Tässä olis tarjolla viikon kohu-uutiset joita on kauhisteltu ja pöyristelty pitkin somea ja herättäneet voimakasta kansalaiskeskustelua. Yhteinen selittäjä näille nk. uutisille on, ettei ne aina niin tottakaan ole, mutta uppoopahan tyhmimpiin joten samaa peliä varmaan jatketaan ensi viikollakin. Joten mennäänpä jälkiviisastelemaan viikon puheenaiheisiin.Kohu leimahti kun hesalainen kunnallisvaltuutettu (vihr.) ehdotti paperittomille toimeentuloa ja kaikkee mitä ihminen ny tarttee; hammaslääkäriä  ym. On kai aikas itsestäänselvää että maahanmuuttokriittinen siipi melkein pyörtyi ja tartti hajusuolaa… selkeä todiste vihervassarilaisesta salaliitosta jossa paapotaan kaikenlaisia ulkomaaneläviä.

Todellisuudessa välttämätön apu ja toimeentulo tarkoittaa että jos paperiton vaikka mukkaa kadulla ja kalauttaa päänsä niin se viedään ambulanssilla ensiapuun. Tai jos iskee helvetillinen hammaskipu keskellä yötä ja on ihan peeaa ja passia ei ole, voi silti mennä ensiapuun jossa on päivystävä hammashuolto ja setä siellä kiskaisee pihdeillä tulehtuneen hampaan pois ihan veronmaksajien piikkiin.  Tämä käytäntö on tietenkin voimissaan kaikissa sivistysvaltioissa. Toimeentulotuki tarkoittaa että jos on täällä nalkissa, annetaan sossusta sen verran hilloa että saa ostaa jotain ruokaa, perinteisiä ruokakorttejahan ei sossut ole  jakaneet enää vuosiin. 

illusion art thumbnail
Mediamaailma tuottaa vääristymiä itsekunkin maailmankuvaan...

Uutisoinnin tasosta saa tietenkin kokonaan toisenlaisen kuvan ja se onkin uutisoitu paljon provoavammin. Sitä en sitten tiedä miksi po. edustaja alkujaankin halusi kiinnittää kunnallislakiin pykälän joka on jo muutenkin olemassa kansallisessa lainsäädännössä? Ehkä halusi provota tai ehkä aatteli et kun Hesassa näitä paperittomia piisaa, heille voi suoraan rakentaa pienen budjetin eikä ottaa kuluja lennossa.

Vihreisiin liittyy myös viikon some-kohu jossa vihreä politiikko haluaa kyseenalaistaa sankarivainajien kunniavartiot. Tähän on siis tultu rappeutuneessa yhteiskunnassamme. Harvahan viitsii tietenkin klikata itse uutista ja tyytyy lööppiin mutta minä klikkasin. Ilmeni etteihän sanoja ole mikään politiikko edes ensinkään. Joku tavallinen jannu joka on kerran eläissään ollut kunnallisvaaliehdokkaana Vihreiden riveissä muttei ole mennyt läpi ja poliittinen ura on sitten siinä. Ihmettelen että toimittaja on alkujaankin viitsinyt tehdä jutun jonkun tavallisen kaipparin mielipiteistä mutta onhan tässä kiistatta perinteisen lööppivedätyksen makua. Koko juttu on siis täyttä paskaa mutta tyhmä rahvas meni jälleen kerran lankaan.

Sitten olis nää hallituspropagandat jota YLE on taas levitellyt, kuinka työttömyys vähenee joten johtopäätös on että työllisyys siis silloin nousee. Ja maassakin on maikkariuutisen perusteella eniten vapaita työpaikkoja koko maan historiaankin suhteutettuna. Totuus ei tietenkään ole että työkkäreitä siivotaan nyt kovalla kädellä ja karensseja jaellaan mielivaltaisesti ja koko remmi painaa nyt isolla massalla kohti sossunovea. Tottakai hallituksellakin pitää olla oikeus ilmaista mediassa itseään mutta onko tämän nyt oltava ihan näin tökeröä ja tyhmille  tehtyä agitaatiota?

images
Kun ei enää tiedä miten todellisuus pitäisi hahmottaa...

Sittenhän on tämä  10-vuotiaan hyväksikäyttö  joka ymmärrettävästi saa rikoksena jyrkän tuomion -  niin minultakin.  Raiskaussyyte kaatui ja uutisista sai mielikuvan kun kundi olisi jo vapaalla jalalla. Tuomio on kumminkin tullut hyväksikäytöstä ja olen samaa mieltä että  ylimääräinen raiskaussyyte on vain lisäsyyte joka ei varsinaisesti pidennä millään tavalla itse tuomiota koska niistä on samanlaiset tuomiot.

Ajatellaan asiaa vaikka niin että minä teen murhan. Otan pyssyn taskusta ja ohjaan uhriparan kujalle jossa sen sitten ammun. Tuomio tulee murhasta ja on elinkautinen. Tietenkin tarmokas syyttäjä voi kehitellä lisäsyytteitä esim laittomasta aseen hallussapidosta, vapaudenriistosta (koska pidin häntä vallassani), laittomasta uhkauksesta (koska uhkasin ennen ampumista) jne jne mutta kehittelee se syyttäjä mitä vaan, oman tuomioni kannalta se on yhdentekevää. Tai sanotaan näin että  käsitteeseen murha sisältyy jo valmiiksi nämä aspektit kuten lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön sisältyy jo lähtökohtaisesti myös raiskaus. Se ei tarvitse erillistä syytettä mutten voi otaksua että tavallinen ihminen tätä tiedostaa kun ei lainsäädännöstä mitään muutenkaan tajua.

Tämän päivän Iltasanomat – tuo kansalliskiihkoa levittävä tekele – tempaisi taas ja väitti että venäläisdokkarin mukaan osa suomalaisista vastusti itsenäisyyttä ja olisi halunnut pysyä Venäjän yhteydessä. Joku proffakin lööpissä sanoi että täyttä puppua. Näinköhän? Kauheasti ei meinaan tarvitse historiankirjoja kauhoa kun näkee miten sitkeästi maamme oikeisto- ja vasemmistopiirit silloin 1917 roikkuivat Kerenskin mensevikkihallinnon liepeessä . Jopa oikeisto vaikka mensevikit tarkoittavat samaa kuin sosiaalidemokraatit. Vasta kun Lenin-setä kaappasi vallan oli oikeistonkin aika herätä. Eikä suinkaan itsenäisiksi vaan Saksan vasalleiksi saksanmaalta tilatun kuninkaan muodossa. Samaan aikaan työväenluokka radikalisoitui myös bolsevistisille linjoille ja syntyivät punakaartit. Ei dokkarin väite sinänsä mitään puppua ole mutta kerrankos iltis historialliset tosiseikat muovaa uus-historian suuntaan.

Puhutaan valemediasta mutta kyllä se valtamediakin osaa. Se manipuloi, tekee lööppijournalismia, vedättää ja huijaa lukijoitaan. rakentaa tikuista suuria kohuotsikoita ja tarvittaessa toistaa hallituksen muuten niin naurettavaa propagandaa jossa totuus on kokonaan toisessa suunnassa. Keksii jopa perättömiä uutisaiheita. Itsehän olen sitä mieltä että jos ei omaa pohjasivistystä jolla tiedostaa miten asiat on ja miten ei ole, joutuu somessa pöyristymään vastakin.  

Jukkis
Piilota kommentointilomake