Geologinen tutkimuskeskus

Lisää
6 vuotta 1 kuukausi sitten #34243 : Morgan Moonchild
Pidättekö Geologisen tutkimuskeskuksen testejä, testituloksia ja tutkimuksia kivistä, mineraaleista ja muista näytteistä kuten maanäytteistä ja säteilystä ja kemikaaleista luotettavina?

Jos epäilisit löytäneesi arvokkaamman kiven, niin laittaistko sen tutkimuksiin geologisen tutkimuskeskuksen kansannäytteisiin vai gemmologille?

Toiminta vaikuttaa hieman omituiselta vähänkin kun tutkii ja lueskelee artikkeleita johon tässä linkitän.


Sanotaan, että Suomesta löytyisi ainoastaan Lapin kultaa ja Lummäen berylliä joka sisältää puolitimantteja. On kuiteniin kummallista että Venäjän rajan puolella ja Ruotsissa myös löytyy ties minkälaista kiveä, niin miksi tämä kiviesiintymä lopahtaisi täysin juuri Suomen ympärille. Jos ajatellaan hiukankin globaalisti ja järkevästi niin tässä asiassa kansaa pidetään ikäänkuin tyhmänä, että lähetä kansannäyte. Samoin asiasta on tehty aivan kummallista ja omituista touhua. Ensinnäkin mielettömät säännöt ja lait mistä saa kiviä kerätä ja siihenkin tarvitsee ties mitä lupia ja jokamiehen oikeuksiin sentään kuuluu ottaa näyte. Tällä voi sitten tehdä kiusaa jollekin jos haluaa, niin löytääpä kultaa, harvinaisia kasveja tai uhanalaisen eläinlajin ja toinen joutuu luopumaan tontistaan. Kansannäytteen perusteella jos sitten sattuu löytämään jotain arvokasta, vaikka malmia niin eiköhän tule yksityishenkilölle turhan kallis valtaus jos se ylipäänsä on mahdollista koska suuret yhtiöt valtaavat sen kuitenkin ja itse saa tästä kansannäyteestä ehkä 100 euroa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 1 kuukausi sitten #34244 : Morgan Moonchild
Vastaus käyttäjältä Morgan Moonchild aiheessa Geologinen tutkimuskeskus
Kuka oikeasti viitsii lähettää jotain malminäytteitä tai muita kivinäytteitä johonkin kansannäyte palkinto kisaan mistä voit saada itsellesi 1000 euroa kun myytynä ulkomaille joku rubiini on 10 000. Suomessa ei tosin olekaan kuin noin 2000 aktiiviharrastajaa ja tällä meiningillä menee into harrastuksesta ja keräilystä kun ei edes haluta ihmisten löytävän tai tietävän että niitä kyllä löytyy kuten todetaan tässäkin

yle.fi/uutiset/tassa_on_suomen_komein_ja...lein_rubiini/5495238

Iivonen ei pitänyt ääntä löydöstään. Hän ei halunnut silloin ylimääräistä väkeä kaivaukselleen. Nyt kiven esittely on osin vastalause löytäjän mielestä huonolle kaivoslaille. Hän haluaa julkisuutta maaperässä piileville aarteille.

Moni ei todellakaan edes tiedä, että Suomesta on löydetty rubiineja ja minullekin on naureskeltu tyyliin ettei Suomesta ole koskaan rubiineja löydetty.

Lisäksi suomenkielinen alan kirjallisuus on niukkaa ja harvinaista ja esimerkiksi meteorien tunnistetiedot poikkeavat toisistaan aivan valtavasti jos vertailee suomen kielistä antia englantilaiseen

www.somerikko.net/meteoriitit/tunnistus.html

väitetään ettei meteoriitissa ole reikiä kun taas jos katsoo aivan mitä tahansa ulomaista julkasiua niin kyllä siellä on kuvia meteoriiteista reikienkin kanssa.

Väitetään ettei Suomesta löytyisi meteoreja vaikka minäkin olen löytänyt niitä jo viisi jotka vastaavat tunnisteistan täysin meteoriitteja ja ovat magneettisia. Edelleenkin jos ajatellaan globaalisti ja ihan koko universumia niin on naurettavaa sanoa ettei Suomesta mitään löydy.

www.ts.fi/uutiset/kotimaa/321738/Arvokas...oytajansa+omaisuutta
Arvokas avaruuskivi on löytäjänsä omaisuutta
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Lintunen

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 1 kuukausi sitten #34245 : Morgan Moonchild
Vastaus käyttäjältä Morgan Moonchild aiheessa Geologinen tutkimuskeskus
Tässä vielä siis esimerkkejä aiheesta joista tulee suomalaisista artikkeleista ja uutisoinnista aiheesta kyllä sellainen tunne ettei ole ihan reilua peliä kun vähänkin aiheeseen tutustuu

yle.fi/uutiset/kiviharrastaja_loysi_kult...man_sievista/5415669

Kiviharrastaja löysi kultaesiintymän Sievistä

Uuden harrastajan palkinnon, 500 euroa sai Antti Junttila Hammaslahdesta. Hän on löytänyt hyviä malmipotentiaalisia lohkareita Joensuusta. Junttila on aktiivinen jäsen Joensuun kivikerhossa ja tehnyt työtä järjestämällä geologisia, harrastusta tukevia luentoja kerholle. Palkinnolla GTK kannustaa lähettäjää jatkamaan harrastusta, laajentamaan etsintäaluettaan sekä jatkamaan hyvää työtä geologisen tiedon levittämiseksi.

Lukekaa myös kommentoinnit aiheesta.

Samoin myönnetään, että

www.talouselama.fi/uutiset/kuuden-miljar...a-rikkauksia-3469658

Kuuden miljardin kultapotti odottaa ottajaansa - Suomen kallioperässä riittää rikkauksia
Uusimman arvion mukaan uutta kultaa löytyy 186 tonnia eli kullan nykyhinnalla 5,6 miljardin euron potti.


www.gtk.fi/_system/print.html?from=/_sys...eases/news_0323.html

Uusi tutkimus kertoo: Suomen kallioperässä yli 130 kultaesiintymää

www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/248867...siantuntija-yllattyi

Vantaalla tehtiin kultalöytö? Harrastaja on vakuuttunut – asiantuntija yllättyi

www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metalli...intymät-3252454.html

Luonnon säteily paljastaa pienetkin kultaesiintymät

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 1 kuukausi sitten #34246 : Morgan Moonchild
Vastaus käyttäjältä Morgan Moonchild aiheessa Geologinen tutkimuskeskus
MINERAALIMATKAILUN MAHDOLLISUUDET
POHJOIS-SUOMESSA JA -RUOTSISSA

www.geonord.org/news/turismfin.html

Tietoa kivimatkailukohteista on toki olemassa, mutta se on hajallaan pieninä artikkeleina tai raportteina, joiden etsiminen on työlästä puuhaa ammattilaisellekin, satunnaisesta kivimatkailijasta puhumattakaan.

Se yleistajuinen kirjallisuus, jota Suomen ja Ruotsin Lapin mineraaleista on olemassa, on joko suomen- tai ruotsinkielistä. Ulkomaisen kirjallisuuden puute itse kohteista on aivan ilmeinen, sillä englannin tai saksankielistä kirjallisuutta löytyy hyvin vähän. Skandinavian mineraaliesiintymistä on toki olemassa Wilken hakuteos ”Mineralfundstellen” vuodelta 1976. Lisäksi Ruotsin mineraaleista on ilmestynyt v. 1997 teos ”Die Mineralien und Fundstellen von Schweden”. Suomesta ei ajan tasalla olevaa ulkomaista kirjallisuutta ole oikeastaan ollenkaan.

Ja lisää väkeä kaivataan näihin ilmaistalkoisiin...
www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/kain...at-arvokivia/214558/

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 1 kuukausi sitten #34247 : Morgan Moonchild
Vastaus käyttäjältä Morgan Moonchild aiheessa Geologinen tutkimuskeskus
Tällainen uutisointi vetää lähinnä surulliseksi, että etsinyt vuosikausia kiviä kunnes nappaa kunnolla. Ottaen huomioon muut uutisoinnit mitä postitettu Suomen maaperästä ja kullasta.

www.hameensanomat.fi/uutiset/kotimaa/170...yte-loytyi-forssasta

Rovaniemeläinen Veikko Lohela pokkasi keskiviikkona peräti 29:nnen kunniakirjan kivinäytteistä. Yli 40 vuotta kivien mineraali- ja malmipitoisuuksia tarkastellut Lohela löysi nyt palkitun kiven jo kauan sitten.

- Aloin lopettelemaan harrastusta, ja tämä on ollut kymmenen vuotta laatikon pohjalla.

- Luulin, että siinä on sellainen kymmenkunta grammaa kultaa, mutta 30,8 grammaa oli yllätys, Lohela ihmettelee.

Rovaniemen Narkauksessa asuvat Lohela intoutui kivien tarkasteluun kymmeniä vuosia sitten, kun piti lasten kanssa keksiä tekemistä.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 1 kuukausi sitten #34317 : Amidontti
Vastaus käyttäjältä Amidontti aiheessa Geologinen tutkimuskeskus
Suomessa ei pitänyt olla Amatsoniittiakaan kunnes sitä sitten löytyi. Toinen Suomesta löytynyt harvinaisuus on Rodokrosiitti josta minä kinasin kivikauppiaan kanssakin.
Kivikauppias näytti 70 -luvulla painetusta kirjasta jotta sitä ei ole Suomessa mutta se on jo vanhaa 'tietoa'. Suomen maaperästä voi löytyä lähestulkoon mitä vaan mineraalia.
Spektroliittia taas ei ole luultavasti vielä löytynyt muualta kuin Suomesta, se on labradoriittia joka loistaa sateenkaaren väreissä.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Lintunen

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.275 sekuntia