Suomen vaakuna

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten #24066 : juppe
Suomen vaakuna kirjoittanut juppe
Tää aihe näköjään kuuluu ainakin Wikipedian perusteella kategoriaan penkkiurheilua turhemmat aiheet, sillä vaakunan alkuperää ei tiedetä. Joku on vain huomannut, että vanhin helposti löytyvä kappale on Kustaa Vaasan haudassa.

Se sen sijaan jotenkin tiedetään, että ruusukkeet on pantu sekaan täytteeksi eikä niillä ole mitään tarkoitusta. Varmaan ollut selvänäkijä asialla.Elikkä tässä olisi taas sellainen aihe, että joku foliopää voisi tutkia aihetta ja ehkä julkaista kirjankin. Melko moni suomalainen olisi varmaan kiinnostunut tietämään aiheesta enemmän kuin wirallinen historia osaa kertoa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten #24067 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suomen vaakuna
Leijona tietenkin pohjaa idealtaan ristiretkeläisarmeijoiden viireihin ja lippuihin, mutta näihin aikoihin se putkahti esiin alkemistien ja muiden salaoppineiden keskuudesta. Sillä oli erityinen merkitys uskonpuhdistuksen alkuvaiheissa, ns ruusuristiläisessä suuntauksessa. Profetian mukaan kun pohjolan leijona tulee tallaamaan jalkoihinsa habsburgien kotkan, joka kuvassa on siis miekankahvassa. Historiallisen merkityksen vaakunan symboliikasta taitavat tuntea yksinomaan vapaamuurarit
Liitetiedostot:

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten #24068 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suomen vaakuna
En mäkään ihan tietämätön ole niin että joudut nyt yrittämään vähän enemmän. Saksmannien kotka on kiinni lähi-itäläisessä sapelissa, joten kyse taitaa olla vähän muustakin kuin saksmanneista eikä niillä ole turkkilaisia vielä armeijaksi asti.

Mä en usko että sitä tajuaa rapparitkaan, koska tää olisi niin suuri salaisuus, että se olisi paljastettu jo moneen kertaan. Ne niiden rituaalit ovat yhä salaisuuksia, vaikka joskus kymmenen vuotta sitten ne oli paljastettu jo yli 10 000 kirjassa ja videot ja nettisivustot siihen päälle, mutta tämmöisellä tiedolla on taipumus levitä ihan toisella tavalla, koska se kiinnostaa kansaa.

Luultavasti ruusuristiläiset ovat panneet siihen jonkun profetian kokonaisuudessaan, jotta se ei varmasti pääsisi unohtumaan.

Vaikea kyllä tajuta miten joku suomalainen saisi saksalaiset järjestykseen kun siinä ei ole onnistunut kukaan muukaan vaikka pari maailmansotaakin on käyty. Enempihän täällä ollaan rähmällään siihen suuntaan ja odotetaan että ne pelastaa meidät venäläisiltä.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten - 8 vuotta 4 kuukautta sitten #24069 : rcislandlake
Vastaus käyttäjältä rcislandlake aiheessa Suomen vaakuna
Tuolta Pyhältä maaltahan nuo Leijona, Kotka ja Lohikäärme aiheet tulevat.. Toistuvat keskiaikaisissa kuningaskunnissa. Tuo vaakuna on alunperin Suomen Kuningaskunnan vaakuna, joka siis muuttui Tasavallan vaakunaksi. Pitäisi tutkia symbolien yleistä merkitystä siellä, missä samanlaisia esiintyy. Kenties ne ovat jonkin juutalaisen sukukunnan sukuvaakunoita. www.heraldica.org/topics/jewish.htm www.google.fi/search?q=jewish+coat+of+ar...-01.html%3B550%3B338

Nimittäin ruusukkeet Suomen vaakunassa on joku onnistunut tulkistemaan Israelin kadonneiksi sukukunniksi.
jarmo10.org/suuriruhtinaskunta.htm jarmo10.org/ruusukkeet.htm www.fkf.net/Kadonneet/ Tai sitten joku ennustelee... www.tiede.fi/keskustelu/12441/ketju/ennu...ssa_2007_2008/sivu/1
Itse ainakin uskoisin näin, mitään varmuutta ja muita todisteitakaan minullakaan ei ole esittää. Paremman ehdotuksen voi toki esittää. Kuka on vastuussa vaakunasta ja sen säilymisestä ? Ovatko ne sitten mystisiä salaseuralaisia ? En tiedä... mutta alku voisi olla hyvinkin kaukana.
Veikkaisin, että voisi olla Carta Marina -nimisen kartan aikainen juttu (v. 1539 Finland vel Finningia, Olim Regnum), ajalta jolloin Suomi tunnettiin Finland -nimisenä kuningaskuntana. Me suomalaiset emme enää tunne Suomea muinaisena kuningaskuntana, sillä tuo historia on pyyhitty pois. Kun Kustaa Vaasa kuoli, hän halusi nimenomaan osoittaa olevansa myös Suomen kuningaskunnan Kuningas.

Suomen vaakunan alkuperää ei tunneta varmasti. Vanhin esiintymä on Kustaa Vaasan hautamuistomerkissä Uppsalan tuomiokirkossa 1580-luvulta.

Kun ajattelee tuota Kustaa Vaasaa, Suomen Leijonavaakunaa ja Carta Marinan ilmestymisen ajankohtaa, niin käyvät yksiin. fi.wikipedia.org/wiki/Kustaa_Vaasa
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Carta_Marina.jpeg
Kustaa Vaasa toteutti uskonpuhdistuksen, perusti Helsingin ja siirrätti savolaisia. Perinnöllinen kuninkuus tuli hänen aikanaan. Ilmeisesti Kustaa Vaasasta voitaisiin aloittaa tutkiminen, mikäli halutaan tähän Leijonaan ja Suomen Kuningaskuntakysymykseen vastaus. Se, että Kustaa oli nyt Suomen Kuningas ja savolaiset levisivät pohjoiseen ja länteen, saattoi olla Kustaan tavoitteiden mukaista. Ehkä se ehkäisi vastarintaa, mikä oli Hämeen, Suomen tai jonkun muun Kuningaskunnan taholta havaittavissa. Matti Kurki ja joku Daavid vielä ilmoittivat olevansa kuninkaita, mutta vähäiseksi jäi... Täytyy myös muistaa, että vanhat dokumentit, joita oli säilytetty Kaarinan Kuusiston Linnassa hävitettiin ja Kustaa Vaasa itse purkautti tuon linnan. Kuusiston linna oli nimenomaan muinainen suomalaisten arkistolaitos. fi.wikipedia.org/wiki/Kuusiston_piispanlinna Tanskalaisten kerrotaan hyökänneen linnaan, mutta miksi Kustaa Vaasa tuhosi linnan ? Arvid Kurki on mielenkiintoinen piispanimi. Liittyykö Matti Kurkeen ? fi.wikipedia.org/wiki/Matti_Kurki fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_muinaiset_kuninkaat fi.wikipedia.org/wiki/Suomalaisten_kansantarinoiden_kuninkaat
Kun sitten savolaiset metsäläiset olivatkin kovempia sikiämään, kuin Kustaa Vaasa ajattelikaan, hän antoi ruotsalaisille luvan ryöstää ja tappaa näitä metsäsuomalaisiksi muuttaneita korpirukiin viljelijöitä. Carl Axel Gottlundin kirja Ruotsin suomalaismetsiä samoilemassa antaa taas siitä hyvän kuvauksen.
en.wikipedia.org/wiki/Lion_%28heraldry%29

The lion is a common charge in heraldry. It traditionally symbolises bravery, valour, strength, and royalty, because historically it has been regarded as the king of beasts.

finland.fi/public/default.aspx?contentid=160085

The following is a brief description of Finland's national coat of arms, its symbolism and history. The account is based on the official blazon and the most widely approved explanation.

National Coat of Arms
Picture

When King Gustav I of Sweden (died 1560) gave his son John the title of duke of Finland in 1556, the territory also received its own coat of arms, which was probably approved by the king in 1557, although as far as we know Duke John never used it. In addition to national emblems, this coat of arms (Figure 1) included two other symbols referring to northern and southern Finland, in actual fact the areas of Satakunta and Varsinais Suomi (Finland Proper). These two symbols were later retained in the arms of these two provinces.

After ascending the Swedish throne, King John III adopted the title of "Grand Duke of Finland and Karelia" in the year 1581. It was probably at this time or a little later that Finland received a second coat of arms, which is somewhat like the present one. This coat of arms is generally thought to have been modelled on a shield sculpted for the tombstone of King Gustav I at the Uppsala Cathedral (completed 1591). This monument was designed during the reign of John's elder brother, Erik XIV, who was king from 1560 to 1568, but it was only completed some thirty years later during John's reign. The shield was probably designed by the Dutch artist Willem Boyen, who served under both Gustav I and Erik XIV.

There is no way to know whether Finland's second coat of arms was purely the product of Willem Boyen's own imagination or whether it was based on Erik XIV's wishes or some other unknown historical tradition. It is known, however, that Erik XIV was himself interested in heraldry. This matter has been the subject of considerable academic debate among scholars and laymen.

At any rate, the general consensus has been that the symbol of the lion is derived from the arms of the Folkung family, which are included in the royal arms of Sweden. The two swords were borrowed from the Karelian coat of arms, which was publicly displayed for the first known time on a banner at the funeral of King Gustav I in 1560

Folkunga -perheestähän tuossa puhutaan.. Onko sitten svekomaanista tulkintaa vai ei, sen saa kukin itse päättää.. fi.wikipedia.org/wiki/Folkunghttp://en.w...dia.org/wiki/Folkung Kuten englanninkielisestä Folkung wikistä nähdään 1200-luvulla Suomi oli itsenäinen ja nämä göötit ja sveat olivat tunkeutuneet vain osaan Ruåtsia. Kallistuisin Folkung -tulkinnassa siihen, että osa Ruotsin puolella asuneista oli suomalaisia (Sveanmaalla) Uppsalassa ja siksi juuri tämä vaakuna tuli suomalaisten vaakunaksi. Lisää soppaan kun tuo se havainto, että ylhäinen Rurik (Ruurikki näin tuttavallisemmin, vrt. Erik, Erkki tai Eerikki), joka oli Roslagenista (saatetaan tuntea myös nimellä Rhoerik) kotoisin Ruotsista oli kuitenkin geeneiltänsä supisuomalainen. Hänen geenit edelleen osoittavat suomalaisuutta ydna N1c1. Tieto tästä on edelleen shokki venäläisille, sillä Rurikin kerrotaan perustaneen Novgorodin, joka sittemmin Russia -nimisenä valtiona tunnetaan. Rurikille on löytynyt Suomesta eläviä sukulaisiakin. Ottakaan jokainen itse selvää netin melskeistä, jos se tieto kiinnostaa. Siispä jokin korkealuokkainen suomalainen kuningassuku oli Uppsalasta tai Sveanmaalta kotoisin (Roslagen). Ovatko esimerkiksi Uppsalan kuningashaudat suomalaisten kuninkaiden ? Emme tule tietämään sitä, emmekä Euran kuningashautoja sen kummemmin niitäkään. Kovasti kuitenkin tuntuisi olevan ilmassa jatkuva salailun verho... Mutta niinhän se on, että www.kvenland.com pakana.150m.com/HISTORIA.HTM www.suomalaisuudenliitto.fi/?page_id=27 Ei savua ilman tulta. Kun vain kyettäisiin se Kvenland -nimisen valtakunnan keskus ensin löytämään. Oliko se Uppsalassa ? Mitä kertovat saagat esimerkiksi sotareissuista, niiden suunnista ja pituuksista ?

Kustaa Vaasa siis ja hänen edeltäjänsä antoivat oman juutalaisen vaakunan ruhtinaskunnaksi muuttuneelle maalle tai sitten "kaappasivat" Suomen vaakunan Ruotsin kuningaskuntaan.

Käyrä miekka lienee joko Islam tai mongolit ? Eli Jellona tallaa allensa itämaiset valloittajat. Kuinkahan kauan tällainen vaakuna saa olla olemassa ?

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam
Viimeksi muokattu: 8 vuotta 4 kuukautta sitten rcislandlake.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten #24070 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suomen vaakuna
Leijonakuvioita on toki ollut mutta tämä jellona on nimenomaan Juudean jalopeura ja sen varhaisin esikuva on jossain apofryfissä. Karjuva jalopeura putkahti esiin vasta uskonpuhdistuksen myötä eikä käyräsapeli edusta kuin maksimissaan roomalaiskatolisia Habsburgeja - eräänlaisena vastapainona suoralle totuuden miekalle. Taustalla on tosiaankin eräänlainen profetia joka nojasi alkuperäiseen verilinjaan sillä tästä verilinjasta piti nouseman pohjolan valo. Sittemmin tämä profetia johti esim 30-vuotiseen sotaan. Sen taustalla on myös hyvin esoteerinen juttu ja esim rosenkreutzilaisten Fama ja Confessio puhuu tästä samasta jalopeurasta monessa eri yhteydessä.

Vapaamuurarit kuuluvat tähän asiaan sikäli että heidän piireissään on ne ainoat tahot, jotka tuntevat heraldiikan esoteerisempia alkuideioita, joita nyt rahvaalle ei kerrota koska se ei niistä mitään tajua, ja vaikka tajuaisikin, ei niitä hyväksyisi.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 4 kuukautta sitten #24071 : rcislandlake
Vastaus käyttäjältä rcislandlake aiheessa Suomen vaakuna
Kiva kun tietokone aina välillä jumittaa ja tekee tepposet. Just kun olin kirjoittanut pitkän tekstin, niin blanco. :)
Vapaamuurarien lähtökohta on Foinikialaisessa, Kaananmaalaisessa, Sidonin, Tyyroksen, Libanonilaisen Kuninkaan ja Daavidin välisestä Temppelirakennusprojektista. Vapaamuurarit ovat sitä foinikialaista sakkia eli eivät kuulu sen paremmin juutalaisuuteen kuin Israelilaisuuteenkaan.
Pohjolan Valo voi toki viitata Valontuojaan, mutta se on sitten se Lucifer, enkeli joka joskus oli Valoa kantanut ja joka osaa Valona esittäytyä, eli Saatana itse.

2. Kor. 11:14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.

Tuossa enemmän : www.kotipetripaavola.com/vapaamuurarit.html
Mutta juutalaisia kuuluu salajärjestöihin, Vapaamuurareihin, Illuminaatteihin jne, se on tosiasia. Okkultismia ja epäjumalanpalvontaa oli Raamatunkin aikana.
Israel on valtio, mutta siellä ei asu israelilaisia. Siellä asuu juutalaisia (mikäli asia käsitetään geneettisesti) ja muita. Juutalainen on Juudan, Benjaminin ja Leevin heimot Jaakobin 12 pojan jälkeläisheimoista. Loput heimot ovat ns. kateissa. www.britam.org . Juutalaiset etsivät kuumeisesti näitä heimoja. www.fkf.net/Kadonneet/ Yleinen olettamus on, että Suomesta löytyy Isaskar, luiseva aasi, joka kantaa taakkaa molemmilla harteillaan (köyhdytetty palvelija, joka ei pysty muodostamaan kuningaskuntaa ja maksaa välistä veroa itään, välistä länteen). Mannerheim ainakin itse uskoi näin. Jos tosiaan mennään näin pitkälle Vaakunan alkuperän selvittämisessä, niin annetaan nyt pari raamatunlausettakin tähän.

23 Jaakobilla oli kaksitoista poikaa. Leean pojat olivat Ruuben, Jaakobin esikoinen, Simeon, Leevi, Juuda, Isaskar ja Sebulon.
24 Raakelin pojat olivat Joosef ja Benjamin.
25 Bilhan, Raakelin orjattaren, pojat olivat Daan ja Naftali.
26 Silpan, Leean orjattaren, pojat olivat Gaad ja Asser. Nämä ovat ne Jaakobin pojat, jotka syntyivät hänelle Mesopotamiassa.

1. Moos. 32:28

Silloin hän sanoi: "Sinun nimesi älköön enää olko Jaakob, vaan Israel, sillä sinä olet taistellut Jumalan ja ihmisten kanssa ja olet voittanut"

Jaakobista tulee Israel. Eli pojat ovat Israelin poikia tästä eteenpäin.

Sak. 11:14 Sitten minä katkaisin toisen sauvani, Yhteyden, purkaakseni veljeyden Juudan ja Israelin väliltä.

Näimpä nämä kahdeksi uudeksi heimoksi muodostuneet heimot syntyivät 12 heimosta.

Matt. 19:28
Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: siinä uudestisyntymisessä, jolloin Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimella, saatte tekin, jotka olette minua seuranneet, istua kahdellatoista valtaistuimella ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa.

Sukukuntia on 12.

Matt. 15:24
Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

Jeesus tunsi juutalaiset l. Juudan heimo, ei heitä tarvinnut etsiä. Israel piti etsiä.

Matt. 10:6
5 Nämä kaksitoista Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin,
vaan menkää ennemmin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö.


Kadonneet lampaat eivät olleet vielä tuolloin sekoittuneet pakanakansoihin, joten apostolit tiesivät, minne mennä.

Jesaja 49 12 Katso heitä, he tulevat kaukaa! Katso, nuo pohjoisesta, nuo lännestä, nuo Siinimin maalta!

Jer. 3:12
Mene ja julista nämä sanat pohjoiseen päin ja sano: Palaja, sinä luopiovaimo Israel, sanoo Herra; minä en enää synkistä teille kasvojani, sillä minä olen armollinen, sanoo Herra, enkä pidä vihaa iankaikkisesti.
Jer. 3:18
Niinä päivinä on Juudan heimo kulkeva Israelin heimon kanssa, ja he tulevat yhdessä pohjoisesta maasta siihen maahan, jonka minä annoin teidän isillenne perinnöksi.

Niimpä... Verilinjaa seurataan. Se on kyllä tässä melko punaisena lankana. www.familytreedna.org Juutalaiset ovat jo selvittäneet DNA -tietojansa. Kenties, se tulee olemaan valinnan kriteeri, kenties joku muu. Mutta mikä muu se olisi, enpä tiedä. Ajavatko hallitukset tai salaseurat tällaista projektia ?

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.230 sekuntia