× Arkeologit-keskustelussa tutkitaan Suomen muinaisuutta, historiaa ja vähän muutakin.

Muinainen Salon (Saulin) ja Taavin (Davidin) kuningaskunta

Lisää
07.05.2022 00:15 - 13.05.2022 12:12 #49888 : Storyan
Toponymiaa, arkeologisia löytöjä ja muinaisia kirjoituksia kuten Rigvedaa apuna käyttäen hahmottuu arjalaisten sakaheimojen 1000BC kuningaskunta nyk. Suomen alueelle.  
Kuningaskunnan ydinalue kartoitettiin (´janattiin´) heksagrammin muotoon, mutta se oli kuitenkin huomattavasti laajempi ja sillä oli yhteydet myös Ain Daraan Lähi- itään. Rigveda, mikä luetaan ´Rikaveet´ (loppu - ´a´ on palatalisaatio) kertoo tästä kuningaskunnasta todennäköisesti itse Salon (´Saulin´) kirjoittamana. Rigvedassa mainitaan Ain Tara ja Ain Taraja, mikä oli tämän pohjoisen, muinaissuomenkielisen  saka- kuningaskunnan nimi. Aittoo liittyy asiaan.

Janakkala sijoittuu Taavinkylästä lähtevälle janalle ja alueen ympäristö oli tuohon aikaan merkittävää. Janakkalan nimi juontaa todennäköisesti tuolta ajalta. Siinä on ´jana´ ja kala, mikä tarkoittaa linnoitusta tai täkäläisittäin linnavuorta. Niitähän Janakkalassa riittää. 

Aihe on todella laaja, mutta tässä alkuun heksagrammi. 

 

 Ja tässä artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisemmin kuningaskunnasta.
archaeologyhistorylinguistics.blogspot.com/2021/12/king-davids-ancient-kingdom-and.html

Translitteroitua Rigvedaa
archaeologyhistorylinguistics.blogspot.com/2022/05/king-saul-s-and-king-david-s-ancient.html

Nykyinen täälla ´suomalaiseksi´ nimitetty populaatio on siis aivan eri kansaa. Tään kyseisen kuningaskunnan perustivat ja sen asuttivat R1a- arjalaiset, muinaissuomenkieliset sakat. Mukana oli myös joitain J- ydna- tyyppejä. En kaipaa tähän ketjuun yhtään N1c- mongoloidi- spämmääjää, aihe liittyy ainoastaan R1a- linjaisiin.

En ehdi kahlaamaan mm. kivet- ketjua, mutta tarvitsisin infoa ja kuvia ns. profiilikivistä, jos joku on sattunut sellaisia näkemään jossain. Ja mitä tahansa ´ley- linjoihin´ tms. liittyvää varsinkin heksagrammi-alueelta.

 

Tässä on ns. profiilikivi. Siinä näkyy miehen profiili, mutta maastossa kyseiset profiilit ovat horisontaalisesti, ns. makaavassa asennossa. Laitan myöhemmin lisää kyseisenlaisia hautakivi- kuvia ketjuun. Tuon miehen hautamuistokivessä on myös kirjaimia kuten X ja ristinmuotoinen kirjain. X esiintyy eri paikassa vaaleampana ja isompana, se on todennäköisesti heimotunnus eli, jos pronssikautta, niin T mikä viittaa tanen (Dan, Danai) heimoon. Nämä olivat tunnettu merikansa 1200- 1100- luvuilla eaa. ja vaikuttivat pronssikauden valtakuntien romahdukseen ja rautakauden alkuun Välimerellä. Avestan tekstissä mainitaan mm. merireitti Danai ja se, että danait ostivat maata Akaan takahaasta. Tämä kyseinen Salon ja Taavin kuningaskunta perustettiin merikansojen " vallankumouksen"  jälkeen 1000BC. 

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 13.05.2022 12:12 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.05.2022 08:24 - 28.07.2022 21:50 #49889 : Storyan
Vaikuttavin profiilikivi sijoittuu Tavastian muinaisen Epran vainion alueelle. Tässä on oletetusti Salon eli ´Saulin´ hautamuistomerkki. Heksagrammin länsiosassa esiintyy samantyyppinen, mutta pienempi ja se näkyy edellisessä kuvassa.

 
Tässä horisontaalinen profiili näkyy vertikaalisesti.

Tämä oli todennäköisesti vainio, minkä ´Aabrahamin´kerrotaan ostaneen jälkeläisilleen hautausmaaksi. Se on Epran muinaisen ylänköalueen tai kaupungin sekä linnavuoren välissä/ vieressä. Muinaisen ylänkökaupungin alueelta paljastui myös uudentyyppinen tai ei aiemmin tiedetty pronssikautinen hautaustyyli:  Polttohautaus pronsseineen on sijoitettu megaliitin päälle. Tämäntyyppistä hautausta esiintyy joka puolella tään ydinalueen ympäristössä, ei vain ylängöllä. Museoviraston Määränen luokitteli kyseiset megaliitit ja hautamuistomerkit jääkauden aikaansaannoksiksi tai1900- luvun järjestelyksi. Anyway, pari tällaista hautausta on ilmoitettu Museovirastolle. Ei ole tietoa, ovatko kyenneet saamaan mitään ajoitusta tai muuta tutkimusta hiilistä ja pronssijäämistä. Joissain tapauksissa miekan kärjen tyyppinen esineen katkelma on poltettu ja sijoitettu polttohautaan mukaan.

Epra- paikkakunta löytyy Virostakin, Viljandista ja samalla alueella on myös Sakala ja Arjadi (Arjalainen) paikkakunnat. Nämä muinaissuomenkieliset tai finnoarjalaiset R1a -heimot todellakin perustivat nyk. ´Suomen´alueelle kuningaskunnan. Populaatio oli silloin eri, eikä N1c- linjaa esiintynyt muinaisdna-tutkimusten mukaan ollenkaan. 

Salo eli henkilö jota oletetusti iso hautamuistomonumentti kuvaa, kirjoitti todennäköisesti ainakin  Rigvedan alun. Salon vaimo oli Homa, Raamatun ´Ahinoam´. Itä- Suomessa on paikat Homaniemi ja Sarvisalo suht lähekkäinen. Sarvisalot muodostavat tietyn koordinoidun alueen, todennäköisesti olivat Äänisen kuparin myynti- tai jakopaikkoja. 

Niin, että ilmoitelkaa ihmeessä tähän ketjuun, jos näkyy tuontyyppisiä profiilikiviä jossain. 

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 28.07.2022 21:50 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.05.2022 09:09 - 28.07.2022 21:51 #49890 : Storyan
Niin joo, linnavuorella Tavastian ydinalueella on vielä mm. tällainen profiilikivi. Se on oletetusti Jonan/ Jonajan/ Jonathanin, Salon pojan hautamuistomerkki. Kuten kuvasta näkyy, se on erittäin paljon samantyyppinen kuin oletetun Salo- Saulin hautamonumentti, profiili horisontaalisesti.

 

Siellä on myös jotain kirjoitusta ja muuta yksityiskohtaa. Tämän kiven toiselle sivulle on muotoiltu oletetusti Taavin/ Davidin muotokuva. Raamattu kuvaa Jonathanin ja Davidin läheisiksi, hyviksi ystäviksi ja tämän muistomerkin perusteella näin on tosiaan voinut olla. Nää on teoreettisia kytkentöjä, mitkä lähempi tutkimus kumoaa tai osoittaa todeksi. Mutta kaikki natsaa kokonaiskuvaan.

  
´Jonathanin´ hautakiven toiselle sivulle on muotoiltu miehen muotokuva, mikä voi olla Taavin-Davidin. Hieman toisesta kulmasta siihen muodostuu naisen muotokuvaveistos, mahdollisesti Taavin vaimoa esittävä veistos. Tämä miehen veistos tosin voi esittää esim. tietäjä Nahaakin, mikä Raamatussa on mainittu profeetta Nathanina. Rigveda kuitenkin mainitsee päävaka Nahan. Tietäjä tai profeetta oli vaka noihin aikoihin. Kalevalassa mainitaan vaka (vanha) Väinämöinen, mikä tarkoittaa ´tietäjä Väinämöinen´. Luulen kuitenkin, että tässä on itse Taavia esittävä veistos, koska samannnäköinen maataideteos löytyy Kuninkaankosken läheltä, 100 km Satamaasta. Sinne meni yksi ns. satajana.

Muistan yhden valtavan profiilikiven erään rautakautisen kalmiston yhteydessä. Kuva oli Ulla Moilasen ottama, mutten löydä mistään sitä artikkelia kuvineen nyt. Monumentin koko oli "Sauli-Salon" luokkaa. Sitä ei tosin mainittu mitenkään kuvatekstissä ja artikkelissa. Yleensäkin, monumenttien ja hautakivien tutkimus on todella alkeellista nykyisten ns. asiantuntijoiden taholla. Kuitenkin vastaavuuksia löytyy jalkakivistä profiilikiviin ja wielbarkkiin. Määränen luokitteli Tavastian wielbark-vaikutteiset paasimuodostelmatkin jääkauden tekeleiksi. 

On ihan yleisesti tunnettua, että tutkijan tausta ja geeniperimä vaikuttaa tutkimukseen ja sen tasoon. Olenkin päätynyt siihen, että metsästäjäkeräilijätaustaisilla on jotenkin vajaa hahmotuskyky, kognitiivisten kykyjen puutetta, eivätkä nämä sovi ollenkaan arkeologian ja muinaistutkimuksen pariin. Etenkään, kun kyse muinaisen Suomen suhteen on niin erilaisesta, kirjoitustaitoisesta metalli ja mv-muinaiskulttuurista. 

Ei ihme, että muinaiset arjalaiset täkäläiset kuninkaat ja heimot olivat niin arvostettuja Pohjolassa, Salo-Saulista viikinkikuninkaisiin. :) Kirjoittivathan he vedat (veet) ja hallitsivat sukuineen Välimeren alueitakin. 

 

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 28.07.2022 21:51 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.05.2022 09:59 - 28.07.2022 21:56 #49894 : Storyan
Muistan yhden valtavan profiilikiven erään rautakautisen kalmiston yhteydessä. Kuva oli Ulla Moilasen ottama, mutten löydä mistään sitä artikkelia kuvineen nyt. Monumentin koko oli "Sauli-Salon" luokkaa. Sitä ei tosin mainittu mitenkään kuvatekstissä ja artikkelissa. Yleensäkin, monumenttien ja hautakivien tutkimus on todella alkeellista nykyisten ns. asiantuntijoiden taholla.

Luin eilen Laitilan Vainionmäen kaivauskertomusta ja siinä mainittiin, että ´viereisen pellon siirtolohkareet oli räjäytetty´. Voi herranjestas sentään. Nämä ´siirtolohkareet´olivat todennäköisesti pronssikauden asuinpaikan ja hautapaikan monumentteja. Asuttajan polttohautausjäänteet oli sijoitettu ´siirtolohkareen´ päälle poltettuine pronssikappaleineen. 

Mk-taustaiset ovat todellinen vaara muinaisjäänteille, juurikin tunnistamiskyvyttömyytensä vuoksi. Lisäksi Helsingin yliopiston Tuuli Heinosen mielestä muinaisdna-tutkimus tuloksineen on ´rotuteoriaa´ ja apuopettajansa Tia Niemelän mukaan lidarkartoista sopii etsiä vain tervahautoja ja hiilimiiluja. 

Poliisi ja oikeuslaitos ovat samaa kyvytöntä, sivistymätöntä ja alkeellista virkaloisistoa. Kun Määräsestä ja Soinisesta tehtiin rikosilmoitus virkavelvollisuuden törkeästä laiminlyönnistä ja kyvyttömyydestä hoitaa virkatehtäviään, poliisi totesi, ettei tutki, koska ´Museoviraston tehtävä on suojella valtion etua´. Lain mukaanhan Museoviraston tehtävä on suojella ja tunnistaa muinaisjäänteitä. Eli lisäksi ovat keharifasisteja, joille kalmistokin on uhka. Ei jatkoon!

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Viimeksi muokattu: 28.07.2022 21:56 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.05.2022 01:10 - 07.07.2022 23:42 #49896 : Tiera
 

 

 

 

 
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 07.07.2022 23:42 Tiera.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.05.2022 18:21 #49897 : helium2
Ottakaas ny iisisti te kaksi profiilikivi-intoilijaa. Kertokaas sen sijaan miksi joku olis vaivautunut veistämään jostain random luonnonkivestä sellaisen joka näyttää yhdeltä suunnalta kalalta ja toiselta linnulta. Miksei näe suoria kulmia ja taidokasta kivityötä, matemaattisia muotoja vai eikö esi-isänne osanneet veistää kivistä sellaisia muotoja lainkaan? Miksi joku veistäisi jostain kakkapökäleen muotoisesta kivestä sellaisen joka muistutta edelleen kakkapökälettä? Kyllä tarviis konkreettisia todisteita muinaisjäännöksestä ennenku alkaa uhoamaan kokonaisen väestön tuhoamisella, kuten Storyan rakastaa tehdä kun ei tunnu löytyvän sellasta piruparkaa joka uskois hänen juttuja pennin vertaa. Termobaarisin pommein. Huhhuh. Mitä vittua. Ja edelleen tuota rotusyyllistämistä, Storyan hyvä, onko sinulle joku muinaninen geneettinen  perimä nyt niin tärkeä että haluat polttaa kaikki sillat sinun ja kanssasi nykyhetkessä elävien ihmisten väliltä? Mikä on saanut sinut niin täyteen vihaa? Sienet? Viina? Väärät lääkkeet? Miksi vaivaudut edes esittämään näkemyksiäsi esim museovirastolle, olethan nähnyt ettei siitä ole mitään iloa tai hyötyä agendallesi. Ja jos olisittekin oikeassa että about jokainen kivi on jonkun esi-isienne tarkasti muotoilema vieläpä tavalla ettei tavallinen nykyihminen sitä ilman taikasieniä tai henkisen epätasapainon diagnoosia kykene hahmoittaman, niin so what? Mihin te pyritte, te kaksi viisasta tietäjää? Kertokaa ny saatana mikä on totuus, avatkaa ne haudat ja lopettakaa toi turha lässytys jurttaryssäläisistä ja totuudesta. 

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.05.2022 21:22 - 07.07.2022 23:44 #49898 : Tiera
 

 

 

 

 

 
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 07.07.2022 23:44 Tiera.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2022 15:31 - 28.07.2022 22:03 #49905 : Storyan
Kiitti Tieralle hyvistä kuvista ja raatamisesta. Sehän tässä vtuttaakin, että harrastajat joutuvat tekemään paljon töitä, että saadaan tutkimusta vietyä eteenpäin metsästäjä- keräilijätaustaisten hourujen (virka-arkeologien) houraillessa mitä sattuu ja vetäessä mukavasti kuukausipalkkaa. Näiden palkat ja omaisuus pitäisikin ulosmitata arjalaisten suomenheimojen (kalmistollisen mv- metalli- kulttuurin) tutkimusta varten. Aivan samoin periaattein, kuin oligarkkien omaisuus pitäisi ulosmitata Ukrainan jälleenrakennusta varten.

Muinaisuutemme jäljet- kirjassa on osattu eritellä erikseen kalmistokulttuuri ja metsästäjäkeräilijäkulttuurit, mutta siinäkään teoksessa ei eritellä näiden ihmisten etnisyyttä sen kummemmin. Joitain epämääräisiä, löyhiä mainintoja lukuunottamatta. Kalmisto- mv- metallikulttuuri oli R1a ja jossain määrin J sekä mahdollisesti joitain R1b- isälinjaisia. I-ydna oli metsästäjäkeräilijä- kannibaali, aivan eri kansaa ja kulttuuria. N1c ei edes esiintynyt vielä Suomen maaperällä tuolloin. I- ydna omaksui raudankäsittelyn vasta ristiretkiajalla.

Muinaisuutemme jäljet- opuksen mukaan tuolloin ´raudankäsittely yleistyi´. Tällaista epämääräistä p'skaa on professoritasonkin kirjassa.

Arvasin, että joku ilmestyy ketjuun spämmäämään. Omalta osaltani kyse on TIETEELLISYYDEN ja LAINMUKAISEN tutkimuksen tason VAATIMISESTA ja EPÄKOHTIEN esiintuomisesta. 

Mitä tulee noihin Tieran kuviin, niin yllättäviävastaavuuksia, kiitti paljon kun laitoit kuvat. Laitan kuvat ja tarkemman selityksen  ehtiessäni. 


Miksei näe suoria kulmia ja taidokasta kivityötä,

Vastaan nyt tähänkin vielä. Suoria kulmia ja taidokasta kivityötä näkyy ihan lidarkartoissakin suurissa kivirakenteissa. Rigvedan mukaan, kirjoittaja mainitsee, että Ain Daran ´vajaukot´ saivat valmiiksi Ain Daran vajan ja tekstistä saa käsityksen, että siirtyivät pohjoiseen rakentamaan Salon rakennuksia. Myöhemmin tänne rakennettiin todennäköisesti Salomaan/ Salon/ Salomonin temppeliKIN. Itse asiassa tutkailen juuri merovingiaikaisen kylän asumusten ym. rakennusten ja hautojen sijoittumista lidarkartassa näkyvän paikallisen, suorakulmaisen ja - linjaisen kivirakennuksen suhteen. Ja kyllä, on hienoja hautakiviä, joissain heimotunnuskin gootti- W, mikä viittaa vesigootteihin tai vandaali/ vanai/ tane- heimoon. Toisaalla oli muistaakseni riimu V. Myös jäämien rus- klaanin hautakiviä, upeita ym. Laitan kuvia myöhemmin.

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Viimeksi muokattu: 28.07.2022 22:03 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2022 17:52 - 28.07.2022 22:09 #49906 : Storyan
Aika yllättävää, että Tieran kuvien perusteella paikalla on yhteys muinaisen Sakamaan kuningaskunnan Epran muinaiskaupunkiin. Ainakin kolme symbolista vastaavuutta kivimonumenteissa, mitkä voivat tosin olla rautakaudeltakin. Oletin, että Tieran paikka olisi rautakaudelta. Mutta kuitenkin lähellä rannikkoa, arjalaisheimojen  pronssikauden hiidenkiukaiden aluetta ja Maalahden seutua. Se vaan, että siinä tapauksessa Epra oli huomattavasti laajempi kuin vain Tavastian Sakamaan ja Viron Epran Sakalan seutu :). Eprahan oli ´Efraim´, faarao ´Djoser´. Djoser on täysin pseudo nimi, kuten lähes kaikki muin. Egyptin eli tuohon aikaan Kemin nimiväännökset.

Katsokaapas tätä Tieran ´Pukki´- kuvaa toisesta kulmasta.

 

Siihen on veistetty miehen kasvot summittaisesti. Oikealla näkyy linnun pää. Lintumonumentti löytyy muin. Tavastian Sakamaan alueeltakin, kuten myös käsimonumentti. Tieran käsikuvaa suuresti muistuttava, todennäköisesti kivikauden lopun/ Eur. pronssikauden alun käsimonumentti seuraavassa kuvassa.

 
Tässä näkyy hieroglyfimerkki käsi, samantyyppisesti kuin Tieran kuvassa. Tuollainen  käsi oli jokin hieroglyfikirjain, en nyt muista mikä. Se on kenties ollut klaanisymboli.

 

Tässä selvennys. Siinä on lukuisia muita yksityiskohtia, lisäksi jonkin pronssikauden soturin pääveistos siinä alhaalla. Kulmissa on uurnamaiset asettelut, tod. näk. polttohautoja. Museoviraston ilmeisen metsästäjäkeräilijätaustaisen Määräsen mukaan jääkauden tekele tuokin monumenttia. Määränen ja vastaavat originaalin suomalaisen kulttuurin "rikastukset" sopisivat paljon paremmin Siperiaan tutkimaan jurtanpohjia. 


Edit. Paitsi jokin mahdollinen klaanisymboli, käsi- hieroglyfimerkki oli 1. dynastian ´Denin´merkki:

Also used in iconography. Pharaoh Den of the 1st Dynasty used the hand as part of his name: "d + n".
en.wikipedia.org/wiki/Hand_(hieroglyph)

Eli jos tuo käsi- symboli on ollut 1. dynastian faaraon symboli/ nimikirjain, hänellä on ehkäpä ollut yhteyksiä Pohjolan alueelle, mikä ei ole ollenkaan ihmeellistä. Samaa symbolia ovat mahdollisesti käyttäneet hänen jälkeläisensä, joten ajoitusta on vaikea tehdä tuon symbolin perusteella. X- symboli löytyy myös muinaisen Sakamaan alueelta. Senkin ilmoitin Museoviraston, Määräsen mukaan eroosiota. Museovirasto on ilmeisesti suojatyöpaikka mk- taustaisille ja yliopistot samaa sarjaa, mitä tulee arkeologiaan ja kulttuuritutkimukseen.

 
Tässä X-symboli. Tämä monumentti kuuluu samantyyppisten,megaliittien sarjaan, mahdollisesti aseteltu tähtikuvion, Pleijadeksen mukaan. Tää tosin vaatii tarkempaa tutkimista.

Aika hyvin tosiaan tuon X- symbolin suhteen. En ennen tiennyt, että se löytyy myös Astuvan isosta muotoilusta. Se tosiaan sopii hyvin kuvaan, koska Epran joukot ´janasivat´ suoran Ristiinan seudulle. Ajattelin ensin, että tuo Sakamaan Tavastian X on rautakauden goottien (G), mutta jos se on jo myöh- kivikaudelta/ pronssikauden alusta, se tosiaan liittyy näiden Epran ym. faaraoiden koordinoituun Pohjolan asuttamiseen. Nämä olivat nimenomaan ne pronssi- ja rautakauden ´kalmistokulttuurin´ esi-isät ja alullepanijat nyk. Suomen alueella. Nämä ihmiset eivät todellakaan olleet mk- tyyppejä N1c tai  I-YDNA, vaan originaaleja arjalaisia R1a -suomalaisia. 

Vielä yksi esimerkki vastaavuuksista.

 
J- ydna- tyypin muotokuvaveistos

 

Tämä pieni muistokivi on tod. näk. rautakaudelta ja J-ydna - ihmisen veistos. Aivan samaa tyyliä on tuo Tieran veistos. Myös Tavastian Sakamaan linnavuoren alueella on samannäköisen ihmisen hautamuistokivi. Nää muistokivet on tehty niin taidokkaasti, että niistä huomaa jopa sukulaisuussuhteet:) 
Tämä pieni muistokivi sijaitsee merovingi- viikinkiajan kylä- kalmistoalueella, vain muutamia metrejä aloitusviestin profiilikivestä. Se löytyi aivan maanpinnasta, missä näkyy muitakin hautamuistokiviä/ hautoja.

Hautakivet ja muistoveistokset ovat erittäin oleellinen osa finnoarjalaista kalmistokulttuuria, samoin laajat maaveistokset ja muotokuvat kalliotaiteesta tai lidarkartoissa näkyvistä kivirakennuksista puhumattakaan. Kaikki tämä ohitetaan metsästäjäkeräilijä- taustaisten ´arkeologien´ (vttu mikä vitsi) toimesta maakivinä, luonnonmuodostelmina, jääkauden tekeleinä ym. Nää identiteetti- ja kulttuuriparasiitit ovat kerta kaikkiaan kyvyttömiä tutkimaan tai tunnistamaan arjalaisten sakaheimojen eli kalmistokulttuuristen suomenkielisten R1a- heimojen muinaiskulttuuria ja jäänteitä.

Hautojen tutkimisessa minimi on kyetä ottamaan huomioon ja kuvailemaan myös vainajaa esittävä hautamuistokivi ja klaani- tai heimosymboli/ kirjain. Suomessa, johtuen nykyisen väestön pseudosuomalaisesta metsästäjä- keräilijä-, jopa siperianmongoloiditaustasta ( eli näiden jyystöjen raiskaamista siitoksista, samaa, mitä tapahtuu nyt Ukrainassa), edes muistokiviä ei kyetä hahmottamaan. Kognitiivinen arkeologia on aivan olematonta, mutta se on ehdoton välttämättömyys finnoarjalaista, kirjoitustaitoista kalmistokulttuuria tutkittaessa. 

Esim. tuo useassa yhteydessä toistuva X, jos pronssikautinen, on varhaisfoinikialainen T eli tanen/ danainen/ danin heimoa, Raamatussa ´Dan´. Ei tämä ole mitään rakettitiedettä. Netistä löytyy kyllä muinaisten aakkosten kaikki muodot.

Vielä niistä Tieran mainitsemista kaarista tai renkaista toisen silmän kohdalla, että ne vastaavat protosiinain P- kirjainta.
omniglot.com/writing/protosinaitc.htm

Protosiinaita löytyy myös Astuvan kalliomaalauksesta, H- kirjain, mitä ilmentää eräs tikku- ukko-hahmo. Nämä, varhais-foinikialaisen X (T)- kirjaimen ohella viittaavat kaikki varhaiseen pronssikauteen ja kirjoitustaitoisiin muinaissuomenkielisiin R1a- sakaheimoihin. SA- GAZ oli habirun synonyymi, habiru puolestaan ´muinaishebrealainen´. Suomen piru vastaa Kanaan habirua ja hieroglyfien apirua.

www.researchgate.net/figure/A-sign-by-sign-Comparision-betwe...arly-Phoenician-and-Greek_fig3_275949991

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 28.07.2022 22:09 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2022 20:09 #49907 : helium2
Noi teidän kivikuvat ei todista yhtään mitään. Ei niissä oo mitään sellaista joka viittaisi millään tavoin mihinkään muotoiluun joka esittäisi esim kasvoja. Ei symmetriaa, ei mitään. Pelkkää sotkua. Kaaosta. Entropiaa. Normaaleja kivimuodostumia, ajan ja olosuhteiden muovaamaa materiaalia. Piste. 

Jotain pronssia tms vainajaa on tietysti voitu poltella kiven päällä, se on teknisesti mahdollista. Ei siinä mitään. 

Odotan tänne lidarkuvia joissa näkyis jotain konkreettista. Tietty jos haluaa pitää mestat salaisina että saa rauhassa repiä sammaleita niin ymrtäähän sen. 

Dna-jutut on vähän sellasii ettei niihin viitti sanoo mitään mutta yhdessä tuon myrkyllisen uhoamisen ja täysin epäuskottavien kivimuodostelmatulkintojen kanssa ne eivät ikävä kyllä lisää Storyanin uskottavuutta paskan vertaa. 

Mitä tulee Tieran Ainoiluun ja muuhun kryptiseen sekoiluun niin se on sentään laatuaan harmitonta, hän ei ainakaan uhkaile ketään. 

Storyan voisi miettä miten se on häneltä pois jos joku on töissä museovirastossa ja saa siitä palkkaa. On varmasti pahempiankin juttuja kun jotkut vääräuskoiset arkeologit tai  teorioihinsa fakkiutuneet museolaitoksen virkailijat. Ja kannattaisi edelleen miettiä tarkemmin millä tavoin kirjoittelee täällä esim em. ihmisistä heidän omilla nimillään. Jokuhan saattaa esim kiinnostua Storyanin henkilöllisyydestä enemmän kuin se olisi hänelle itselleen terveellistä. Ja varmasti edellämainituilta henkilöiltä tiedustelemalla selviäisi kuka heitä on vuosien ajan häiriköinnyt ja piinannut. Noin originellista tyypistä saisi mahtavaa dokkaria esim. 

Eikö näitä spekulatiivisia  muinaiasioita voi tuoda esille kiihkoilematta, ilman uhkauksia tyhjiöpommeista tai omaisuuden takavarikoimisella tms täysin absurdia perseilyä? 

Tämä ei ole spammaamista. En usko että yksinäinen järjen ja maltin ääni vaikuttaa tässä hulluuden meressä millään tavoin mutta tasapuolisuuden nimissä vähän sitäkin lajia. 

 

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2022 20:24 - 28.07.2022 22:18 #49908 : Storyan
Dna-jutut on vähän sellasii ettei niihin viitti sanoo mitään

Hehe. Ette voi sanoa niihin mitään, ne ovat kovaa, vastaansanomatonta tiedettä. Lisäksi, ne tukevat kalmistokulttuuristen finnoarjalaisten esineistöä ja muuta jäämistöä. Eivät metsästäjäkeräilijät täällä tienneet mitään pronssiesineistä saati valusta, puhumattakaan miekoista tai kupurasoljista. Ne olivat kaikki R1a -suomenkielisten sakojen esineistöä. Mutta, ymmärrän kyllä, että kun olette tottuneet kykkimään aivan toisen kansan identiteetillä ja historialla, faktat tuntuvat kuin apinalta vedettäisiin tikkari suusta tai otettaisiin koiralta luu. On sivistyksen ja ihmiskunnan voitto päästä teikäläisistä eroon. Kissingerin sanoin, " maailmansota on alkanut ja olen iloinen, että se on vihdoin alkanut" yms. Sit te kuvittelette, että Nato tulee pelastamaan rypevän identiteettiparasiitti-olemassaolonne:D Hahah.

Tuosta tuli tosiaan mieleen, vain Museovirastolle annettujen hautakivien ym. sijainnit saivat vain aikaan sen, että nämä tai related  kävivät rikkomassa erään hautakivikokonaisuuden ja olivat iskeneet vieressä sijaitsevaa megaliittia, Määräsen mukaan jääkauden tekelettä. Kaivan kuvan hajotetusta hautakivikokonaisuudesta myöhemmin, kuva jossain arkistoissa. Kävin paikalla myöhemmin, ja kokonaisuus oli todellakin hajotettu. Soiniselle ilmoitettiin lisäksi, että tuon haudan edustalla oli tuohesta ja maa- aineksesta muotoiltu haudanpäällys tai jokin symbolinen olento. Liekö sitten jurttaryssärikastus Soininen itse käynyt ´tutkimassa´ paikalla.

Mutta tosiaan, hautoja tai hautakiviä eivät tuhoa vain ulkomaiset rikolliset, vaan myös tuon suojatyöpaikkaviraston alkeelliset jyystöt. Kävivätköhän kaivelemassa myös Hakolan linnavuoren alueella? Saivat ´syyn´ taas moralisoida ja esittää todellisia muinaisasiantuntijoita. 

 
Tässä kokonaisuudessa on mies, nainen sekä viittamainen kivi edessä. Lisäksi päälle on sijoitettu jokin pieni kivi. Tämä kokonaisuus oli hajotettu.

 

Tässä selvennys kokonaisuudesta. Siinä on tosiaan arjalainen soturi vaimonsa kanssa. Nämä ja muut arjalaiset mv- metalli- kalmistokulttuurin edustajat olivat ja ovat niitä todellisia muinaissuomenkielisiä heimoja, aasat/ asserit mukaan luettuina. Suomi oli aasojen eräs esi-isä ja  klaani. Som/ soomi tosin tarkoitti maatakin, mutta mm. Rigvedassa mainitaan hlö Soomi/ Suomi.

Laitan tähän vielä tuon mielisairaan spämmääjän helium2:n vuodatuksesta johtuen selvennyksen, etten suinkaan ole uhkaillut ketään näissäkään viesteissä. Totesin vain julkisen  Nato- keskustelun perusteella, etten olisi ollenkaan pahoillani, jos virkaloiset saisivat pommia niskaansa. Tässä toin vain mielipiteeni esille.  Helium2, ilmeisen mielisairas tyyppi ei ymmärrä, etten minä päätä ryssien pommitteluista. Jos päättäisin, niin Suomi olisi jo siivottu :)

Tiesittekö muuten, että IL:n mukaan Pihkovan maahanlaskujoukoille opetetaan suomea? Pojat tekevät normandiat tänne?
Pitäisikö vihjata, että toisivat mukanaan muutaman RAS: arkeologin?! Täkäläiset mk- taustaiset jyystöt ovat kyvyttömiä. 

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 28.07.2022 22:18 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.05.2022 23:29 - 28.07.2022 22:23 #49914 : Storyan
Aloituksessa näytetty profiilikivi päältä katsottuna näyttää eri ihmisen hautakiveltä, myös symboli on eri. Se näyttää P- tai Y- kirjaimelta. Päädyssä on hevosen päätä ja tyttöä kuvaava reliefi.

 
Tässä päältä katsottuna.

 
Reliefi, hevosen pää ja tyttö. Sakat tai sarmaatit olivat tunnetusti hevosihmisiä. Jos tämä on pronssikaudelta, se on epäsuora todiste  hevostaloudesta ja ratsukäytännöstä, mm. teiden teot ym. Rigvedan mukaan tekivät teitä. Vesitiet eivät suinkaan olleet ainoat arjalaisen mv- metalli-  kalmistokulttuurin reitit. Eläimistä mainitaan ainakin kanat, mm., että Rova oli varastanut kanoja. Ja tosiaan nyt muistan, hevosetkin. Kirjoittajan mukaan hänellä oli varsa- ravuri tai ravaaja, jolla oli kahdet kärryt.

Mitä tulee Salon ja/ tai Taavin kuningaskunnan arjalaisten mv- ihmisten väleihin I- ydna - metsästäjäkeräilijä- ryhmiin, niin eivät Rigvedan mukaan pitäneet heistä. Rigvedan mukaan nämä mk- tyypit palvoivat seitoja ja kävivät arjalaisten mv- ihmisten ruokavarastoilla ja olivat muutenkin alkeellisia, ´rasitteita´ kirjoittajan mukaan. Nykyään nämä idiootit jopa siperianmongoloideja myöten rypevät arjalaisten aasojen Suomi- identiteetillä, puhumattakaan kulttuurista. En vieläkään ymmärrä, miten vtussa nuo vastikään (100v sitten) lukemaan ja kirjoittamaan oppineet, aivan muita populaatioita olleet voivat kuvitella olevansa ASIANTUNTIJOITA arjalaisten kirjoitustaitoisen mv. metallikulttuurin ja historian suhteen?! 

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 28.07.2022 22:23 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.05.2022 23:20 - 28.07.2022 22:25 #49918 : Storyan
Myös naisista on kyseisenlaisia profiili- hautamuistokiviä. Tässä muutaman kymmenen metrin päässä aloituksen profiilikivestä naisen profiilikivi.

 
Äkkiä katsottuna satunnainen ´maakivi´. 

 
Todellisuudessa yksityiskohtia täynnä oleva naisen hautamuistokivi. Siihen on kaiverrettu jopa naisen kasvojen päällä menevät ketjut. Muistokivessä on vielä kirjaimia ja mahdollisesti risti tai protosiinain/ varhaisfoinikian T.  Toisella puolella näkyy miehen muotokuvaveistos ja mielenkiintoisena yksityiskohtana, toisen silmän kohta on kaiverrettu ympyrämäiseksi. Lisäksi siinä on joitain symboleja, kuin säteitä ja/ tai kirjaimia. Oli käytännöllistä teettää samaan muistokiveen useamman läheisen personoidut veistokset. 

Jäämit olivat Banu Yami- heimo, josta juontaa myös finnoarjalaisen tradition Panu. Panu Yami vääntyi väärennetyn Raamatun kirjoittajien tai kääntäjien teksteissä muotoon ´Benjamin´. Edelleen, Raamatun mukaan ´Saul´kuului Benjaminin heimoon. Eli siis meidän soturi Salo oli jäämi, mikä ei todellakaan ole sama kuin  ´hämäläinen´, vaikka alkeelliset, sori ´tieteelliset´  identiteettiparasiitit  niin mielellään väittävät.


 

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 28.07.2022 22:25 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.05.2022 21:41 - 07.07.2022 23:45 #49920 : Tiera
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 07.07.2022 23:45 Tiera.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.05.2022 22:31 - 16.05.2022 17:20 #49921 : Storyan
Korjaus liittyen naisen profiilikiveen. Suunta on etelä- pohjoinen, ei itä- länsi. Siis voi olla viikinkiajalta, viikinkiamatsonin hauta.

Sen verran Sakamaan käsimegaliitista, että vain pari-kolmekymmentä metriä tästä megaliitista on toinen samantyyppinen, jonka päällä on karkeasti kivestä muotoiltu vene tai arkku. Lisäksi tämän venemegaliitin yksi sivu on muotoiltu eräänlaiseksi valaan pääksi. Siinä on lippa ja huomasin juuri katsellessani Anteron satamakuvia, että niissä näkyy samantyyppinen lippakivi. Tämän lippakiven edustalla maassa n. 30cm syvyydessä oli litteitä kiviä, mitkä muodostivat parrakkaan, ikäänkuin laulavan miehen pään ja kasvot. Suun alue oli muotoiltu kiviin. Museoviraston Määränen ei ilmeisesti osannut koota kiviä, vaikka laitoin valokuvan asettelusta mukaan. 

Tää Tavastian lippakivi sijaitsee 120- 140m korkeudella. Olen nimittänyt sen Valaskiveksi. Kivi lippoineen muistuttaa tosiaan valaan päätä. Valasmuotoilu voi tosiaan olla Ancylusjärven ajalta, jolloin Yoldianmeren korkeus putosi nopeasti pari- kolkyt metriä. Megaliitin sivulla on tosin myös Kemiin eli Muinais-Egyptiin viittaava punamulta-tai kivityö, missä kuvataan osiriskruunuinen ihmishahmo, joka pitää hirveä, venettä tms. kädessään. Sehän on voitu muotoilla myöhemmin.

Ai muuten, Anteron valaskivessä oli viisisakaraista tähteä? muistuttava kuvio. Sumerien ainakin tiedetään käyttäneen penta- ja heksagrammia. Kenties he tai related proto kuten vincat merkkasivat tai koordinoivat satamia/alueita esim. noilla valas- /lippakivillä. Olen aina ollut sitä mieltä, että Epran ylängöllä on ollut muinainen satama tai satamasaari.

Museoviraston yms. ammattitaidottomuus tuli esille myös Anteron tekstissä. Mitä tulee Suomen alueen ensimmäisiin asuttajiin, niin ne olivat tosiaan Kundan, Veretjen ja Butovon kulttuureista. Näiden kulttuurien TUTKITUSTI todetut ydna:t olivat eurooppalaiset/ euripidiset I ja R1a. Missään ei ole löytynyt N1c:tä. R1a ja J löydettiin Ääniseltä mesoliittiselta kaudelta. Siinäkään kalmistossa ei ollut N1c:tä, mikä asusteli tuolloin vielä Itä-Aasiassa ja puhui ilmeisesti jotain kiinalaisilta lainattua kieltä. Kiinalaiset potkaisivat nämä Siperiaan pronssikaudella. N1c on yhtä "etnosuomalainen" kuin vaikkapa kongolainen tai pohjoiskorealainen. 

I-ydna oli WHG, kun puolestaan R1a oli EHG, ja viimeksimainitusta muodostuivat osittain sumerit ja arjalaiset, alkuperäiset suomenheimot tai muinaissuomenkieliset. I-ydna oli alkuperäinen lappalainen/saamelainen, joka tuli Norjan rannikon ja Jäämeren  kautta Lappiin.

Täytyy myös ymmärtää, että muinaiset lapit, jotka tunnettiin lapitheina antiikin Kreikassa, olivat eri populaatiota, todennäköisesti R1a, koska hiidenkiuastraditio liittyi arjalaisten sakojen pronssikauden kulttuuriin ja eräs sisämaan ilmentymä olivat ns. lapinrauniot. Hiidenkiukaiden maamerkki-symboliikkaa ja alueen omistusta sisämaassa ilmaisivat ennenkaikkea megaliitit ja kallioveistokset esim. Astuvan. 

Lapinrauniot toimivat todennäköisesti myös maamerkkeinä, esim. kartoitetun reitin, tien, janan varrella tai risteyksessä. On tietysti voinut olla myös puuviittoja kaiverruksineen, mutta mehän ei niistä tiedetä.

Mutta eikö ole hlvtin outoa tai "outoa", että alkuperäisestä kalmisto-mv-metallikulttuurisesta R1a-  arjalaisesta saka- suomalaisuudesta ei saisi keskustella tai arkeologiaan nykyisin oleellisesti kuuluvien muinaisdna-tutkimusten tuloksista?! 

Kyseessä on metsästäjä-keräilijätaustaisten tietoinen ja rikollinen sensurointi. Esim. Suomessa sitä harjoittavat niin suomen- kuin ruotsinkielisetkin. Rantarutsat ovat kaikki joko I- tai N1c, jota on jopa 40% rantahurreista, eli pitäisikin puhua ruotsinkielisistä siperianmongoloideista. Isovihan aikaan mongoloidit jyystivät kaikki naiset ja lapset, kieleen katsomatta. Niinpä nämä "skandinaavit" ovatkin siperialaisia.

Alkuperäisten sakasuomalaisten eli mv-metalli-kalmistokulttuuristen R1a-linjaisia jälkeläisiä täällä on vain 5% populaatiosta. Muut rypevät näiden historialla ja identiteetillä.
 

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Viimeksi muokattu: 16.05.2022 17:20 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.560 sekuntia