Vahvasti sanottu mutta tottahan se on… syntyvyys laskee katastrofaalisella tahdilla ja palauttaa meidät ensi vuosituhannella takaisin kolme miljoonaiseksi kansaksi. ja aivan turha etsiä syytä mistään muualta kuin nykyisestä hallituspolitiikasta. Tarkennettuna sen valtiovarainministeristä.


Minä olen sauhunnut jo pitkään tästä alentuneesta syntyvyydestä jota pidän pahimpana kriisinä miesmuistiin. Ilmiö on kyllä tuttu kaikista valtioista joihin ns. markkinaliberalismi on pesiytynyt ja yksi sen ulottuvuus on, ettei palkalla tule toimeen. Kun vanhemmat eivät  yhdessäkään tienaa kuin juuri sen verran että voi maksaa omat elämisensä, niin lastenhankinta ei ole mikään prioriteetti. Varsinkin kun tämänkin vähäisen tulon voi menettää milloin tahansa YT-kierrosten aikana, eikä nykyisellään sosiaaliturvastakaan ole enää puskuriksi kuten takavuosina. Sanomattakin selvää  että harvoin mikään perhe kestää työttömyyttä vaan sitten hajoaa koko perhe: äijä  maksaa ruokkoja vuosikymmeniä ja äiti kasvattaa vuokralähiössä kullannuppuaan – ei kukaan halua ottaa sellaista riskiä.

Hallituspuoleiden edustajat puhuvat vain perhevapaista joka ilmentää etteivät he ole vielä selvillä oman politiikkansa tuhovaikutuksista. Itse asiassa niin moni politiikko puhua puputtaa tuollaisia merkityksettömiä yksityiskohtia, etteivät he ole ollenkaan enää juonessa mukana.

4cff5387 7cb4 4b3d 8984 f1fe81e06b50
Katsokaa tarkkaan näitä kasvoja. Tämä mies - juuri tämä mies, on ajanut puoli kansaa lähes kerjuulle ja on päävastuussa uusimmasta kriisistä; siitä että suomalaiset ovat saaneet kidutuksesta tarpeekseen ja ovat syntyvyysluvuilla päättäneet tehdä kansallisen itsemurhan. Tämä mies. Orpo jää historiaan miehenä joka tapatti oman kansansa sukupuuttoon ja ihan kirjaimellisesti. Tässä hän on lajissaan toinen. Edelliskerran sen teki Snellman joka jätti hankkimatta Pietarin viljalaivat nälkävuosien edellä ja sen seurauksena likemmäs  neljännes kansasta tuhoutui.

En viitsi paasata talouspolitiikasta kuin sen verran että jos viimeistään neljä vuotta sitten olisi aloitettu vahva elvytyspolitiikka säästölinjan sijaan, mitään syntyvyyskuoppaa ei olisi syntynyt. Jos sen aloittaisi nyt ja tässä, alentunut syntyvyys jäisi vain kuopaksi eikä kestäväksi trendiksi. Se että se ei ole  näin paha, siitä on kiittäminen suur-helsingin kaupunkeja ja tamperetta jotka ohittivat valtion säästötalkoot ja ovat luoneet työpaikkoja elvytyspolitiikan avulla ominpäin. Ne kunnat jotka ovat menneet Petteri Orvon linjalla, ovat pahasti velkaantuneet, kituuttavat ja ovat lähinnä vanhusreservaatteja joissa talojen hinnatkin ovat romahtaneet ja sen myötä vähäinenkin kiinteä omaisuus menetetty. Tämä itsessään jo ilmentää että Orvon talouspolitiikka on ollut vahingollista,  väärää ja sen seurauksena ei ole päästy hyötymään edes yleisistä  noususuhdanteista.

Mehän elämme aikaa jossa kurjistamispolitiikka on pakottanut kotitaloudet elämään lainanotolla ja sen myötä  alkaa olla monessa taloudessa piikit kiinni, ulosottomies ovella tai sinnitellään satasella kuussa, että saa velat maksuun. Lainanantaja eli pankki alkaa yhdelle jos toiselle nuukaksi. Lisääntynyt velka on pakottanut pankit jo epäämään taloyhtiöidenkin remonttilainoja ja alentunut tulotaso vaikuttaa myös pienyritysten lainahakemuksiin negatiivisesti. Raha alkaa loppua. Koko kapitalismi alkaa yskiä ostovoiman kadotessa. Orvon neuvo on kuitenkin sama: säästetään lisää.

Tuskin sitä kukaan olisi arvannut että tämä säästöpolitiikka johtaa alentuneeseen syntyvyyteen jonka ainakin itse näen mielelläni jonkinlaisena protestina. Miksi tehdä lapsia ja siirtää sama kituutus seuraavaan sukupolveen kun voi kerralla tuhota tälläisen kansan?

Nämä ovat asioita joita harvat syvällisesti ymmärtävät. Ei se mikään salaisuus ole, että  kokoomus ja Orpo istuvat seuraavassakin hallituksessa ja jatkavat säästökuurilla joka pahentaa pahentamistaan syntyvyystilaa. Puhuvat korkeintaan maahanmuutosta aivan kuin olisi joku ratkaisu vaihtaa kansa toiseen. Ja ihmiset äänestävät kuten ovat aina äänestäneet – oman sukupuuttonsa puolesta.

Sen luulisi käsittävän että hyvinvoinnin alasajo on se juttu joka heiluttaa itsekunkin perusturvallisuuden tunnetta joka näkyy lapsettomuutena. Joskus kyllä kuulee että hyvinvointi olisi alhaiseen syntyvyyteen syynä mutta sellaiset eivät valitettavasti ymmärrä koko asiasta mitään. Jossain agraariyhteisössä suuri lapsikatras nimenomaan on se perusturva itsessään mutta länsimainen yhteiskunta on hivenen monimutkaisempi. Ainakin se edellyttää ne puitteet jotka vaaditaan säälliselle tasolle joissa voi jälkipolveakin ajatella ja jos se puuttuu, puuttuu kaikki muukin.

Sipilän hallitus ja sen valtiovarainministeri tosiaan onnistui tekemään historiaa. He jäävät historiaan miehinä jotka tekivät  maalleen isomman vahingon kuin mihin edes vuosia kestänyt Jatkosota kykeni isoine tappiolukuineen.  Rehellisesti sanoen, en usko SDPn kykenevän kelkkaa suuntaamaan uudelleen, vaikka se olisi ehdoton pakko jos meinataan olla kansa vielä ensi vuosisadallakin.

Jukkis
Gravatar
Hohhoijjaa
Jos joskus tuottaisit originellia tekstiä eikä aina toisilta kopioitua. Niin ja lähde näissä kopiointihommeleissa on myös se must.
Gravatar
Hart
En tieda onko koyhyys estona lisaantyvyydelle vaiko onko se kunnianhimo. Suomalaiset hyvin koulutettuna kansana jolle televisio on tuonut vision ja vapaat rajat mahdollisuuden eivat ehka halua tehda lapsia ennenkun se tietty paikka on elamassa saavutettu. Sen sijaan koyhissa maissa tai koyhissa perheissa kun nahdaan etta nyt on paasty siihen omaan juttuun alkaa lapsien teko.

Voin olla vaarassa mutta eurossa olon myota puuttuu rahapolitiikasta muutama tarkea vipu.
1. rahaa ei voi printata, eli valuutan arvoa laskea mika olisi suomen kilpailukyvylle elintarkea asia. sen sijaan suomen talousjaama on aina negatiivinen johtuen korkeista palkoista seka tyo eduista.
2. korkoja ei voi nostaa eika laskea
jaljelle jaavat saastaminen seka veroilla leikkiminen.

Toinen surkea juttu on ympariston suojelu. Eli ymparistoa pitaa suojella, mutta sellaisia saantoja ei saa laittaa milla estetaan omassa maassa teollisuus ja sitten tuotetaan tavarat maissa missa ei ole vastaavia ymparisto saantoj

Gravatar
Super-electric
Tyhmää kansaa on niin helppo huijata.. On se vaan käsittämätöntä että nämä köyhyysrajalla kituuttavat eivät tajua omaa parastaan ja äännestäisi EUsta pois haluavia puolueita. Viime eduskuntavaaleissa EUn vastustajat saivat 0,4% äänistä. Käsittämätöntä.
Gravatar
Orvon huokaus
Orpo piruparka, Sursillien jälkeläinen toimii kuten Sursillien Snelmanni, virkaa huonosti hoitavana kuvittelee olevan ylevää hävittää kansa, joka Orvonkin palkan maksaa. Luulisi tälle olevan kunnian arvoista lisätä hyvinvointia. Mutta ei, tyhmästä päästä kärsii koko miehen kroppa.

Lapsikato tietää myös kurjia päiviä huostabisnekselle. Kohta ei ole kaapattavia mistä ottaa. Tämäkin on yksi syy hyysätä ulkomaan tuontia jolla tekohengitetään järjestelmää.

Gravatar
juppe
Toi on jo niin hillitöntä, että sä voisit perustaa uuden protestipuolueen niille, jotka ei löydä nykysistä tarpeeks protestia.
Gravatar
Juhnu
Yhden lapsen kasvatusaika 18 ikävuoteen asti on n.130 000e,- Sivusta seuranneena sen jälkeen kulut voi vielä kasvaa, kun pitää elättää lapsenkin perustama perhe, vaikka lapsilla olisikin suht. hyvä palkkainen työ. No omakotitalon rakentamiseen nykypäivänä tarvitsee min. 350 000e,- Tämän hetken mummuilla ja papoilla on säästöjä yms. muuta omaisuutta - nuukia kun nämä isot ikäluokat pääsääntöisesti vielä olivat. Nykyisten nuorten on turha odottaa taas avustusta tulevilta mummuilta ja papoilta. Kyllä raha tulee olemaan vielä tiukemmassa tulevaisuudessa. Toki nykyajan elintasoa voisi ihan hyvin laskea - todella paljon turhaa kulutusta on.
Piilota kommentointilomake