15 vuotias löysi Maya-kaupungin tähtien avulla

Lisää
6 vuotta 8 kuukautta sitten #31065 : Digimikko
Tervehdys kaikille!

Olen uusi täällä. Oli pakko postata foorumin tietoon tämä mielenkiintoinen Uuden Suomen artikkeli:

"15-vuotias kanadalaisnuorukainen on saattanut löytää tutkijoille aiemmin tuntemattoman mayakaupungin, kertovat tiedotusvälineet ympäri maailmaa.

William Gadoury kiinnostui muinaisista sivilisaatioista vuonna 2012, kun mayojen kalenteri päättyi. Siitä lähtien hän on tutkinut mayakaupunkien sijainteja. Gadoury on huomannut, että muinaisten kaupunkien sijainnit liittyvät tähdistöihin. Gadoury kertoo yllättyneensä itsekin havainnostaan, että suurempien mayakaupunkien sijainnit näyttäisivät liittyvän tietyn tähtikuvion kirkkaimpiin tähtiin.

Gadoury tutki 22 tähdistöä ja havaitsi niissä yhteyden 117 mayakaupunkiin Meksikossa, Guatemalassa, Hondurasissa ja El Salvadorissa. Kun Gadoury testasi teoriaansa vielä yhteen tähdistöön, hän huomasi, että yhteen kirkkaimmista tähdistä ei näyttänyt liittyvän kuviota. Hän päätyi teoriaan, jonka mukaan Jukatanin niemimaan viidakossa Meksikossa täytyy olla vielä yksi muinainen kaupunki.

Kanadan avaruushallinnon satelliittikuvat ovatkin osoittaneet, että näin näyttäisi olevan. Löytöä ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu.

New Brunswickin yliopiston tutkijat kertovat Daily Telegraphin mukaan olevansa ällistyneitä siitä, että joku näin nuori on tehnyt tällaisen löydön. Tutkijat arvioivat, että Gadouryn havainto liittää tähdet ja kaupungit yhteen on poikkeuksellinen ja uusi aihepiirin tutkijoille.

Gadoury itse kertoo Gizmodon mukaan ihmetelleensä, miksi mayat eivät rakentaneet kaupunkejaan esimerkiksi vesistöjen lähelle. Gadoury sanoo ajatelleensa, että ehkä sijaintipäätös liittyikin mayojen palvomiin tähtiin.

Telegraphin mukaan muinaiskaupunki on yksi suurimmista mayojen keskittymistä, jos löytö vahvistetaan."

Lähde: www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/1953...-muinaisen-kaupungin

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 8 kuukautta sitten - 6 vuotta 8 kuukautta sitten #31070 : rcislandlake
Olet tärkeän havainnon lähteellä. Vaikka tuossa uutisessa puhutaankin kaupungeista, olettaisin että samalla tavalla maapallon varhaisimmat pyramidit ovat tähtiprojektioita eli asetettu maapallolle vastaamaan tähteä taivaalla. Kaupungithan syntyivät pyramidien ympärille monissa tapauksissa. Näin tarkka vastaavuus tähtiin puolestaan ei ole mahdollista ilman kehittynyttä laskentataitoa ja ehkäpä jopa muukalaisten avaruusvierailua maapallolla. Mayoilla oli oma kalenterinsa, joka ulottui kauas menneisyyteen. Sekin on osoitus heidän laskentataidoistaan.

Egyptin Gizan pyramidien on arveltu noudattavan myös tähti-kuvioita neulaset -tähdistöstä. en.wikipedia.org/wiki/Orion_correlation_theory

Ja mitä enemmän näitä tutkisi, huomaisi, että jossain ne täsmäävät johonkin tähtikuvioon. Kenties jopa Bosnian pyramidit löytyvät ja varmistuvat tällätavalla, mikäli ne olisivat tähtikuvioita jollain ajalla jossain päin taivasta. Ongelma on että kaikkia pyramideja pidetään eri kulttuurien ja eri aikakausien tuotteina, vailla yhtenäistä tarkoitusta. Niin kauan kuin nämä ovat tutkimuksissa erillisinä, ne pysyvät salaisuuksina. Riittää, kun vain yksi Jukkiksen tyyppinen kaveri kasaa homman kirjaksi, niin johan tulee polemiikkia. Toki siinä olisi vain kyse nykyään kaiken tiedon yhdistämisestä. Näitä ajatuksia on jokapuolella olemassa jo, joten omiksi ajatuksiksihan niitä ei voi omia. Jonkun täytyy kuitenkin tehdä avaus ja alkaa niinsanotusti käärimään hihat. Tutkiessaan voisi esimerkiksi yrittää sulkea mahdollisuudet tähtivastaavuuksista ja ikäänkuin lyödä luu kurkkuun "luulijoilta" ja kun siinä ei onnistu, niin jatkaisi tällaisten pyramidien tähtivastaavuuksien yhdistämiseen suureksi kokonaisuudeksi. Silloin se olisi jo oma juttunsa. Jos näitä vastaavia on paljon tai sanotaanko pyramidien vastaavuudet tähtikuvioihin enemmän sääntö kuin poikkeus, niin se ei voi olla sattumaa. Jos nämä eivät ole sattumia, niin ne ovat suunnitelmallisia. Olettaisin, että suunnitelmallisuus on jatkunut perittynä tietona.
Maapallolla on valtava määrä pyramideja, joista suurin osa kenties Kiinassa. Nämä kun saisi laitettua sopimaan tähtikuvioihin, niin homma alkaisi olla selvä. Ja tietysti se, mistä kaikki alkoi, Sumerian Zikkurat ykkösenä.
en.wikipedia.org/wiki/Anunnaki

Voisivatko Mayat olla Egyptiläisiä ? ...tai toisinpäin egyptiläisten olleen mayoja... tai molempien olleen kadonneesta Atlantiksesta. Arvelisin, että Atlantis on tullut sanasta Atzlan, joka tarkoittaa valkoinen maa. Valkoista maata on tietysti alueilla, jossa on lunta.
Atsteekit, jotka puhuivat nahuatlin kieltä, tulivat Atzlanista, pohjoisesta (jossa on lunta), joka oli valkoinen maa. He itse eivät nimitystä käyttäneet, mutta tämä antaa viitteitä mikä on oli heidän lähtömaansa. Atlantista on etsitty valtameren pohjasta... Olisiko valkoinen maa Grönlanti ? Grönlannista on olemassa jopa kartta ajalta ennen lunta. Siinä kartassa esiintyy maanalainen kanjoni, joka vasta viimeaikoina on löytynyt. Mitä salaisuuksia Grönlanti pitää sisällään ? Grönlanti on kuin suuri manner, mutta sen sijaan että se olisi painunut merenpohjaan, se täyttyi jäällä.
Moni vanha legenda puhuu pohjoisessa sijaitsevasta hyperborea. fi.wikipedia.org/wiki/Hyperborea
Jotkut sijoittavat sen Siperiaan, jotkut Skandinaviaan.. mutta jotkut sijoittavat sen jopa Grönlantiin.
Grönlannissa on muinoin kasvanut puita. Onko maapallo kallistunut jossain välissä 100 000 - 10 000 vuotta sitten, mikä muutti tilanteen nykyiseksi ? Oliko mitään jääkautta ? Atlantis, josta Platon kertoi, pohjautuiko sen hatarat tiedot johonkin oikeasti olemassa olleeseen ? fi.wikipedia.org/wiki/Atlantis Tiedetään, että Egyptissä oli muinoin laaja kirjasto menneestä ajasta, nimeltään Aleksandrian kirjasto. Se tuhoutui, mutta oliko siellä tieto Atlantiksesta ? Lukiko filosofi Platon sen kirjan, missä siitä mainittiin ?
Onko Atlantis hyperborea vai jokin sen naapureista ?

Atlantis (m.kreik. Ἀτλαντὶς νῆσος, Atlantis nēsos, atlanttinen eli Atlaksen saari) on myyttinen mereen uponnut saari tai manner, joka tiettävästi ensimmäisen kerran esiintyy kreikkalaisen filosofin Platonin kirjoituksissa. Hänen mukaansa saari sijaitsi Herakleen pylväiden takana ja atlantislaiset olivat mahtava merikansa, jotka olivat jo valloittaneet suuren osan Länsi-Euroopasta ja Afrikasta. Pian epäonnistuneen Ateenan valtauksen jälkeen Atlantis upposi mereen yhden päivän ja yön aikana 9 000 vuotta ennen Solonin aikaa (eli noin 9600 eaa.) luonnonkatastrofin takia. Ilmeisesti kaikki myöhemmät Atlantista koskevat kirjoitukset pohjautuvat Platonin dialogeihin Timaios ja Kritias (kirjoitettu n. 360 eaa.).

Tämä sattuisi johonkin katastrofiin, joka mielellään mainitaan jääkauden sulamishetkeksi. Mutta oliko se jääkausi, vai kenties maapallon akselin kallistuminen ? Ja katosiko Atlantis / hyperborea, vai onko se esim. Grönland ? Olisiko Grönlanti voinut käydä hetkellisesti sulamisen tuloksena veden alla ja tulla sitten uudelleen näkyviin myöhemmin ?
members.tripod.com/~kon_artz/cultures/egyptame.htm
Mielenkiintoisinta on se, että on Aabrahamin kerrotaan opettaneen Sumerilaisten viisauksia Egyptiläisille . Abraham oli lähtöisin Kaldean maakunnasta Urin kaupungista ja se kuului Sumeriin. www.academia.edu/243907/_Abraham_as_Chal...Astronomy_Astrology_

Abrahamilla oli pojat nimeltään Ismail ja Iisak. Iisakilla oli pojat nimeltään Esau ja Jaakob. Jaakobilla oli 12 poikaa, joista yksi oli Egyptin hoviin päässyt Joosef. Jotkin epäilevät Joosefin, joka oli siis Jaakobin yksi 12 pojasta, olleen Egyptin Imhotep ja vieläpä käyneen Amerikoissa.. En tiedä, meneekö jo liian pitkälle.. mutta kuitenkin mielenkiintoista todentotta. Voisiko olla, että jopa tiedot pyramidien rakentamisesta tähtikuvioiden perusteella olisivat kulkeneet Sumeriasta Egyptiin ja sieltä Amerikoihin tämän Aabrahamin jälkeläisten tietoviisauden kautta.
Nämä Raamatun patriarkat kertovat saaneensa tiedot joskus suoraan Jumalalta, joskus enkeleiltä.

En ota kantaa topiikkiin spekuloimalla tähän tämän enempää, mutta vielä sen verran että Projektioista : On oletettu olleen talo/kylä/kaupunki -projektioita nähdyn pimeällä taivaalla, joista sitten on raapustettu kallioon kuva lähi-alueen kartaksi. Mutta olisiko nämä "kuppikivi-kartat" myöskin lentotaitoisten tekemiä veromerkkejä natiivien veronkantajille ?

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam
Viimeksi muokattu: 6 vuotta 8 kuukautta sitten rcislandlake.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.213 sekuntia