Atlantis Japanissa?

Lisää
6 vuotta 5 päivää sitten - 6 vuotta 2 päivää sitten #35323 : juppe
Atlantis Japanissa? kirjoittanut juppe
Tää on niin jännä aihe, että aloitetaans oma ketju.

Elikkäs tuoon kopioitu muualta:

www.sinikivi.com/keskustelu-sinikivi-com...-mediawatch?start=60Menee OT, mutta mä olen miettinyt tuota kuvaa. Se on kuin pyramidi, minkä huippu loistais, ja egyptiläisillä ylin kivi oli kullattu sitä varten.

Megaliitti kulttuuri tulee vissiin siltä suunnalta, koska siellä se on ollu kehittyneintä, ja Japanissa on aika ilmeisesti ollu laivanrakennustaitoa, koska eihän sinne muuten edes oo päässy. Niillä on sitten voinu seilata kauemmakskin levittään vaikutteita.

Elikkä pyramidit vois olla vaan Fujin juurelta levinneen kulttuurin oma juttu, koska se tuppaa vieläkin oleen sitkeesti pyhä vuori, ja muut on omaksunu sen tavat rakennustaidon mukana.

Kulttuureistakin on tongittu esiin yhtäläisyyksiä, niin ettei tarvii itte vaivautua.

prezi.com/tw1hcrmcmzpn/japan-and-egypt-ancient-culture-and-art/
Viimeksi muokattu: 6 vuotta 2 päivää sitten juppe.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 5 päivää sitten - 6 vuotta 4 päivää sitten #35324 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Japanin ja Egyptin yhteys?
Mä kattelin vanhoja karttoja ja japanilainen kaupunkisuunnittelu näkyy olleen samanlainen kuin Atlantiksessa Platonin kuulemien juttujen mukaan. Kehämäisiä kanavia on ollu sisäkkäin.

Japanin sillosesta nimestä ei oo tietoo, mutta vanhimmasta tunnetusta löytyy tämmöinen tulkinta, joka olis voinu mennä egyptiläisiltä sekasin Herakleen pylväiden kanssa.

The pronunciation Yamato cannot be formed from the sounds of its constituent characters; it is speculated to originally refer to a place in Japan meaning "Mountain Gate"


en.wikipedia.org/wiki/Yamato_people

Täähän selvästi löytyy tuolta, koska ennen muinoin on purjehditty rannikkoa myöten ja Japaniin on päässy Koreasta, milloin vastassa on ollu vuoristoa, linnotettuja kaupunkeja ja kapee salmi, mistä on päässy sisään jos on sattunu oleen oikeella asialla.www.google.fi/maps/place/Japani/@33.8127....204824!4d138.252924

Atlantiksen vajoamisen vois selittää sillä, ettei kukaan oo osannu enää sanoa missä se on ja siks on pitäny keksiä tämmöinen satu. Legendan mukaanhan sen kulttuuri katos jo sodassa niin että saarenkin katoaminen vaikuttaa ylimääräseltä keksinnöltä.

Nousevan auringon maa vois viitata siihen, että siellä on ollut tärkeetä ihmetellä kun aurinko näyttää nousevan tulivuoresta. Nippon meinaa tarkalleen ottaen sitä mestaa, missä aurinko syntyy.

Egyptiläisien auringon palvonta vois olla kotosin sieltä ja sitäkin kannattais ihmetellä tarkemmin jossain välissä.
Viimeksi muokattu: 6 vuotta 4 päivää sitten juppe.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Antero

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 5 päivää sitten #35325 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Japanin ja Egyptin yhteys?
www.greenshinto.com/wp/2014/01/22/ancient-egypt-kemetan/

Jännä yksityiskohta, että egyptiläisilläkin oli toriin tapaisia portteja.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 5 päivää sitten #35327 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Japanin ja Egyptin yhteys?
Megaliittikulttuurissa vaikuttais olevan olennaista, että porukka ei viitti paneutua pieniin yksityiskohtiin ja siks pitää tehdä jotain suurta. Roudataan jotain saakelin isoja kiviä paikasta toiseen kun ei jotenkin vaan tajuta, että pienemmistäkin vois rakentaa.

Kirjotustaitoo ei olla tunnettu ja sen takia on vaikee saada selkoa siitä, mitä porukka on puuhannu. Japanissakin opittiin kirjottaan vasta joskus 700-luvulla ja nyt ollaan huuli pyöreenä kun ei ymmärretä, mitä sitä aikasemmin on tehty.

Mä lähtisin egyptiläisen rakennustavan selittämisessä siitä, että kirjotustaitonen porukka, joka on osannu rakentaa pienistä palikoista, on joutunu tekemisiin megaliittikulttuurin kanssa, koska ei niitten rakentamisessa mitään ihmeempää järkee oo ollu. Pyramidin olis voinu tehä pienemmistäkin kivistä.

Ne on varmaan vaan käyttäny hillittömiä järkäleitä kehuskellakseen naapureille, joilla ei oo ollut tän alan osaamista.

Atlantiksessa ei varmaan ollu megaliittikulttuuri, koska siitä on jääny vaan muitten kertomuksia.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 5 päivää sitten #35329 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Japanin ja Egyptin yhteys?
Tää ei sillain iske megakulttuuriin koska oot tietämättäs keksiny feng-shuin. Sehän on myös arkkitehtuuria ja Kiinassahan se on jo todellista taidetta jossa kokonaiset kylät saattaa olla rakennettuja ying-yang -periaatteella.


Feng-shuin mukaan vuori antaa rikkautta eli ensimmäinen teko on tietenkin muuttaa vuoren juurelle. Toinen oppi on, että vesi kuljettaa pahan energian pois. Tiettävästi Osakaa pidetään näissä jutuissa ns. täydellisenä feng-shui -paikkana.
Suomessahan ei ole vuoria mutta esim missä itte asun, on pyynikinharjun kupeessa ja Tammerkoski toisella puolen kuljettamassa pois negatiivista virtausta, moni kiinalainen nyökkäisi asuinpaikalle hyväksyvästi.


Sekaantumatta millään muotoa nyt maaperän energiavirtauksiin jotka koulii ihmistä, asuinpaikat taitaa jossain määrin muokata luonteenlaatuja. Vuori varmaan antaakin rikkautta koska se inspiroi aatteleen korkeemmin ja kunnianhimoisemmin. Me suomalaisethan ollaan feng-shuissa enemmän vesi-ihmisiä - koska vettä on kaikkialla - joten luonteeltamme olemme flegmaattisia, hiljaisia, passiivisia ym.

Tietenkin tätä voi kattoo myös historiallisessa viitekehyksessä. Vaikka ihmiset ympäri maailman keksii samoja juttuja, on havaittavissa kuitenkin euroopan muinaisen maailman liiankin hyvä identtisyys kiinalaiseen feng-shuihin. Tuskin se sattumaa on, että jäämies Ötzi oli tatuoinut itteensä akupunktiopisteitä.
Liitetiedostot:
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Antero

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
6 vuotta 4 päivää sitten - 6 vuotta 4 päivää sitten #35333 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Japanin ja Egyptin yhteys?
Tää liittyy megaliitteihin paljonkin, koska Japanissa pykättiin niitä vielä viime vuostuhannella.

Jos kiinalaisilla olis ollu ihmeempiä yhteyksiä egyptiläisiin, siitä olis jääny paperijälki, mutta Japanin historia on tarujen varassa jostain vuodesta 700 taaksepäin ja siellä on kanssa vältelty aika hyvin yhteyksiä muualle. Kiinalaisiltakin meni joku vuossata ennen kun niille kerrottiin, että ne kirjotti Japanin nimen väärin.

Tässä on se paha juttu, että siellä on rakennettu asutusta toisen päälle ja lupaavimpia muinaiskaupunkien paikkoja on paha mennä kaiveleen. Tokio olis hyvä ehdokas Atlantikseks, mutta sen kaiveleminen maksais ihan jonkun verran, niin että se jää sitten epäselväks.

Jos me lähdetään siitä, että Atlantiksen keskellä on Poseidonin temppeli, se vois löytyä silleen, että joku samantapanen muinaistemppeli on jätetty seisoon paikoilleen, koska megaliittienkin on vaan annettu lojua kun niistä ei oo haittaakaan ollu.

Viimeksi muokattu: 6 vuotta 4 päivää sitten juppe.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.275 sekuntia