Kuka oli Nikola Tesla? Mitä hän oikein keksi ? Miksi mies on kulttimaineessa? Näitä asioita on kuiskuteltu ja pohdittu jo pitkän aikaa, ja ne ovatkin jääneet aina juorujen asteelle, sillä miehestä ja hänen elämäntyöstään ei löydä käytännössä mitään suomenkielellä. Nyt tähän tulee muutos. Tesla on lehti joka avaa meille mysteeriä. Voin luvata korkkarimaisesti että tämä lehti iskee kuin miljoona ampeeria.

tesla

Lehden idea sai alkunsa takavuosien Tampereen Ufo Ryn Tesla-päiviltä, joka keräsi salillisen pullolleen väkeä. Kiinnostus oli kovaa ja tätä tapahtumaa muistellaan edelleen. Koska Tampereen Ufo käytännössä pitää sapattivuotta koska etsitään uutta luentopaikkaa - ja luennoitsijoita - keksittiin tämä nimenomainen luento luoda paperiversioksi. Syntyi idea tästä lehdestä.

Tesla –lehti on hivenen A4 –kokoa pienempi, sivumäärä kansineen on 32 sivua. Hinta on törkeä kymppi koska posti verottaa osansa ja laatu muutenkin maksaa. Tämä on yhdistyksen varainhankintaa ja joka peso pannaan lyhentämättömänä firman kassaan. Plussana kumminkin että tilauksen näkyessä tässä päässä, sen pitäisi kolahtaa luukusta jo seuraavana arkipäivänä. Selkeä keräilykappalehan tämä on, painosta otettiin vain rajallinen määrä ja lisää ei paineta. Kun puhutaan Teslasta, puhutaan jo kulttikamasta.

Jo esipuheessa ihmettelemme miksi tietosanakirjat hehkuttavat jotain patenttivaras Edisonia ja kälyistä leijaansa lennättänyttä Franklinia, mutta ei koskaan Teslasta sanaakaan, vaikka mies oli kiistatta 1900-luvun neroin kaveri joka on silloin kuunaan elänyt. Onko takana sittenkin että ns. vapaaenergian idea on nykymaailmalle edelleen liian vaarallinen juttu? Seuraavaksi olemme suomentaneet maestron itsensä kirjoituksen, joka on tietenkin harvinaista herkkua. Tietenkään Teslan omaa elämänkertaa ei voi unohtaa, ja se on täydennetty ja tarkistettu laitos vanhasta Hermeetikko –lehden artikkelista. Pohdimme myös mikä oli Teslan suhde ns. lentäviin lautasiin ja miksi mies sanoi ottavansa viestejä ulkoavaruudesta. Laajemmin tutkimme eetterisähkön mystisiä ominaisuuksia eli maanjäristysten ja aurinkopurkausten suhdetta, meteorikraaterien kummallisuuksia ja kaikkea sellaista, joka antaa kontekstia sille, mistä Tesla nappasi ilmaisenergiansa. Kaiken kruunaa tesla –päivilläkin kuultu luento Selim Lenströmistä, sillä Nikola Tesla ei suinkaan ollut ainoa, joka osasi luoda sähkövaloa tyhjästä. Suomen oma poika Lenström valaisi aikanaan tunturit pohjolan mystisellä valolla, ja ukko on muualla todellisessa kulttimaineessa, mutta ei tietenkään Suomessa, jossa tälläisiä juttuja ei tajuta ollenkaan.

Pidemmittä puheitta. Tilaa Tesla-lehti ja tiedä enemmän. Tai ole tilaamatta sillä saahan sitä tietämättömyydessäkin elää. Se nyt on ainakin varmaa että näissä peleissä nopeat tilaajat syövät hitaat, mutta melkein uskaltaisin luvata että juhannukseen saakka näitä nyt varmaan riittäisi? Toivottavasti. Joten en nyt sit näe syytä päivitellä tätä etusivuakaan vähään aikaan jotta lehtimainos varmasti tässä kiiltäisi näkyvästi ja saan itse vetää ainakin alkukesän lonkkaa etusivupäivitysten ohella.

-----
Kiitos, tilaan Tesla-lehden kätevästi suoraan tällä lomakkeella hintaan 10 euroa. Hinta sisältää postituskulut. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.
Powered by BreezingForms