Aattelinpa tässä palata rakkaaseen lempilapseeni eli näihin megaliittikiviin. Kesä on vierähtänyt mettiä kolutessa ja vielä on jäljellä viimeinen etappi jahka nuo hirvikärpäset kuolla kupsahtavat ekoihin pakkasiin. Koska nyt ei ole esitellä uusia kivikuvia – eikä liene tarpeenkaan – voi asiaa katsella yleistasolla. Tai pikemmin kertoa mikä meni vikaan tämän projektin osalta. Vaikka tämä tälläistä marinaa nyt onkin on kuitenkin syytä kertoa että itse kirjaa Megaliittikivien arvoitus on myyty hyvin ja painos alkaa olla loppusuoralla. Olkoonkin ettei se ole herättänyt keskustelua, johtuen varmaan sen eksoottisesta luonteesta

Kuvitelkaa tosiaan että löytäisitte jostain sademetsästä rauniokaupungin jonka tekijät ovat tyystin tuntematon kulttuuri. Eikö se jos mikä olisi kohujulkisuuden paikka, suorastaan maailmanlaajuinen sensaatio, ja sensaatioitahan saa vaan löytämällä eri näköisiä ruukunsirpaleita jotka ilmentää että tietämyksessämme on aukkoja, joten asia vaatii lisätutkimuksia. Olen kiistatta onnistunut tekemään juuri näin – kiitos kaveriverkoston joka on asiaan luonut lisävalaistusta. Päästy entuudestaan tuntemattoman kulttuurin jäljille jotka onnekkaasti ovat myös Skandinavian ensimmäisiä asukkaita, ja pakottavat arvioimaan uudelleen Skandinavian ensimmäiset asukkaat ja heidän tulosuuntansa. Sillä erolla että siinä  missä  tälläisen löytäjä  yleensä lyötäisiin kunniatohtoriksi on omalla kohdallani seurannut armoton hiljaisuus.

baltian jaajarvi
Tältä näytti Yoldia-meren aikainen Suomi. Yksi iso saaristo ja käytännössä megaliittikiviä voi löytää vain näiltä saarilta eli nk. ylimmän rantaviivan yläpuolelta. Se antaa näille kiville ajoituksen että ne ovat iältään toista tuhatta vuotta vanhempia kuin mitä asutushistoriamme tunnustaa.

Onhan se pommi että varhaisessa Suomessa on ollut asukkaita jo kaksituhatta vuotta aiemmin kuin on ounasteltu. Että asutus ei olekaan alkanut Ancylusjärven aikana – Askolan kulttuurista – kuten on luultu vaan se on ollut olemassa jo Yoldiameren aikana. Aikana jolloin maankohoaminen ei vielä ollut alkanutkaan. Keitä sitten ovatkaan ikinä olleet, ovat olleet alkusuomalaisten alkusuomalaisia ja heillä on ollut jopa pitkälle kehittynyt kulttuuri koska ovat valmistelleet kivipatsaita – luitte aivan oikein – ja joita on tuhansittain ja joita on virheellisesti pidetty luonnonoikkuina. Vuosisadan sensaatiohan se on. Tai olisi jos oltaisiin muualla kuin Suomessa.

IMG 0015
Jukkis tyypillisen megaliittikiven äärellä. Ne tunnistaa ihmisen muovaamiksi siitä että ne ovat nostettu joko yhden tai kolmen irtokiven päälle. Vastaavia on koko maa täynnä - ja tyystin identtisiä keskenään. Jostakin kumman syystä ne on aina arvioitu luonnontekosiksi joka kai kertoo enemmän määrittäjästään ja hänen oivalluskyvystään. 

On kai selvää että olen tottakai ottanut yhteyttä eri medioihin ja saanut aikaan täydellisen hiljaisuuden. Toisaalta ymmärrän sen kyllä. Tavallinen lehtimies ei varmaankaan sisäistä näin vaikeita asioita, ei hän erota Yoldiamerta Ancylusjärvestä saati tiedä mitään Skandinavian asutushistoriasta; kaikista näistä Fosnan kulttuureista. Hän on täysin heikoilla jäillä tämän asian suhteen ja vielä kun esittelee kiviä  joita normikansalainen erehtyy pitämään luonnonvoimien aikaansaannoksina, on olemassa riskinsä että joutuu jonkun huru-ukon vedättämäksi. Kyllä sen tajuaa kun asiaa katsoo lehtimiehen vinkkelistä. Niinpä tässä on sitten oltu vuosisadan löydöksen kanssa täydessä hiljaisuudessa. Onpa varsin erikoinen tilanne.

IMG 20160521 105529
Megaliittikivi Varkauden Tihusniemessä joka auttoi ymmärtämään tämän kivisen koodin tarjoaman informaation mutta siitä enemmän tulevassa kirjassa sitten joskus.

Ehkä ongelmani tämän kanssa on ollut että  tämä on liian suurta. On vedetty liian suuria siveltimenvetoja, nähty liian isoja kokonaisuuksia ja ylitetty valtaosan käsityskyky. Muistelen että sain aikanaan vähän liiaksikin julkisuutta tuon 33.3 –jutun tiimoilla koska se oli jokaisen käsitettävissä oleva asia. Eikä se kuppikivijuttu sen huonommin mennyt. Periaatteessa mikä tahansa kivikasa tai nuolenkärki ylittää aina uutiskynnyksen innostavana uutisena. Janakkalan miekkamies kai tunnetuin. Näiden uutisten salaisuus on, että ne ovat käsitettäviä uutisia, ne täydentävät yleistä mielikuvaa ja toimivat tiettyjen raamien sisäpuolella.

Toisaalta, jos syyllistä kaipaa tähän floppaukseen niin peili on siihen varmasti oiva apuväline. Myönnän etten koskaan ole nähnyt vaivaa erillisen myyntipuheen tekemiseen. Sellaisen joka pukisi vaikeankin asian yksinkertaiseen kaapuun jonka tajuaa puolesta sanasta tavallinen kadunmieskin. Pikemmin olen tupannut olemaan vaikeatajuinen, korkealentoinen ja loputtomasti taustoja ja taustojen taustoja suoltava ja karkottanut lähinnä ihmiset vaikeilla käsitteillä, jotka vaatisivat ammattilaista ne tulkitsemaan. On kyllä sanottava vastapainoksi, että olen niin hyvä, että ammattilaiset eivät koskaan kritisoi allekirjoittanutta koska heidän oma tietämyksensä tuppaa jäämään puoliväliin joten he ovat aina pitäneet allekirjoittaneeseen tervettä hajurakoa. Senkin muuten myönnän loppukaneettina että on vaikea tehdä näin ammattitason tutkimusta tavallisena niemisenä, koska yleensä edellytetään jonkinlaista titteliä sanottavan painottamiseksi. Tälläisiä tyyppejä kun minä jotka ovat synnynnäisiä tutkijoita ei kasva puissa eikä kukaan oikein tiedä miten suhtautuisi.

jyvaskyla yoldia meri
Jyväskylä ylimmän rantaviivan aikaan 9400 eaa (kalibroituna). Näin esimerkkinä vaan.Jos seudulta hakee megaliittikiviä, kannattaa pysytellä ruskean puolella. 

Ei pitäisi valittaa. Saanpahan tutkimusrauhan ajatellen toista erää. Toinen että ainahan olen haaveillut Arkadiasta; maanalaisesta kulttuurivirtauksesta joka vaikuttaa valtavirtaan sen alakautta ylläpitäen ja vaalien sitä todellista tietoa pintakulttuurisen hutun sijasta. Näin tässäkin tapauksessa on käynyt, vuosisadan tiedesensaatio elää ja vaikuttaa vielä alakulttuurisena juonteena. Osaksi varmaan siinä että ajan henkikin on väärä – nykyisin ei suosita älyllistä ja kansallinen identiteetti on hajoamassa kahtiajakoihin ja päivänpoliittisiin kiistoihin. Jokainen vuosikymmen nyt vaan on aina erilainen.

Rehellisesti sanoen pidän tämän tunnistamattoman megaliittikulttuurin hahmottamista, en paitsi vuosisadan oivalluksena, vaan myös nerokkaana sellaisena, ja jos asiaa katsoo kyynisesti, niin Suomessa ei ole koskaan ymmärretty nerokkuuden päälle. Neromme ovat kyllä päässeet vaikuttamaan heti kun ovat löytäneet tiensä ulkomaille tai saaneet ulkomaisen rahoituksen, mutta Suomessa heitä ei ole koskaan ymmärretty pätkän vertaa. Joten ei tämä ole henkilökohtaista.

Jukkis
Gravatar
917355..
Onko se jeesuksenkin tarina osaltaan tätä, jos ei mennä astrologiaan ja kompassi ristille syntymään uudestaan. Ei Teslallakaan helppoa ollut. Nerot pilaa aina pitkäkorvien suunnitelmat ja jos "hyvin" käy ne lynkataan ja paskan teko jatkuu kunnes on pakko lopettaa..
Piilota kommentointilomake