Tietoa 33,3km mitoista ja linjoista englanniksi?

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #24906 : JukkaJ
Tervehdys,

mietin kirjoittaa mailia kirjailijakaimalleni ja kysyä tästä asiasta mutta kysyttäköön nyt näin julkisesti jotta tulee koottua mahdollista tietoa tänne sitten saataville jatkossakin..

Eli, onkohan noista 33,3 kilometrin mitoista ja linjoista Suomessa kirjoitettu mitään englanniksi? Tämä siksi kun arvelenpa että melko moni joka ei suomea puhukkaan, olisi noista jutuista varsin kiinnostunut.
Kysehän on siis (niinkuin lähes jokainen tänne päätynyt ihminen tietääkin) jutuista mistä on puhetta tässä kirjassa: www.sinikivi.com/sinikiven-kraasapalvelu...donnut-kuningaskunta
Siitä on nyt tovi kun tuon kirjan luin, mutta eikös siinä ollutkin tietoa myös etelänpänä Euroopassa käytetystä 11,1km mitasta vai miten se oli? Tuosta löytynee tietoa jostain vai mitä?

t.Jukka

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #24907 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Tietoa 33,3km mitoista ja linjoista englanniksi?
Tervehdys kaima! iskit suoraan sanoen arkaan paikkaan, sillä olen näistä jutuista unelmoinut jo vuosikausia. Ongelmana vaan ettei kellään taida olla kontakteja ulkomaisiin – erityisesti brittiläisiin – kustantajiin. Toinen murhe että mun kielitaito piisaa bad englishiin joka tyylillisesti on sellaista yksinkertaista kieltä joka vois olla 5-vuotiaan kirjoittamaa. Eikä niissä hommissa yleensä bulkkikääntäjä oo avuksi kun pitäis olla sellainen joka puhuu englantia äidinkielenään ja osais omatoimisesti luoda sanavalintoja. Tai kai niitäkin on – rahalla.
Toinen kysymys, saavuttaako saman nettisivuston avulla? Jossain on jotain näkyny, esim tässä:
www.abovetopsecret.com/forum/thread854509/pg1

Koska mulla ei ole tähän mitään visiota eikä hajuakaan miten pitäis edetä niin yhtä hyvin vois kysyä toisiltakin vähän neuvoa. katton kyllä tietyksi velvollisuudeksi tuoda tämän maailmanlaajuiseksi mutta sellainen vaatii kovaa työtä ja puskemista ja olis hyvä jos olis strategia valmiina. Pitää huomioida sekin, että välttämättä suomalaisjutut ei kiinnosta ulkomaaneläviä ellei siinä ole täkyjä, jotka voi yhdistää sen maan juttuihin.
Toisaalta saumaa antaa, että siellä on noi digikirjat lyöneet ittensä läpi
Sen toki olen tiedostanut että jos olisin brittimarkkinoilla, kyllä mun taidoillani sieltä olisi läpipuskettu. Tiedän kyllä suomesta muitakin jotka on ihan maailmanluokan kykyjä, ja joita ei näillä kulmilla noteeerata ollenkaan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #24914 : Aapo Nuharanne
Tämä tuntuu olevan kompastuskivi monessa aiheessa: Suomen historia on liian köyhää (kadonnut) ja artefaktien vähyys rajoittaa mielenkiintoa. Joskus tuntuu kuin meidän esihistoriaa pidetään pimennossa tarkoituksella. Vähätellään ja tarjoillaan ei oo:ta aika herkästi. Johtuuko se Sakujen penkomisesta vai veli venäläisestä?

Toisaalta muilla on hirveä tarve todistella oikeuttaan olla meidän vanhoilla mailla ;) Suur-Suomi rules!
Monesti olen nettiä kahlatessani törmännyt ristiriitoihin eri maiden historian käsityksestä. Joka maa vedättää kotiin päin. Olisi hienoa jos onnistuisi levittämään meidänkin näkökantaa ja tosiasioita.

En ole 33,3km fani, mutta olettaisin kysessä olevan noin päivämatka mittoja keskimäärin. Samaan syssyyn mene tuo 11,1km mitta. Jostain lähteestä bongasin aikaa sitten, että yksi perhe, jonka kokoa ei lähteessä mainittu, tarvitsee n. viisi neliökilometriä riistametsää tyydyttääkseen lihan tarpeensa eläin kannan heikkenemättä. ( Ei kaksimielisesti luettava, menee aika pervoksi muuten.) Riippuen maastosta, aluehan voi helposti olla tuplat. En muista pitääkö luku sisällään myös puun tarpeen ja metsän uusiutumisen sisällään. En osaa laskea naavan ja pihkan tuotton tarvetta per talous. Vedestähän meillä ei ole viime aikoina ollut pulaa, vaikka Helsingin keskustan alta löytyy iso vesiallas. ( Onko totta? ) Ehkä löytyy aika jolloin täälläkin on puhtaasta vedestä ollut pulaa.

Ts. naapuriin olisi n. 10km matka joka edustaa vain n. 2h kävelyä naapuriin. Ja kyllä naapurit ovat olleet tärkeitä, joten 11,1km tuntuu fiksulta. Ja aasinsiltaa pitkin: Väittävät, että Suomesta puuttuvat vanhat tiet. Minä väitän, että ovat käytössä edelleenkin, muodossa jos toisessa.

Mutta olisi hienoa jos joltain löytyy energiaa rustaamaan Suomen historiaa englanniksi vähemmän hyväksytystä näkökulmasta. Kaivelee niin maan perusteellisesti kun meidän kieli- ja haploryhmät ei oikein sovi yleisesti hyväksyttyihin teorioihin ( joita jotku pitävät absoluuttisena totuutena) ja ohitetaan olankohautuksella. Paasaavat ja pönkittävät oikeuttaan omaan identiteettiin ja olemassa oloon Suur-Suomen kunnailla. Tietävät olevansa turisteja :D

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #24915 : JukkaJ
Vastaus käyttäjältä JukkaJ aiheessa Tietoa 33,3km mitoista ja linjoista englanniksi?
Jos tästä jotain englanniksi kirjoittaa niin tuntuu että paras jättää mitan käytön selitykset lukijoiden mietittäväksi.
Kolmen päivän kulkumatka selityksenä vain viittaa aika isolla kintaalla jonnekkin tosi löysään oletukseen päin. Jos nuo sattumia olisi, samoin kuin 11,1km mitat etelämpänä niin aika hyviä sellaisia kyllä. Jos liittyvätkin päivän tai kolmen kulkumatkaan niin silti, miten niin tarkasti,, ja miksi juuri kirkot&pyhät paikat olisi noille sijoitettuna..? Ja suoria linjoja tuo ei selitä siltikään..

Kokonainen kirja englanniksi olisi tosiaan aikas mainio juttu, materiaalia noista jo kirjoittamistasi kirjoista ainakin löytyy. Tulisi mielenkiintoinen teos todellakin.
Mutta tästä 33,3 mitasta mietin nyt että josko siitä kirjoittaisi englanniksi jonkun hyvän tuhdin artikkelin jossa tuo perustieto noista olisi hyvin esille koottuna.

Se että kiinnostaako Suomeen liittyvät jutut ulkomailla niin kyllä varmasti kiinnostaa monia. Jos jotakuta ei kiinnosta niin olkoon kiinnostamatta, mutta asianahan nämä on maailmanhistoriaan hyvin olennaisesti liittyviä, ei vain jotain "suomalaisia juttuja". . . Olennaisuudeltaan liippaa hyvin läheltä sitä millainen merkitys on esim muinaisten karttojen tarkkuudella, käsittämättömillä tavoilla rakennetuilla megaliittirakennuksilla ja muilla sellaisilla artefakteilla joita maailmalta löytyy ja joille ei löydy oikeasti toimivaa selitystä systeemin arkeologian ja virallisen historiankäsityksen valossa. Paljon tietoa on pimennossa ja tämä on yksi sellainen juttu mistä ei juurikaan maailmalla tiedetä.

Eli, kuinkas olisi, hyvä artikkeli aiheesta englanniksi, kuin sen koko kirjan tiivistelmä?
Kirjailijana toki varmasti mielummin tuottaisit koko kirjan, mutta jos tämän jutun ottaisi nyt pelkästään ilmaisen tiedon välityksen nimissä niin tuommoinen artikkeli riittäisi siihen mainiosti.
Kyllä sille kääntäjäkin sitten varmasti löytyy,, ja vielä parempi Jukkis jos kirjoittaisit kuitenkin englanniksi niin pitkälti kuin suurinpiirteinkään hyvin sujuu ja joku sen sitten vääntäisi lopulliseen julkaisukelpoiseen muotoonsa. tai miten vain, tuntuman mukaan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #24916 : Aapo Nuharanne
Taisin aamutuimaan kirjoitella hieman sekavasti.

Vähän selventäen, päivämatka kävellen n. 33km riippuen rahdista ja karavaanin koosta ja elintila taloudesta talouteen n. 11km, jotta jää tarpeeksi riistaa ja puita. Osapuilleen. Kalevalassa on maininta mihin saa asumuksensa rakentaa. En tosin muista missä runossa ja kauanko piti kävelllä rannasta.

Suorille linjoille löytyy myös jonkilainen selitys tosta elintilasta. Esimerkki: Heitä tikka ladon seinään ja asetat 50 tikkaa yrittäen pitää jokaisen tikan välimatkan suurinpiirtein yhtäsuurena. Suoria linjoja löytyy väkisinkin. Miksi juuri suora kirkkolinja? Väestön kasvu, viljely ja karjahoito mahdollisti isompien kuppikuntien olemassa olon ja toiset paikat menestyivät paremmin. Toki tiestö ja politiikka täytyy myös ottaa huomioon. Yllättäen kirkot juuri noihin paikkoihin tunkivat väen väkisin. Ei välttämättä ehdoton ja ainoa totuus. Näin olen asiaa pähkäillyt joutessani.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 1 kuukausi sitten #24917 : Juha
Vastaus käyttäjältä Juha aiheessa Tietoa 33,3km mitoista ja linjoista englanniksi?
Moi Jukkis
Sä olet löytänyt (tän 33.3) jutun myötä todennäköisesti planetaarisen tason esimerkin emergenssissä / itseorganisoitumisesta.
Vinkkinä - Benardin konvektio...



kts. mm. www.viten.com/nyviten/renard.htm

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.218 sekuntia