Puhutaanpa Syyrian kaasuiskusta – tai pikemmin siitä mediataistosta jota sen ympärillä käydään. Kuten aina ennenkin, vastakkain on kaksi erilaista totuutta joista vain toinen voi olla oikeassa. Mutta sitäkin enemmän me tutkitaan nyt yhtä Hesarin uutista.Tää tarina oikeastaan alkaa siitä kun yhdysvaltalaisen uutistoimisto OAN:n toimittaja matkusti Doumaan etsimään jälkiä kaasuiskusta. Sanoi lyhyellä videolla haastatelleensa likemmäs 40 paikallista asukasta, joista yksikään ei ollut nähnyt tai kuullut mitään, mikä viittaisi kemialliseen hyökkäykseen. Sitten toimittaja saapasteli samaiseen sairaalaan jossa kaasuisku-video oli kuvattu ja lääkärit oli lähinnä äimän käkenä kuullessaan että seudulla olisi kaasuisku. Kaksi lääkäriä läheisestä sairaalasta vahvisti, ettei sinne sinä päivänä tuotu ainoatakaan potilasta, joka olisi kärsinyt oireita kemiallisesta iskusta.

Samoihin tuloksiin päätyi The Independent -lehden erittäin arvostettu Lähi-idän asiantuntija Robert Fisk kiersi vapaasti Syyrian Doumassa eikä löytänyt jälkeäkään kemiallisella aseella tehdystä iskusta. Hän haastetteli ainakin 20 kaupunkilaista ja paikallisen sairaalan lääkäriä.
Johtopäätös oli siis sama jonka venäläiset tutkijat olivat jo aiemmin sanoneet, jotka olivat käyneet ottamassa näytteitä.

Tuntuuko vaan vai tuoksuuko tässä niin keskoskaapit kuin mainilan kuulut tykinlaukaukset?

 bana girl
WhiteHelmetin oma tarina ei ole niin puhtoinen kuin valtamedia antaa ymmärtää. Pieni Bana-tyttönen "Aleppon raunioissa" oli sen edellinen vedätys, eikä pikkutyttöjä vältetty näyttämästä nytkään kaasuiskun aikana - nehän mukavasti puree länsimaisen ihmisen tunnepuoleen. Mainitaan muuten että Bana oli koko episodin aikana Turkin puolella.

Mainitaan kuriositeettina että katselin tuossa jonkun venäläisvideon jossa isä ja poika – joka esiintyi kaasuvideossa – antoi haastattelunsa. Poika kertoi kuinka oli ollut kadulla kun valkokypärien joukko kaappasi hänet, tunki happilaitteen naamaan ja valeli vedellä kuten muutkin lapset videon tietenkin kuvatessa koko ajan. Toteen vaan tähän haastatteluun että ainakin poika oli sama kuin alkuperäiselläkin videolla.

Mikäli kyseessä on lavastus, se panee länsimaiden triangelin vähän outoon valoon. Mediassa onkin jo heilunut tietoja jonka mukaan tutkimusryhmä pelkää todisteita hävitettävän ja siitähän sitä saakin oivan tekosyyn, jos mitään ei sitten löydykään. Myös seudulla tavatut ammuskelut antavat hyvää motiivia hidastaa tutkimuksia, koska tutkijaryhmä ei pääse paikalle. ne 50 kaasuiskussa kuollutta siviiliä on luonnollisesti haudattu ”tuntemattomaan paikkaan” ja aika näyttää miten niiden olemattomuus tullaan selittämään.

 
562a208fe9328 Kerri Lavrov1 620x330
Tässä on kaukainen kuva jossa vastakohdat tapaavat. Itse olen alkanut kunnioittamaan Lavrovia joka ei vielä ole jäänyt yhdestäkään valheesta. John Kerrystähän tämä mediasota silloin Krimin aikaan alkoi. Mitä tulee Kerryn rehellisyyteen on washingtonin juorupiireissä kiertänyt jo pitkään vitsi mistä tietää Kerryn valehtelevan - hänen huulensa liikkuvat!

Kotimainen mediamme onkin ollut asiasta suhteellisen hiljaa ja odottaa todisteita. Poislukien Hesari joka sitten täräytti syyn miksi syyrialaiset lääkärit olivat niin kummissaan kun heiltä kysyttiin kaasuiskusta – heitä on tietenkin peloteltu hiljaiseksi. Täähän on vähän perkeleen hyvä selitys. Hesari tietenkin teki jutun mittatilaustyönä. Sen pitää näyttää toteen kaasuisku, oli sitä tai ei, koska muuten esim ulkoministeri Soinin lausumat menisivät noloiksi. Samaten on tietenkin tunnustettava väriä koko läntiselle koalitiolle, että rivissä vielä ollaan eikä kyseenalaisteta mitään.

varsinaisesti Hesari ei oikeastaan valehdellut vaan nappasi uutisen sellaisenaan brittiläiseltä Guradian –lehdeltä. Lähteen pitäisi tietenkin olla epäilyttävä jos aattelee että britit tosiaan ovat tämän takana. Mutta lainauutisella Hesari voi sentään pestä omat kätensä, sehän ei itse ole uutisen luoja. Jotenkin aavistaen juttunsa onttouden se sentään julkisti aiheesta sivu-uutisen jossa joku tamperelainen on tekemässä bellingatit eli paljastelemassa feikkivideoita, kuvia ja uutisia, ja tottakai vain itäiseltä puolelta – länsihän ei koskaan valehtelisi.  Bellingatiin jutussa ainakin vedotaan ihan kuin Bellingat itse ei olisi sen tuhannen kertaa jo jäänyt feikkaamisesta kiinni ja sen kuvatarjonnalla on vissiin ikuinen porttikielto kaikkiin laatumedioihin.

Ottamatta nyt sitovaa kantaa tapahtuiko syyriassa kaasuisku ja kenen toimesta ja millainen, on Hesari astunut epäilyttäville poluille. Onhan tässä selkeää valeuutisen tuntua joka motiiviltaan liittyy ns. ulkopoliittisiin syihin mutta joka silti on härskiä valehtelua omalle lukijakunnalle. Tätähän me ollaan nähty viime vuodet kyllä muutenkin sitä mukaa kun kotimainen valtamedia on nivoutumassa osaksi länsimaista mediakoalitiota jossa totuudesta ei niinkään piitata poliittisen agendan astuessa estradille. Minen aio messuta tämän enempää mistään Syyriasta mutta median tilasta alkaa olla kasvava huoli.

Jukkis
Gravatar
Antero
Sanden blokissa on kuvia ns. kaasuiskussa loukkaantuneita kantavista pelastajista. Kaasun on väitetty olleen klooria... Kloori oli ensimmäisen maailmansodan taistelukaasuja, joka tuhoaa hyvin nopeasti keuhkot ja lamauttaa hengityksen. Vähäisessäkin määrin klooria saanut elää korkeintaan pari päivää ja lisäksi siitä tulee vakavia iho-oireita. Kuitenkin julkaistuissa kuvissa pelastajilla ei ole minkäänlaisia suojanaamareita saati suojapukua. Käytännössä kloorin pitäisi lamauttaa nämäkin, mutta ehkäpä pelastajat ovatkin jenkkien supersankareita.

http://rayhablogi.blogspot.fi/2018/04/kaasuase.html

Suomessa tapahtui vakava kloori onnettomuus v. 1947 kun Rauma-Raahen sellutehtaalla räjähti kloorisäiliö. Onnettomuus oli lähes Lapuan pamauksen veroinen sillä välittömästi kuoli 12 ihmistä ja kaasun levitessä läheiseen kaupunkiin, kuolleiden kokonaismääräksi tuli 19 ihmistä.

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/1073746773/Suomi+1947+kolumni+Rauman+suuronnettomuus

Gravatar
juppe
Sä et ole nyt käsittäny suomalaisia ollenkaan.

Niille suuri ajattelija on joku autistinen paskasäkki, joka ihan oikeasti luulee, että maailma on olemassa vaan sitä varten, että se vois jotenkin hyötyä siitä. Se ei oo mikään välkky, niin että se uskoo sitten kanssa siihen, että sillä on oikeus puhua paskaa ja kusettaa.

Tämmöset urpot kun huomaa, että ulkolainen propagandakoneisto suoltaa jotain, ne on tosi innoissaan ja alkaa funtsia, että olisko niillä olis jotain saumaa hötyä siitä jotenkin. Jos ne tulee siihen tulokseen, että on, ne alkaa käyttää ainoota todellista syntymälahjaa elikkä ruskeeta kieltä.
Sitten ollaan samaa mieltä kaikesta ja vaikutetaan hirveen tärkeiltä.

Todellisuudessa propagandalla luultavasti pyritään vaan kääntää tän tason ajattelijoiden huomio tärkeestä asiasta muualle, niin että se onkin vaan hyödyks.Jos nää pääsis vaikuttaan tärkeisiin asioihin, niin se vasta pelottavaa oliskin. On kaikille parasta, että suomalainen ajattelija leikkii kiltisti herkkusientä.

Piilota kommentointilomake