Tiistaina julkaistun Pisa-kokeen tulokset kertovat, että suomalaiset pojat pärjäsivät tyttöjä huonommin ongelmanratkaisua keskustellen arvioinneissa tehtävissä.
Tytöt ovat kirineet poikien ohi myös muilla Pisa-tutkimuksen osa-alueilla ja huoli poikien lukutaidosta on noussut otsikoihin. Miksi juuri pojat?Ylläoleva on suora sitaatti Iltasanomien uutisesta, osittain siksi etten viittiny laiskuuttani muokata sitä sen kummemmin. Mielestäni tässä uutisessa ei ole mitään kummallista, se vain näyttää tilastollisesti sen minkä kuka tahansa on voinut nähdä jos vain on halunnut. Syykin on hyvin selvä; miehet – pojista alkaen – nyt vaan sattuvat olemaan vähän tyhmempiä. Ei ehkä imartelevaa mutta totta kumminkin.

Nuorilla pojilla tietenkin asiaan vaikuttaa myös hormonaaliset kuviot, eli tämä kuulu testoserostiini – vai miten se kirjoitetaan – joka pakottaa rämäpäisyyteen,  holtittoman itsetuhoiseen käytökseen ja siihen että sitä on kaikkialla muualla paitsi nenä  kirjassa. Omasta puolestani en tähän sano mitään koska en ole aikanaan itsekään koulunpenkkejä kuluttanut mutta silloin elettiin aikaa ettei sillä ollut väliäkään koska silloin töihin pääsi heti ilman mitään dokumentteja. Vain sen olen elämässäni oppinut jonkinlaisena elämänviisautena, että jokaisen on hyvä osata edes jotakin. Ihan sama mitä, kunhan osaa edes jotakin. Ei sillä, että itse osaisin mitään mutta toimimpahan varoittavana esimerkkinä miten elämäänsä ei olisi kannattanut elää.

Tähän voisi tietenkin lisätä poikien puolustukseksi että koko koulutusjärjestelmä on suunniteltu tytöille joilla ikäprosessi ei muodosta niin isoja kynnyskysymyksiä, ja poikien kannalta systeemi on epäoikeudenmukainen. En silti lähde päätä silitteleen.

stupid man
Älykkö valmistautuu esittämään mielipiteensä...

Jonkinlaisena bloggarina – ennen kuin sain niistä kaikista lemput – opin että sanoo mitä vaan, siellä oottaa aina sellaiset 5-10 hengen miesryhmä joka on vastakkaista mieltä. Vastustamisen syyt tuntuu aina olevan se sama eli maailmankatsomuksellinen arvopohja. Tämän takia itse kirjoitusta ja sen asiapuolia ei ruodita, tai sitten ovat oppineet että olen synnynnäinen väittelijä, jonka kanssa ei kannata alkaa asiapuolella. Sen sijaan kaikenlaista mölinää, vittuilua, pilkkaa, henkilöön kohdistuvaa vittuilua ym piisasi ja kun koetin ees näistä viritellä jotain, pakenivat takavasemmalle. Joku puuropää  joka oli tottunut antamaan viimeisen sanan, teki mun kanssa sen virheen että alkoi sananuottasille ja eipä aikaakaan kun olin sen jutut motittanut ja murskannut joka teesin yksitellen ihan kuten Heinz Guderian opetti. Kostoksi se sitten teki ylläpidolle ilmiannon jostakin sopimattomasta lauseesta tms. ja koska – valitettavasti – ylläpitokin koostuu poikkeuksetta miehistä, ei ne tarkista ilmiannon perusteita vaan poistelee kirjoituksia tai antelee kirjoituskieltoja mielivaltaisin perustein, on seurauksena lopullinen porttikielto.

Jos jotain näistä retkistä oppi, niin se on se, että on turhauttavaa vääntää juttua tyystin typerälle yleisölle. Mulla jäi tästä miessakista mielikuva että niiden maailmankuva on äärimmäisen rajoittunut, putkiaivoinen ja kyseessä on lähinnä lauma typeryksiä  jotka melskaa kaikenlaista kuin jättimäiset lapset. Jos miehet on tämän otannan perusteella keskivertoa tyhmempiä niin pakkohan se on päätellä että ne on olleet tyhmiä jo nuorista saakka. Aika selvää että nuorena ei ole hankittu hyvää yleissivistystä joka tarjoaa älyä kehittävää G-faktoria myöhempään käyttöön. Nämä kaverit ei ole kuluttaneet aikaansa klassisen kirjallisuuden parissa.

Toisaalta on oltava rehellinen että naisetkin alkaa tyhmeneen ihan silmissä vaihdevuosien aikaan. Ei uskoisi mutta jossain kohtaa myös naisilla on ikä, jolloin niiden älykkyys jäykistyy. Tämä on kumminkin vielä pientä sen rinnalla että vastakkainen sukupuoli on tyhmää koko ikänsä kohdusta hautaan.

Okei, tämä kuulostaa ylimieliseltä vuodatukselta mutta onko se nyt sitten ihme että Pisa- tutkimuksen mukaan pojat ovat kykenemättömiä ratkomaan ongelmia yhteistyöllä kun miltä tahansa blogialustalta voi todeta saman? Näin mediamaailman keskellä on oppinut senkin että puhtaat provoheitot tai avoimet propagandat tuntuvat osuvan ja uppoavan paremmin miesväestöön. He eivät tunnu oppivan että  mitä enemmän tunteita joku uutinen herättää, suoranaista pöyristystä, sen varmemmin se on joko provokaatio jossa jokin on irrotettu asiayhteydestään, tai sitten silkka valeuutinen.

Jukkis
Gravatar
Juhnu
Johtopäätös: Äänestetään nuorehkoja naisia eduskunta täyteen.
Piilota kommentointilomake