Tunnustan suoraan että kuulun – tai siis kuuluin – siihen kriittiseen ja konservatiiviseen televisiokatsojien ryhmään joka katsoo uutiset, a-studion ja silloin tällöin jonkun elokuvan. Juurikaan en muuta ja tästä syystä varmaan johtuu että olen edelleen yksi harvoja kuvaputkitelkkarin omistajia – mihinkä se siitä kuluisi ? Mutta nyt on a-studiokin pudonnut pois ja sehän vain lisää kuvaputkimasiinan elinikää. Syystä että ohjelma on nykyisin häpeämättömän korruptoitunut.YLEn ajautuminen hallituspolitiikan puhetorveksi siunattiin jo silloin, kun YLEn rahoitus liitettiin budjettiin. Ensimmäisenä tätä ehti hyödyntämään päästään holtiton pääministeri Stubb, joka käytti sitä ylitsekäyvään ja villiin propagaansa ja sen ainoa aikaansaannos tuntui olevan, että osa kansasta käänsi valtamedialle kokonaan selkänsä ja kääntyi vaihtoehtomedian – sittemmin valemedian – puoleen.

Sipilän hallitus sai YLEstä oivan välikappaleen luotsatessaan markkinaliberalistista ajatteluaan. Tämän kytköksen tultua ilmi, silloinen YLEn johtaja joutui eroamaan kun ilmeni miten hän oli painostanut toimittajia vallan sylikoiriksi. Tilannehan ei ole muuttunut mutta on kuitenkin rajoittunut selkeästi tiettyihin ohjelmiin.

ylen hallinto
Näin alkaa toimiva ohjelmaidea: YLE:en saapastelee lobbari esittelemään uutta aihetta ja YLE:n politiikantoimituksen esimies pohtii ideaa.

Seurasin todellakin a-studiota vuosikausien ajan ja pidin sitä  laadukkaimpana ajankohtaisohjelmana, jolla aina riitti mielenkiintoista sanottavaa ajan tapahtumista. Nykyisin en voi sanoa seuraavani, sillä aiihepiirit ovat puisevia, mitäänsanomattomia, yltiövarovaisia ja pisteeksi iin päälle hallituspolitiikkaa myötäileviä. Se että  viitsin tästä aiheesta mitään mainita, johtuu siitä että se nyt sattumoisin jäi päälle kun touhusin jotain muuta. Ohjelman aiheena oli Talvivaaran tuleva uraanihanke ja ohjelmaformaatin oli selkeästi kirjoittanut Talvivaaran johtajiston PR-osasto.

Kyseinen ohjelma oli suoranaisen häpeämätön. Jokainen järkevä ihminen tiedostaa että  tämä ympäristökatastrofi ei ole tuottanut vielä yhtään mitään muuta kuin veronmaksajien taskuilla kuppaamista. Se varmaan olisikin suljettu jo aikaa sitten, ellei onnekkaiden sattumien kautta sen alihankkijana toimisi Sipilän omat sukulaismiehet – ja sille miehelle nepotismi tuntuu olevan normi käytäntö.

Mistä moinen ohjelmaidea? Varmaan siksi että nyt on kaupattava veronmaksajille taas uutta kuppausaaltoa sillä miljoonat on haaskattu ja budjetista tarvitaan lisää. Toinen on varmaan vedättää osakemarkkinoita josko joku tyhmä nyt ostaisi Talvivaaraa kun se hakee oikein uraanilupaakin. Tiedä vaikka osakekurssikin saataisiin pari piirua nousemaan näin tökeröllä vedätyksellä ja joku pääsisi eroon omista  osakkeistaan myymällä ne tyhmille ja saisi pienen voittomarginaalinkin.

a studiossa
Sitten itse studiossa toimittaja hiillostaa tätä hallituspolitikan markkinamiestä. Lopulta päädytään ratkaisuun että Talvivaaraa on rahoitettava lisääkin

Jotenkin tämä idea tuntuu lähtöisin Sipilän käsialasta. Mieshän on kunnostautunut uransa aikana melkoisena keinottelijana, markkinoiden vedättäjänä ja luontaisena sisäpiirikaupan ruhtinaana. Sellaisena mitä ihmiset kutsuvat hämäräliikemieheksi jonka tärkein bisnes on kusettaa hyväuskoisia ja netota sen avulla. Eikä Sipilä olisi Sipilä ellei hän kusettaisi pääministerinä isommassa mittakaavassa. Agendakin on selvä; siirtää veronmaksajien rahamassa virtaamaan sukulaisten taskuihin ja tässä voi hyödyttää surutta mediaa -  erityisesti YLEä ja a-studiota jotka laulavat niitä lauluja joita käsketään. Mikäli tämä ohjelma olisi käyttänyt lobbareiden sijasta asiantuntijoita, heidän kantansa olisi varmaan ollut selvä; kaivos on suljettava ja mieluiten välittömästi!

Hivenen aiemminhan oli tämä ohjelma työttömistä jossa koetettiin saada studioon yksi työtönkin. Toimittajien harmiksi ohjelmaan ilmoittautui sanavalmiita, siististi pukeutuvia, koulutettuja ja aktiivisesti työnhakua harrastavia työttömiä kun piti kuitenkin saada sinne joku joka olisi sopivan renttu, vastenmielinen ja taattu pinnari.  Joten työttömiä  ei sitten ohjelmassa nähty.Tarinasta voi kuitenkin oppia että kun ohjelmaformaattia sanelee ahneet, tylsäpäiset ja taatun pölkkypäiset politiikot ja lyhytnäköiset lobbarit, on lopputulos sitten sen näköistä kuin on. Mielestäni se syöveri johon a-studio on lyhyessä ajassa ajautunut vastaa laajemminkin yhteiskunnallista denegraatiota.

Jukkis
Gravatar
juppe
Mä näkisin tän enemmän trendinä kun korruptiona. Politiikasta on tullu vaan yks uhreilulaji lisää ja yhteiskunta alkaa oleen pelkkä lajiliitto, elikkä sellanen ihan saatanan tyhmä organisaatio, joka joutuu ihmetteleen vieressä kun muut menestyy.

Tietty tähän liittyy kaiken näköstä kiva kaveri kerhoa, mutta suurin ongelma on tää ihan järjetön tyhmyys, minkä takia ei osata ees puuhata salassa vaan kaikki on näkösällä. Kansan mielenkiinto laskee koko ajan ja siihen reagoidaan vaan ihmettelemällä, että mitäs seuraavaks valehdeltaisiin.

Uuvatteja on nyt ihmetelty jo puol vuotta ja ainoot vastaan tulleet kommentit, joissa ne on onnistuttu yhdistään Himasen Siniseen kirjaan, joka tarjoili samanlasta kokoomuslaista tuubaa vaan neljä vuotta aikasemmin, on mun itte kirjottamia.

Varmaan tavikset on huomannu jotain yhtäläisyyttä, mutta tällanen lajiliitoks muuttunu yhteiskuntakoneisto ei pysty tuottaan sen parempaa kritiikkiä kun epämäärästä sarkasmia ja valmiina saatuja paljastusjuttuja.

Piilota kommentointilomake