Suomalaisten heimojen salattu historia

Lisää
6 vuotta 11 kuukautta sitten #29971 : Storyan
Nykyinen "historiantutkimus" on sivuuttanut systemaattisesti Israelin kadonneet heimot, n. 20-miljoonaisen kansan, joka koki vuosien mittaisia hyökkäyksiä Assyrian, Meedian ja Persian kuninkaiden taholta n. 600-700 eKr ja josta suurin osa vietiin pakkosiirtolaisuuteen kyseisten kuninkaiden alueille. Osa antiikin israelilaisista pakeni agressioita Mustan meren seudulle ja heitä kutsuttiin skyyteiksi.

Eestiläisten ja suomalaisten sanotaan polveutuvan Isaskarin heimosta. Tanskalaiset Danin, ruotsalaisten Gadin jne. heimoista jne.
www.nordiskisrael.dk/artikler/danes_and_...an_and_judahdan.html

Zagrosin vuorilla Mediassa ilmestyi heimo nimeltään Asakarta tai Sagartii pian sen jälkeen kun israelilaiset oli viety sinne. Suurin osa isaskarialaisista, yhdessä Zebulun heimon kanssa, pakenivat Skyytian ja Keski-Aasian pohjois- ja itäosiin. Jäljet johdattivat heidät Afganistaniin, mistä brittiläiset maantieteilijät löysivät Zabulistanin alueen ja Isagauruksen joen. Muut Isaskarin heimosta asettuivat Pohjois-Kaspian rannalle, mistä kreikkalaiset maantieteilijät löysivät Ithagurin. Siperiassa Abiin heimo edusti Jobin tai Lobin klaania.

Muinaiset heimot valloittivat valloittajansa ja muodostivat Partian imperiumin. Kuninkaan tapettua sotapäällikön, joka oli tuonut suuren voiton roomalaisista, Eran Surenan suku liittoutui kostoksi sassanidien kanssa ja romahdutti Parthian. Nilkkikuningas varmaan tapettiin siinä sivussa ja partialaiset germaanit sekä muut indot lähtivät kansainvaellukselle kohti Eurooppaa. www.iranchamber.com/history/surena/surena.php
Tosin joitain daninheimolaisia oli seilannut omilla teillään jo vuosisatoja aikaisemmin.

Vanhimpia riimuja ja niiden tekemisen taitoa on myös arveltu "Israelin kadonneiden heimojen" vaikutukseksi. Frank C. Tribbe kuvailee taulua, joka on ajoitettu 707 B.C. , ja kertoo vangittujen israelilaisten olosta Halahin ja Haborin kaupungeissa Kaspianmeren etelärannalla, muinaisessa Median valtakunnassa, ehkä nelisen sataa mailia koilliseen Ninivestä. Tribben mukaan näistä "kadonneiden Israelin heimojen" jäsenistä olisi tullut skyyttejä ja kimmerialaisia. Hän lainaaJosephusta, jonka mukaan (A.D. 37 -95) kymmenen Israelin pohjoista heimoa olisi Mustanmeren takana.

Exterin piispa Leofric, Lounais-Englanissa, lahjoitti tuomiokirkolleen n. v. 1000 vaiheilla kokoelman käsinkirjoitettuja hengellisiä lauluja. Niiden joukossa oli myös Widsith-runo, joka kuvaa 400- ja 500-lukujen valtioita ja oloja Euroopassa. Se luettelee useita kymmeniä kansoja ja niiden hallitsijoita Lapista aina kaukaiseen Intiaan saakka. Tuon mukaan suomalaisia hallitsi Kaleva-niminen kuningas.

Kaleb oli kuitenkin Juudan (juuttien) heimon muinainen esi-isä ja suosittu nimi judahiittien keskuudessa. (Nykyjuutalaiset eivät ole Juudan tai muunkaan isr. heimoa, vaan edomiittien jälkeläisiä).Anglo-israelismin pohjalta on syntynyt myös muun muassa pohjoismainen israelismi[15]. Siinä suomalaisten väitetään polveutuvan Isaskarin heimosta muun muassa sanojen Isaskar ja isä samankaltaisuuden vuoksi[16][14]. DNA-tutkimus ei kuitenkaan ole löytänyt suomalaisilta eikä muiltakaan Länsi-Euroopan kansoilta paljonkaan yhteistä nykyjuutalaisten kanssa.
Huom! Ei tietysti, koska juutalaiset ovat edomiittikansaa, rodullisesti ja kulttuurisestikin aivan eri ihmisiä.

Suomalaisia ja eestiläisiä yhdistää Kaleva-eepos (genetiikasta ja kulttuurista puhumattakaan).

Muinaistiedoistamme päätellen on Kaleva-hallitsijasuku ollut hyvin mahtava ja vanha. Elias Lönnrot kertoo, että häntä pidettiin suomalaisten esi-isänä. Jollekin tämän suvun kuninkaallisista jälkeläisistä on omistettu kokonainen kansalliseepos, Viron Kalevipoeg, (Kalevanpoika).

Historioitsijat yleensä puhuvat Kalevasta vain lyhyesti, kuitenkin prof. V. Tarkiaisen kuvaus Suomalaisen Kirjallisuuden Historiassa on hyvin osuva. Hän kertoo seuraavaa: "Itse Kalevaa mainitaan usein 'kuninkaaksi'. Mutta paljoa enemmän kuin hänestä itsestään kerrotaan hänen pojistaan, heidän mainetöistään ja voimannäytteistään suorasanaisissa sekä runomuotoisissa tarinoissa... Kalevan nimi, jota on selitetty milloin 'sankaria' ja 'päällikköä', milloin 'seppää' ja 'jättiläistä' merkitseväksi, ja joka on yhdistetty venäläiseen nimeen Kolyvan (Tallinnan yen. nimenä jo v. 1223), näyttäisi kuuluneen jollekin mahtavalle 'kuninkaalliselle' päällikkösuvulle ja periytyneen sen maineikkaille jäsenille, koska sen ympärille muodostui ja koska siinä säilyi kansantarutraditioiden kunniakehä kautta vuosisatojen." Näin siis runo- ja myyttitutkimus on todentanut Widsithin laulaman suomalaisten kuninkaan, Kalevan, olleen olemassa.

Isaskarin heimolaiset vaelluksellaan nimesivät paikkoja aivan samoin esi-isiensä mukaan kuin vanerit, Danin heimolaiset. Tola, (Tula ja Tulitsa) on Isaskarin pojan nimi. Sana tola kuuluu vieläkin suomenkieleen. Asiat ovat jollain tolalla.

Mikä mielenkiintoista, jos teoretisoidaan Tola-linjalla on se, että Ruotsin kuuluisimman riimukiven on kirjoittanut Tola-niminen viikinki poikansa Haraldin ja Ingvarin? muistoksi joka kuoli Bagdadissa kullanetsintämatkalla.

Tutkiskelin hieman Isaskarin heimon partialaista aikaa ja silloin Parthiassa vaikutti muiden heimojen muassa tokari tai tokariaanit. Collinsin mukaan To tulisi Tolasta ja kari Isaskarista.

Tokarit (tai osa heistä) asustelivat myöhemmin itäisimpänä indoeurooppalaisena ryhmänä nykyisen luoteis-Kiinan alueella. Tokaarien kieli hävisi siellä heidän sekoituttuaan uiguureihin. Olisivatko tokarit sulautuneet myös suomalais-ugrilaisiin tai ainakin omaksuneet heidän kielensä?

Tokaroi- > toikkaroi?
takka, tokka, tukka, taka, toki jne.

The two languages are known as Tocharian A (also East Tocharian or Turfanian, from the city of Turpan) and Tocharian B (also West Tocharian or Kuchean, from the city of Kucha).[2] The native name of the historical Tocharians of the 6th to 8th centuries was, according to J. P. Mallory, possibly kuśiññe "Kuchean" (Tocharian B), "of the kingdom of Kucha and Agni", and ārśi (Tocharian A); one of the Tocharian A texts has ārśi-käntwā, "In the tongue of Arsi" (ārśi is probably cognate to argenteus, i.e. "shining, brilliant"). According to Douglas Q. Adams, the Tocharians may have called themselves ākñi, meaning "borderers, marchers

Tokarit asuivat mm. Turpan- sekä Kucha-nimisissä kaupungeissa. Siis Turpa ja Kukka. Vaikka puhutaan tokarian kielestä, he puhuivat baktrian kieltä ja olivat olleet eranite- ja tahanite-hoimojen kanssa Partian vahva ydin ja olennaisia Partian muodostamisessa.

keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=8175.0

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 11 kuukautta sitten #29972 : Storyan
Vastaus käyttäjältä Storyan aiheessa Suomalaisten heimojen salattu historia
Toinen selkeä muinais-israelilainen/parthialainen/suomalaisheimo voisi olla bjarmit, pitkiä ja vaaleita. He asustelivat Vienameren seutuvilla ja Kalevala-runothan koottiin Vienan Karjalasta, Parthiassa oli nimittäin myös heimo/ klaani nimeltä barni tai parni, mikä oli ensimmäisen parthialaisen kuninkaan, arsacidien klaani. Arsacidit olivat Daavidin sukua, mikä puolestaan Juudan, ellen erehdy. Bajrmit mainitaan muinaisissa saagoissa ja kertomuksissa pitkinä, vaaaleina ja kauniina ihmisinä, joten se ei viittaa samojedi-, saamelais- tai ugrilaistaustaan.

2.bp.blogspot.com/-WrzcqMNOBzU/ULbgXPmES...RvII/s1600/29500.jpg
Tokatit eli isaskarilaiset muodostivat itäisimmän indoeurooppalaisen kieliryhmän asuttuaan nyk. luoteis-Kiinan alueella. Heidän alueellaan on mm. paikka nimeltä Korla. Kor tulee Isaskarin nimestä.

Tokarien sanotaan hävinneen kartalta 600-luvulla, mutta kuin sattumalta heimon alueelta lähti Irtysh- joki suoraan pohjoiseen. Joki vie Jäämereen ja sitä kautta tokarit ja parnit mahdollisesti asuttivat Vienanjoen seudut, Arkangelin ja tulivat alas Laatokalle. Muitakin reittejä on varmasti ollut, mutta tämä mahdollisuus on myös olemassa ja sopii yksiin muiden havaintojen kanssa.

The Atharvaveda also associates the Tusharas with the Bahlikas (Bactrians), Sakas (Indo-Scythians) and Yavanas/Yonas (Indo-Greeks: Saka.Yavana.Tushara.Bahlikashcha

Tusarat olivat samoja kuin tukharat ja tokarit.

Muinaisen Israelin/ Partian heimot olivat kuuluja ja mainittuja Veda-kirjallisuudessa, vaikka he eivät seuranneetkaan vedatapoja. Heidät kuitenkin mainittiin erittäin taitavina sotureina ja aseiden valmistajina sekä metallien käsittelijöinä. Silloiset ihmiset eivät tienneet mistä tulivat nuo mystiset vaaleat soturit.

Mahabharatan Shanti Parva yhdistää partialaiset indoheimot Uttarapathan heimoiksi;

Heimot kuninkaineen tulivat Yudhistran Rajasuya -seremoniaan ja toivat lahjaksi kameleita, hevosia, lehmiä, elefantteja ja kultaa. Yksi oli Rajasuyam vetta Perunarkilli, (!) joka oli menestykkekkäästi uhrannut tai osallistunut uhraukseen. en.wikipedia.org/wiki/Rajasuya#

Myöhemmin tukarit, sakat, yavanat liittyivat Kambojan divisioonaan ja sotivat kaurava- nimisen heimon kanssa joitain vastaan. Kama Parva kuvailee tukaroita peljättäviksi sotureiksi.

Tushara-kuningaskunta mainitaan myos Himalajan pohjoispuolella Pandavassa: Vaikeakulkuisten Himalajan seutujen ylitettyaan ja Chinan, Tukharan, Daradan ja Kulindan, rikkaina jalokivistä, nuo sotaisat miehet saavuttivat Suvahun pääkaupungin.

Tokarit mainitaan tiibetilaisessä kronikassakin.The Tukharas (Tho-gar) are mentioned in the Tibetan chronicle Dpag-bsam-ljon-bzah (The Excellent Kalpa-Vrksa), along with people like the Yavanas, Kambojas, Daradas, Hunas, Khasas etc
keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=8175.0

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 11 kuukautta sitten #29973 : Storyan
Vastaus käyttäjältä Storyan aiheessa Suomalaisten heimojen salattu historia
Gootin po. sanasto pohjautuu siis ilmeisesti PIE wesu "hyvä" sanaan, joka muinaispreussissa oli ilmeisesti esillä mm. muodoissa veselas-onnellinen, terve, veseliskas-iloinen.
muinainensuomi.foorumimme.com/viewtopic.php?t=58&p=2750

Oliko ves-heimo yezhit visigootteja vai suomalaisugrilaista ves-heimoa? Oliko ves-heimo, joka levittäytyi Etelä-Laatokan rantamille suomalaisugrilainen vai visien haara vai sekoitus?

Ves` -heimo levittäytyi Etelä-Laatokan rantamille ja pohjoisessa oli korela -heimo. Niinä aikoina syntyikin Kurkijoen kylä. Kurkijoen rannalle Linnavuorelle ja Kurkijoen lahden rantamille rakennettiin hyvin varustetut linnat suojelemaan karjalaisten asutuksia viikinkien ryöstöretkiltä.

Ves- heimo oli isaskarilaisten ja juudenheimolaisten sekoitus, mutta yezhien alueelle luoteis-Kiinaan asettui eftaleitakin, Naftalin heimoa luoden Kunshan kuningaskunnan. Jaakobin testamentissa Naftali antaa kauniita sanoja- Kalevala-eepoksen laulajat ja kirjoittajat? :)
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4...ndo-Greeks_100bc.jpg
Ves- heimo yezhit voisi olla aestin heimon, eestiläisten ja Tauestin, Tavastian heimon esi-isiä. Ves- es- yez...

Mahdollisia tokarien ja/tai parnien heimoja
Tosara- Tushara- Tšud za- tsuud ?

Taipaleentakaiset tšuudit (ven. Чудь заволочская, Tšud zavolotskaja) olivat oletettavasti Vienanjoen vesistön alueella, lähinnä nykyisellä Arkangelin alueella vedenjakajan eli taipaleen takana asuneita muinaisia ihmisiä, joista käytettiin tätä nimeä venäläisissä kronikoissa. Nestorin kronikassa taipaleentakaiset tšuudit mainitaan niiden kansojen joukossa, jotka ovat kuuluneet Venäjän yhteyteen sen alusta alkaen. Ilmeisesti samaan väestöön viitataan skandinaavisessa kirjallisessa traditiossa nimellä bjarmit.

fi.wikipedia.org/wiki/Taipaleentakaiset_t%C5%A1uudit

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 11 kuukautta sitten #29974 : Storyan
Vastaus käyttäjältä Storyan aiheessa Suomalaisten heimojen salattu historia
Jos seurailee isaskarilaisten ja muiden heimojen vaiheita Intiassa ja milloin missäkin niin siellä on selkeää suomenkieltä ja sanoja, joita ymmärtää tolkun nykysuomalainenkin. Kuitenkaan nämä eivät siinä vaiheessa vielä olleet kosketuksissa suomalaisugrilaisten kanssa.

Altai alueella asuneiden tokarien maassa on nykyäänkin Korla- niminen kaupunki. Korla- Korela- Karelia- Karjala. Iloisia vesseleitä jne.

Jos teoretisoidaan, että isaskarilaiset tokarit, toshavat ja ehkä parnit (bjarmit) seilasivat luoteis-Kiinasta Irtys- jokea ylös, niin nimi Irtys ei ensikuulemalta sano mitään, mutta se kuulostaa irti-sanalta. Uiguurien kielessä joen nimi on É'ěrqísī ja mongoolien Erchis- > erkit irti. [/i];)

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.237 sekuntia