Laatudokumentti - A History of Ancient Britain

Lisää
10 vuotta 10 kuukautta sitten - 10 vuotta 10 kuukautta sitten #12126 : Simeoni I
Töissä oli vähän liikaa aikaa, törmäsin tuubin syövereistä tällaiseen tekeleeseen.

Brittien muinaishistoriaa, joukossa tälläkin forumilla sivuttuja elementtejä. Kelttejä, megaliitttejä, linnavuoria ja sitä rataa...

Niin ja keltit näköjään erikseen...

BBC-laatua, voi kyynel jospa joku kaunis päivä täällä kekkoslandiassakin...
Viimeksi muokattu: 10 vuotta 10 kuukautta sitten Simeoni I. Syy: valvottu yö

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10 vuotta 10 kuukautta sitten #12128 : Jukkis
Oon yrittänyt tehdä filmiä pian jo toista vuotta. edes jotain videoklippiä youtubeen. Kiistatta se vähän rajoittaa kun koettaa nollabudjetilla jotain vääntää, mutta suurin este on tähän asti ollut, ettei varsinaista kuningasideaa ole vielä ilmestynyt. Jotain sellaista mullistavaa oivallusta, airam-lamppua pään päälle, jossa visio hengen paloineen voittaisi materiaaliset esteet.

Sitä odotellessa olen kattellut töllöstä suomalaisia virityksiä. Kattelin tossa sitä rap-artisti Palefacen tekemää ohjelmaa suomen muinaisuudesta tai ainakin aiheesta, jotka sitä sivuaa. Olihan se hyvin leikattu, vauhdikaskin mutta ei sille mitään voi että lopputulos oli tuttua koulu-tv tasoa. Kuten kaikki edeltäjänsäkin. Siinä mennään kansallisarkistoon ja jutellaan kilttejä, ja toistetaan niitä samoja muumioituneita ”totuuksia”.

Tietenkin briteillä on taas se etu, että heillä on vahva kulttuuriperinne kaiken mystisen saralla. Yksin kirjallisuuspuolta ei ole ainoastaan satoja ja taas satoja, vaan myös kokonaisia kirjallisuusaloja, jotka on sisäisesti kehittyneet kymmeniä vuosia lukuisten kirjailijoiden toimesta. Aina tuolta druideista viiltäjä-jackiin asti, maahan mahtuu tarinaa kaikenlaista kartanokummitusta, alkemisteja, salaseuroja jne jne jne. että sen kun vaan valitsee aiheensa. On mistä ammentaa. Britannian historia kun on tavattoman mystinen. Ei se sattumaa ole, että nämä Harry Potteritkin syntyy tälläisistä kulttuuriperinteistä. Suomessa ei ole vastaavaa kulttuuriperintöä, joten tekemistä rajoittaa, että kaikki jutut on niin lapsenkengissä.

Miettii nyt vaikka tätä meidän ley-linja juttuakin. Aiheesta on nyt vasta yksi alustava kirja, joka koettaa haparoiden löytää kutiaan. Eikä sekään salaisuus että senkin sai kaupitella tavattoman negatiivisessa ja ahdasmielisessä ilmapiirissä, jossa jokainen maisterinplanttu katsoo asiakseen miettiä, miksi se juttu ei voi olla totta. Mietitään sitäkin asiaa sitten kun tämä hommeli on 20v päästä synnyttänyt kokonaisen kirjallisuudenalan, ja luonut sitä kautta kulttuuriperinnön, joka on kehittynyt mittaansa. Sitten varmaan meilläkin syntyy ihan toisenlaisia filmejäkin aiheesta. Nythän niistä ei saa vielä mitään mielenkiintoista aikaan, ellei viitti mennä pälättämään kivikirkkojen eteen.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10 vuotta 10 kuukautta sitten #12144 : jukoli
Kiitos linkkien jakamisesta, todella laadukasta materiaalia. Ja tukee myös ajatusta Britannian asuttamiseta pohjoisenkin kautta, eli ehkä ne Fornjotrin jälkeläiset tekivät sen, mitä spekuloidaan!

Omne vivum ex ovo

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10 vuotta 10 kuukautta sitten - 10 vuotta 10 kuukautta sitten #12145 : Narian

jukoli kirjoitti: Ja tukee myös ajatusta Britannian asuttamiseta pohjoisenkin kautta, eli ehkä ne Fornjotrin jälkeläiset tekivät sen, mitä spekuloidaan!

Jep, Änglanti eli Niittymaa asutettiin Skotlannista eli Panosmaasta käsin. Sillä panostajiahan me Pukki Lemminkäisen jälkeläiset olemme.
Viimeksi muokattu: 10 vuotta 10 kuukautta sitten Narian.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10 vuotta 10 kuukautta sitten #12172 : finsailor
Katsokaa myös aivan loistava Terry Jones 4-osainen dokkari Euroopan "Barbaareista"

www.youtube.com/results?search_query=Ter...l0l0l0l0l99l99l1l1l0 .

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.222 sekuntia