On tullut messuttua aikas paljonkin äärioikeistosta joten tasapuolisuuden nimissä arvostellaan vasemmistoa jolla on riesanaan paha ja tulehtunut mätäpaise nimeltään varisverkosto ja johon ei oikein kukaan halua eikä uskalla tehdä pesäeroa ennen kuin tapahtuu jotakin vakavaa. Aina kaiken vakavan ei tarvitse olla mikään pöyristyttävä ilkivalta tai väkivaltarikos vaan se voi olla vain yhteiskunnallisen ilmapiirin myrkyttäminen tai kulttuurisuuden taannuttaminen.


Nettitieto joka tuossa osui silmiini kuuluu että Kari Peitsamoa pitäisi boikotoida ja olla päästämättä häntä Ämy-rockiin. Oli twitter-viestissään todennut monikulttuurisuuden olevan toimimatonta ja sen sanominen vei miehen välittömästi Varis-verkoston silmissä natsikerhoon. Asiaa ei kohenna että Peitsamo on tunnettu julkikommunisti ja ollut moneen kertaan SKP:n vaaliehdokas. Samalla tavalla voisin todeta että  Ämy-rock on yhtä kuin Kari Peitsamo. Tähän on taas menty. Pelkkä monikulttuurisen politiikan kyseenalaistaminen voi tuottaa ammattimuusikolle vaikeuksia. Tämähän on nähty aikanaan Tero Vaaran kohdalla. Voin sanoa tässä ja nyt, että oikeassahan herrat tietenkin ovat. Monikulttuurisuus on todellakin toimimatonta yhteiskuntapolitiikkaa ja sen sanominen ei tee minusta edelleenkään minkäänsortin rasistia tai oikeistolaista.

peitsamon kari
Ollakseni aivan rehellinen, en näe tässä mitään rasistista tai äärioikeistolaista kiihotusta. Pikemmin se on hyvä kannanotto p a k o t e t u s t a yhteiskunnallisesta arvosta joka ei välttämättä ole toimiva ja johon sisältyy laajempi huoli. Ilmassa alkaa olla selkeää väärinsanojien - tai väärintulkittujen - sensurointia ja ajojahteja. 


Tätä vainoa on tapahtunut jo pitkän aikaa.Sen taustalla on Antifana tunnettu ylikansallinen ja taatun marxilainen anarkistiryhmittymä. Meillä sen versio kulkee Turun varis-verkoston nimellä. Paljon sitä on koetettu nivottaa Vasemmistoliiton sisuksissa olevaksi salaiseksi ryhmittymäksi, tai ainakin keskinäisiksi sisarjärjestöiksi. Poliittisella kentällä anarkisteilla ja vasemmistolla ei ole juurikaan yhteistä säveltä. Tietenkin variksille on tästä propagandaetu ja he ovat pyrkineet tietoisesti luomaan tätä mielikuvaa. Edellinen vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ilmeisesti haistoi tämän että hänen seuraansa pyrkii samaan valokuvaan ryhmä tunnettuja anarkisteja ja rettelöitsijöitä tai marsseilla ym Arhinmäen selän taakse pyrittiin kiikuttamaan jotakin anarkistien punamustaa banderollia ym. Selvää on että sellainen kuva leviäisi varsinkin oikeistopiireissä kulovalkean tavoin. Tosin on tunnustettava että Arhinmäellä oli tässä asiassa silmät selässäänkin ja osasi väistää kaikki ansat, vaikka muuten esiintyi mitä epäilyttävimpien tyyppien seurassa ja teki julkisesti kaikenlaista tolkutonta.

Sen sijaan seuraajansa Li Andersson astui tähän miinaan. Puhutaan tietenkin taannoisesta Turku Saatanalle – hevikeikasta joka sai varikset niskaansa. Keikkajärjestäjä haki keskusteluyhteyttä ja välikappaleeksi suostui Li Andersson, osittain varmaan siksi, että Turku on kuitenkin pieni paikka. Tämä oli Anderssonilta harkitsematon veto ja se maksaa hänelle poliittista epäsuosiota vielä pitkään. Anderssonin ei pitäisi olla missään tekemisissä anarkistien kanssa, ei edes epävirallisesti. Politiikon pitää osata vältellä niitä yhteyksiä kuin ne olisivat joku mafia. Samassa valokuvassa hymyileminen jonkun Donin kanssa ei tee kenenkään uralle hyvää.

Ilmiö on siis sama kuin politiikan toisella laidalla ja siihen jännitteeseen mikä on vaikka Perussuomalaisten ja PVLn välillä. Soinin hallitukseenmenon aikaan äärioikeisto lähti Persuista mutta Halla-ahon tultua puheenjohtajaksi, hänestä alettiin leipomaan MV-sivuilla äärimielisten puhetorvea. Halla-aho oli vaikeassa paikassa, koska pesäeron tehdäkseen hänen olisi pitänyt tuomita äärinatsit ja pian myös rasismi kokonaisuudessaan – ja pettää kaikki äänestäjänsä. Ovelasti hän puhuikin asian sivusta mainitsemalla jotakin MV-lehden venäjäkytköksistä jolla teki suoran pesäeron ja ilmoitti ettei ole samaa sakkia mutta ei kuitenkaan syönyt omaa agendaansa. Vasemmistoliitolta on tämä pesäero vielä tekemättä.

rattus
Kun nyt Ämy-rockista puhutaan.... olisko vuosi 1984? Rattus taustalla? Oliko Peitsamo täällä tällöinkin?


Voidaan luetella paljon konsertteja ja esiintyjiä jotka varikset ovat saaneet kaadettua. Pelästyneet keikkajärjestäjät, soittopaikkojen omistajat ovat yleensä tanssineet tämän pillin mukaan ns. imagosyistä. Tämä on tietenkin ruokkinut varislaisten boikottivaateita. Nämä ovat levinneet hevimetalli-boikoteista jo tavallisiinkin tapahtumiin kuten jonnekin Helsingin kirjamessuille, kauhu-con tapahtumaan tai jopa legendaariseen Lumoukseen, josta viime kerralla jäi tämän takia paljon väkeä pois. Luonnollisesti tapahtumajärjestäjät eivät ole suorassa vastuussa vaan näitä järjestetään yleensä kaupunkien ylläpitämissä kiinteistöissä. Nehän ovat aikaa sitten antaneet säädäöksen etteivät suvaitse äärioikeistolaista kiihotusta tiloissaan, ilmeisesti ajatellen ettei niitä kukaan valvo. Varislaiset kuitenkin valvovat ja periaatteessa kunnansihteerin tai –lautakunnan kädet ovat sidotut, ja samalla se velvoittaa tapahtumajärjestäjää eli vuokralaista. Kaikki aseet ovat anarkistien käsissä jotka saavat paljon kaadettua vain muutaman sähköpostin avulla.  Mikä parasta heidän kannaltaan, se ei ole edes millään muotoa rikollista toimintaa. Kuka tahansa saa kirjoitella maileja.

Nyt eletään jo selkeää ylilyöntien aikaa. Tyypit joilla on jokin vääränlainen T-paita,  tai joka on sanonut jotakin tyhmää jossakin, alkaa olla vaaravyöhykkeessä. Tapahtumajärjestäjät eivät kaipaa skandaaleita tai viimehetken peruutuksia joten panostavat epäpoliittisiin,  hajuttomiin ja mauttomiin tapahtumiin  jossa neutraalius on valttia. Kulttuurinen tarjonta väenväistämättä kaventuu, ohentuu ja muuttuu värittömäksi.

Suomalaiselle yhteiskunnalle on luonteenomaista että jonkin tietyn turbulenttisen voiman, kuten nyt vaikkapa MV-lehden vihanlietsonnan voi aina katsoa menevän äärimmäisyytensä ja sen jälkeen nousee sen vastavoima, joka sekin menee toiseen äärimmäisyyteen kuin heiluri ikään. Nyt mennään siis pienenpienen anarkistijoukon ehdolla.

Tulevaisuutta varten ehdotan että  olisi suunnattomasti yhteiskunnallista ilmapiiriä rauhoittavaa, jos vasemmistoliitto selkeästi irtisanoutuisi anarkisteista, tapahtuma- ja keikkajärjestäjät lakkaisivat yksissä tuumin olla välittämättä poliittishenkisistä painostuksista ja ennenkaikkea että Peitsamo saa vastakin todeta kritiikkiä monikulttuurisesta yhteiskunta-agendasta sillä jokaisella on, ja pitää olla, kritisoida, kommentoida ja julkituoda  yhteiskuntakritiikkiä.

Toinen miksi tämän tein on tietenkin se eittämätön tosiasia, että kun ostin takavuosina tapletin, latasin siihen ensitöikseni vanhoja Kari & Ankkuli –kipaileita ja täytyy sanoa ettei sitä ole muulla musiikilla tarvinnut sitten täyttääkään.

Jukkis
Gravatar
lol
Lol, se että sanotaan että ammuskelu onkin maahanmuuttajien vika eikä ampujan ei oo rasismia vai?
Gravatar
juppe
Nää on nyt siirtyny venäjätrollien vainoomisesta täysmittasiin vainoihin. Kaikki vaalivaikuttaminen pitäis ilmiantaa Ylelle, joka päättää itte mikä on pahuutta ja mikä ei.

https://yle.fi/uutiset/3-10640863?fbclid=IwAR0We1lwZMG-w864WXxQiOmCEHTOjDJa9hA_hn9o8p3_uDYOJIZDACARdXM

Piilota kommentointilomake