Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Ötzikoodi

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten #25565 : Jukkis
Ötzikoodi kirjoittanut Jukkis
mä oon ihan hulluna näihin. siis kaikenlaisiin arvoituksiin. innostuin tossa taas kun törmäsin jäämies Ötzin tatuointeihin. nehän on kurkistus sen ajan taide- ja kulttuurimaailmaan josta me muuten ei voida tietää mitään.
www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194956788487/...aastaa+tutkijat.html

Mitä oon kuvioita netissä kattellu niin ne on pääosin sellaisia kummia viivoja iholla. vähän tälläisiä:
IIII
III
II

Yksi selitysmalli olis niinku akupunktioneulat eli viivat ilmentää vaikkapa neulojen määrää jossain tietyssä akupisteessä. Se olis melkoinen sensaatio koska akupunktiota ei tiedetä kauheesti alppien liepeillä näihin aikoihin harrastelleen. mutta voisko siinä olla takana jotain mitä ei vaan oivalla. jonkinlaisina riimumerkkeinähän niitä vois kans pitää mutta taitaa olla liian kaukaa haettua? löytyskö pari vapaaehtoista pallotteleen mitä kummempia ideoita jos se antais jotain oivallusta ja sitä kautta johtolankaa. jos ei muuta niin hulluttelumielessä?

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten #25567 : Aapo Nuharanne
Vastaus käyttäjältä Aapo Nuharanne aiheessa Ötzikoodi
Ötzin jutussa voi olla ihmettelemistä enemmänkin.
Akupunktion historia on mystinen ja Kiinassa harrastettu n. 2000 vuotta ja joidenkin epämääräisten lähteiden mukaan n. 4000 vuotta. Ötzlanilla on arvioitu ikä 5300 vuotta. En oikein löytänyt akupunktion historiaa sen enempää. www.healthy.net/Health/Article/The_Histo...ncture_in_China/1819

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten #25624 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Ötzikoodi
Minäkin oon tätä vähän miettiny ja vaikka ajatusrakennelmissa ei päästäkään kun pohdintojen tasolle vapaana ajatusleikkinä, sitä voi harrastaa että saa sen päästään ulos.
Mitä me oikeastaan tiedämme akunpunktiosta. Vaikka kaikki sanoo että se on kiinalaista lääketiedettä, on sekin vielä varsin epämääräinen termi. Yleensä ne jutut kulki siellä dynastioiden aikana niin, että siellä oli monia oppeja jotka oli hovin sisäisiä, niita salattiin ulkopuolisilta ja erityisesti talonpojilta. Ne oli vähän sellaista eliitin juttua. Akupunktion vois kuvitella olevan yksi sellainen, mutta samaan kategoriaan kuului myös feng-shui eli oppi maaperän energiavirtauksista ja erityisesti sen hermopisteistä. Aateltiin ja aatellaan että myös maaperässä on tälläisiä hermopisteitä jota voi tökätä neulalla sen rauhoittaakseen. Hermopiste on tietenkin symbolinen termi pykätä temppeli siihen ja siitä lähtee sitten lohikäärmelinjoja jotka negatiivisina ja positiivisina leikkaa toisiaan siellä täällä. Tästä on kai puhuttu täälläkin kyllästymiseen asti.

mutta sit on toi feng-shui -oppi maaperän energiasta ja ketkä oli sillon sinikivi-päivänä paikanpäällä muistaa vielä miten vuori tarjoaa rikkautta ja edessä virtaava joki kuljettaa taas negatiivisen energian poies. Maisema-arkeologian kannalta mm. Kioto on rakennettu täydellisesti feng-shui -opin mukaan. Meillä suomessahan ei oo vuoria joten asia on tuntematon. Meillä on vettä ja vesi muovaa meidän luonteista vesi-ihmisiä eli tasapaksuja ja jäyhiä. Tää kun on maa josta maaperän tasapaino muuttuu.

Asiaa voi lähestyä monesta suunnasta. Jos onkin niin että akupunktio on eksyny alkujaan kiinan hoveihin euroopan megaliittikulttuurilta - kuten tatuoinnit osottas - tai sitten tää on ollu kuparikauden universaali oppi joka euroopasta on unohdettu, niin loogista olis että monet muutkin Kiinan keisarin salaopit on voineet olla euroopassa megaliittikaudella. mutta miten tässä nyt sit etenis

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten - 8 vuotta 4 kuukautta sitten #25627 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Ötzikoodi

Jukkis kirjoitti: Asiaa voi lähestyä monesta suunnasta. Jos onkin niin että akupunktio on eksyny alkujaan kiinan hoveihin euroopan megaliittikulttuurilta - kuten tatuoinnit osottas - tai sitten tää on ollu kuparikauden universaali oppi joka euroopasta on unohdettu, niin loogista olis että monet muutkin Kiinan keisarin salaopit on voineet olla euroopassa megaliittikaudella. mutta miten tässä nyt sit etenis


Iberian niemimaalta englantiin asettuneet piktit tatuoivat ihonsa neuloilla ja heillä oli myös "viivakirjoitus" jolla hyvinkin voisi "tulkita" Ötzin tatuointeja...




"Stonehenge ja muut sen kaltaiset rakenteet Englannissa, kuvitetut kivet Skotlannissa, Ogham-kirjoitus Skotlannissa ja Irlannissa, - ne ovat kaikki muistoja indoeurooppalaisia edeltäneestä väestöstä, joka onnistui jättämään itsestään yhä havaittavia jälkiä, jotka säilyivät läpi vuosituhansien sotien, invaasioiden, hävitysten ja muutosten. Noiden muinaisten britannialaisten nimiin laitetaan monia mysteerejä, mutta heistä tiedetään myös myös kiinnostavia tosiasioita." Näin totesi kelttejä edeltäneistä Britannian asukkaista kielentutkija Cyril Babajev.

Iiriläiset ja skotit tunsivat heidät nimellä Cruthne tai Cruithne, joka johtuu piktien legendaarisesta ensimmäisestä kuninkaasta, joka jakoi Skotlannin seitsemälle pojalleen, ja perusti näin piktien seitsemän valtiota.

Roomalaiset keksivät heidän nykyisen nimityksensä, Pictoni eli kuvitetut miehet, heidän tatuoinneistaan, joista oheinen kertomuksiin perustuva myöhempi kuva. Samaa nimeä roomalaiset käyttivät Ranskan akvitaaneista. Piktien, kuten myös baskien, akvitaanien ja iberien kerrotaan olleen tummatukkaisia, ja lyhyehköjä.






Ennen Kennethiä piktikuningas Oengus oli hallinnut molempia kansoja, jotka olivat yhdessä pystyneet vastustamaan pohjanmiesten hyökkäilyjä. Vuonna 839 jKr. "viikingit" tunkeutuivatkin sisäisen kiistelyn heikentämään Skotlantiin, mistä maa ei enää toipunut. Piktin kieli ja kulttuuri hävisivät 900-luvulle mennessä.

Kielentutkija Cyril Babajev arvioi Skotlannissa ja Irlannissa käytettyä muinaista omaperäistä kirjaimistoa: "Ogham-kirjoitus, josta ei ole löytynyt Skotlannista kovin montaa näytettä, on ainoa olemassaoloeva merkki piktin kielestä. Ogham, joka on mahdollista liittää piktiä muistuttavaan kieleen, tai siihen itseensä, on sopimaton irlantilaiseen keltin-kieleen, vaikka sitä onkin käytetty jonkinverran Irlannissa." Oghamia käytettiin kirjeenvaihdossa ym. viestinnässä niin, että puutikkuun tai nauhaan piirrettiin pitkä viiva, jonka poikkiviivoina merkittiin kirjaimet. Järjestelmä oli erittäin kätevä, koska merkkien järjestyksestä ei ollut epäselvyyttä, ja ne saattoi tehdä millä työkalulla tahansa. Ogham olikin käytössä pisimpään Euroopan indoeurooppalaisia edeltäneen ajan kirjaimistoista. Keltit käyttivät sitä siis vain siellä missä olivat kosketuksissa pikteihin, Skotlannissa ja Irlannissa. Eivät mannermaalla. Oghamin lainautuminen pikteiltä kelteille viittaa siihen, että piktit olivat kelttejä korkeammalla kulttuuritasolla.


Lähde: pakana.greatnow.com/pikti.htm
Viimeksi muokattu: 8 vuotta 4 kuukautta sitten Antero. Syy: kuva

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten - 8 vuotta 4 kuukautta sitten #25630 : Aapo Nuharanne
Vastaus käyttäjältä Aapo Nuharanne aiheessa Ötzikoodi
Jostain luin pohjois Sveitsissä olevan jotain härmään viittaavaa ja muistan itsekkin jonkun sadun olevan samanlainen kuin meillä. Oli muistaakseni jonkun munkin ylös kirjaama. Jättiläistä ja naisen ryöstöstä. Pointti: kovin onnellisia tuntuvat vuorilla asuvat olevan. No ihmekkös tuo jos negat valuu jokia pitkin toisten niskaan :)

Alkaa ajatus kallistumaan siihen suuntaan, ettei noi kinukit olekkaan keksineet itse yhtään mitään. Heillähän on edelleenkin kunnia-asia kopioida. Osoittavat kunnioitusta kopioimalla. Mikä on taas merkittävä tapa säilyttää tietoa ja taitoa. Pointsit heille. Oikeastaanhan kaikki on kopioimista ja matkimista.

Olisikohan niin, että tatuoinnit ovat lähtöisin nimenomaan akupunturoinnista. Ehkäpä muinaisilla oli tapana manipuloida hermo- ja kipupisteitä terävillä kasvin piikeillä, jotka värjäsivät ihoa ajan saatossa. Taisivat vielä käyttää jotain rohtoa, ei niinkään värin vaan hoidon takia. Alkuasukkaathan laittavat tatskoja juurikin saadakseen voimaa ja/tai suojellakseen jotain kehon tai mielen osaa. Henkilökohtaiset merkittävät tapahtumat hakataan ihoon niin kuin teinitytöt raapustaa rakkaaseen päiväkirjaansa. Ja onhan tatuointi merkittävä keino tunnistamisessa, jos on kahakassa ruhjoutunut, eikä kukaan ole varma kuhan tuo on.

Olen samaa mieltä, tosta universaaliudesta, todisteet vaan laahaa niin pahuksen hitaasti tiedemiehen epäillessä omia silmiään ja kopioitu mieli ahdistaa oivallusta. Usein törmää tutkijoiden päättömiin päätelmiin johtuen yleistiedon/käytännön puuttumisesta. Slipoveri-pellen pitäis maistaa elämää, ennen kuin alkaa sitä selittämään..
Viimeksi muokattu: 8 vuotta 4 kuukautta sitten Aapo Nuharanne.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten #25631 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Ötzikoodi
Tietenkin pitää muistaa että nyt liikutaan aikakausissa josta on niukasti saatavissa tietoa. Tuollainen 3300 eaa ei ole helppo pohdittava, mutta yksi tapa on tietenkin tutkia sitä sen aikaista siviilisaatio yhtä. Silloinhan elettiin ainakin vahvaa kivikehien aikakautta vaikka stonehenge on myöhäisempi.
Kiinassahan tämä on helppoa koska traditio elää vielä tänä päivänä. On varsin tavallista että kylä pykätään hyvän energian kohdalle ja merkiksi laitetaan joku yingyang -symboli kuten tässä



tai sitten koko kylä ruuvataan arkkitehtoonisesti samalla idealla



yksi kysymys on sitten, ovatko maisema-arkeologiset konstruktiot ja akupunktio jotenkin saman salaopin eri puolia, Valitettavasti meiltä newagereiltakaan ei aina löydy alan tietoa.
Liitetiedostot:

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.369 sekuntia