Voivatko ihmiset kohdata toisena unessa ja vaihtaa ajatuksia? Tämä se onkin miljoonan taalan kysymys sillä loppujen lopuksi unista ei tiedetä mitään. Vaan onko keskuudessamme todellakin joku, joka osaa työntyä toisten unimaailmaan?

Tarinahan sai alkunsa kun amerikkalainen psykiatri kuunteli potilastaan joka näkee unta aina samasta henkilöstä. Piirsi jopa kuvankin ja kun kuva unohtui sitten lojumaan johonkin pöydänkulmaan, saapasteli paikalle joku toinen potilas joka ensitöikseen ilmoitti, että on nähnyt unessaan tuon saman miekkosen. Joten tästähän käynnistyi sitten kansainvälinen ajojahti, kuka tuo salaperäinen uniintunkeutuja on.

thisman
Varokaa! Tämä mies tiettävästi tunkeutuu toisten - myös sinun - uniin...

Itse suhtaudun – rehellisesti sanoen – epäillen koko tarinaan. Se on kyllä hyvä, jopa niin hyvä, että siihen tahtoo uskoa, mutta tähän mennessä ei aiheesta mitään laajempaa ilmiötä ole syntynyt. Ei ole ilmoittautunut tuhansia saati miljoonia ihmisiä jotka olisivat hahmon unimaailmastaan tunnistaneet. Puhutaan korkeintaan kymmenistä, kenties muutamista, joiden todistusarvoon on syytä suhtautua epäillen.

Epäilen että kyseessä on varsin eriskummallinen sattuma, mutta joka vahingossa on samalla myös äärimmäisen kutkuttava tarina.

Tarinan viitekehys voi silti olla totta. Missään ei ole kirkossa kuulutettu, ettäkö unet jollain lailla rajoittuisivat aivojen materiaalin sisäpuolelle. On pitkään epäilty, osittain kokeellisesti todistettukin, että aivojen ns. mikroputket ovat kvanttitilassa, ja kvanttitila pääsee öisin valloilleen kun valvetietoisuus ei pakota sitä ottamaan vain yhtä muotoa. Kvanttifysikaalisessa mielessä ei ole ollenkaan mahdotonta vaikka aivojen kvanttikentät muodostaisivat kokonaisen verkoston johon meidän kaikkien aivot kytkeytyy nukkuessamme. Mikä tämä verkosto on, on vielä tieteen ulottumattomissa. Teoriaan sisältyy myös vahva aspekti siihen että koska kvanttihiukkasille tulevaisuus ja menneisyys ovat yhtä ja samaa, on mahdollista nähdä myös enneunia tai jopa tietoja kaukaa menneestä – mene ja tiedä.

spellbound1
Vanhaan Hitchcock -elokuvan unikohtaukseen teki Salvador Dali lavasteet ja ainakin minut se traumatisoi loppuelämäkseni...

Vaan jos olette kyseistä heeboa unissanne nähneet, tunnette hänet tai olette hän itse, niin kertokaa. Jos todellakin osaat työntyä toisen uniin ja lukea ajatuksia, niin varmasti CIA haluaa tutustua teihin ja uskoakseni saatte itse määrätä oman palkkanne.

 

Piilota kommentointilomake