa kun astuu pääministeriyden jälkeen takaisin liike-elämään vetämään nenästä hyväuskoisia hölmöjä.

Oliko tämä suoraan sanottu? Pelästyittekö? Voisin vetää rajummillakin linjoilla ja todeta että kun mies änkyttää telkkarissa, se johtuu usein siitä että se on mömmöissä. Saattaa johtua taannoisesta perhetragediasta, en tiedä, mutta sen tiedän mitä rauhoittavat tekevät. Olo on yleensä unelias ja leppoisa, mutta väliin tunne-elämä heittää nopeareagointiseksi, eikä aina hallitse itseään kun laittelee tekstareita YLEn pääjohtajalle. Ääni sammaltaa kun on ”laskuissa” ja siihen syntyy nariseva vivahde. Katsokaapa vaan ukkoa kun se vahingossa tulee telkkariin ns. yllätettynä eli toimittaja väijyy sitä kulman takana kysyäkseen jotain äkkinäistä. Luonnollisesti pääkopan sisällä muu maailma muuttuu merkityksettömäksi, etääntyy vähän kaikesta ja ei aina tajua seurauksiakaan saati mitä on tekemässä. Sillä onko asia näin, onko hän aivojensa puolesta edes työkykyinen jne ei tietenkään ole mitään merkitystä koska hän on siellä joka tapauksessa vain tuhlaamassa meidän kaikkien aikaa.
Piilota kommentointilomake