Näinhän siinä kävi että kirja Megaliiittikivien arvoitus on valittu yleisöäänestyksen perusteella vuoden rajatietokirjaksi. Valinta suoritettiin helatostaina Kylämällä, kaikennähneen Ultra-lehden päämajassa. Kansa on siis puhunut.


megaliittikivien arvoitus
                                                        Siinä se nyt on - voittokirja !

Suoraan sanoen en odottanut tälle kirjalle voittoa. Sanoin sen siellä ja sanon nytkin etten alkanut veivaamaan nettiäänestystä millään lailla, vaan jätin asian puhtaasti kohtalon huomaan eli itsekunkin oman makuharkinnan mukaan. Ohi mentiin silti rinnanmitalla eli runsaalla 20 äänellä, joten tiukille meni.

Oli kai aikas itsestäänselvää että olisin sinne mennyt joka tapauksessa, oli kirja ehdolla tai ei. tilaisuudessahan on aina ollut hauskaa ja sanokaa mitä sanotte - Ultralehti osaa järjestää kunnon pippaloita.

voitontanssi
Jukkis vetäisee voittonsa kunniaksi kunnon voitontanssit. Vieressä kilpailun tuomarina toimineella Jukka Kuoppamäellä on hauskaa kuten koko yleisölläkin. Hitsi vieköön.. kerranhan sitä vaan eletään ja hauskaa pidetään.

Toisaalta olisi ollut kumma jos Megaliittikivien arvoitus olisi suhahtanut kirjatarjonnasta noin vain ohi ilman maneereita. Sen sisältö kun on niin dynamiittia, ettei siitä ole vielä edes alkanut kansalaiskeskustelukaan, koska valtaosa sen lukeneista on vielä ns. shokkivaiheessa. Kirja kun esittelee alkusuomalaisten alkusuomalaiset jo tuhat vuotta ennen kuin asutushistoria on virallisesti alkanutkaan. Ja he eivät olleet mitään primitiivejä vaan pitkälle kehittynyt yhteisö joka aikaansai kulttuuria jotka nykyisin tunnemme megaliittikivinä. Megaliittikivien omassa kategoriassa ne ovat peräti 5000-6000v. vanhempia kuin euroopan vastineensa. Tästä väittämästä on sitten seurannut tyrmistynyt hiljaisuus – meillä suomessako? Mekö yksi alkueuroopan suurimmista korkeakulttuureista? Mutta mehän olemme aina olleet primitiivejä, jotka ei ole muuta osanneet kun kopauttaa hylkeitä kalikalla päähän? Tämä asenne onkin kiistatta noussut vähän esteeksi.. koska meistä tuli orjamentaliteetilla varustettu kansakunta, jolla on psykologinen esto ymmärtää omaa alkuamme?

2017 megalith
Tämän kesäkauden ensimmäinen megaliitti peräti 11 000 vuoden takaa. Alkujumala Iro nostaa päätään vedestä ja alkaa luomaan luomakuntaa.

Joku voi tietenkin sanoa, että onko se nyt uskottavaa sitten voittaa rajatietokirjapalkinto? Valtaosahan luulee että rajatieto on pelkkää newage-hömppää tai sitten joku ufokirjallisuutta, jossa joku on nähnyt valonsäteen mettässä ja kirjoittaa sen pohjalta jo muistelmansakin. Ei se ihan noin ole. Rajatiede on aina ollut laveampi juttu, ja käsittää laajemminkin vaihtoehtoiset näkemykset. Erityisesti ns. muinaistelu, se mitä itse teen, on aina sisältynyt jossain määrin rajatiedon kenttään.Tässä mielessä tämä kirja oli ihan oikeassa paikassa.

leppalintu

Joskus tulee muinaisia megaliitteja etsiessä vastaan myös pienempiäkin kiviesineitä. Joku on siinä 11 000 vuotta ja rapiat sitten muovannut kivestä leppälinnun.

Itsehän muuten miellän rajatieteen kulttuuri-ilmiöksi joka ensimmäisenä yleensä imaisee uudet virtaukset ja muutokset. Kestävämmät asiat vellovat tämän porukan sisällä, kunnes jossakin kohtaa muuttuu valtavirraksi. Moniko esim tiesi, että jopa nykyinen hotti aihepiiri arkeo-astronomia eli ja vaikutti yksinomaan esoteerisen väen keskuudessa, kunnes jossain kohtaa ammattimaisemmat kosmologit aiheesta kiinnostuivat. Niiden oikeiden arkeologien silmissä arkeo-astronomia oli pelkkää huuhaata. Vastaavia juttuja voisi luetella paljon jotka alkujaan ovat esoteerisen kentän vaalimia ja tutkimia, vaikkapa nyt hivenaineet tai vaikka radonmittaus jotka nykyisin ovat oleellinen osa terveyttämme. Ei pidä tätä porukkaa vähätelllä ollenkaan. Hyvänä puolena, että vaikka nykypäivä ei mitään tajuakaan omasta kunniakkaasta menneestämme, tai pikemmin alustamme, niin kiitos rajatieteen – siitä tulee jossakin kohtaa yleinen totuus.

Mutta kiitän tietenkin kaikkia äänestäneitä, vaikkakin rajaan kiitokset niille jotka allekirjoittanutta tukivat tässä kohtaa. Jossakin on ne n. 65 tuntematonta joille olen kiitollisuudenvelassa. Iloitaan yhdessä, juhlitaan ja aloitetaan taas arki; niin paljon tutkimatonta ja niin vähän elinaikaa.

Jukkis
Gravatar
Matti Kuusela
Onnittelut Jukkis! Kyllä palkinto on ihan kohdallaan.
Piilota kommentointilomake