On tietenkin pöyristyttävää ajatella että tapahtuu veritekoja joiden uhreiksi valikoituvat tyystin viattomat ohikulkijat ja vieläpä ilman järjellistä syytä. Kuten nyt tämä Turun puukotus, jonka motiivit liikkuvat jossakin epämääräisen itsekeksityn jihadismin ja huumepsykoosin välimaastossa. Oleellinen kysymys aina kuuluu, voitaisiinko sellaiset estää. Niitä ei tietenkään voida koskaan estää, niitä sattuu ja tapahtuu, mutta tämä nimenomainen tapaus olisi kyllä kyetty estämään.

Maahanmuuttoaalto ei ole helppo asia ratkaista. Sen taustalla kun vaikuttaa Eurabia –niminen ilmiö. Se tarkoittaa ilmiötä jossa kolmannessa maailmassa syntyy ihmisiä liikakansoituksen tahtiin samaan aikaan kun eurooppalainen väestö vanhenee ja vähenee, joten suuressa mittakaavassa tapahtuu kokonaisia kansanvaelluksia. Ilmiö johon tuskin voidaan vaikuttaa lainsäädännöllä, rajavalvonnalla saati millään paikallisella toimella. Vallitsevat sodat lähi-idän valtioissa, joissa länsimaat ovat kunnostautuneet, kiihdyttävät ilmiötä entisestään. Puhutaan siis kansanvaelluksesta, kymmenistä ja taas kymmenistä miljoonista ihmisistä jotka vaeltavat kohti pohjoista. Tämä on hyvä pitää mielessä  koko maahanmuuttokeskustelun pohjavireenä ja oivaltaa ettei niitä tulpata pikkutempuilla.

Sillehän emme mitään voi että seassa vaeltaa monenkirjavaa väkeä. Mukana kulkee rikollista ainesta, ääriliikkeiden edustajia ja sodissa kunnostautuneita. Vaarallisia ihmisiä. Sellaiset voi tietenkin profiloida mutta minkäs teet, kun valtaosa pakolaisista on nuoria miehiä, kouluttamatonta, juuretonta, vihaista ja tuntee vetoa ääriajatteluun, kuten nuoret yleensäkin joiden maailmankuva on mustavalkoinen. Jos alettaisiin profiloimaan, siihen haaviin tarttuisi lähes kaikki. Asiaa ei ainakaan helpota että Isiksen propagandassa Suomi on listalla, syistä jotka edellisellä kerralla jo mainitsinkin.

Marokon puukkomies on juuri tätä. Hän kavereineen on tyypillinen pahantekijä. Pikkkurikollisten lauma joka on päästänyt jonkun hengiltä Marokossa, diilannut kokaiinia Italiassa, tehnyt Saksassa varkauksia ja ryöstön ja Suomessa seksuaalista ahdistelua. Samaan aikaan kyselleet miten siihen Isikseen liitytään sillä kaikki tämän liigan ulkopuoliset ovat vääräuskoisia. Asetelmassa on jotakin samaa kuin taannoisessa Sellon ampujassa – kaveri oli maassa sitä huolimatta että oli raskaan luokan ammattirikollinen.

Ensinnäkin on kysyttävä miten marokkolainen voi ylipäätään olla turvapaikanhakija. Olkoonkin että on alaikäinen ja valehdellut kansalaisuutensa. Hänen sormenjälkiensä avulla totuuden olisi pitänyt selvitä muutamassa päivässä. Marokko on turvallinen maa jonne tehdään suoria turistilentoja ja palautuksen olisi pitänyt tapahtua muutamassa vuorokaudessa. Rikollinen luonteenlaatu olisi ilmennyt heti kun olisi avannut Interpolin sivut. Mitään näistä ei kuitenkaan tehty. 

On ilmeistä että tapahtumien taustalla on tekijä mutta yhtä hyvin voi penätä laiskan virkamiehistön perään. Kenelläkään ei varsinaisesti ole vastuuta mistään ja asiat etenevät tsaarinaikaisen byrokratian vauhdilla. Ainakin omasta mielestäni uudet valtuudet ovat yhtä tyhjän kanssa koska nykyisiäkään ei viitsitä hyödyntää. Suomalaiseen kulttuuriin ei ole koskaan kuulunut syntipukkien etsintä, eikä se kuulunut Sellonkaan tapauksessa, mutta jälkikäteen ilmenee aina viranomaisten leväperäisyyttä ja yleistä välinpitämättömyyttä, joka tarjoaa aukon josta pahantekijät uivat lävitse.

Tahdotaan tai ei tahdota myöntää mutta tapaus itsessään sisälsi eriskummallisuuksia, mm. toisten maahanmuuttajien tai ulkomaalaisten valikoituminen uhreiksi, tapaus on (vielä) katsottava yksittäistapaukseksi. Tiedän tiedän, sana särähtää monen korvaan, mutta mikään ei puhu sen puolesta, että asialla olisi muuta kuin pikkurikollisten spontaani päähänpisto. Luonnollisesti tapauksesta ottavat monet tahot tehot irti, mutta tästä on (onneksi) vielä pitkä matka organisoituun terrorismiin. Sen sijaan olisi hyvä keskustella siitä, pitäisikö meidän alkaa rypistelemään irti siitä asenteesta, että kaikki asiat tapahtuvat kitkutellen ja menee alun toista vuotta päättää, että marokkolaisilla ei pitäisi olla mitään tekemistä turvapaikanhakijoiden kanssa.

Jukkis
Piilota kommentointilomake