Tupa jenkeistä

Lisää
5 vuotta 6 kuukautta sitten - 5 vuotta 6 kuukautta sitten #37408 : Antero
Tupa jenkeistä kirjoittanut Antero
Nyt olisi ainutlaatuinen mahdollisuus ostaa aito suomalainen ja amerikan mantereen vanhin hirsitupa vain vaivaisella 2,9 miljoonalla ameriikan taalalla. Rakentajana on Benjamin Braman niminen suomalainen, valitettavasti ukosta ei ole nimeä lukuunottamatta enempää tietoa. Talon nurkissa on ikikestävät lohenpyrstö liitokset, kuten Anteronkin markilla muutamassa vanhimmassa hirsirakennuksessa. Talossa on vanhoja kalusteita ja kunnon takka, joka ei ole päätyyn väsätty. Uudempi osa on pistetty pystyyn 1700-luvulla ja ikää silläkin on. Makuuhuoneita on kolme, kylpyhuone mutta kunnon savusauna puuttuu, lieneekö palanut... vai ruottalaasetko hävittäny kun eivät ole ymmärtäneet mikä se on.


Kuukkeli käännös:

Kerran elämässä tilaisuus! Nothnagle Log Home, rakennettu vuosina 1638-1643. Yhdysvaltain sisäministeriön kautta historiallisista kohteista. Tämä on Yhdysvaltojen vanhin hirsimökki, ja sen vanhin tyyppi on läntisellä pallonpuoliskolla. C.A. Nothnagle Log House on kiinnitetty kotiin Doris ja Harry Rink, jotka ovat omistautuneet kotiin vuodesta 1940. Incredible esineitä ja erilaisia ​​kalusteita ovat myös mukana myydään tämän museon kaltainen omaisuutta. 100 m rupipuita, huvimaja, varikko, konepaja ja 4 auton autotalli tarjotaan myös tässä 1,3 hehtaarin kotiin. Rinksin kiintymys ja omistautumista heidän ylpeytensä ja ilonsa perinteen lisäksi ovat olleet heidän motivaationsa toivotessaan monia tuhansia kävijöitä ovensa kautta. Näihin ovat kuuluneet suurlähettiläät, pääkonsulaatit, kongressit, kuvernöörit, tekijät, professorit, arkeologit ja historioitsijat niiden lisäksi, jotka vierailevat tiedon janoonsa. Kodin historiallinen koskemattomuus on säilytettävä, ja omistajat haluavat sen pysyvän avoimina opastetuille retkeille ja vierailijoille, jotta he voivat jakaa historiansa runsaasti tulevina vuosina. Kiinteistöä tarvitaan silloin, kun Rinks jatkaa retkiä ja hoitaa rakastettua asumistaan. Ajoittaa yksityinen näyttäminen.

www.estately.com/listings/info/406-swedesboro-roadAlun perin luultiin, että Nothnagle Cabin olisi ollut ruotsalaissiirtolaisten rakentama, sillä alueella sijaitsi tuolloin Uuden Ruotsin siirtokunta. Mökin tulisijan rakenteen ja hirsien lohenpyrstöliitosten perusteella historioitsijat ovat tulleet kuitenkin siihen tulokseen, että kyse on suomalaisesta käsityöstä.

Uuden Ruotsin siirtokunnassa tiedetään asuneen ruotsalaisten ohella myös suomalaissiirtolaisia. Myös talon rakentaneen miehen nimi on historiantutkijoiden mukaan tiedossa.

Kyseisestä Benjamin Braman -nimisestä miehestä ei kuitenkaan tiedetä käytännössä mitään.

– Henkilö, joka rakensi sen, oli taiteilija, Harry on aiemmin maininnut Timesin haastattelussa.

Hirsitalon uusi ostaja saa kaupan mukana myös siellä edelleen säilössä olevat vanhat esineet, joita Rinkit ovat löytäneet muun muassa lattialautojen alta. Esineiden joukossa kerrotaan olevan muun muassa 300 vuotta vanhan kengän.

Talon nykyiset omistajat ovat aviopari Doris ja Harry Rink. New Jerseyn alueen tapahtumista uutisoivan NJ.com-lehden mukaan 88-vuotias Harry Rink osti talon vuonna 1968 tädiltään ja sedältään, joita hän oli jo aiemmin auttanut huolehtimaan siitä.

– Kukaan ei silloin ymmärtänyt sen arvoa. En minäkään, mutta se oli tärkeä minulle, Harry kertoo lehdelle.


www.is.fi/ulkomaat/art-2000005286312.html
Viimeksi muokattu: 5 vuotta 6 kuukautta sitten Antero. Syy: tekstin fiilausta

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.197 sekuntia