Luitte otsikon aivan oikein. Vaikka tämä työministeri vaikuttaa muuten niin joviaalilta tyypiltä, teot kielivät pahantahtoisesta ihmisestä joka käytännössä vihaa asiakaskuntaansa eli työttömiä joiden työsarkaan nämä käytännössä kuuluvat. Itseäni kyllä ihmetyttää miten ihmisestä voi tulla noin pahanilkinen ja sadistinen vai onko tämä syndrooma kun Himmlerilläkin oli aikoinaan – kun on riittävän korkealla,  inhimillinen hätä muuttuu tilastoiksi?Lindstömin saavutuksia työministerinä voi luetella enemmänkin mutta tässä nyt pääpiirteet. Nehän alkoivat osattomimman kansan syyllistämisillä ja suoranaisella vihakampanjalla johon yllytettiin mukaan nämä untamot jotka on kanssa samaa mieltä että ”laiskureilta tuet pois” ja joita löytyy kaikista kommenttiosioista. Uskoni on vakaa että tuollainen 55-vuotias työtön joka on irtisanottu isoissa  YT-puhdistuksissa ja joka ikänsä puolesta ei kelpaa enää mihinkään, tuntee kyllä vihlaisun sydänalassaan ja koko sen syyllisyyden painon niskassaan. Juuri kun muu yhteiskunta yrittää päästä  eroon vihanlietsonnasta ja sormella osoittelusta jotakin tiettyä etnistä kansanryhmää tai sosiaaliluokkaa kohtaan niin Lindstöm aloittaa. Erityisesti kun kohde on sellainen joka ei kykene puolustamaan itseään.

Joten vihanlietsonnan kylkiäisenä on sitten tehty sarja päätöksiä jotka lyhentävät ns.  liitonrahaa viidestäsadasta päivästä  neljäänsataan -  temppu joka lisää oleellisesti köyhyyttä. Työvoimaa on siivottu siirrtämällä työttömiä sosiaaliluukun puolelle kuntien harteille, ja sekin on tehty niin byrokraattisesti että  käytännössä jokainen köyhä joutuu olemaan siirtymäkauden kokonaan ilman rahaa. Arvattavasti Kelan hitailu johtuu sekin Lindströmin jostakin salaisesta ohjeistuksesta, ilmeisesti hän haluaa oikeasti tapattaa ihmisiä nälkään. Työvoimaan on myös  palkattu näitä sparraajia tekemään haastatteluja. Tarkoitus ei tietenkään ole oikeasti motivoida tai luoda suunnitelmia vaan keksiä syitä miksi kaverille voi tyrkätä karenssin niskaan – joiden määrä onkin moninkertaistunut – ja joista siten päästäisiin kokonaan eroon.
 
pic 5 786151 k786153 1200
Seuraavaksi työministeri suunnittelee kaupitella huutolaisia toreilla. "Kolme riuskaa työtöntä, paljonko tarjotaan... tehtaanjohtaja siellä tarjoaa yhdeksän euroa per kärsä... tuleeko lisää tarjouksia... ensimmäinen... toinen... "

Asiaa voi katsoa myös työministerin omasta näkökulmasta. On sanomattakin selvää että näin pahantahtoiset aloitteet eivät menisi läpi missään muussa puolueessa. Puolueen johtoryhmä itse estäisi näin karkeat väärinkäytökset mutta näillä sinisillähän ei ole mitään puoluekoneistoa joka valvoisi pahimpia ylilyöntejä. Samaten on selvää että missään puolueessa yksikään politiikko ei näitä esittäisi puolueen kenttäväen pelossa – sehän saattaa koostua työttömistä – mutta Lindstöm ei vastaa millekään kenttäväelle koska sinisillä ei sellaista ole. Yksinkertaistettuna hän ei vastaa kenellekään mitään mistään.

Tuollainen tilanne on kenelle tahansa politiikolle hyvin harvinainen. Luulisi että sen osaisi hyödyntää. Sillä jos vain taivas on kattona päätöksenteossa ja aloitteissa on vain valittavana kaksi suuntaa;  tehdä mahdollisimman paljon hyvää tai sitten pahaa – ja jostakin syystä työministeri on valinnut jälkimmäisen tien. Hän on pahuuden teillä myrkyttämässä sieluaan ja tekemällä mahdollisimman monen elon kurjaksi. Mielenkiinnolla tulen kyllä seuraamaan missä määrin kosminen lainalaisuus rankaisee.

Paras rangaistushan olisi että sitten kun Lindstömin poliittinen ura katkeaa seuraaviin vaaleihin – tuskin kukaan kuvittelee näiden sinisten jatkavan missään muodossa – että jossakin kohtaa hän joutuu oman järjestelmänsä uhriksi. Vaikka se nyt tuntuukin utopialta koska näillä politiikoilla on sellainen juttu että kun keikkuvat yhden kaksi kautta kansanedustajana,  he saavat näitä  sopeutusrahojaan eli saavat elää leveästi veronmaksajien rahoilla pitkän aikaan.mutta katsotaan pidemmälle aikavälille. Sitten kun nekin rahat on käytetty ja Lindströmin on pakko hakeutua työttömäksi. Kuinka hän näkee miten vaikeaksi se on tehty, kuinka saa täyttää kilon lanketteja joissa kysytään kaikki persreiän lämpötilasta alkaen, ja kuinka hänen eteensä  astelee tälläinen haastattelija joka etsimällä etsii miksi hänelle ei tulla antamaan mitään ja saa hakeutua sosiaalitoimen pariin. Jos tämä tapahtuisi, se kiistatta olisi kosmista oikeutta joka pyrkii palauttamaan asiat tasapainoonsa.

Minä uskon että Jari Lindström saa nytkin tulikiven katkuista palautetta. Uskon senkin että hän suojelee psyykeään vain asettumalla marttyyriksi joka tekee välttämättömiä tekoja vailla kiitoksen häivää. Tämä on vääristynyttä itsepetosta. Hän on tehnyt liudan pahoja tekoja ja kuten useimmat pahantekijät, hänkin on kykenemätön kantamaan vastuuta, katsomalla peiliin ja tuntemaan katumusta. Ihminen jonka teot ovat ilkeitä on ansainnut palautteensa. Sillä kukaan ei voine kiistää etteikö köyhimpien ja osattomampien ihmisten tietoinen kurjistaminen johtaisi väenväkisin niihin epätoivoihin joita sanotaan syrjäytymiskehitykseksi. Pidän tietenkin Lindströmiä yhtenä pääsyyllisinä huumekaupan kasvuun, heikentyneeseen kansanterveyteen ja sen myötä  alentuneeseen eliniän odotukseen jne jne ja kokonaisuus on vain sitä että Jari Lindstöm on persaukisen maan heikko ministeri ja kuvastaa symbolisesti maan kolkkoa tilaa. Hän on kuin entisaikain kartanomistaja joka huonon satokauden myötä panee pehtoorinsa ajamaan päiväläiset ja torpparit maantielle selviytymään oman nokkinensa, pääasia ettei omistavan yläluokan tarvitse luopua omistaan. Jari Lindstöm on tyystin paatunut työministeri ja vähintä mitä soisi, että edes häpeäisi jos vielä hävetä osaa.  

Jukkis
Gravatar
juppe
Lindströn edustaa ihan erikoista oikeistolaisuutta, koska se on paperimies elikkä näitä proletariaatin pullasorsia, mitkä on päässy siihen asemaan, että ne voi kiristää ittelleen lisää palkkaa ilman, että tarvittis olla solidaarinen. Nokka nousee kun siivooja menee ohi, koska se on alempaa säätyä.

Nää on mielestään oikeistolaisia ihan vaan sen takia, että ne on liian hyviä vasemmistoon, ja tän oieistolaisuuden tuntomerkkeihin kuuluu änkyrävasemmistolainen herraviha.

Lindströmkin kuvitteli hoitavansa oikeisministerin hommat vasemmalal kädellä työministerin hommien ohella, kun ne on vaan jotain herrojen juttuja, ja pitkään meni ennen kun se uskalsi ruveta uliseen työuupumuksesta.

Kuvaavaa tässä tyypissä on se, että se harkitsi aluks Vasareihin liittymistä, mutta liittykin Persuihin, koska täähän on kusipääkombo. Vassarina pääsis viisasteleen ja haistatteleen herroille, mutta Soinin aikusissa persuissa pääsi kanssa ilman, että tarvis olla ees leikisti köyhien ja sorrettujen puolella.

Piilota kommentointilomake