Ei uskoisi että keskellä talveakin voi megaliitteja bongata. Tai ainakin omata sellaisesta vahvan epäilyksen. Mutta tarkastellaan nyt yhtä potentiaalista joka on ehkä ollut tai sitten ei. On ollut nimeltään Ketunkivi ja sijaitsee Hämeenkyrön Sasissa.Pakko oli oikein topata. Muija sano että tossa on joku muistolaatta ja minä siinä sitten pyörittelin historiantuntemustani että mitä ihmeen muistolaatan arvoista täällä mukamas voisi olla? Ollaan saapumassa Sasin kylään Pinsiön suunnasta. Tälle erikoiselle reittivalinnalle ei ollut muuta syytä kun kirkas aurinkoinen päivä ja meidänhän teki molempien mieli vetästä pienet sunnuntaiajelut. Ja noi Pinsiön seudut on suht lähellä Tamperetta mutta myös niin mettäkulmaa kun olla ja voi.

Joten kun toppasin tiensivuun arvuuttelin että onkohan joku vanha mestauspaikka, kapinavuoden juttuja tai saattaahan se liittyä Nuijasotaankin. Lähellähän tapettiin siinä kahinassa talonpoikia ettei tosikaan, mutta ei niistä mikään tuntunut uskottavalta.

Kivi kertoi että siinä on ollut jokin Ketunkivenä tunnettu ikiaikainen palvontakivi. No sehän herättää kyllä mielenkiinnon se. Kyltin mukaan on räjäytetty tienhoidon tieltä joskus 30-luvulla ja siinä kaikki. Koetin sitten netistä kattella miltähän alkuperäinen kivi olis näyttäny muttei ole kukaan tarpeelliseksi sellaista esitellä julkisesti. Eikä itse kivestäkään ole kuvausta, ketunkivi kylläkin nimenä ilmentää, että siinä on saattanut olla jokin kolo, kenties salaman halkoma lohkare tai muuten vaan omata alustan. Toisaalta sellaisia kiviä on sitten mettät täynnänsä eikä ne ole maininnan arvoisia, joten miksi tämäkään. Museovirastokin epäilee että se on saattanut vaan olla jokin vanha rajakivi ja jos näin on, niin ne on ihan luontevaa nimetä.

Kuva0725
Paljonpuhuva teksti ...

Toisaalta se voi olla myös megaliittikivi kaukaa kaukaa aikain takaa. Niiltä ajoilta kun ympärillä loiski avomeri. Kattoin sitten että se olisi ollut pohjoisin tai läntisin piste Kivikeskun kokonaisuudessa. Sen viimeisin luoto Soppeenharjun saarijonossa.  Siihen jos mihin olisi luontevaa rakentaa megaliittikivi, yhden tai kolmen irtojalan varaan koska siitä eteenpäin ei ole sitten mitään muuta kuin loputon avomeri. Karttaohjelma ei kylläkään tunnusta sitä luodoksi. Tiettävästi ylimmän rantaviivan raja olisi ollut 160m merenpinnasta ja tämä nyppylä sijaitsee alueella joka on 140m merenpinnasta. Nyppylän korkeus asian ratkaisee, mutta jos sanoo sen antavan n. 15 metriä lisää korkeutta, on hyvin mahdollista että se on nippa nappa noussut merenpinnan yläpuolelle silloin 9600 eaa.

ketunkivi
Ketunkiven sijainti silloin kun Suomea ei vielä ollutkaan.

Rajakivi se onkin mutta vähän toistenlaisten rajojen. Merimerkkikiviksi olen näitä sanonut ja kirjassani taisin tuoda esiiin, että merimerkkikivet tehtiin aina pohjoisimpaan luotoon tai niemennokkaan. Ehkä tämäkin on aikanaan sellainen olla, vaikea sanoa näkemättä alkuperäistä kiveä. Varmaa on vain että kun uudisasukkaat tulivat paikalle 9000 vuotta myöhemmin, he ymmärsivät vaistomaisesti sen merkityksen.

Sellainen tarina. Tai pikemmin epäilys. Kuvio Kivikeskun alueesta tuppaa täydentyyn koko ajan ja olen jopa siitäkin suhteellisen varma että Soppeenharjun saariketjua parempaa paikkaa ei olekaan hylkeiden polskia, Nokian Seinävuoren saaren lintujen munia joten on aika varmaa että hyvä ruokavarastohan se on ollut näille muinaisille asukeille.

Jukkis  
Gravatar
Stadin Eka
Stonehenge viidakossa
https://youtu.be/TrdVq8KooG8?t=464


Gravatar
Stadin Eka
Stonehenge amerikassa

https://youtu.be/JvB2N4ZacqY?t=85

Gravatar
Super-Electric
Kettukivi..
2 m korkea kivi jossa istuimen tapainen. Kettu piti siinä käräjiä. Ohikulkijan piti sitä kumartaa.
Vieressä asui Ketunkiven Marjaana.. parantaja.

Gravatar
Stadin Eka
Kolme aluskiveä->

http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/12/astro-teologia-osa-4-pyha-kolminaisuus.html

Gravatar
Stadin Eka

Hmm..dolmeneita kolmella jalalla...

http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/02/muinaiset-viisaat-osa-4-kivikehat-ja.html

Gravatar
Antero
Siinä näyttää olevan tipulintie ja nykyinen tiestö noudattaa samaa linjausta.

Susi Sasi,, Sasi Susi... Sasin talon lähettyvillä on tai oli susikuoppa jonne 1800 luvulla putosi melkoinen mutta epämääräinen peto ja joka surmattiin. Hämeenkyrössä susien kerrottiin muutaman vuoden aikana vieneen ja surmanneen lukuisia lapsia.

Gravatar
Stadin Eka
Huomaa spiraalit vs jatulintarhat. Kunpa Suomesta löytyisi yksi Venus mutta ainakin taidokas hirvenpää.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Huittisten_hirvenpää

Gravatar
Stadin Eka
Tässä yksi salapoliisi on selvittänyt merenkulkijakansan arvoituksen ja sopii erinomaisesti kivenkäsittely taitoihin->Cro-Magnon, huikea yhtälö.

http://grahamhancock.com/phorum/read.php?1,1084050,1084050

Piilota kommentointilomake