Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer

Lisää
6 vuotta 7 kuukautta sitten #32807 : Jomperor
Helsingin yliopiston assyriologian emeritusprofessori, Simo Parpola kertoo kirjassaan Etymological Dictionary of the Sumerian Language, Sumerin ja Suomalaisugrilaisten kielten yhtäläisyyksistä ja sijoittaa sumerin kielen Suomalaisugrilaiseen sukupuuhun. Yleisen kielitieteen emeritusprofessori, Fred Karlsson sanoo uskovansa teoriaan ja jatkaa, että jos tämä pitää paikkansa niin koko lingvistiikan historia pitää kirjoittaa uudelleen. Onko tästä täällä ollu aiemmin puhetta? Jos ei niin mitä mielipiteitä ja ajatuksia tämä teissä herättää?

Tässä linkki vielä kyseiseen uutiseen. Pisti silmään tuo, että kirjan julkistamistilaisuudessa, helsingin yliopistolla toukokuussa, paikalle ei vaivautunut yhtään fennougristia.
www.hs.fi/kulttuuri/a1468554065084
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: h3pe

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 7 kuukautta sitten - 6 vuotta 7 kuukautta sitten #32809 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Näin se menöö, ensin tyrmätään ja sitten vasta ajatellaan eikä edes ajatella, kun varpaille astutaan. Yliopisto ihmisillä tuppaa olemaan liian kapooset karsinat ja siellä tekisi aisan yli hyppely hyvää. Parpola on hyvinkin oikeassa, sanoihan suuri brittiläinen olut- ja viskisieppo Michael Jackson, että Sumerialainen kuningastenjuoma olut on samalla risetillä tehty, kuin suomalaisten kansallisjuoma sahti. Mikseipä myös suomenkieli ja sumeriankieli voisi hyvinkin olla samaa juurta.
Viimeksi muokattu: 6 vuotta 7 kuukautta sitten Antero. Syy: tekstin fiilausta
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Susibelle

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 7 kuukautta sitten - 6 vuotta 7 kuukautta sitten #32818 : koizilla
Vastaus käyttäjältä koizilla aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Mä tossa eilisen päivän katselin tota haapasalon suomen sukuiset kansat 30 päivässä sarjaa, joka on vielä ilmaiseksi katseltavissa yle areenassa.
areena.yle.fi/1-1754558

Aihe on oikeesti tosi mielenkiintoinen, ekoissa jaksoissa vieraillaan Mari kansan luona joita on n. 600k Venäjällä ja heillä oma tasavalta siellä. Niillä on oikeesti vielä tänä päivänäkin luonnonuskonto. Ne menee lehtoihin halailemaa puita kirkkojen sijaan. Ja heidän toimeentulonsa on aina tullu maanviljelystä. Jännää miten tollasia kansoja on tässä mei lähellä, kukaa ei oikei tutki niitä. Nää on vähän niiku jotai intiaaniheimoja. Mikä ihmeellisintä ni heidän kielessää muinaiset sanat muistuttaa suomenkieltä esim. Puu on Puu. Jumala on Jumal jne.. Ja ovat myös kovia saunojia niiku suomalaiset. Käyvät saunassa 2x viikossa. Tossa yhdessä jaksossa todettiinkin että nää kansat on maailman vähiten tutkittuja juttuja. Heillähän on vähän samanlaisia taruja kuin suomessakin, että ennen on asunut jättiläisiä jne.
Viimeksi muokattu: 6 vuotta 7 kuukautta sitten koizilla.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • h3pe
  • Poissa
  • Konkari
  • Konkari
  • To boldly go where Appelgren has never gone before
Lisää
6 vuotta 7 kuukautta sitten #32819 : h3pe
Vastaus käyttäjältä h3pe aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Aiheesta on aiemmin kirjoittanut Tapio Kaitaharju kirjassaan Me Suomalaiset.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 7 kuukautta sitten #33039 : Susibelle
Vastaus käyttäjältä Susibelle aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Luin tuon saman uutisen ja silmään pisti kuinka johdonmukaisesti "virallinen tutkija" kieltää teorian perehtymättä siihen lainkaan. Eikä aiokaan perehtyä, koska aihe on ilmeisesti ennalta päätetty mahdottomaksi ja sen tutkijat leimattu hihhuleiksi.
Silti kirjan kirjoittaja on entinen "virallinen tutkija" joka nyt eläkäpäivillään on vapaasti saanut tutkia ja julkaista mitä haluaa.

Eikä teoria ole uusi, onhan tätä spekuloitu vaikka kuinka kauan. Kyllä oli mukava tulla pitkästä aikaa tälle palstalle jossa asia ymmärretään sahtia myöten. Varsinkin kun nyt samaan aikaan julkistettiin tutkimus jonka mukaan suomalaiset -varsinkin täällä vesistöjen keskellä itäisessä Suomessa- eivät ole ollenkaan samaa porukkaa muun Euroopan kanssa. Ollaan sitten ihan reilusti sumerilaisia, kuningaskansaa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 7 kuukautta sitten #33061 : rcislandlake
Vastaus käyttäjältä rcislandlake aiheessa Uusi teoria, suom.ugr. ja sumer
Eihän tuo ihme ole, kun rajantakaisen sinisilmäisen ja vaaleatukkaisen Karjalan kylänkin nimi oli Sumeria . heninen.net/sortavala/1785/osa4_f.htm
Ei tosin niin että joku olisi tullut vain etelästä, vaan pohjoisesta mentiin ensin etelään. Sumerien siniset silmät ja vaalea/punertava iho / hiukset on pohjoinen sopeutuma. Sumerit (sumit, somat) muuttivat Zagros-vuorilla Guteiksi, muuttivat Gateina, Gootteina jne. takaisin. Takaisin tullessaan toivat etelän tarinat ja uskomukset pohjoiseen. Sumerit eivät olleet kuten emme mekään homogeeninen eli yhtä tiettyä dna:ta, vaan erilaisten koostumusten joukkio runsastuvia ja vähentyviä geenejä, kenties jopa pullonkauloja. Sanoisin, että suurinta osaa ihmiskunnan geeniperimän aikanaan olleista mutaatiohaaroista ei enää ole. Vähän kuten 99% kaikista maapallolla koskaan eläneistä eliöistä ei ole, ei ole ihmistenkään moninaisista geeneistä. Ihmiskuntakin on kokenut monta pullonkaulaa. Suomalaiset itseasiassa ovat yksi tunnetuimmista pullonkauloista, jotka uusimman tutkimuksen mukaan eivät ole sen enempää aasialaisia kuin nykyeurooppalaisiakaan. Oikeammin sanottuna, suomalaiset ovat eurooppalaisia, joita muut eurooppalaiset eivät ole. Maailmassa on suomalaisten lisäksi kourallinen tällaisia pullonkauloja, mutta niihin ei ole kiinnitetty suurtakaan huomiota. Suomenkielessä on sekä sumerin että gootinkieltä. Sanoisin, että skandinaavian ja Brittein saarten monet indoeurooppalaistuneet sanat ovat alkuaan Britteinsaaret olivat norskien hyökkäysten alla. Kuuluisa Kvenland oli Muinais-Jätin perustama ja perustamisen alkupaikka oli Suomessa. Kvenlandin valtio oli aikansa suurimpia ulottuen Fennoskandinaaviasta laajalle Pohjois-Venäjää. Myöhemmin valtio hajosi Norrlandiaksi, Halågalandiksi, Helsinglandiksi, Gotlanniksi, Kvenlanniksi, Finlandiksi, Finnmarkiksi ja Bjarmiaksi. Sitäkin myöhemmin Norjan ja Ruotsin alueet hajosivat vähäksi aikaa pikkukuningaskunniksi, Suomessa kävi ilmeisesti samoin (Kainuu, Suomi, Tavastia). Bjarmia hajosi sekin kahteen eli Suur-Bjarmiaan (Aunus/Viena/Kuola/Kannas) ja Pien-Bjarmiaan (Permi/Komi). Jopa Lapissa oli muutama kuningaskunta Finnmark ja
www.tiede.fi/keskustelu/22661/ketju/myyt...fennoskandinaaviassa Tätä taustaa vastaan ei liene mahdotonta, että Suomessa oli jopa (gootinkieltä) Kuningaz -nimisiä henkilöitä kuten Kuningas de Rapala. Ja punaverkaiset eli kuninkaalliset kerrotaan Kalevalassakin. Itse sanassa Kalevakin on sekä rauta että puna. Kalev(i), Kalev(a) voi olla myös Caleb, sillä B voi liedentyä v:ksi. Joten Kalevpoeg eli Kalevanpojat ovat saattaneet todella olla olemassa. Maailmassa on paljon taruja vaaleahiuksisista ja sinisilmäisistä "jumalista", kuten Quetcalgoatl Mexicossa. Sitten suomenkieltä löydetään myös Perun maisemista (aymara/quetchua). Mutta se ompi ihan toinen juttu, josta ehkä hyvä ystäväni kertonee myöhemmin. On minulla kyllä se 1500-luvun espanjalaisen keräämä sanalista, joka aiheuttaa kyllä kieltämöttä hillittömiä reaktioita. Mutta me sinisilmäiset ja vaaleahiuksiset, jotka olemme keskittyneet Skandinaaviaan pääasiassa olemme harvinaisuus. Vielä harvinaisempia ovat ne, joilla sen lisäksi on N-ryhmää ja ne autosomaaliset geenit, mitä ei esimerkiksi ole skandinaaveilla. Myös veriryhmä hakee toisista vertaistaan. Lähimpänä ovat Lähi-Idässä israelilaiset, nuo muinaiset Kanaaninmaan asukkaat, joiden oppinut kantaisä Aabrahami lähti Kaldean Urista, Sumerin mailta ja joka opetti tähtitiedettä Egyptissä. Mutta todettakoon tähän välittömästi, että vaikka näin kirjoitin, Suomalaiset miehet eivät ole kadonneet 300-500-vuoden aikana. N-ryhmä on Pohjoisella alueella n. 6000-7000-vuotta vanha ja aivan hyvin on voinut olla etelään menijöiden monituisessa joukossa. Entisen sumerian alueen ihmisissä on sumerien geenejä enemmän kuin nykyisen Suomen, sillä kieli ei välttämättä seuraa geeniä johtuen geenivaihdosta, johon tässä tapauksessa olisi ollut aikaa 3000-6000-vuotta ja siinä ajassa on ollut monta pullonkaulaa. Mutta en tyrmää suomi-sumeri-gootti-kielen yhteyttä sekä verenryhmän ja autosomaaligeenien mahdollisuutta. Isä-äiti-linjojen suhteen olen varovaisempi, ne kun eivät periydy siksakkia serkuiksi vaan suoraan jompaankumpaan suuntaan.

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: julsei, Super-Electric, Susibelle, Antero, tarja

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.235 sekuntia